23041

A Wargaming új MMO játéka
-
Prof William #13746 Az Atagoval ma hatalmas csata volt. Kezdésnek kilőttem egy Hatsuharut majd tűzpárbajban ide oda manőverezve+topedózva kilőttem 2 már sérült cirkálót. És még megvolt a az életem 80%-
Ez után egy sziget takarása miatt kb 3-4 kilométerre találtam magamat egy majdnem full HP-s Iowa-tól. Még rám is írt hogy akkor most kihív párbajra. :) Szóval amint kibukkantunk a sziget csücske ment az áldás. A tenger istenei nagyon szerethettek mert az első sortűzből csak 2 lövedék talált be igaz ebből az egyik citadell volt szóval maradt vagy 20% életerőm.
Ezt követően a sportszerűség jegyében 3 kilométerről mind a 6 torpedómat beleküldtem az Iowa oldalába ami el is süllyedt. :) Persze én voltam csíter. :)
Négy hajó kilövése után viszont már csak 3-an voltunk 8! hajó ellen vagyis a többieknek egy hajót sem sikerült kilőniük. Eztután hamar érvényesült a túlerő és egy Tripitz-től bekapott full salvo végül a tenger fenekére küldött.
Remek csata volt, ami még jobb lett volna ha nyerünk. :) De ez nem rajtam múlott. -
carp3tm0nster #13745 Rankedbe érdemes cirkálót vinni? Csak egy T8-as hajóm van(Amagi) azzal tolom, de pár ezer xp hiányzik a hipperhez, és gondoltam ott húznám a hipper. Legfőképp azért, mert nem kapok T10-es ellenfeleket...
Köszi előre is! -
Fúú mekkora noob enemy volt az előbb, majdnem 4 hajót süllyesztettem el a kaiserrel. és cirkálókkal büszkén támadnak közben, mekkora noobok :D -
+jönnek az újabb gyújtogatók .. -
Hm érdekes lesz a peccs, a küldikből konténerek lesznek, nem hangzik rosszul, csak xpt kell gyujteni és random reward a mennyisége szerinti szinten:) -
BigaC #13741 én is 10-nél, lehet itt meg is állok, nincs több pihenő szint ezután :)
a -10% cost zászló így is megvan, ami efelett van jutalom, már annyira nem izgat.
(meg úgy kb ide is lövöm be magamat, kínkeservvel talán még feljebb tudnék párat lépni, de minek) -
Prof William #13740 Ismerős érzés. :) -
Grat:D üdv a rettegők közt:D
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2016.10.18. 14:38:43 -
LvL10 ... necces meccsen... nem is merek több rankeden menni. :) -
carp3tm0nster #13737 hát... nem sikerült, pedig igyekeztem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Lvl 15 zászló miatt cseréltem le az összes zászlóm :) Ha egyszer sikerül a lvl10 akkor megint zászló csere lesz. :D -
amig nem kérdezted nem is tudtam hogy ad valamit:D -
Azt hiszem megéri szenvedni érte ..
Lvl15 a -5%
Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.10.17. 18:56:45 -
Há nekem igy irja:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Darun #13732 Nem -5 az a -10? -
szép kék:D -10% repair költség:) -
Rank10-ért kapott zászló milyen tulajdonsággal bír? -
Nekem is ez van tegnap meglett a rank 10 azóta nem merek játszani:D -
Darun #13728 Azért a magas röppálya sokszor előny, hiszen takarásban lévő ellenfeleket is lehet lőni. Az alacsony röppályának egyedül közelharcban lenne értelme, de ott a a másik lövedéknek sincs olyan nagy repülési ideje hogy zavaró lenne.
