23045
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • carp3tm0nster
    A Kaiser még jobb lesz:)
  • Sendrov
    Volt egy pici időm. Kolberggel kifarmoltam a Nassaut. Ez utóbbi T3-ban sztem a legjobb csatahajó. Igaz, csak pár kört mentem vele, de egész jó volt még az alap hajó is. Lövege nem gyengébb annyival, mint amennyivel gyorsabban tölt, így a többi csatahajó ellen is megállja a helyét. A rengeteg másodlagos löveg a 4km-es hatótávval T3-ban igen pazar. Közelharcban gyorsan leamortizáltam vele egy St. Louist.
    A lövegtornyokat viszont ennyi erővel fixen a fedélzethez csavarozhatták volna, olyan tetű lassúak. De sebaj, kormánylapáttal is igen jól célzok :)
  • Pluskast
    Végig nézve és hallgatva Jingels videóját, az angol cirkálók gyakorlatilag nagyra nőt rombolók lesznek. Végig (még tier 10-ben is) gyenge 152 mm-es ágyúk (6 inch-es), rengeteg másodlagos löveg és légvédelem, és sok torpedó. Aki szeret rombolókkal játszani talán azoknak be fognak jönni (nekem kevésbé)

Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.08.22. 10:31:52
  • kHares
    Megérte megvenni a warspite-ot, pay to win...már az enemy-nek. T8 folyamatosan, kikapnak a 3. percben mert nem érek be még sziget mögé sem mielőtt 20 km-ről lecsapnak. Mondjuk az se semmi hogy 1 jó csata kéne nagato-val és a 6. bukom sorra. Ráadásul semmit nem találok el, broadside jön egy cirkáló és 3 sorozat fölé-alá 10 km-ről vagy overpen. Komolyan kisebb ágyúval kéne lőni hogy nagyobbat sebezzek? WTF?
  • Avenger93
    Én azt szoktam használni :D
  • Darun
    Akkor az nem hasznosabb :D
  • Avenger93
    Kevered a skilleket, mert a high alert az egy 3 pontos skill ami 10%-al csökkenti a fogyócikkek újra töltésének idejét.
  • Darun
    Biztos én vagyok nagyon szerencsés a Tirpitzel, de eddig nagyon kevés problémám volt CV-vel. Mivel főleg T10-be szokott betenni és elég fordulékony is, nem szokták rám pazarolni a torpedóvetőket és a bombázókat. Ráadásul a hajó kellően gyors ahhoz is, hogy bármelyik jobb légvédelemmel ellátott cirkálóval tartani tudd a lépést. Az Expert Marksmant meg két okból javasoltam, egyrészt mert igy fordulás közben is tudsz célozni (nem célon tartani) másrészt sokszor nem mindegy, hogy mennyi idő alatt tudod átforgatni a tornyokat. A High Alertnek én azért nem látom értelmét, mert sokszor lőnek rám több irányból. Most az hogy bevillan egy figyelmeztetés hogy ágyúznak rám nem sokat mond, ha nem tudom az irányát. Alacsony tierben anno én is próbálkoztam vele, de nem túl örömteli amikor a DD lövései elől befordulsz a BB salvo elé, csak mert láttad hogy valaki lő rád. A Vigilance meg... oké hogy fordulékony a hajó, deamikor kapsz egy 10-es torpedó salvo-t, akkor nem biztos hogy mindegy, milyen távolról veszed észre. Engem elég sűrűn elvisznek, szóval nekem fontos. Nem sokat játszottam egyébként vele, de volt egy csatám ahol a három dd-ből kettőt nekem kellett kiszedni. És szerintem am is a killjeim legalább harmada dd, de nem csak vele hanem úgy általában minden csatahajóval. Az oké hogy nem az én feladatom lenne, de mint tudjuk a csapattársakra nem igazán lehet számitani, hiába is várod a cirkálóktól hogy majd ők megvédenek.
  • Count Adyn
    Elég brutál a secondary magas tierbe az biztos, nekem az Izumo másodlagosa ma kicsapott egy Tirpitz fél hp ról detonationnel:D
    Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2016.08.20. 18:27:17
  • davidbog
    Ezek a hajómodulok a Tirpitzre jók.
