23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Aki megy egy kört Pensacola-val, kap 190k elit kapitányi xp-t.
  • tutyimutyi2
    Sőt hogy van az hogy irányítok 2 torpedós és egy bombás repcsit kijelölöm hogy mindent dobjanak le az elöttük levő csatahajóra (nem volt esély a menekvésre) erre azt látom hogy mind a három adag repcsi vígan elrepül a hajó felett és mutatják hogy adjak nekik parancsot vagy éppen azt úgy hogy hogy bombázót ráküldök egy csatahajóra és azt mutatja a játék hogy ledobták a bombát de a bombáknak a vízbe avagy a hajóba csapódásuk meg elmarad?
  • tutyimutyi2
    Hogy megy az hogy kifejlesztettem azt a skillt hogy lássam hogy hányan céloznak, ennek ellenére úg lő rám egymás után 3 sorozatot egy csatahajó hogy nem jelzi a játék hogy engem céloznak?
  • Tono34
    Változik az US cirkáló ág. Cleve megy T8-ba a Pensa T6.

Itt van egy kép ami az új US hajókat mutatja.
  • GeoTrasher
    Ha megvan a Cleve meg a Pensacola, akkor mi fog történni velük, mert ezt most nem teljesen értem és nem az angoltudásom hiánya miatt...:)
  • Darun
    Azért az vicces, hogy legutóbb már a WG is azt mondta az egyik adásban, hogy érdemes megvenni a prém camo-t a Cleveland-re, erre most kapunk majd egy egyedit a kollekcióért. Gj WG!
  • Tono34
    Közeleg a patch, érdemes lehet bevásárolni US cirkálókból.
  • Darun
    Plusz nagyrészt tényleg az rng-n múlik. Nem egyszer volt már olyan, hogy összeakaszkodtam egy ellenséges vadásszal (nem volt a közelben a légvédelem, ugyan az a hajónk volt, neki se volt 4. skill, fullos hajó, vadászokra voltam fejlesztve) és egy veszteséggel lelőtte az összes gépen, Aztán visszamentem, utána az ő összes gépe makkant meg, nekem meg volt 1 veszteségem. És ez ugyanabban a csatában.

Volt már róla szó, hogy a HE lövedékeknél szereplő gyújtási esély még iránymutatónak sem jó, mert semmi köze nincs a tényleges gyújtási esélyhez. Szerintem valami hasonló van a repcsikkel is. Nekem volt már olyan, hogy jelezte hogy támadják légvédelemmel az egyik gépem, és már vesztettem is egyet. Azt hogy? Egy gépen a stat szerint kb 1000 élete van, 2 sec alatt még def AA-val sem lehet leszedni max lőtávról egy gépet, mert még az Atlantának sincs akkora dps-e. (azt meg ne is mondjam, hogy nem volt bekapcsolt def AA se) Igazából pont a múlt héten gondolkoztam azon, hogy egyszer bevitetek valakivel gyakorlóba egy afk Texas-t és rárepülök tizszer, ugyanúgy. Fogadni mernék rá, hogy legalább öt különféle kimenetele lenne a dolognak.
  • PrasCo
    Simán lehetséges. T4-5 körül CV-vel különösen alattomos a sealclubbing, mert nulla skill kell hozzá, csak egy rakás idő és némi kredit, amíg a 10 (de legalább 6) pontos kapitányt fölhegesztik rá, megy rá némi fighter upgrade, és innentől kezdve gyakorlatilag automatikusan nyer a friss játékos ellen, hacsak az nagyon ki nem taktikázza.

A "saját cirkáló" felett vállalni fordulóharcot jó ötlet, de nem jelent automatikusan érdemi segítséget, mert abban a tier bracketben találkozhatsz olyan hajókkal, aminek közel semmilyen (pl. Isizucsi, rombolók jórésze vagy jópár, akár nagyobb stock gép), vagy egész konkrétan semmilyen (pl. Bogatír) légvédelme nincs.

Az pedig - különösen komolyabb stat-különbségeknél - nem annyira ritka, hogy a győztes oldal igen kevés veszteséget szenved, mert a vadászai dpm-vesztesége korrekt hógolyó-effektust okoznak; minél nagyobb hátrányba kerül, annál kisebb esélye van fordítani.
  • etejedu
    Köszönöm!
    Amugy az normális rng szempontból, hogy amerikai tier IV-es anyahajóm vadászgépei rendre megsemmisülnek az ugyanebbe az osztályba tartozó japán gépek ellen úgy hogy a saját cirkálóink felett repkedek? Elvileg így védettem is lennék! Mégis o megussza 1 veszteséggel majd tovaszáll! Nonszensz!
  • Darun
    Ha releváns információra van szükséged, akkor inkább a hivatalos wiki oldalt nézd meg.
  • Sendrov
    Üdv!
    Az megvan, hogy a WG Wiki oldalán nem csak a hajók adatait és rajzát lehet megnézni, hanem sok hajónak a 3D modelljét is?
    Ez azért érdekes, mert a modellek a Sketchfab-ra vannak feltöltve, így gyakorlatilag sokkal jobban meg lehet nézni a modelleket, vagy akár virtuálisan végigsétálni a fedélzeten. Igaz a Sketcfab-on nem olyan részletesek a textúrák mint a játék grafikai motorja alatt, de azért így is nagy élmény "mászkálni" a hajókon:

Albany fedélzete a hátsó kormányállás felől nézve

Varjag tiszti szalon és étkezde

Varjag lövegállás belülről puskaállvánnyal lőszer lifttel, padokkal

Graf Spee tatfedélzet
  • etejedu
    Huh, igen köszi, közben én is megtaláltam a választ! Hála a jó égnek, mert 2 napja szo..atom magam vele hogy kell ezt csinálni!

