23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Tono34
    Ayanami T6
  • Caliph
    akizuki jóféle,megtartós lesz amig le nem nerfelik :D
  • Caliph
    lát valaki jó kis black friday akciót valahol ?:D
  • Tono34
    Notser - Yugumo T9
  • Prof William
    Úgy tűnik végre megjöttek a gyorstüzelők a japán romboló ágba is. Viszont itt megvan a 10km-es topedótáv is. Szép kombináció. :)
  • Tono34
    Notser - Akizuki
  • Darun
    Mivel még én is csak a Bayernnél tartok, igy eddig nem tudtam Bismarckot vinni rankedre, de figyelembe véve hogy a legutóbbi szezonban csak 1 vereségem volt és csak egy csatába nem a Carolinát vittem, mondhatom hogy az amcsik ladikja is megállja a helyét. Viszont nem egy Bismarck elvérzett már előttem. Ennek ellenére én is nagyon várom már, de sajnos még messze van :(
    A héten még csak két csatát mentem Bayernnel, mind a kettő T8 volt. Rendszerint lóf@szt nem sebzek, most viszont sikerült citadellát lőnöm egy Tirpitznek. Nem rémlik hogy bármilyen más hajóval sikerült volna ez a bravúr.
    Érdemes sztem megnézni hogy pl a másodlagos lőtávja hol ugrik. A König-re már lehet tenni másodlagos lőtáv növelést. A Bayern-nek és a Gneisenau-nak úgy tudom egyforma, ahogy a Bismarck után is a többi hajónak.
    Viszont a Gneisenau-nak alapból jobb a torony forgása, mint a Bayern-nek Expert Marksmannal, én a teszt szerón nem is raktam be Gneisenau fölött ezt a skillt. A Last Stand tényleg totálisan felesleges, A Bayern 34 csatából nemrég kapott egy olyan torpedót, ami elvitte a motort, de a több száz BB-s csatámból sztem max 3 olyan csata volt, ahol vagy a motor vagy a lapát sérült. Ez teljesen dd skill, nekik viszont kötelező.
    Én a helyedben elgondolkodnék mind a kapitány képzésen, mind az álcafestés használatán. A kapitányt sima lóvéért is át tudod képezni, de egyrészt rá kell fizetnek 200k creditet, másrészt a már megszerzett xp-vel arányos mennyiségű xp-t kell még belefeccölnöd az átképzésbe. Vagyis minél skillesebbre húzod fel, annál lassabban tudod majd átképezni a Bismarck-ra. Ráadásul minél magasabb tierbe mész, annál több Xp-t kapsz, vagyis magasabb tierben több xp-t tudsz leduplázni pl álcafestéssel. És felhivnám a figyelmed arra is, hogy Rankeden, hiába van kevesebb hajó, több xp-t kapsz mint egy átlag random csatában. Azt sem árt figyelembe venni, hogy T8-as hajó lévén a Bismarck fejlesztési költségei már elég nagyok. Ha nem akarsz soká nyüglődni az alap hajóval és szeretnéd minél előbb kihúzni, sztem érdemes lenne legalább a camo-k egy részét megtartani oda.
    A kapitányi skillek átdolgozásának meg igencsak ideje lesz már, mert nem elég hogy nagyon kevés van, kb a 2/3-t sztem a kutya nem is használja, és valami hasonlót mondanék a modulokra is. Le merném fogadni hogy a hajók 90%-n még mindig MAM van az első helyen, mert annyira peches senki nem lehet, hogy megérje vagy szükséges legyen feltennie a Magazin Mod-ot.
    Még egy kicsit a skillekről. Én a Super intendent-t nem használom. Megmondom miért. Ha rám lőnek, aligha fogok tudni elhasználni 4 javitást. Mondjuk én nem vagyok az a menekülős fajta. Viszont sokszor úgy halok meg, hogy még benn van 1-2 javitás, mert egyszerűen nincs ideje újratöltődni. Ezért most a Bayern/Tirpitz/Carolina és kicsit később majd talán az Iowa is prém javitással fog menni, mivel már az is ad +1 charge-ot, ráadásul jelentősen csökken az újrahasználati idő. Viszont az 5 charge szerintem már túl sok, annyit tényleg nem nagyon fogsz tudni ellőni. Ugyan ez igaz a DCP-re. A BoS persze alap, de mellé jó ha van BFF is, egyérszt növeli a másodlagosok hatékonyságát, másrészt javit az egyébként sem gyenge légvédelmen. Én pl Vigilance-t vettem fel 3. képességnek két okból. Egyrészt ezt ebben a tierben még semmivel nem tudod helyettesiteni, másrészt a Bayern egyik nagyon nagy gyengesége hogy semmiféle repcsit nem tud magával vinni, ami komoly hátrány az azonos tierű többi BB-vel szemben. Persze a Bismarck-ra már nem kell, mert ott van rá modul, meg repcsi. 4-es skillnek meg egyértelműen az AFT illetve érdemes elgondolkodni a Manual AA-n, mivel a németeknek szerencsére a nagy kaliberű légvédelme a leghatékonyabb. A Jack of megint csak nem tudom mennyire éri meg. 5 skillpontot összeharácsolni azon a szinten már nagyon nem könnyű, ehhez képest én azt a 15%-t kevésnek érzem. Ezzel szerintem legjobb esetben is talán 8-10 másodpercet ha nyersz, viszont ha minden mást kimaxolsz (modulok, többi kapitányi skill, signalok) akkor akár ezt is kiválthatod.