    De kapitányi skilleknél szerintem nem nagyon. Az Expert Marksman a Tirpitzre nem nagyon kell eleve jól forognak a tornyai, úgyhogy szerintem a Fire Prevencion jobban kell rá. A Vigilance se rossz de a High Alert megint csak hasznosabb tud lenni, mert Tirpitzel inkább csatahajókkal és cirkálókkal harcolsz nem pedig DD-kkel és ezért a Damage Control Party újratöltése jobban számít a gyújtogatók miatt. Na de a Survivability Expert csatahajóra elég röhejes maximum rombolóra van értelme ennek a skillnek. Tirpitznél ad 3200 HP-t az szinte semmi. A 3200 HP-nál sokkal többet ér az Advanced Firing Training vagy Manual Fire Control for AA Armament, de a legjobb ha mind a kettő megvan.
    A Tirpitz kapitányánának pontozásánál az is fontos szempont, hogy akarja-e más német BB-ben is használni ezt a kapitányt és melyikben. Mert a Tier 8-10 BB-knek már 7 km az alap lőtávja a másodlagos tüzérségnek, ezért érdemes lehet a másodlagosokra rágyúrni és akkor az Advanced Firing Training mellé nem a Manual Fire Control for AA Armament kell hanem az 5 pontos Manual Fire Control for Secondary Armament.
  • Scharnhorst
    Lökött vagy ha 4 pontost elcseszed a 400hp/tier skillre. Ne viccelj velem h T8-ban az a 3200 bármire elég. Sokkal több értelme van egy keményebb légvédelemnek. Azt a skill MAXIMUM rombolóra érdemes, ott még T10-ben van értelme a plusz 4000hp-nak a más rombolók elleni harcban.
  • carp3tm0nster
    A kaiser viszont brutális, hatalmas fun vele menni:)
  • PrasCo
    Magam is vadásszal használom a Tirpitzet.
    A mostani csatahajóim közül egyedül az Amagin van spotter. Igaz, arra egyrészt nem is árt, másrészt ki is használható érdemben.
  • Darun
    Én úgy vettem észre, hogy a Tirpitz-nek már max lőtávon is elég jó átütése van, szemben pl a Carolinával. A légvédelme szerintem kicsit gyenge, cserébe jól fordul. Nagyon mobilis jószág, ehhez képest viszont igen erős a páncélja. A tornyai jól forognak
    Modok:
    -MAM I. (mivel a torpedói elég sérülékenyek)
    -ASM
    -DCSM
    -SGM
    -TASM
    Ez egyébként szerintem egy elég általános BB felszerelés.
    Kapitányi skillek:
    -BFT és BoS
    -Expert Marksman
    -Vigilance
    Ezek is teljesen általánosak, én most itt tartok. 4. szinten sztem AFT-t fogok választani, mert az AA mellett a másodlagosok lőtávját is elég jól megdobja, igaz hogy ezen a szinten már ritkán van közelharc. Esetleg még SE, mivel ugye a HP az mindig kell. Az MFC AA is jó lenne, mert pont a legjobb légvédelmének a hatékonyságát növeli meg, de egyrészt magas tierben én nem sok CV-vel futok össze és akkor se biztos hogy engem akarnak kiszedni. Szóval ez túlságosan esetleges. Az ötösök közül nem tudom. Igazán fontosnak egyik sem tűnik. Esetleg még egy Fire Prevention vagy High Alert jól jöhet. A Superintendent azért nem mondom, mert pl a spotterből még az alap 4 se fog elfogyni, a HP töltést meg inkább érdemes prém Rep Party-val növelni, mivel igy hamarabb újra tudod használni.
    Egyébként 1v1-be, magasabb BB ellen érdemes lehet megpróbálni szembe menni vele, majd az utolsó pár km-en megorpedózni. Engem anno Coloval megszivatott igy egy Tirpitz. De ezen a szinten a 6 km már igen zsenge, túl gyakran nem torpedóztam vele.