Hogy őszinte legyek, a Carolina óta én is féltem a magas tier-ű BB-ktől, mert szegény NC egy kalap fos volt, de most kezdek ráérezni és annak ellenére hogy csak két T8-as BB-m van és velük sincs túl sok csatám, Test Serveren kipróbáltam a német magas tierü hajókat és azt kell mondjam, tapasztalatlanságom ellenére is nagyon jó csatákat mentem. Igaz keveset, tehát ez elvileg betudható szerencsének is.
A Bayernel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Nagyon kiváncsi voltam rá, mivel reménykedtem hogy ez lesz az új Rankedes BB-m, viszont egyrészt az első négy csatám (normál) annyira szar volt szegénnyel, hogy még fejleszteni sem tudtam. Tegnap este betett egy olyan T8-as meccsbe, ahol nyolcan voltunk T6-os hajóval a harmincból, és mint mondtam én full stock voltam. Azzal kezdtem a meccset hogy felemlegettem a WG fejlesztők nem éppen erkölcsös munkát végző felmenőit. Mi a rákot lehet csinálni egy full stock T6-os BB-vel T8-as csatában? Az egyetlen szerencsém az volt, hogy kivételesen nem volt CV. Aztán elkezdődöt a meccs...
Négy foglalós meccs, az első spot egy éppen foglaló dd volt éppen előttem. Csak pár pillanatra tűnt fel, mert rögtön smoke-olt. Csak úgy vaktában leadtam rá egy sorozatot, hátha tudok resetelni, bár a lövés után jöttem rá hogy a körön kivülre lőttem. Ha egy lövedék is talál, legalább sebzek valamit. Aztán becsapódtak a lövedékek, hatalmas csattanás, Ammorack, Dev Strike, First Blood. Nah ez a meccs nem is indul rosszul! A meccs vége felé az ellenfél állt jobban, mivel három pont is az övék volt és szinte folyamatosan 800 pont felett jártak, szinte az utolsó pillanatokban csapkodtuk ki az ellenfeleket, hogy ne legyen meg az 1000. Végül még is sikerült nyerni és a stock Bayern első lett egy T8-as csatában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy három alkalommal lőttek csak rám, ebből egy sebzett, de az is minimálisat, Én egyébként féltem a német BB-ktől, mivel nekem az a kényszerképzetem hogy a dual löveges torony szórása katasztrofális A tapasztalataim viszont azt mutatják, hogy a BB-k szórásának a csökkentése hatásos volt, már nem csak 1-2 lövedékem talál be salvonként, hanem ált a fele. Sőt! Azt kell mondjam igazából a top tier német BB is kellemes csalódás volt tegnap. Az igaz, hogy szinte kötelező rá a prém DCP és a prém javitás is erősen ajánlott, repcsiből viszont soknak érzem az alap 7-et, szerintem ennyit akkor se használ el az ember, ha folyamatosan felküld egyet és a csata 00:00-ig tart. A német BB-k egyébként nagyon kényelmesek. A kiváló toronyforgásuknak köszönhetően manőverezés közben is könnyen célon lehet tartani őket, és hiába tölt be a GF 25 sec alatt, 2 salvo között is volt időm célokat kijelölni mind a légvédelem, mind a másodlagos ágyúk számára.
Sajnos én is tapasztaltam, hogy BB-vel szopat a random. A cirkálók most a legnagyobb ellenségeim, hiába mutatják az oldalukat, mire oda ér a lövedékem már kifordulják. Valamelyik nap talán Bismarck-al sikerült oldalba vernem egy Pensacola-t. És persze a két overpen alig sebzett bele 2k környékén. Engem ha egy BB eltalál, minimum a fél életem odavész, de sokszor egyetlen sorozattal kiszednek. Ha én vagyok cirkálóban érdekes hogy nekem senki nem lő overpent.
