23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Prince23
    Bármennyire fura, szívesebben néznék Sg-sektől vidit, mint celebektől...

Csak sg-n megy ez a tévhit abban, hogy ha valaki a saját vidijét linkeli reklámozni akarja, + nézettség. Semmi pénzt nem kapnál azért, ha most belinkelnéd a sajátodat, főleg ide....
  • Darun
    Játszani akkor is lehet vele, de nem tudsz úgy random scenarioba lépni, mint a hét küldetésénél, hanem össze kell rá szedned a 7 embert. Ezért is vetettem fel hogy esetleg össze lehetne állni közös küldizésre.
  • Prof William
    Ha be jön az új konvojkísérős küldetés, akkor a másik elérhetetlen lesz? Vagy megmarad az is? Játszanék még vele szívesen.
  • Caliph
    btw,a füst végét mutató visszaszámláló valami új feature,vagy mod?
  • Caliph
    konvojkísérős scenario gameplay vidi(nem az én videóm,mielőtt még valaki azt hinné nézettséget akarok magamnak generálni :D )

• ikarus44
    Bár nem ilyen rekord, de az is vicces volt, mikor Aoba-val elkezdtem harcolni, egy Kutuzov ellen. Ő végig szinte teljesen az oldalát mutatta nekem szóval elég hamar AP-ra váltottam, és elkezdtem őt azzal lőni, mert már csak fél HP-n voltam ő meg max-on, szóval kénytelen voltam kockáztatni, (hál' istennek eleinte ő is AP-val próbálkozott, de mivel nem fordultam neki oldalt, csak néhány százasával sebzett csak) de csak nem akart citadelt beadni csak egyszer, aztán mikor végre (miután besegített, egy Nürnberg is) Már csak 5000 Hp-n volt, akkor bezzeg az utolsó salvo-ból 3 lövedék találta el, és 3X-ros citadell lett belőle...
  • Darun
    Új rekordot sikerült felállitanom: egy 28 HP-s hajóba lőttem citadellt. Egyébként hogy mennyire szarok az amcsi csatahajók, A Colo épp a lőtávom határán volt amikor a Bismarck-al rálőttem és távolodott. Egyetlen lövedék találta el, citadell. Pár perc múlva megismételtem még egyszer, ugyan ez.
  • whiskeyman
    Kb 3 percet vártam erre a csodára, reggel 7 körül :D
  • Darun
    Ezért mennyit kellett sorban állnod? Illetve mikor próbáltad játszani? Mert ha már hét óra körül is csak ekkora a forgalom alacsony tierben...
  • whiskeyman
    Van ilyen is...

• Tono34
    Szerintem kb fél órát kell csak rá várni.
  • Prof William
    Szóval naponta csak egyszer lehet használni egy hajót a küldetésnél? Így már értető...

Ezért nem értettem először hogy miért kell 75k-t fizetni, hogy mehessek küldetésre.
  • Caliph
    hogy újra azzal a hajóval mehess küldire.
  • Prof William
    A győztes csata után ez a Receive order pontosan mit is jelent? 75 000 kreditek kell fizetnem hogy... Pontosan miért is?
  • carp3tm0nster
    Szerintem írhatom többes számban, köszönjük az infót! :)
  • Malachit
    Tegnap sikerült összecibálni a klánból 5 főt az új hajós scenre. Olyan 6-7. fordulóra meg is csináltuk 5 csillagosra. Elég vicces szivatások vannak azért benne. Amikre figyelni kell, ha valaki erre hajt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