    (sőt, én most a spottert át is állitottam Catapult Fighterre, szerintem több értelme van, mert tovább fenn marad, hamarabb betölt és a közeli DD-kez ez is kiszúrja.)
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.08.20. 01:34:24
  • Darun
    A Nassau másodlagosai alapból 4km-re lőnek, ezt skillel és signallal még lehet növelni. Szóval én a rombolókról lemondanék. Akkor inkább CV. Igaz hogy BBk között kicsinek számit a lövege, de csúnyákat oda tud verni, bár ez teljesen random. Az első csatában a Kolbergem levette frontra a Nassau salvo-ját, aki kemény nyóccázat sebzett belém. Az ágyúi pontosnak tűnnek, a lövedékei gyorsak, cserébe a tornyok kicsit lassan forognak, viszont rögtön az első csatában T4-ben, japó CV ellen a stock hajóval benne voltam a legjobb háromba. Igaz hogy vesztettünk, de ezek szerint nem rajtam múlt. A következő csatát meg is nyertük, az xp-ből fullra ki is húztam.

• carp3tm0nster
    de zero játéktudás... így marha nagy fun játszani, hogy vért izzadsz és mégis buksz minden meccset.
  • silverchain
    De legalább van új ember, nem pedig ugyanaz a 11k-s létszám, akinek megvan minimum 4 ág fullra T10-ig.
  • carp3tm0nster
    ezzel az új peccsel valami eszméletlen sok balfasz érkezett. 80-90% bukó meccs. és nem csak nekem, hanem a játék közben is írják a többiek...
  • Malachit
    Nem tudom, még nem száradt meg a dukkó rajta, nem mertem kifutni vele :P
  • Mydgard
    Csao!

Igy hogy le van ertekelve, megvettem ma a Tirpitzet. Tudnatok adni tippeket
    - upgradekre?
    - kapitany skillekre?

Koszi!
  • Malachit
    Tegnap találkoztam már T10-es német csatahajóval 2x is, de elhullottak elég hamar, mert bementek a susnyásba nagy mellénnyel, aztán jó rábaxtak.

Ezért nem fogom visszavenni a japó kicsi rombolókat, Inkább az amcsikba kezdenék bele, azokkal úgyis közel kell menni. Az Oroszokkal is túlléptem már a kis szintet. Ezen felül élvezni szeretném a német acél erejét is :D Romboló alig volt tegnap alacsony szinten, ha meg volt se sokáig élt. A Nassau-n annyi kis ágyú van, hogy tiszta tüzijáték szokott lenni a közelharc :) Meg itt legalább még van közelharc, nem úgy mint nagyobb tierben, ahol a pálya másik végéről lövi a másikat mindenki és halál unalmas.
    Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.08.19. 10:40:33
  • carp3tm0nster
    én próbáltam clemson-nal. kaiser bb ap-vel 6km-ról kiszedett 6k hp-ról...
  • Caliph
    most kell kis szintű japán ddvel torpedókat dugdosni a német bbk lassú seggébe :D
  • Malachit
    Én Tirpitz-et vettem tegnap. Akció van rá és már nem bírtam ki :/

Meglátszik, hogy kijött a német új ág, kis szinten csak T3 német csatahajó hordák. A sorban 5-800 csatahajó várakozik pár darab egyébbel. A rendszer meg alig tud meccset összepakolni, kell neki átlag 2-3 perc az ébredéshez, máskor meg rá se tudok kattintani, hogy leave que, már be is pakolt. Első két kört Emden-nel mentem, mert képezzünk kapitányt lelkesedés volt. Persze bukó lett mindkettő, annak ellenére, hogy a kis 17k HP-s T2-es cirkálómmal 51 és 47k-t sebeztem a két meccs alatt. A többiek nem tudom mi a fenét csináltak....
  • herminamezo54
    jo estet. ha a jatekon belul a fioknev bepirosodik akkor a hajom is piros lesz? sajnos eltalaltam 1 csapat tarsat. ja es ez menyi ideig tart? valaszokat elrre is koszi.
