23037

A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #15623 Van egy jó hirem azoknak, akiknek elegük van a nulla sebzős hit-ekből. A patch után is benn maradnak a játékban, cserébe új animációt kapnak a lövegek tüzelés közben illetve a becsapódások. Most már mindegyik hajón olyan ronda lesz, mint az ARP hajókon. Mondjuk a vizbe csapódó lövedékek talán kicsit szebben néznek majd ki. -
carp3tm0nster #15622 Mert a torp spam meg a HE spam az olyan dolog ami ellen aztán nagyon lehet védekezni. Most lőttem egy Edinburgh oldalába full salvo-t 7!!!!! overpen. Bezzeg neki minden lövése 2k Hp minusz, az persze totál rendben van. Az 5 másodpercenként 3-4-5k HE sebzések is rendben vannak, a minden lövés kigyújt az is rendben van...
Ettől csatahajó, hogy átütő erővel rendelkezzen, mert így semmi más csak rengeteg HP, amit le lehet égetni, meg torpedózni...
Az orosz cirkálókat azonnal támadni kell, mert minden lövése gyújt és igen, ha kell 18km-ről. -
Számomra csatahajóval azért az elsődleges célpont a cirkáló, mert gyorsan lőnek, sokat és folyamatos HE spam mellett állandóan gyújtanak.
Csatahajó ellen lehet úgy fordulni, hogy keveset sebezzenek, de HE spam ellen csak az van, hogy minél előbb kilőni a pics...ba.
Cirkálókon belül is elsődleges célpont az orosz. -
gseldon #15620 A játékban abszolút csatahajó meta van. A legtöbb játékos azzal játszik és a legtöbb 8-10-es csatahajó szimplán OP. Elhiszem, hogy panaszkodsz és elhiszem hogy idegesítő az overpen (én is tapasztalom, minden hajótípussal játszom én is), de képzeld csak el mi lenne, ha a csatahajók még pontosabbak lennének tényleges átütő erővel. Cirkálókkal már most sem lehet normálisan játszani, mert MINDEN ellenséges csatahajó téged fókuszál amint csak megjelensz a látómezőben. Ha van 4 baráti csatahajó és te 5-iknek ott vagy egy cirkálóval a teljes ellenséges flotta téged lő még akkor is, ha a csatahajók közelebb vannak hozzájuk. Voltam olyan csatában, hogy egy Kurfürst 18 km-re inkább engem lőtt cirkálóban mint a tőle 5km-re szemben lévő baráti Montanat. A cirkálók már így is csak kétféleképpen tudnak érvényesülni, vagy füstből lövöldöznek, vagy szigetek mögül. Egyszerűen nem lehet cirkálóval játszani a nyílt vízen kihasználva a manőverezést, mert egyetlen full kamu BB lövedék elég arra, hogy fél életed lemenjen. Nincs ellene orvosság, nem tudsz szöget zárva beállni orral, mert simán átüti az orrpáncélon keresztül is a citadellát. Elhiszem, hogy nagyon idegesítő a sok overpen, de gondolj bele, hogy elég egyetlen egy lövés, ami citadelt talál és hopp 15k... Annyi sok a bullshit full kamu lövés amit bekapok cirkálóval a 20km-ről lövöldöző BB-ktől, hogy az elkeserítő. -
9 csatából 6 győzelem, eddig nem olyan rossz és 1-2 csatát leszámítva elég jók is voltak. -
Lett közben egy másik is: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Your personal code
2FTN-U32EM-AMW32 -
Nekem is van ilyen Invite kódom új játékosok részére. Sajnos hajót nem nyertem, de ezt megosztom, hátha kell valakinek.
WG Universe: Invitation Code for WG Universe
One account. An war chest. One game universe. Code Info
Wargaming.net offers a unique world of epic online battles and ultimate struggle for global domination. With this code, you get bonuses and benefits for the most exciting games of wargaming, including:
World of Tanks: PZ. Kpfw. T 15 + 50% +Crew Level
World of Warships: Ship Emden + Port / Garage Slot
7 Days Premium
500 Doubloons
exclusive Lootboy Flag
This is an invite code - this code can be only redeemed when you are creating an account
Code Info:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!2FTG-97ECM-KE9VF -
Háááát, ha egy csatahajó "kill-t lop" egy cirkáló elől, ott már akkor baj van. Majdnem félperces töltési idővel nem merném ezt a hajót kill lopónak leírni. Meg ugye alapszabály, hogy azt a hajót lődd, akinek a legkevesebb a HP-ja, mert még 1k HP-val is ugyan annyit tud vissza lőni, mint ha full HP-n lenne. Az meg egy másik kérdés, hogy egy ekkora hajónak már igen komoly másodlagos tűzereje van. Ha megnézed, 250 feletti találat van másodlagossal.