- Első hullámot ki kell csapni gyorsan (könnyű feladat) Ha megvan bejön, hogy majd az érkező saját hordozót meg kell védeni és a kikötőbe kísérni a 3. hullám után.
    - 3. hullám végéig egy hajó sem érhet be a zöld biztosági zónába az ellenféltől. Mindent ki kell lőni. Rombolókra figyelni kel, mennek előre mint a golyó!
    - 3. hullám végén, ha volt beharangozott saját anyahajó, akkor kapunk egy 8-as Lexingtont segítségnek. Szivatós, mert 2 helyen is megjelenhet, persze ezek átellenes oldalak, miért ne. A seggébe kap két üldöző cirkálót. Ezeket ki kell fókuszálni, különben leégetik a Lexit és oda a légi fedezet.
    A 3. hullám végén két fele ágazik el a map.
    - Ha nem sikerült a védelmi zóna fenntartása 4. hullám 8-as japán anyahajóval kiegészítve nyit. Ha a Lexit sikerült megvédeni akkor nem annyira nehéz. Ha nem akkor cumisabb. Bónuszként ki lehet lőni a Japó hordozót, de annyira hátul van, hogy nem éri meg és szinte lehetetlennek is tűnik (Max egy romboló direktbe elmegy hátra már az első hullámnál és onnan operál végig)
    - Ha sikerült a védelmi zónát fenntartani és a Lexit is megvédeni, a 4. hullám a 8-as hordozó helyett egy 9-es Izumóval egészül ki (nesze neked 6-os hajókkal daráld le). Ekkor elméletileg a Lexinek már a javítóknál kell pihengetnie. A 4. hullám megjelenésekor még a hordozó üldözőivel lesztek elfoglalva. Azok kilövése után egyből az oldalakra kell fókuszálni, Az Izumót le lehet xarni. Ki kell csapni a 7-es német BB-ket és a cirkálókat az oldalakról, mivel azok a Depotra mennek (Ha nem sikerül, bukta az 5 csillag). Az oldalak rendezése után jöhet a középső 7-es német BB és Cirkáló, véguül az Izumo.
    - Egyéb feltételek az 5 csillaghoz. Legalább 3-an életben kell maradjatok. A Lexinek túl kell élni. A javítóhajóknak túl kell élni. A biztonsági zónát a 3. hullám végéig semmi sem érheti el. A Depónak sértetlennek kell lennie. Asszem az első hullámot a 2. érkezése előtt ki kell csapni.

Én mentem minden féle hajóval, tapasztalatok a következőek voltak:
    - Kamikaze: Rombolónak ideális magas skilles kapitánnyal. Torpedó gyorsítást nem szabad kirakni, a rejtőzés miatt kell a torp. távolság. Gyors újratöltés miatt ideális. Elért sebzésem vele 170 ezer. Rombolók felejtősek vele. Cirkálókra nem túl érdemes torpedózni vele, kikerülik, de szükségből csináltam és azért salvónként 1-et benyaltak így is. Csatahajókra halálos (azok is kerülnek, de eszik a halakat rendesen), Izumóba konkrétan mind a 6 torp belement oldalról és majdnem el is tűnt. 6-os japó romboló jelenleg nincs meg. A többi a törpedó táv hiány miatt nem jó szerintem.
    - Cirkáló: Angol 6-ost és Orosz 6-ost próbáltam. Angol so-so elmegy 60-70k sebzés. Orosz, az is elmegy 70k+ sebzés (csak HE-vel lőj!) Az ideális cirkáló a mapra az Amcsi Clev 6-os, mert jó a légvédelme (arra ajánlott rakni legalább 1 játékosnak), gyorsan lő és univerzális. Klántárs ment vele. Többit nem tudom.
    - Csatahajó: Fusó. 120k+ sebzés. Gyenge kapitányom volt, csak 3-as. Messzire egy rakás xar volt. Közelre salvónként csatahajóba 10k+-ok. Próbáltuk a Bayernt. Nem volt rosz a másodlagosai miatt (rágyúrva). Angol prém, xar volt hagytuk. Amcsi 6-os átlagos, a légvédelem miatt jó volt. A fusón kívül a többivel a Klántársak mentek. Igazán ők tudtak volna jó véleményt mondani róla. kongót még próbáltuk 1 körben, de nem figyeltem.
    - Hordozó: Ideális szerintem a Japán 6-os lenne vadászok nélkül, de nekem csak 4-es van, így az Independence-vel mentem. Full vadász beállással tiszta ég csapattársaknak, csak cseébe semmi sebzésed nem lesz, ami meg nagyon kéne. (lelőttem vele 74 gépet egy körben). Bombázó beállás, ami kell, csak ekkor úgy kell csinálni, hogy nem lehet 2. hordozó a 4. hullámban, hanem Izumó legyen mindenképp. 110K+ sebzés. Ekkor az első hordozó vadászait le kell daráltatnia Clev és a parti légvédelemmel. Utánna már csak móka és kacagás a futam. A 4. hullámnál a Lexi gépei közé be kell szúrni a sajátjaidat, mert különben ledarálják a 7-8-9-es hajók.