  • BigaC
    megvettem a Scharnhorstot, nem rossz, nem rossz.
    főleg cirkálóra vadásztam vele, első körben 85K dmg, 3 kill.
    de csatahajók ellen elég gyengus, legfeljebb mint keselyű, ha többen vagyunk egy prédára :)
    most egyébként egymás után Tirpitz, Atago, Kamikaze, Scharnhorst, gyűjtöm a kreditet az Iowára :)
  • Darun
    Vicces, mert a BB-k (az amerikaiak legalább is) pont T8-tól lesznek fordulékonyak, addig katasztrófa. Ha nem készülsz torpedóra, akkor a spottolódás után kb már esélytelen hogy kitérj. A NC ágyúi szerintem is borzalmasak. A torony forgás még oké, de a már emlitett okok miatt távolról esélytelen bármit is eltalálni, ha be is talál, akkor is túl gyakran pattan. A lőtáv fejlesztés szerintem is totál pénzkidobás, egyrészt 20 km-en az AP nem üt át, másrészt bárki simán kifordulja. És még pontatlanabb is leszel.
  • carp3tm0nster
    10 meccsből eddig nyertem 2-t. de olyan 12-2, vagy 12-0 nulla arányú vereségek... gondolom véletlen mind...
  • Toweliee
    Nem működik.
  • carp3tm0nster
    vázz... kiszedték ezt az opciót a launcherből :(
    esetleg leviszed a portszámot 1000 alá.
  • Toweliee
    Hogyan? (Köszi a választ)
  • carp3tm0nster
    ilyet nem nagyon találtam
    de elvileg ki lehet kapcsolni a torrent alapú letöltést és akkor sima http-s lesz, aminek mennie kell
  • Toweliee
    Sziasztok! Honnan lehet manuálisan letölteni az új patchet (a launcheres frissítés nem játszik, olyan helyen vagyok ahol nem enged torrentezni).
  • Tono34
    NC nekem se a szívem csücske, a Colorado után (nagyon megkedveltem) maga a borzalom ... Tény, ha talál akkor azt nem köszönik meg, de ott a HA ... Végén meg brutális költségek, prém nélkül a T8 nagyon nehezen játszható.
  • BigaC
    az NC-vel én is sokat szívok, remélem az Iowa jobb lesz.
    a Colorado sem volt a szívem csücske, de az NC mindenen túltesz. és még 80K XP visszavan...
    legrettenetesebb dolog szovjet cirkálók után játszani vele, a 920-950m/s lövedék kezdősebesség után... :)
    jobb híján egyébként közelre megyek vele, csak hát a páncélzata sem az igazi. közelre és lehetőség szerint szemből, az első két löveget használva csak.
  • silverchain
    Az overmatch miatt a nagyobb kaliberű lövegek nem pattognak a vékony páncélokról beforgatva, csak ha övpáncélt találsz el.
  • davidbog
    Hát nem tudom, nekem nem tűnik annyira rossznak a szórásuk. A videók alapján egyedül a Gneisenaué ami nagyon gyatra. Illetve a Tier 9-10 szórása ugyanakkora távolságból tehát 23-26 km-ről rosszabb lenne mint az amerikai vagy japán csatahajóké, de nincs ekkora lőtávjuk úgyhogy lényegtelen hogy mekkora lenne a szórásuk. 18-20 km-re meg teljesen átlagosnak tűnik a szórásuk.
