A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #13354 Hát nem tudom, nekem nem tűnik annyira rossznak a szórásuk. A videók alapján egyedül a Gneisenaué ami nagyon gyatra. Illetve a Tier 9-10 szórása ugyanakkora távolságból tehát 23-26 km-ről rosszabb lenne mint az amerikai vagy japán csatahajóké, de nincs ekkora lőtávjuk úgyhogy lényegtelen hogy mekkora lenne a szórásuk. 18-20 km-re meg teljesen átlagosnak tűnik a szórásuk.
Korábban én is sokat morgolódtam a Tirpitz szórása miatt, de amióta van North Carolinám megtudtam mi az a pocsék tűzerő. Ha betalál akkor üt, csakhogy igen meg kell szenvedni ahhoz hogy betaláljon. A NoCa szórásával nem is lenne olyan nagy baj az nem vészes, de a lövedék sebessége katasztrófális (701 m/s). Olyan lassúak a 16"-es AP lövedékek, hogy egy 18 km-re lévő tier 9-es BB simán kifordulja a sortüzem, ha tudja hogy őrá lőttem. Pedig a tier 9-es BB-k már nem éppen fordulékonyak. De hiába lövök alá/fölé attól függöen hogy távolodik vagy közeledik simán tesz egy kis kitérőt és már mellé csapódnak be a lövedékeim. Ilyen esetekben akkor van sebzésem ha a random negatívat ad a szórásra és pár lövedék elcsípi az ellent. Ehhez képest a Tirpitz tűzereje kiváló, az Amagié meg maga a kánaán a több csővel és a hasonló sebzéssel. A NoCa 21 km-es alap lőtávját se nagyon lehet normálisan kihasználni (maximum bamba vagy afk ellenfelek ellen) a fejlesztett FCS-t meg se vettem rá, nekem az csak kredit pazarlás. Ezt a North Carolinát biztos nem tarom meg, pedig nagyon szimpatikus volt amig nem játszottam vele.
A lepattanókat meg hagyjuk. Ugyanúgy van autobounce itt is mint a WoT-ban. A legvékonyabb páncélról is le lehet pattani 16" vagy 18"-es lövedékekkel is ha nagyon hegyes a szög. Az Izumo 410 mm-eseivel is pattantam már le a Hipper 80 mm-es övpáncéljáról és a Donskoiomról is pattant már le a Yamato 457 mm-ese...
Amúgy nekem egyáltalán nem tűnnek rossznak a német csatahajók. Biztosan nekiállok az ágnak és a Friedrich der Großéig biztos hogy el is megyek.
A toronyforgatásuk magas szinten nagyon jó, ami egyáltalán nem mellékes, ha a hirtelen célpontot kell váltani vagy fordulás közben kell célon tartani a lövegeket. Igaz alacsony és közép szinten már nem jók ebben, de nem is rosszabbak mint a többiek.
A saját szintjükhöz képest szinte az összesnek kiváló a kormánylapát kitéríthetőségi ideje, ami szintén nem mellékes, ráadásul a fordulási sugaruk se olyan vészesen sőt tier 6-ig kifejezetten jó.
A lövedék sebességük se alacsony, tehát manőverező hajókat is nagyobb valószínűség szerint találnak el. NoCa után nálam egy fontos szempont lett.
A nagy (100+ mm) és a közepes (~40 mm) légvédelmi lövegek amiknek már normális lőtávja van szintén nem rosszak. A japánok és az amerikaiak közt vannak.
A 9-10-es hajón meg sonár is van. Ha ez nem a repölők vagy más helyett van akkor semmiképpen nem hátrány. Néha nagyon jól tud jönni, ha előbb észreveszi az ember feléje tartó torpedókat.
Nekem egyedül a Gneisenau tűnik gyengének a mindössze 6 cső miatt. Meg talán a Großer Kurfürst a nagy mérete miatt. Minden esetre a teszt vége után a Großer Kurfürst kapott egy pofás kis 17k HP buffot így már 105000 körül van a HP-ja, és emellé még nagyon sok moduljának külön is megnövelték a HP-ját is.
Ez a Großer Kurfürst valójában valami rohadt nagy H-osztály mix. A méretei alapján inkább tűnik H42-nek mint H41-nek, a páncélzata meg H43 szintű és a sebessége is nagyobb mint a H41-nek lett volna viszont lassabb mint a H42 és H43 hajóké. A fegyverzetnél főtüzérség és az AA is más mint amit a legtöbb helyen megadnak. Minden esetre jóval erősebb mint bármelyik igazi H-osztályú terv, meg jóval rondább is. :D
Az nem baj hogy a Yamato maradt a legjobb. Legalább valami valódi hajóé ez a cím nem egy papír hajóé.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.08.18. 02:09:04