23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Mert valaki spottolt neki? A smoke-nak vagy az a lényege, hogy eltakarj valamit (magadat menekülés közben, csapattársakat, stb) vagy ha lőtávon belül vagy és valaki spottolja neked az ellent, akkor magadat is smokeolhatod. De senki nem lát ki magától onnan. Kivéve talán a Kutuzov, ha bekapcsolja a szonárt az ellenség meg elég közel van. Illetve ugye az angolok is kilátnak belőle, mert van radarjuk.
  • Tirion
    most bontotta le az 52 ezer HPS Hindenburgom egy angol romboló füstből....én nem láttam csak kb le a lövéseit ő meg leamortizált csont nbélkül,láthatatlanul
  • Caliph
    téged viszont látnak és biztos lehetsz benne hogy nem a füstben ülő:D
  • Tirion
    mondjuk,mert az a lényege a DD smokenak,hogy onnan lődözz kifele detect nélkül..ha nem tévedek az angol církálók is így működnek,meg mindenki más aki DD-vel smokeban gyújtogat! Érdekes módon én sosem látom a füstben ülő HE-t lövöldöző egyedeket
  • whiskeyman
    Most viccezel ugye? :D
  • voivod32
    :D
  • DantesHUN
    Miért látnál ki? Ha füst közeépn állsz az udvaron, akkor nem csak téged nem látnak, hanem te se. A füst az ilyen
  • Tirion
    árulja már el valaki,hogy a saját füstömből miért nem látok ki DD vel????
  • Darun
    Gyorsan nekem se fog jönni, bár én még sc-ből is csak kettőt kaptam, szóval valamivel 2% alatt van nálam az esés aránya. Ugyan nem sok, de s sima konténerek is adnak néha, meg a kampányokba is van. És signal-lal ez is növelhető, egy prém hajó full xp-re húzva már elég szépen termeli a free xp-t. Mondjuk még igy sem lesz könnyű kifarmolni ennyi. A WoT-WoWp közös accountomon, 12k/5k csatával most tartok valamivel 300k felett úgy, hogy a repcsis bizonyos időközönként ad lehetőséget nagyobb mennyiségű free xp szerzésére. Persze ott sokmindenre költöttem is. Mivel lassan fullos lesz az Iowa is, annyira nem sürgős a Mo, de a célok között szerepel megszerezni ;)
  • Tono34
    Valamelyik nap jött egy szuper konténer 50k free xp, így már majdnem 200l van. Ez sem mostanában lesz meg ..
  • Darun
    Az szép! :D Pacsi!

Nah, megint bedobott ellenfélnek egy Mo-t. Most már hajtott a kiváncsiság, megnéztem mit tud a tulaja. Kevesebb mint 2500 csata és kevesebb mint átlag 1000 xp, ami sztem enyhén szólva is gyenge közepes teljesitmény. Van egy olyan érzésem, hogy amint azt a többi Mo tulaj is, ő is a hajó xp free-vé konvertálásából szedte össze a háromnegyed millát.
  • Tono34
    IOWA adott egy jó kört, persze jókor jött a ciklon is + utána az 1-1 sorozatból kiszedett 2 üldöző cirkáló. Sajna a végén kikapott egy torpedó
    miközben üldöztem az utolsó üldözőmet (német T7 BB).

• Tono34
    BUÉK :)
  • Darun
  • whiskeyman
  • Darun
    Azt elfelejtettem irni, hogy nem vettem meg a B-t.
    Kevesebb a légvédelem? Szerintem a 32*2 több mint a 49*1. Vagy valami nagyon megváltozott a matematikában, mert legalább is én még igy tanultam. (ettől függetlenül a sebzés csak 19-el nő, ami annyira nem számottevő)
  • Zoli105
    Boldog Újévet mindenkinek ! :D
  • voivod32
    Volt vagy 200 HP-m, amikor az utolsó Kongót kilőtték a másodlagos lövegeim, de így is csak második helyre volt jó! :D
  • davidbog
    Csakhogy a C hajótesttel 15,6 másodperc alatt téríthető ki a kormánylapát, míg a B-vel 20,5 az A-nál pedig 25,6 másodperc. Azért ez egy csatahajónál nagyon nem mindegy, hogy mennyi.