    Korábban én is sokat morgolódtam a Tirpitz szórása miatt, de amióta van North Carolinám megtudtam mi az a pocsék tűzerő. Ha betalál akkor üt, csakhogy igen meg kell szenvedni ahhoz hogy betaláljon. A NoCa szórásával nem is lenne olyan nagy baj az nem vészes, de a lövedék sebessége katasztrófális (701 m/s). Olyan lassúak a 16"-es AP lövedékek, hogy egy 18 km-re lévő tier 9-es BB simán kifordulja a sortüzem, ha tudja hogy őrá lőttem. Pedig a tier 9-es BB-k már nem éppen fordulékonyak. De hiába lövök alá/fölé attól függöen hogy távolodik vagy közeledik simán tesz egy kis kitérőt és már mellé csapódnak be a lövedékeim. Ilyen esetekben akkor van sebzésem ha a random negatívat ad a szórásra és pár lövedék elcsípi az ellent. Ehhez képest a Tirpitz tűzereje kiváló, az Amagié meg maga a kánaán a több csővel és a hasonló sebzéssel. A NoCa 21 km-es alap lőtávját se nagyon lehet normálisan kihasználni (maximum bamba vagy afk ellenfelek ellen) a fejlesztett FCS-t meg se vettem rá, nekem az csak kredit pazarlás. Ezt a North Carolinát biztos nem tarom meg, pedig nagyon szimpatikus volt amig nem játszottam vele.
    A lepattanókat meg hagyjuk. Ugyanúgy van autobounce itt is mint a WoT-ban. A legvékonyabb páncélról is le lehet pattani 16" vagy 18"-es lövedékekkel is ha nagyon hegyes a szög. Az Izumo 410 mm-eseivel is pattantam már le a Hipper 80 mm-es övpáncéljáról és a Donskoiomról is pattant már le a Yamato 457 mm-ese...

Amúgy nekem egyáltalán nem tűnnek rossznak a német csatahajók. Biztosan nekiállok az ágnak és a Friedrich der Großéig biztos hogy el is megyek.
    A toronyforgatásuk magas szinten nagyon jó, ami egyáltalán nem mellékes, ha a hirtelen célpontot kell váltani vagy fordulás közben kell célon tartani a lövegeket. Igaz alacsony és közép szinten már nem jók ebben, de nem is rosszabbak mint a többiek.
    A saját szintjükhöz képest szinte az összesnek kiváló a kormánylapát kitéríthetőségi ideje, ami szintén nem mellékes, ráadásul a fordulási sugaruk se olyan vészesen sőt tier 6-ig kifejezetten jó.
    A lövedék sebességük se alacsony, tehát manőverező hajókat is nagyobb valószínűség szerint találnak el. NoCa után nálam egy fontos szempont lett.
    A nagy (100+ mm) és a közepes (~40 mm) légvédelmi lövegek amiknek már normális lőtávja van szintén nem rosszak. A japánok és az amerikaiak közt vannak.
    A 9-10-es hajón meg sonár is van. Ha ez nem a repölők vagy más helyett van akkor semmiképpen nem hátrány. Néha nagyon jól tud jönni, ha előbb észreveszi az ember feléje tartó torpedókat.
    Nekem egyedül a Gneisenau tűnik gyengének a mindössze 6 cső miatt. Meg talán a Großer Kurfürst a nagy mérete miatt. Minden esetre a teszt vége után a Großer Kurfürst kapott egy pofás kis 17k HP buffot így már 105000 körül van a HP-ja, és emellé még nagyon sok moduljának külön is megnövelték a HP-ját is.
    Ez a Großer Kurfürst valójában valami rohadt nagy H-osztály mix. A méretei alapján inkább tűnik H42-nek mint H41-nek, a páncélzata meg H43 szintű és a sebessége is nagyobb mint a H41-nek lett volna viszont lassabb mint a H42 és H43 hajóké. A fegyverzetnél főtüzérség és az AA is más mint amit a legtöbb helyen megadnak. Minden esetre jóval erősebb mint bármelyik igazi H-osztályú terv, meg jóval rondább is. :D

Az nem baj hogy a Yamato maradt a legjobb. Legalább valami valódi hajóé ez a cím nem egy papír hajóé.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.08.18. 02:09:04
  • carp3tm0nster
    Amikor az ellenségnél van 5 dd és 2 cv te pedig BB-vel vagy... priceless
  • Sendrov
    Jól látom? Az új angol cirkáló ág összes hajója könnyűcirkáló lesz? vagy a tier9 és 10 hajók valami tervezett csodák és nem a hasonló nevű valóban létezett egységek?
  • Tono34
    Szerintem mindegy mik a vélemények, valószínűleg mindenki neki fog állni. Én biztos :)