Az ugyan itt nem látszik de a felvétel oldalán viszont igen, hogy mennyire komoly százaléka a találatoknak átütés vagy lepattanó.
Konkrétan 67 találatból 19!! overpen, 22 lapattanó, és csak 23 az átütő találat. Ha megnézed a találatoknak még az 50 %-t sem éri el. Piszkosul idegesítő dolognak tartom. A WG-nél nyilván rombolózni, meg cirkálózni szeretnek, a csatahajókat meg útálják. Más különben nehezen hiszem el, hogy nem tűnik fel a fejlesztők közül senkinek, hogy az amúgy is lassan töltő, a szórásképbe mindenhová hordó, csak a célt el nem találó elsődleges fegyver alaplőszerének ilyen magas százaléka nem okoz érdemben sérülést. Tudom, írták már számtalanszor, használjak HE-t. Jahh persze. Eleve fele akkora sérülést okoz, a váltás a két lőszertípus között azért nem olyan egyszerű mint a cirkálóknál és persze ugyanúgy mellé lő, mint az AP lőszer. Nekem az a gyanúm, hogy a cirkálók citadella elhelyezkedésével, illetve annak találatával vannak gondok. Nehezen hiszem el, hogy ennyi csatahajós játékos, mint amennyi panaszkodik, mind rendszeresen "mellé lő" a citadellának. Ha a százalékot nézzük, gyakorlatilag fele találata mellé megy... mármint a hajót eltalálja, de "véletlenül" a citadellát egy paraszt hajszállal elkerüli. Érdekes finoman fogalmazva. -
Malachit #15615 Aha 10k HP-s hajókat lopkodtál el
-
Darun #15614 Ma első meccs Kagero-val, ammorack. Lehet még is csak feldobom a signal-t. Mondjuk ma legalább nem a meccs elején haltam.
-
Beaver70 #15613 Sikerült este összefussak hazánk egyik IQ-bajnok fiával. A neve armageddon1999.
Chaten az első két bejegyzés az övé volt.
1. magyar? - valószínűleg ez volt nála a köszönés
2. heil hitler!
Na ezzel megalapozott számos reportot.
Gondolom az 1999 a születési éve lehetett, azaz 18 éves. Gratulálok neki. -
carp3tm0nster #15612 Nem, egyszerűen nem tudom megcsinálni a 2kill/100k HP-t
Az overpen rate arány kiborít, inkább sörözök -
Jó csata, jó hajó és a Kraken megint el lett eresztve. Nem is emlékszem, hogy volt-e nekem 7 kill-s csatám valaha.
Szerencsére van visszajátszás is: Replay
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
ikarus44 #15610
-
Kicsit szórakoztam az egyik skin pack-al. Érdekesen néznek ki a hajók ilyen festéssel. Egyik-másik még tetszik is. Az biztos, hogy valakik, rengeteg időt áldoznak ilyen festések elkészítésébe.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Darun #15608 Ha elolvasod valamelyik előző hozzászólásom, pont ezt irtam :D De tegnap olyan is volt, hogy jött szembe a Gnei, 4 ÁTÜTŐ találat és 0 dmg! Az oké hogy néha becsúszik egy-egy hit, ami nem sebez, bár már ezért is alanyi jogon járna a WG-nek a szájbaszex, de 4!? Az hogy a rákos f*szba? Főleg úgy, hogy az overpen meg néha 4k-t sebez. -
pajer_csaba #15607 Am, és azt hogyan értékelje az ember, hogy rálő a célpontra, rendes találat (nem overpen, vagy más), 0 sebzés? Velem párszor előfordult, de pl az angol BB-k tesztvideójánál konkrétan láttam, hogy egy hajó full salvo-t kapott be közelről, 0 dmg... WTF? -
Darun #15606 A Biasmarck-os csatában kapásból utána lőttem egy rombolónak. Elég messze volt, be is smoke-olt, el is tűnt. De két lövés betalált, le is rántottam róla rögtön valami 5k életet. Pedig ugye nem az a jellemző hogy lövésenként 1k felett sebzünk. Szemből minden hajót nehezebb eltalálni, de úgy vettem észre, ha még is betalál a lövedék, az nagyobb eséllyel sebez, mint a full oldal, illetve kisebb eséllyel lesz overpen (ezért is kommenteltem a minap Prince streamjére azt, amit. És ez gyakorlati tapasztalat. Persze attól én is agyfaszt kapok, mikor rálövök valamire és overpen, aztán amikor én vagyok azzal a hajóval, akkor meg beadja a sebzést, ne adj isten rögtön citadell-t is kapok. -
carp3tm0nster #15605 Bármibe képes vagyok, most épp Roon-nal Mogami teli oldalába. Bezzeg ha Mogamival vagyok, azonnal halál...