  • Count Adyn
    A Bismarck szerintem a legjobb T8 hajó én rankedre is csak azt használom, skilleket fejleszteni: mindenképp a másodlagos tüzérséget érdemes kimaxolni mert brutális lesz ugy a a darálása:)
  • Scharnhorst
    Jelenleg supertesten fut, de 2-3 patchen belül lesz kapitányi skill átdolgozás méghozzá olyan szintű, hogy tuti újra lehet majd osztani a kapitányi pontokat.
    Utoljára szerkesztette: Scharnhorst, 2016.11.22. 20:01:09
  • messerharcos3
    ja, és egyébb téren. Elcsesztem a kapitányaim a jenki és német cirkálón, és az ami csatahajón, mindegyiknél beraktam a last standet, hogy mindíg maradjon kormányozható, azonban eddigi max tier5ös tapasztalataim alapján a rombolókat leszámítva kb semmin se lövik el soha se a kormányt, se a hajógépeket. Csak dublonnal tudom a kapitányokat átképezni, más variáció nincs?
    Utoljára szerkesztette: messerharcos3, 2016.11.22. 18:44:50
  • messerharcos3
    Sziasztok! A német csatahajó ágat húzom, a célom a bismarck begyűjtése, lévén nem akarok prémfiókba fektetni magasabb szintű hajó fenntartásához, és nem hallom kimagaslónak a 10es németet. A bismarckot milyennek mondanátok a saját tierjében, és hogy boldogul magasabb tierben? A fejlesztésről.Befektettem a könig albertbe, ezen kívűl többet nem akarok a játékra költeni, a königet is azért szereztem, mert mégiscsak jobban lehet húzni a kapitányt ha 1 helyett 2szer duplázom le. Halloweenkor összeszedtem 250 duplázó álcafestést, ezeket még a bismarck előtt ki akarom játszani, elsősorban azért hogy a kapitány fejlődjön. (a fejlesztéssel nem rohanok, heti kb 15 kört tudok menni átlag, szóval több éves terv ez). Olyan hajóra akarom viszont rakni a festést amivel élvezetesen játszom le azt a 250 csatát, és emellett jól hozza az xp-t is. A könig, bayern, és a gneisenau jöhet számításba, most a kaisernél vagyok. Melyiket vállasztanátok? mennyivel hoz több kreditet átlagban egy 7es mint egy 5ös? A bayernről azt hallom kissé papír és gyenge a fegyverzete, a gneisenautól pedig a myogis és kongós tapasztalataim miatt félek. 6 ágyúval ritkán talál az ember, 3 torony, nem lehet annyit célozgatni az előző találatok megfigyelése által, emellett hiába gyors, ha minden stézkapja. Bár elég izmosnak tűnik a gneisenau 350-es öve, de a fedélzete milyen, és mire számíthatok? A kapitány skilljeiből eddig megvan a basic surviability, gyorsabb toronyforgás, high alert és super intendent. Vagyis elsősorban a túlélőképesség növelésére mentem és csak nagy javító és nagy repairrel megyek csatahajóval csatába, hogy ezzel is javítsak az állandó gyújtogatáson. Nem tudom merre fejlesszem tovább. A torpedók gyorsabb észlelése megéri? szerintem nem mert a rombolókról úgyis lehet sejteni mikor indítanak, repcsi ellen meg nem lehet védekezni olyan közelről oldja. Vagy nincs igazam? Én ezért inkább a + 20%os másodlagos tűzérség lőtávra mennék, csak az aggaszt, hogy egy csatában mennyire maradnak épek ezek a fegyverek? mennyire szokták szétlőni őket a bismarckon? Az 5. skillpontnál pedig nagyon gondolkozom hogy a manual secondaries legyen-e vagy a jack of all, amivel még gyorsabban olthatnám magam amikor állandóan kigyújtanak. Hajóra modulnak tuti főkaliber modulokat raknék, mert az a legfontosabb. Vélemények?
    Utoljára szerkesztette: messerharcos3, 2016.11.22. 18:38:26
  • fantomvampire
    Sajnos se a crtl+G se a chech nem segitett ... :( halvany lila gozom nincs hogy mi lehet a baja
    Utoljára szerkesztette: fantomvampire, 2016.11.22. 16:26:30
  • carp3tm0nster
    Ebben az esetben nyíiván nem Te vagy a támadó ék csúcsa :)
  • Caliph
    crtl + G