Az hogy az AA a C testnél kevesebb lényegtelen, mert ennek ellenére hatékonyabb. A C testnél eggyel több 40 mm-es quad Bofors van, amivel 286-ról 302-re nő a DPS-e a 40 mm-eseknek. Másrészt a 20 mm-es Oerlikonok a C testnél duplacsövűek míg a B-nél szimplák ezért összességében a C-testen több 20 mm-es AA cső van és sokkal nagyobb a DPS-e, ezért hatékonysága is nagyobb.
    Ezek a pontok csak parasztvakításnak jók. Például 100-as és 100-as AA pont közt is hatalmas kölönbség lehet.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.12.31. 11:49:31
  • whiskeyman
    C hajótesthez nincs plusz HP...sőt az AA is kevesebb.
  • Darun
    Alapvetően a gyorsabb kormánylapát kitérithetőség miatt, de a plusz HP sem utolsó szempont. A légvédelem annyira nem érdekes, mivel eddig egyszer jöttek rám repcsik, akkor is egyszerre 4 raj, azzal meg ugye egy Iowa sem tud mit kezdeni.
  • whiskeyman
    Miért akarod mindenáron az Iowára a C hajótestet?
  • Darun
    Ez eléggé szerencse kérdése. Nekem is volt, hogy a full egyenletesen mozgó BB oldalát nem voltam képes eltalálni, máskor meg 1x km-ről kikapom a dd-t. A legjobb példa épp a Saipan, elvileg alapból akkora szórással dobnak a bombavetői, mint ha manual-ba céloznál, volt hogy egyetlen dobással kikaptam egy fullos dd-t, máskor meg az egészet mellé dobja a BB-nek (holott a vetési kör kisebb mint maga a hajó).
  • Tono34
    Van amikor én is kilövöm 15 km-ről a dd-t, de van, hogy 8-ról alig sebzek ...
    Tegnap T7 német BB, az első kb 15 találatom nem sebzett semmit, pedig myoko, nürnberg, t7 német prém bb, bayern voltak a célpontok..
  • Lokker
    Több mint fél éve nem játszottam a játékkal, most az ünnepekre elővettem és szomorúan tapasztaltam hogy a régi bevett manőverezői szokásaim semmit se érnek és elég precízen lőnek be messziről is elsőre (nem zárom ki hogy noob vagyok és volt valami komolyabb változás etéren). :) Egy kis infónak tudnék örülni erről a témáról.
  • Tirion
    dobd ki a horgonyt mint a Battleshipben a Missourival :D
  • Darun
    Az alap Iowa fejlesztett kormánylapáttal is 20 sec alatt tér ki max-ra. Ez rettenetes! Arra gondoltam, hogy C hull-nál majd átrakom rá a gyorsabb oltást/vizbetörés megszüntetést, de... még vacillálok. Egyébként az Iowa-j mi az all? Mert a nothingot már láttam. Ahogy a többi bb-nél, itt is folyamatos overpen és nem sebező átütések, ha sebez is, általában 1000 körül van a sebzés találatonként, ami lássuk be, elég gyatra. Fordulni csatában nem nagyon merek, mert oldalról azonnal kapja a citadell-t. Tüzet egyébként én is viszonylag gyorsan oltok, mert ugye alapból kapitányi skill, használok signalt is illetve Carolina Ranked óta kötelező nálam a prém DCP, Iowa-n is szériatartozék (mivel egy SC-ből bontottam 250-t és minden consumable is tartalmaz 3-t, igy van belőle bőven) Javitásból azért raktam be prémet, hogy gyakrabban tudjam használni, de az esetek többségében sok a 4, mert vagy előbb meghalok, vagy nem sebződök annyit, vagy citadellt kapok, ami nem javitható. A torpedókkal "csak" azért nincs bajom, mert azok egyből elvisznek, mint az ammorack. Nem örülök neki, de ez van. Viszont sokkal több rombolót öltem már, mint cirkálót és sokkal többször égtem, mint süllyedtem.