-
Darun #15604 Azért amikor a Yamato-ba overpent lősz, az már jelent valamit xD
Megnéztem a kupont, de csak annyit ir hogy Tournament coupon. Meg azt irja "any purches above 30 EUR in the PS" Szóval elvileg bármelyik játékhoz vehetek bármit és a logikus az lenne, hogy az 1M-t is oda adja. De hát a WG meg a logika... -
carp3tm0nster #15603 Izumo, 27hit, 18 overpen... de áltag 60% overpen. Előbb full salvo yamato oldalába 12km-rő, 5 hit 5 overpen.
Szánalmas ez a játék, komolyan szánalmas... -
Darun #15602 Négy csatát mentem, 2 vereség Iowa-val, egy győzelem Bismarck-al. Mondom végre kipróbálom, milyen a full stealt Kagero. Frankon fel is spottoltam az ellenség rombolóit, akik viszont le is rássoltak. A német öt lövést adott le rám, az ötödik ammorack. Nekem nem ér anyit az a 3 konténer meg az 1M hogy egész este ezzel bohóckodjak. Inkább kiléptem.
És ha már overpen... Iowa, jön szembe a Monti. Látom HE-vel lő, mondom ez biztos valami noob. Fordul ki, rálövök, full oldalt áll, 8k. Én is fordulok, mert a csapat megint egyedül hagyott, rám lő, 40k. Miaf*sz? Az előtte lévő csatában N. Carolina. Lövöm mind a kettőt meg a Scharnhorstot is. Semmi. Overpenek meg nulla sebzéses hit. Fordultam ki, nem volt rajtam spott, mert mindenhol füst volt, de ilyen távolságba már 14 sec a lőtáv, gondolom akkor lőtt rám amikor még spott volt rajtam. Betalál, 36k egy salvo-ból. Lehet már itt ki kellett volna lépnem. -
Chapa 144k sebzés ebből 67 tűz által (hiába ma sok volt a HE spam, törleszteni kellett) és vereség...
Én nem kaptam kupont. -
carp3tm0nster #15600 Megbassza a qrva anyját a WG is az állandó overpenjükkel... -
Darun #15599 Ha jól sejtem, ti is kaptatok kupont, 30 eurós bármilyen befizetés után 1M credited ad. Felteszem ezt oda fogja adni, amelyik részen a vásárlást végrehajtod... ami tök jó, mert a tankba nem akarnék venni semmit, de kéne a credit, a hajóba lenne mit, oda viszont nagyon nem kell a pénz. (a repcsisbe meg pénz se kell és venni se akarok semmit :D ) -
Megoldva másképpen.
Replay + képek -
Missouri, 161k sebzés 1162500 kredit bevétel :)
Ha a kepkezelo.com engedné fel is töltöttem volna a képet. -
Tizenvalahány konténer után kaptam újra SC-t. Modifikáció.. -
Darun #15595 A lassú lövedék kezdősebesség minden amerikai hajónál probléma. Most hogy ismét elővettem a Pensacola-t, szembesülök is vele napi szinten. Én tegnap még a japó küldit fejeztem be, kellett a port hely a leendő angol flottának. Egyébként fejlesztéstől mostanában nem kell félnem, ma vagy holnap meg lesz a Shira, aztán talán még ebben a hónapban a Hiryu, bár amennyit cv-zek...
Tegnap mentem egyet a Shchors-al. Nagyon szoros meccs volt, top tier voltam. Az ellenfélnél volt egy ARP Myoko. Többször is rálőttem a csata folyamán, mire a végén megint lőtávba került. Az első salvo HE elvitte az egyik tornyát, az egyik torpedóvetőjét és két légvédelmet. A második salvo megint egy tornyot. Azért a japó cirkálók nincsenek olyan szarul páncélozva mint pl az angolok, ezért eléggé meglepett a dolog, gyanitom nem volt a hajón se MAM modul, se PM skill a kapitánynak.
A poén hogy a japó küldi végül az Atagoval lett meg és azzal a csatával szerezte meg a Kagero kapitánya a negyedik skill pontját, amivel meg lett neki Concealment Expert. Ezzel az Atago észlelhetősége is 10 km alá esett, ami jelenti hogy vele is tudok láthatatlanul torpedózni xD -
Nekem is meglett, igaz jó nagy hajó kellett hozzá, mert ha kisebbekkel próbálkoztam, azt beletaposták a vízbe. Így csak a végtelen Shimakaze torpedó felhőket kellett kerülgetni.
BigaC #15593 A Baltimore-t egész megszerettem a végére, ráadásul a Des Moines-al hasonlóan kell(ene) játszani.
