A Wargaming új MMO játéka
-
A Total War: Arena nevű játék pontosan így működik, ahogy írod: Két csapat, csapatonként tíz fő, és csak akkor indul a menet, ha mindenki betöltött. Hangsúly a "mindenki"-n. Ezért van az, hogy minden második meccsben sikerül kifogni egyetlen embert, aki miatt, bár mindenki más negyven-hatvan másodperc alatt betöltött legkésőbb, a szó szoros értelmében malmozunk tíz percig, mert egy darab sültburgonyán akarja futtatni a játékot. Mivel pedig csak a saját töltöttségi állapotomról van információm (loaded), az övéről nem (csak annyit látok a neve mellett, hogy "loading"), ezért még csak azt sem tehetem meg, hogy otthagyom addig a gépet, hiszen mi van, ha a következő pillanatban elindul a játék? ...de nem fog, és az azt követő nyolc percben sem, de én ezt nem tudom, meg a többi tizennyolc majom sem tudja, úgyhogy ülünk ölbetett kézzel tíz percen keresztül az egyenképet adó monitor előtt.
...és nem, nem költői túlzás az az idő, amit írtam. :) Persze, "megoldás" lenne a plusz tíz másodperc, de vedd a következőt: Mi van, ha a program már eleve kalkulál ezzel a tíz másodperccel, de te még mindig túl lassú vagy? Én tehát annyit olvasok eddig, hogy "adjon a program tíz másodperc többletet, hogy ÉN belépjek." :))
Személy szerint amúgy nem érzem, hogy ilyen dolgokon érdemes fennakadni. Ez nem egy E-sport játék, hiába próbálják páran annak tekinteni. Itt egy véletlenszerűen összesorsolt cirkáló és egy csatahajó lő egymásra, RNG-sített szórással. Ilyen körülmények között az, hogy belátható időn belül be tudsz jutni egy játékba, sokkal, de sokkal többet számít, mert ha húsz másodperc helyett minden csatára kétszázat kell várnom, akkor megy a delete a játéknak (ahogy ment az Arenának is).
A hosszú töltési időt én a legelső pályabetöltésnél szoktam csak megfigyelni. Amikor másodjára kapom ugyanazt a pályát (gondolom, memóriából megy ilyenkor a dolog már legalább részben), már jóval emberibb.