Amit néztem pár napja az a Scharnhorst! Valami iszonyatbrutál szórása van, ez a kb "úgy se találsz el vele semmit" ágyú és nem értettem, hiszen kis kaliberű ágyuk, amiknek épp hogy pontosnak kéne lenni. Aztán megnéztem... 19.9-es lőtáv? Azért ez igy is horrornak tűnt. -
carp3tm0nster #13727 teljesen jól látod, 2x 3x simán kiszedik csatánként, a 3. esetben általában nincs is tovább.
volt már olyan, hogy szemből kaptam be a HE-t és ment a motor a levesbe...
már csak kb 20k xp kell a hipperhez, de nagyon nyögvenyelősen megy ez... mint a karlsruhe volt anno... -
Ha már szóbakerült a Yorck, ti is úgy vettétek észre, hogy folyamatosan elkaszálják a hajógépet? Már egy ideje rápakoltam emiatt az engine mod-ot, de még így is bénára lövik - erős költői túlzással - csatánként kétszer.
Legutóbb mondjuk csak egyszer sikerült, mert másodjára kb. teljes HP-ról robbantam darabokra. -
carp3tm0nster #13725 csodás... még egy HE spammer..
elnézve, hogy ennek is milyen alacsony röppályán mennek a lövedékei, adódik a kérdés, hogy szerencsétlen yorck miért lővi fel az égbe akkor? direkt szopatás?
Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2016.10.17. 15:54:35 -
Notser - T7 Permium Belfast -
Én azt nem szeretem, hogy T6 hajóval bemegyek és T8 cv van...
CV-t nem engedném alacsonyabb tierű hajók ellen, minimum a saját tier az is bőven elég... -
Rájöttem, hogy magas szinten a battleshipek nem jók. Agyvérzés kerülget, mikor a játék elején már látom, hogy szembe van 2 carrier. Ha kinéznek, vége. A ruszki dd-k viszont eszement erősek, gyullasztanak mint a fene, nagyon élem. -
Amennyit szívtam lvl14-15 között ahhoz képest elsőre elértem a lvl12-őt. Nem is mertem többet menni rankedban :)
Bayernt próbálom húzni, de inkább negatív érzéseim vannak vele kapcsolatban. Valahogyan próbálom átvészelni már csak kb 55k xp :) -
Malachit #13720 Nekem pár hete Izuval sikerült dupla citadellát lőni Yamatora sziget mögé, úgy hogy be volt erősen szögelve. Pislogtam is rendesen. Nem is sebeztem többet azon a meccsen. Utána csak lepattanó, meg mellé :/
A német csatahajók pontosságán tekertek valamit (rontottak)? A 4 km-re tőlem épp tolató orosz cirkálóra lőve 6 lövedékből kettő talált, az is átment rajta. Pedig az oldalát mutogatta. A hetest próbálnám húzni, de durván szór... Fejlesztett test nincs meg, a lőtáv és meghajtás igen. Így jelenleg elég ratyi, viszont teljesen nekirontok valaminek taktikát adja a felépítése. (de mégse, mert még akkor se talál el semmit se szinte, ha már az ellenfél arcába másztam. Torpedói mentenek valamit a helyzetén csak.) -
Nekem múltkor egy Yamatonak sikerült citadellát lőni Tirpitz-cel. :D -
Sikeresen felküzdöttem magam lvl13-ra. Utolsó győzelemnél Tirppel citadellt lőttem egy másik Tirpnek :)
Egy kezemen meg tudom számolni, hányat sikerült Tirpnek lőni. -
Kurafi97 #13717 Valószínűleg nagy kínlódás lesz :D én is nagatoval meccs elején full hpról öltem meg (3 citadelát kapott). -
"Nope!"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Darun #13715 Igazából semmi különbség nincs a PTS és a normál játék között. 6 csatából 1 győzelem, az egyetlen győzelem is... Nagato-val berak T9 ellen és még igy is harmadik leszek. Bismarck-al meg T10-be, kiszedek egy Yamatot és ott is harmadik leszek. És még a prém hajókat sem lehet kipróbálni. Viszont úgy látom nem igazán érdemes a német BB ágat erőltetni T8 felett, bár a GF 25.5s-es töltési ideje nem tűnik rossznak. -
Jut eszembe Pensacola ellen én mindig olyan marha citadellákat löttem távolról, hogy azonnal megpusztul szerencsételen, már elneveztem magamat Pensa gyilkosnak :D
Tényleg nagyon szar Tier 7-en... Tier 5-ön jobb lenne a Pensa :)
Ja igen , Csatahajókkal lőttem a citadellákat... A pensának még lehet elől is citadellája van :D
Van egy Clevelandem, de már félek, hogy Tier 7-en a Pensacola nagyon kevés lesz...