Kb ennyi elsőre.
  • Prof William
    Végre megvolt az első küldetés győzelem az Aoba-val!

Bár elbuktunk az összes másodlagosat de végül is sikerült. Így nem sok kredit jött be de annyi igen, hogy fedezze javítási költségeket.. Már csak a hangulatért megérte játszani.
  • carp3tm0nster
    Van rá egy képlet, talán a wikipedia oldalon. De szerintem az nem ér semmit.
  • Tono34
    Francia 6os adott egy jó kört.
    Replay

115k sebzés, kraken, confederate.
  • ikarus44
    A HE-nél hogy számolja a tűz esélyét a rendszer? Csak akkor ha a fedélzetet találjuk, vagy valami bonyolultabb rendszere van? Mert 203mm-es lövegekkel alig tudok valamit felgyújtani. Van hogy egész csata alatt csak HE-vel lövök, és végig a fedélzetet, és nem akar gyújtani.
  • carp3tm0nster
    Mentem egy kört Mogamival, visszaraktam a 155-ös lövegeket próbaképpen. 113 HE hit ebből 68 lófasztsemérő, nulla tűz. Köszönöm random...
  • Darun
    Meg ha működő Def AA van a közelben, akkor se.
  • zamballa82
    Köszönöm
  • Caliph
    Ha támadják a torpedó vető gépeidet pl vadászgépek, akkor a támadás miatt nem tudnak pontosan célozni és legyező alakban dobják le. ezen nem lehet változtatni,ez feature :D
  • ikarus44
    Alt-al. De csak T6-tól.
  • zamballa82
    Bocs az ostoba kérdésért.
    Hogy lehet a torpedókat egyenesen ledobni a repülőgépékről.
    Régen tudtam de most hogy újra kezdtem a játékot nem tudok rájönni.
    A segítséget előre is köszönöm.
  • Tono34
    Rájöttem, nem olvastam el figyelmesen, 75k kreditért lehet a hajót újra csatába állítani.
  • Tono34
    Azt hiszem jó csapatunk volt :)
    Csata után ad 75k kreditet, ez kompenzáció vagy mi?

• Darun
    Ezért van 250+ bontatlan ládám. Mindig választok, ezt soha nem bizom a véletlenre. Gyakorlatias megfontolásból én mindig signal ládát választok, mivel pénzem van, festést és fogyó eszközt tudok creditért is venni, signalt viszont csak csatából vagy küldiből kapok, ráadásul ugye ezeknek a száma is le van korlátozva, naponta csak egyszer ad acsira signalt. Bontani meg azért nem bontom ki őket, mert:
    1. azért még van elég készletem, nem vagyok megszorulva, viszont hosszú távra tervezek
    2. a téli küldetésben is volt egy olyan feladat, hogy bonts ki x ládát, és köszönhetően annak hogy már akkor is volt 20-30, instant meg is lett

A scenarióról:
    HUNter_Syned néven vagyok elérhető a játékban, ha nem felejtem el, felveszlek titeket, de nyugodtan vegyetek fel ti is és irjatok rám a játékban, ha úgy van.
    Szerintem a komplex scenario-t tartogatják majd a magasabb tierű hajóknak. De az is lehet hogy külön lesz majd nekik. Én se bánnám, de szerintem ezzel meg fogják várni hogy a játékos bázis átlag tierje meghaladjon egy szintet. Egyelőre örüljünk ennek.

