A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #14057 Mivel még én is csak a Bayernnél tartok, igy eddig nem tudtam Bismarckot vinni rankedre, de figyelembe véve hogy a legutóbbi szezonban csak 1 vereségem volt és csak egy csatába nem a Carolinát vittem, mondhatom hogy az amcsik ladikja is megállja a helyét. Viszont nem egy Bismarck elvérzett már előttem. Ennek ellenére én is nagyon várom már, de sajnos még messze van :(
A héten még csak két csatát mentem Bayernnel, mind a kettő T8 volt. Rendszerint lóf@szt nem sebzek, most viszont sikerült citadellát lőnöm egy Tirpitznek. Nem rémlik hogy bármilyen más hajóval sikerült volna ez a bravúr.
Érdemes sztem megnézni hogy pl a másodlagos lőtávja hol ugrik. A König-re már lehet tenni másodlagos lőtáv növelést. A Bayern-nek és a Gneisenau-nak úgy tudom egyforma, ahogy a Bismarck után is a többi hajónak.
Viszont a Gneisenau-nak alapból jobb a torony forgása, mint a Bayern-nek Expert Marksmannal, én a teszt szerón nem is raktam be Gneisenau fölött ezt a skillt. A Last Stand tényleg totálisan felesleges, A Bayern 34 csatából nemrég kapott egy olyan torpedót, ami elvitte a motort, de a több száz BB-s csatámból sztem max 3 olyan csata volt, ahol vagy a motor vagy a lapát sérült. Ez teljesen dd skill, nekik viszont kötelező.
Én a helyedben elgondolkodnék mind a kapitány képzésen, mind az álcafestés használatán. A kapitányt sima lóvéért is át tudod képezni, de egyrészt rá kell fizetnek 200k creditet, másrészt a már megszerzett xp-vel arányos mennyiségű xp-t kell még belefeccölnöd az átképzésbe. Vagyis minél skillesebbre húzod fel, annál lassabban tudod majd átképezni a Bismarck-ra. Ráadásul minél magasabb tierbe mész, annál több Xp-t kapsz, vagyis magasabb tierben több xp-t tudsz leduplázni pl álcafestéssel. És felhivnám a figyelmed arra is, hogy Rankeden, hiába van kevesebb hajó, több xp-t kapsz mint egy átlag random csatában. Azt sem árt figyelembe venni, hogy T8-as hajó lévén a Bismarck fejlesztési költségei már elég nagyok. Ha nem akarsz soká nyüglődni az alap hajóval és szeretnéd minél előbb kihúzni, sztem érdemes lenne legalább a camo-k egy részét megtartani oda.
A kapitányi skillek átdolgozásának meg igencsak ideje lesz már, mert nem elég hogy nagyon kevés van, kb a 2/3-t sztem a kutya nem is használja, és valami hasonlót mondanék a modulokra is. Le merném fogadni hogy a hajók 90%-n még mindig MAM van az első helyen, mert annyira peches senki nem lehet, hogy megérje vagy szükséges legyen feltennie a Magazin Mod-ot.
Még egy kicsit a skillekről. Én a Super intendent-t nem használom. Megmondom miért. Ha rám lőnek, aligha fogok tudni elhasználni 4 javitást. Mondjuk én nem vagyok az a menekülős fajta. Viszont sokszor úgy halok meg, hogy még benn van 1-2 javitás, mert egyszerűen nincs ideje újratöltődni. Ezért most a Bayern/Tirpitz/Carolina és kicsit később majd talán az Iowa is prém javitással fog menni, mivel már az is ad +1 charge-ot, ráadásul jelentősen csökken az újrahasználati idő. Viszont az 5 charge szerintem már túl sok, annyit tényleg nem nagyon fogsz tudni ellőni. Ugyan ez igaz a DCP-re. A BoS persze alap, de mellé jó ha van BFF is, egyérszt növeli a másodlagosok hatékonyságát, másrészt javit az egyébként sem gyenge légvédelmen. Én pl Vigilance-t vettem fel 3. képességnek két okból. Egyrészt ezt ebben a tierben még semmivel nem tudod helyettesiteni, másrészt a Bayern egyik nagyon nagy gyengesége hogy semmiféle repcsit nem tud magával vinni, ami komoly hátrány az azonos tierű többi BB-vel szemben. Persze a Bismarck-ra már nem kell, mert ott van rá modul, meg repcsi. 4-es skillnek meg egyértelműen az AFT illetve érdemes elgondolkodni a Manual AA-n, mivel a németeknek szerencsére a nagy kaliberű légvédelme a leghatékonyabb. A Jack of megint csak nem tudom mennyire éri meg. 5 skillpontot összeharácsolni azon a szinten már nagyon nem könnyű, ehhez képest én azt a 15%-t kevésnek érzem. Ezzel szerintem legjobb esetben is talán 8-10 másodpercet ha nyersz, viszont ha minden mást kimaxolsz (modulok, többi kapitányi skill, signalok) akkor akár ezt is kiválthatod.