eltünteti a hudot screanshothoz,lehet ez van bekapcsolva
  • Count Adyn
    próbáld ki hogy még a launchernél bemész a settings be jobb felül és a support fülön a check-et elinditod, hátha segít :)
  • PrasCo
    Az is hibádzik, mert még a wows logó sincs a képen.
  • Tono34
    Mintha a jobb gombot lenyomva tartanád.
  • fantomvampire
    Sziasztok!

2 napja ilyen a jatek... nincs semmi csak a hajo es a hatter a jatekban is csak a hajot latom de a celkereszt vagy ikon az nincs. Mar ujra raktam es semmi a videokartya drivert is ujra raktam a legfrissebbet es semmi....

• gergod
    Csak sajnos engem 10-bol 9-szer Bismarckok es North Carolinak ellen tesz be.
  • carp3tm0nster
    A Bayern nagyon komoly vas. Ha megnézed mininálisan gyengébb fegyverzet szempontból, mint egy Colorado, rengeteg paraméterben meg erősebb.
  • Darun
    Mai első (és egyetlen) csatám Bayern-el: 12 T8, 2 T7 meg én. Itt már tudtam hogy ez csak jó meccs lehet. A pálya Trap, alul kezdünk. Mindenki elindul A-ra, az egyik DD felmegy C-re. A-nál az alsó szigetnél mindenki megáll, az egy brit cirkáló be is füstöl, csak egy 8-as BB rohan ki a térkép széle felé, persze mindenki őt lövi. Velem szemben: 2 Bismarck, Carolina, Mogami, meg az aprók. Az ellenfél Carolinája átmegy tolatásba, szépen ki is gyújtjuk. Mivel próbáltam a BB-kre fókuszálni, azok meg szemből jöttek, igy AP-nek semmi értelmét nem láttam. Nem szeretek álló helyből kempelni, BB-vel főleg nem, igy szembe rámentem az ellenségre. Én voltam elöl, szóval mondhatom hogy 6-os hajóval vezettem a támadást. Berohanni persze én se akartam, igy kénytelen voltam én is tolatni. Volt egy perc, amikor olyan focus-t kaptam, hogy folyamatosan kopogtak a lövedékek, kevesebb mint fél Hp-n voltam, de sikerült úgy szögelnem, hogy minden lepattant rólam. A Bismarck-ok, a Carolina, a Mogami... Hogy nem csak kempeltem (6-os hajóval 8-as csatában lehet egyáltalán?) mi sem bizonyitja jobban, mint hogy... a másodlagos tüzérségem 274 lövést adott le, ebből 44 talált ami összesen 850-t sebzett xD Én 74 találatból sebződtem 27k-t, meg ki is gyújtottak és egy torpedó is elkapott, összesen 54,7k sebződést kaptam. Az okozott majdnem 100k (97,5k) mert az utolsó Bismarckra csak egy sorozatom jutott, aztán meg lett az 1000 pontunk. Hozzá kell tennem, az okozott sebzésből 62k égés volt, de hát mi mással érvényesültem volna? És viccen kivül, a legjobb csatáim Bayernnel T8-ban voltak eddig.
  • fantomvampire
    hmm