Tegnapelőtt zsinorban 6 vereséggel inditottam a napot, ebből 5 az Iowa volt, mert kellett volna az xp a C hull-hoz. ha jól emlékszem, az utolsó meccsen Epicenter volt, a pálya nevét nem tudom. Be is mentem a külső körbe és próbáltam a csapattal mozogni, de...
    -a csapat fele a kör külső oldalán került.
    -a csapat fele elhullott, ellenfelet viszont alig vittek magukkal
    -ekkor jutott eszébe a túlélőknek hogy be kéne jönni a körbe, és a "kedves" maradék cirkálók bementek agyaggalambnak, engem meg egyedül hagytak, a hátamban egy ellenséges dd-vel
    -ezek után még ők szóltak meg hogy noob vagyok, mert dd-re vadászok.
    Öt vereség után am is tele volt már a hócipőm a csapattársakkal, volt hogy a 150k sebzéses kört is voltak kedvesek elbukni, szóval jah, kicsit elegem volt már eddigre. (Remélem "kedves ApolloF117 olvasod ezt!)
  • Tono34
    Fejlesztői üzenet!!!
  • carp3tm0nster
    Gneisenau-nak szerintem a legnagyobb negatívuma az overpen lövések. Nagyjából 50-60% overpen, akár még BB-re is. Ez így elég idegesítő, hogy fél percenként csinálsz 1160dmg-t...
  • messerharcos3
    Abban hogy ekkorát sebez a cirkáló beléd HE vel, benne van szerintem az is, hogy az iowa a legnagyobb felületén nincs páncélozva, mint az all or nothing elrendezésű hajók általában. Ha jól emlékszem, a játékban pedig a lövedék, ha az átütendő lemeznél 5 vagy 6 szor nagyobb kaliberű, akkor automatikusan átüt egy bizonyos szögig. Szegény iowától nem félek túlságosan én sem, most a gneisenaunál járok, találkoztam már párral, a legtöbbször irdatlan nagy sebzéssel nyeli be a salvoim, ha azok betalálnak. Amúgy égni a gneisenau is imád, főleg ha orosz cirkálóval találkozom. Nagy fogyóeszközöket hordok magammal és sokszor zászlót is hogy a javítás hamarabb újratöltsön. Ha meg kigyújtanak és még megtehetem, elkezdek kicsit futni, távolságot tartani, megvárni míg el tudom oltani, és töltöm vissza a hp-m, vannak körök, amikor úgy érzem, nem jön rosszul hogy képes vagyok 5szöri hp visszatöltésre. Az én életem a torpedók keseritik meg jobban, pedig már ráraktam a gyorsabb kormánykitérítést is a hajóra.
  • carp3tm0nster
    Kurva nagy fun úgy játszani, hogy minden HE lövedék kigyújt...
  • Tirion
    semmi értelme BB-vel játszani! csak idegesség. Gyújtani kell és kész! erről szól a játék
  • Darun
    Én Iowa-val jártam igy. Full oldaba kaptak, hiába veszed észre messziről, a 20 sec-es kitérités miatt esélytelen kifordulni 30 torpedót. Mondjuk én már akkor tudtam hogy gond lesz, mikor láttam hogy "csak" 3 T10-es romboló van az ellenségnél. Mostanáig abban reménykedtem, hogy talán odáig eljutva majd nekem is lesz ilyen szerencsém, de már nem reménykedek. Ez a torpedózás nem az én műfajom. (ha véletlenül néha be is jön, az is többségében közelharci)

Jah, és még egy gondolat a múltkori csatahajó vs cirkáló témához. Tegnap le akartam szorzózni az Iowa-t, hogy végre meg legyen a C test. Öt vereség után feladtam, mellesleg 5 vereségből is meg lett, viszont el is vette a kedvem attól, hogy kipróbáljam milyen az új "külső". Ha jól emlékszem, az utolsó meccsen kerültem össze egy Zao-val. A csapat ugyan távolról próbált segiteni, kellett is mert egy katasztrófa volt. Az egy dolog, hogy valószinű az ellenfél is fényévekkel jobb játékos volt nálam, de... HE-vel fele annyit sebzett, mint én AP-vel. Ez már önmagában felb@szta az agyam, de ugye mellé jön még, hogy neki nem fele a tűzgyorsasága az enyémnek, tehát nagyobb DPM-et produkál mint én. Ráadásul minden salvo kigyújt, vagyis kb 13 másodpercenként égtem. Oké, eloltom, viszont után két helyen gyújt ki és egy percig nem tudok mit kezdeni vele. Persze megkapta az Arsonist meg Just a flesh wound-ot is, szóval igazán nem panaszkodhatott, ráadásul ugyebár az ő csapata nyert. Érdekes módon a prém hajókat egyből sikerült leszorzóznom. Fura hogy pont azokkal a hajókkal nem megy a 3x szorzó. amelyiken még lenne mit fejleszteni. Biztos csak véletlen.
  • carp3tm0nster
    Hogyan jussunk át egyik szigetről a másikra száraz lábbal torpedókat használva ? :)

Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2016.12.29. 16:30:57
  • pajer_csaba
    Oh, a prémium fiókot nem is láttam... :/
  • Darun
    A tier különbség sztem ennyit nem számit. Az xp azért lehet ilyen sok, mert a foglalásra/assistra elég jól ad. (volt olyan, hogy rombolóval egyetlen foglalásom volt, mielőtt kiszedtek és csapat első lettem) Ezen kivül gondolom volt rajta +50%-os signal és gyanitom hogy prém fiók is bejátszott.
  • Toweliee
    Köszönöm!!

@DantesHUN :)))
  • DantesHUN
    Nem tudom eldönteni, ez komoly, vagy szórakozol, részeg vagy, esetleg trollkodsz?
  • pajer_csaba
    Én azt nem értem, hogy ugyan ilyen találati aránnyal én maximum kb 70e kreditet, 1900 xp-t és 150 freexp-t kapok... :/ Vagy minél magasabb a tier, annál többet ér az azonos találat? (Mert - elnézést, de nem sértésnek szánom - de a másodlagos fegyverzet 128 találatán kívül nem nagyon kiugró a teljesítmény...)
  • carp3tm0nster
    Prém fiókkal nem gázos és mivel egyszerre két task-ot is vállalhatsz, mindkettőhőz hozzáadódik a szerzett xp meccsenként.