Én beraktam Seagalt, úgyhogy kaptam 2-3mp lövedékcsere időt és gyorsabb toronyforgást. Messziről gyújtogatás, aztán közelharcban sok AP. Aki először mutatja az oldalát, annak vége, ezekkel a hajókkal erre rá is kell játszani, előre néz 6 cső, és közelről hatalmas citadellákat tud lőni a 9-es és 10-es is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: BigaC, 2017.08.15. 13:05:13 -
silverchain #15592 Ezt mondjuk nálam sem értem, hetek óta 3 win-12 loss -os napokat megyek, de a WR-m meg nem romlik. 3 hónapja is 54-en állt, meg most is. Nem tudom, hogy hogyan számol. -
Nem kötelező beváltani, lehet újra gyűjtögetni :) -
Malachit #15590 A 9-es amcsi cirkáló a fejlesztett ágyúkig borzalom, de utána se élvezet... :/ A lövedékei tetű lassúak :(
Kicsit off:
Tegnap visszaugrottam tankozni, mivel haver megkért segítsek neki egy küldetésben ahol 8000-et kell lőni szakaszban mednek. 2 td-vel beálltunk hozzá. Rájöttem, miben hasonlít a két játék egymásra. Itt a hajók mozgása olyan mintha csirizben úszkálnának. Ha egy pillanatra leveszed a full gázt, a hajó még akkor is tovább lassul, ha egyből visszaraktad és hiába mész nyíl egyenesen... Ott meg az ágyúk csinálják ugyan ezt a célzásnál. Célra húzom, de valójában még nincs is ott (nem lagg). Szűkülést várom, de teljes beszűkülésnél is rá kell várjak még, mert valójában a szerver szerint még nem történt meg (késleltetés :/ ). Nem baj, az utolsó kör kárpótolt ott az addigi szenvedésért. 5900+ sebzést kidobtam és a küldetés is meglett neki végre, mivel mikor elsőre megcsináltuk, persze elfelejtette bekapcsolni :D
On:
A Nelson olyannak tűnik mint egy mini Izumó, csak jobb toronyelrendezéssel (a C löveg nem idiótán hátrafelé néz...).
Amúgy ez a free XP-ért hajó, jó lehúzás. A Tipitz-ben 600k+ Murmanskban 200k+ van nekem, majd váltsam be jó sok dodóért mi, hogy legyen meg az áhított hajó :D Most meg még ez is 375k-ért.... :P -
Ez a stock Baltimore + kapitány is átképzés alatt .... + hirtelen mindig elém ugrik egy sziget. -
Darun #15588 Épp most sikerült egy Emerald-nak citadellt lőnöm HE-vel. Mondjuk egy Texassal nem nehéz, de angol cirkálónak lőttem már citadellt dd HE-vel is. Az angoloknak nem csak virtuálisan nincs páncéljuk.
Tegnap kb 12 csatát mentem, 2 vereség. Ma is kb 12 csatát mentem, 3 győzelem. Igy születnek az 50 körüli wr-ek. Az utolsó meccsen, a meccs első negyedében kiszedtem az ellenség egyetlen rombolóját. Végig spottoltam az ellenfelek 3/4-t. És mindenki meghalt. De akkor miért spottolok? Tudjátok mennyi lett a spot dmg? 75k. Magyarul, annak ellenére hogy végig spottoltam az egész meccset, a csapatom nem csinált semmit. Mmint azon kivül hogy mind meghaltak. Szerencséjükre már az előző meccsen elfogyott a reportom, mondjuk az egész csapatnak igy sem jutott volna. Az ilyeneknek szivesen a fejébe húznám a monitort. Csak hogy lássák, mit spottoltam nekik. -
tutyimutyi2 #15587 És gondolom ahhoz hogy citadellát lőjjek ahhoz ap-t kell lönöm mindenre amit látok. -
Minden hajónak megtudod nézni a játékban. Ott keresd, ahol a páncél vastagságokat mutatja. Mondjuk rombolónak ne keresd. A kérdésedre a válasz: Igen, kicsit máshol van minden hajónak, de nem olyan nagyok az eltérések.
pajer_csaba #15585 Nem. Csak a citadellát lehet úgy eltalálni, hogy citadella legyen a találat. :-)
Citadella: egyfajta "páncéldoboz", ami a kétoldai páncélövből, egy (vagy több) fedélzeti páncélból, és ritkán a fenék-páncélzatból áll. Az elejét és a végét páncélozott kereszt-válaszfalakkal zárják le. Általában az első lövegtoronytól a hátsó lövegtoronyig tart (magában foglalva azok barbettáit is). A citadellában vannak a tornyok lőszerraktárai és a gépházak is. -
tutyimutyi2 #15584 Változó hogy egy-egy hajónak hol lehet citadellát lőni?