nekem most frissites utan nincs kep csak a hatter :D
    csodas
  • Darun
    Nekem az Iowa megvásárlása után maradt még 52 millám, szóval csődbe egyelőre nem fogok menni, viszont a free xp meg kéne, mert a stock Iowa egy rémálom és hát a Mo-hoz is kelleni fog majd.
  • Prof William
    Jó volt de pár millió kreditnek jobban örültem volna. :) De ami késik nem múlik.
  • Count Adyn
    nekem 10 milla kredit ma:)
  • Darun
    Free? Na neeee! Olyan nekem is kell!
    Mondjuk nem tudom ti megcsináljátok e minden nap a hármat, de úgy érzem az eddigi egyel kissé le vagyok maradva, pedig naponta átlagosan kettőt szerzek.
  • Prof William
    Ma meg lett az első Szuperkonténer. 50 000XP-volt benne.
  • Tono34
    Szuperkonténer: 250 victor lima zászló ...
  • Tono34
    Aslain packból szemezgetek.
  • bloodletter79
    Tono34, milyen modokat használsz?
  • Tono34
    Mostanában az Amagival nagyon jó meccseim vannak, T10 csata:

• Darun
    Pedig reménykedtem hogy végre lesz valami hasznos is az újságban. Érdekes hogy a repcsishez anno tudtak normál kódot is szerezni.

Ha egyébként releváns a múltkori jelentésedben lévő 33%-os másodlagos fegyveres találati arány, akkor lehet még is csak érdemes lenne elgondolkodni a kifejlesztésén, mert alapból nekem olyan 10% környékén van, ami szintén nem valami jó.
  • Tono34
    Bizony, sajnos. Írták is.
  • Darun
    Tehát a GS-es kód csak új accravonatkozik? Ezek szerint megint neszesemmi :(
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.11.18. 22:29:55
  • Azim04
    megvannak, köszönöm
  • Caliph
    Az arp hajók csak Yokosuka kikötőben látszanak.
  • Azim04
    Sziasztok!

A megnyerhető ARP hajókat csak idéglenesen kapjuk meg? Mert megcsináltam az egyik feladatot, de nem tudtam kiválasztani a hajót, most meg már nem is látom a kikötőben
  • Count Adyn
    Énis gondolkozok rajta hogy elkezdjem sokkal szórakoztatóbbnak tunik mint az angol cirkálók:)
  • Plata
    Van egy darab invite kódom ami új account készítésnél ad 7 nap prémet T3 prém destroyert három skilles kapitányt.Csak új account készítésnél vehető igénybe.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.11.18. 11:41:20
  • Prof William
    Én is kaptam.

Közben haladok az orosz romboló ágon. A Gnevy nagyon jó kis gunship. A topedótávja gyalázatos -csak a legvégső esetben éri meg használni - de az ágyúi jól sebeznek és nagyon gyors az utántöltés.
    Jól lehet vele gyújtani és hajókat idegesíteni de szigorúan csak csapatban éri meg mozogni. Ha csak téged lőnek akkor -mivel romboló- pár sorozat és vége.

Tetszenek a japán rombolók a torpedóik miatt de oroszok is nagyon bejönnek a gyorstüzelő játékstílussal.