A heti scenarióról. Én a javitó hajókat nem próbáltam, ez viszont újabb taktikai mélységet ad a játéknak, hiszen igy van értelme vissza vonulni, viszont ekkor is kellenek emberek akik tartják a frontot. Egyrészt a BB-k lassabban mozognak, nehezebben tudják követni a térkép túl felére spawnoló ellenfelek mozgását. A kikötőből azért van értelme kimenni, mert egyrészt van olyan másodlagos küldetés, hogy semmitsük meg az összes hajót a main force érkezése előtt, ehhez időben le kell kezdeni támadni. Másrészt pl a cv-k elég komoly fenyegetést jelentenek és nem biztos hogy a saját cv rövid időn belül meg tudja oldani a helyzetet. A normál szerón még nem próbáltam a scenario-t, de lentebb van egy csatajelentésem, csak hogy hozzávetőleges képet kapjatok a lehetséges credit/xp hozamról. Ami valószinű önmagában nem éri meg, de a 24 óra prém és a 10 pontos kapitány már olyan jutalom, amiért sztem megéri némi creditet beáldozni.
  • ikarus44
    Istenem ezek a torpedók, a Japán cirkálókon! imádom! (Aoba megint ) Pont mielőtt kilőttek indítottam egy Königre (ő lőtt ki) egy el is találta, és léket is kapott kb. 340 hp maradt, de az egyik cirkáló lelopta, mielőtt elsüllyedt volna erre a másik 3 (a 4-ből) pedig telibe talált egy Gneisét aki mögötte jött, ő is léket kapott még vagy 3-4000 HP-n, de nem volt javítója, és ő szépen elsüllyedt 1 killt, és a Königgel együtt kb. 53-54k dmg-et adva.

Bár, aktiváltam, de valamiért nem tudom lejátszani, a WoWs-es replayeket. (Azokat sem amiket innen a fórumra töltötök fel) Pedig de bevágtam volna ide azt a jelenetet.
  • Adjunktus
    Kikötővédést 2x próbáltam Fusóval.2-ikra 4 csillagosra csináltuk.Kaptam érte lvl 10 Japó kapitányt. :)
  • Caliph
    jó lenne ha lenne

tankos részben most olyan jön elvileg ahol csak t10es tank vehet rész,és még pvp is nem pve :)
    területfoglalós ostromos
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.06.09. 15:30:16
  • Prof William
    A Fubukit szerintem én is megveszem újra mert nincs ötös vagy hatos rombolóm a küldetésre.
    Cirkálóból ott az Aoba, csathajónak meg ott Fuso, Kongo és az ARP Kirishima.

Vajon idővel majd lesznek majd magasabb tierű küldetések is?
  • Caliph
    Na tegnap kipróbáltam ezt új operationt,nekem bejön :) Csapattársak lehetnek a gyenge láncszemek,én t5ös angol cirkálóval mentem, egy körre volt időm. Két dd a második hullámnál elvérzett,a többiek tovább bírták,az utolsó hullám közepére egyedül maradtam,visszavonultam a kikötőbe,szerencsére a két javító hajó feljavított fél hp fölé. aztán sziget takarásból és füstből osztottam az áldást,a végén szerencsére megjött az erősítés. tetszett,hétvégén többet fogom nyüstölni,hatos hajókkal is,fubukit vettem vissza ddnek,a fusot meg bbnek,aztán ezzel el is fogyott a kredit :D

Szóval ami itt számíthat,az az,hogy visszavonulva a javító hajók hatókörébe megjavítanak,lassan,ezért érdemes úgy állni hogy mindkét hajó hatótávjába beleessünk,úgy kicsit gyorsabbnak tűnt