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.10.15. 01:45:00 -
Darun #13713 Amikor elkezdtem a bétát, a cirkálók voltak a kedvenceim. Jó, nyilván főleg az op St. Luise meg a Cleveland voltteritéken illetve nekem az Omaha is nagyon bejött. Aztán a Pensacolna nagy csalódás lett és a BB ágon le is hagytam az amcsi cirkálókat. Tényleg kevés cirkáló van, igazából én is csak Kutuzovval meg Atlantával megyek, az előbbi sztem nagyon op. Fullra kihúzva 93-as légvédelme van, smoke-ol, a 8 km-es torpedó lőtáv még elfogadható, bár én szinte soha nem vettem hasznát. Sajnos én jóval az elméleti gyújtási % alatt vagyok vele, a HE meg alig sebez. Viszont gyors és elég jól fordul is. Amiért szeretem az a nagy lőtáv és a nagy lövedék kezdősebesség. A BB-k és CV-k rémálma, a többi cirkáló viszont viszonylag könnyen ki tud fordulni a lövedékei elől. Szerintem az orosz cirkálókat teljesen fölösleges AA-ra húzni, a Kutuzov kivételével. A Manual AA meg főleg felesleges, mivel normálisan csak a kis kaliberű fegyverei sebeznek. Nekem a Kutuzov 129-t lő 7.2 km-re. ami azért már nem szar. Ezt signal nélkül.
Én mostanában már nem tapasztalom hogy több száz BB állna sorban, bár még mindig nagyobb az arányuk mint régen. A cirkálót egyébként sztem azért választják kevesen, mert mert a csatahajók és a DD-k is megeszik őket, a CA inkább amolyan support a csapatban és részben nálam is ezért szorult háttérbe (A St. L-el még megettem 1v1-be egy Kawa-t vagy S.C.-t, de magasabb tierben ez már nem megy) A jó supporthoz meg ugye csapatjáték kéne. -
Cruisereknél a torpedókat hogy érdemes kiereszteni? Szúk vagy széles alakzatban?
ui:
DD-knél a szűk alakzat nagyon bejön... de a CA-knál valahogy nem adja... -
Legjobb, amikor a queue-ban 200 csatahajó jut nagyjából 20 egyéb cuccra összesen. Válasszak egy cirkálót a kikötőben és szinte azelőtt betöm a játékba az MM, hogy egyáltalán rányomtam volna a Battle gombra... :D -
silverchain #13710 Csak kicsit unalmas a mostani meta, 6 BB meg 4 DD mindkét oldalon, aztán a maradék 3 sloton osztoznak a CV meg a 2 CA. -
Kirovtol felfelé érdemes már AA gunra gyurni?
Anno a Cleveland nagyon faja AA cirkálo volt. nagyon bejott a csatahajok és CV-k védelmére...
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.10.14. 21:19:48 -
majd a brit cirkálokat opra huzzák hogy rámenjen a nép, WG style:) -
silverchain #13707 Kicsit elment nagyon a meta BB és DD irányba, én növelném a cirkálók túlélését (több hp, esetleg javítás nekik is), de csökkenteném általánosságban tűzek hosszát, vagy sebzését. A flooding az maradhat, ha bekapsz egy lyukat a vízvonal alatt, az maradjon gond továbbra is.