És a parti ütegek elég jól irtják a népet,nem érdemes nagyon kitámadni,mert csak egyedül maradunk és lerohannak

A másodlagos feladat,miszerint hajtsuk végre a küldit úgy hogy egy üteg/hajó se semmisüljön meg úgy gondolom jelenleg impossible kategória :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.06.09. 14:55:01
  • Tono34
    Választásnál adja be. Ha rámész, hogy collect.. ha sima ládát ad akkor arra nem adott. Láda nyitásra (tárolt ládák közül) nem ad, mert azok
    "sima" ládák, csak akkor kaphatsz amikor begyűjtöd.
    Egyébként a begyűjtésnél "fehér" színű kocka jelenig meg ami egy pillanatra eltűnik, ha ugyanolyan fehér jön vissza akkor sima konténer ha
    "sárgás" színű akkor szuper. Ez elég érdekes mondat lett, remélem érthető, bár pár másodperc múlva amúgy is kiderül, hogy mit kaptál.
  • Malachit
    Nekem csak Try-ból jött eddig. Amiket kaptam belőlük eddig azok kb. ezek voltak:

- 4 - 5 modul (némelyik még használható is volt)
    - 3 - 4 alkalommal zászló
    - 1 - 2 alkalommal prém fogyó festés
    - 1 alkalommal pedig 1000 dublon (ez volt eddig a legértelmesebb)

Igen Try-ból nagyobb eséllyel jön szuper konténer, de betárolt konténereknél nem számol a Try választással, csak a felső háromból pörget az írás szerint. Pörgettem ki én is vagy 150 betárolt konténert és egyszer se volt szuper, ezért inkább Try-al egyből ellövöm. 1000 betárolt után meg automatikusan nyitja a rendszer a ládákat.

Ha ad valaki in game nevet/elérhetőséget felveszem frendbe és mehetünk együtt, ha fenleszek.
  • whiskeyman
    A "Try to your luck" konténernél nagyobb eséllyel adhat. Én, ha nem arra nyomok, hanem a lóvésra, akkor volt olyan, hogy 2 hónapig (naponta min. 2-t nyitottam) nem adott szuperkonténert. De mostanában ha ad is, akkor csak upgradeket dobál.
  • ikarus44
    "Arra gondoltam, ha már ennyien vagyunk, esetleg néha összelehetne szedni egy csapatot operation-re. Ha van rá igény. "

Akár.

Én is mindig a 2000 xp-sből nyitottam eddig supert, bár gondolom ez tényleg random lehet. Viszont ahogy itt is olvasom, akkor nem csak nekem dobott az utóbbi 2 alkalommal (3-mat adott eddig össz.) kb. eladásra jó modult a super. Ez viszont szerintem azért nem biztos hogy véletlen, hogy elég sokaknak csak ilyet dob a super.
  • Prof William
    Szuperkonténert véletlenszerűen ad be ha összejön a szükséges XP vagy mindig "Try to Luck" kell hozzá? Mert én eddig csakis ezen módon kaptam szuperkonténert.

Nyomtam egy küldetést. Érdeks votl bár mostm ég elég gyorsan legyűrtek minket így kb semmit sem kaptunk. Kíváncsi leszek mennyi XP + pénz jön ha nyerünk.
  • Malachit
    "Nekem idén asszem max 2 láda eshetett, pedig van még 278 bontatlan ládám." Nem igazán értem minek tárolgatod a ládákat. Tudtommal betárolt ládánál a "Try to Luck" nem játszik, így alapból sokkal kisebb eséllyel nyithatsz szuper konténert.

(If you don't collect the Containers manually during the 24-hour period but you've earned enough XP to collect them, the system will automatically collect the Containers for you at the start of a new 24-hour period in order to prevent wasting the XP you've earned.
    In this case, the Container type is selected at random except "Try Your Luck.")

Fórum link:

http://forum.worldofwarships.com/index.php?/topic/100561-containers/