Más: Kapitányi képzésre vonatkozóan a wow.hu oldalán leírtak mennyire relevánsak, mert nem nagyon lett újítva, miközben elég sokat módosítottak a játékon! ?
    Utoljára szerkesztette: etejedu, 2018.05.22. 20:17:54
  • Scharnhorst
    Csak T6-tól érvényes a manuális célzás a CV-kre.
  • etejedu
    Sziasztok! Olvastam hogy lehet manuálisan torpedozni illetve bombázni ha lenyomom az alt bill. De nekem nem csinál semmit, ugyanugy automata csak az irányt lehet változtatni! Van valami trükk amire még nem jöttem rá?
  • Darun
    Én ugyan nem látom hogy jelentkeztél volna, de lehet ennek inkább technikai oka van. Esetleg próbáld meg a játékból. (bár sztem innen is működnie kellett volna)
  • Niflheim87
    Köszi a válaszokat! Rányomtam a Join Clan gombra nemvolt semmi leírás vagy kitöltendő dolog. Ha kiirja a jelentkezést akkor 17:39 körül én voltam:)
  • Darun
    Én meg azért tippeltem rögtön az ARP hajókra, mert azokon kivül nincs túl sok "szines hajó".

#16844 A klánban még pont van egy szabad hely. Itt találsz meg minket.
  • Trucker39
    Így már érthető a dolog. Szerintem ne add el őket. A kikötői nézetnél van olyan beállítás, ahol ki lehet kapcsolni őket. Ha pénzre van szükséged, annyit úgy sem kapsz értük, mint amire szükséged lenne. Inkább javasolnék egy pénzfarmolós hajó beszerzését. Amúgy ez később is gond lesz a játékban, mert magasabb szinten már egy - egy csata is vagyonokba kerül, főleg, ha nem voltál elég sikeres az adott csatában.

Igen, vannak magyar flották, ahol kezdőket is felvesznek szerintem. Néhány flottát összegyűjtöttem a stat oldalunkon. Esetleg onnan kiindulva érdemes keresni egyet. STW

A stat oldalon a Relationships cím alatt találod.
  • Niflheim87
    Igazad van tényleg nincs 6os csak 5-7 csak emlékezetből irtam nem léptem be megnézni. Nemjöttem rá, hogy kell képet csinálni úgyhogy csak leírom: arp kongo, arp haruna,arp hiei,arp myoko,ashigara,arp haguro, ezek vannak. Amúgy más kérdés: létezik magyar fleet ahova lehet csatlakozni nem játszok sokat mivel nincs kivel partyznom német ágat húzom Bismarck, T-22,Nürnbergem van elöbbi kettőnél már kitudnám fejleszteni a kövit csak még pénz kellene ezért is gondoltam megválnék a tarkabarka jápánoktól.
  • Trucker39
    Ezért írtam, hogy képet tegyen fel, mert ez így csak találgatás.
  • Darun
    Hatos biztos nincs, mert a Kongo ötös, a Myoko hetes, a Takao meg nyócas. A Kongo és a Myoko a tech treeben található hajók prém megfelelő, legalább is abból a szempontból hogy bármilyen japó kapitányt bele lehet tenni, nem kap rá levonást, illetve nem kell rá modulokat fejleszteni. Viszont camo-t sem lehet rá rakni, a szines festés pedig nem ad semmilyen bónuszt.
    A Takao viszont a prémium Atago ARP megfelelője, igy anno ingyé lehetett szerezni egy félig prém japó nyócas cirkálót. Ráadásul abból csak egy van. Én azt semmi esetre sem adnám el, a Kongoból meg a Myoko-ból esetleg megtarthatsz egyet. Ha másra nem is, kapitányt átképezni jó.
  • Niflheim87
    Igen azok lesznek azok tier 6-7 esek még nagyon régen kaptam sose mentem egyikkel se egy kört se.
  • Darun
    Szerintem az ARP hajókra gondolt.
  • Trucker39
    Képet tegyél fel róluk, mert nem pontosan érthető, melyik színes hajókra gondolsz.
  • Niflheim87
    Sziasztok!

Lehet már sokan kérdezték szóval bocsi ha unalmas már a válasz, de vannak ilyen mindenféle színben pompázó hajóim azt se tudom miért vagy hogy kaptam ezek miben különböznek a többitől? egyáltalán érdemes megtartani vagy adjam el őket 1-2 milla között eladhatók.
  • ozimak
    A weboldalon megveheted, csak be kell jelentkezni. Nem kell hozzá steames account. Láttam PHn is kérdezted, ha visszaolvasol egy picit azt hiszem ott írják is a srácok, hogy valaki letesztelte és megy minden faszán. Adja a doubloon-t, kapitányt, port slotot is ha már meg van a hajó (conversion rate miatt jobb).
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.05.06. 19:31:11
  • Kronos79
    Elképzelhető, hogy igazad van, de akkor csak azt nem értem, hogy miért negatív ösztönzést csinálna a WG? Ha a prémfiók egy kicsit is pay to win lenne, akkor nem kellene inkább felfelé tolni a győzelmek/találatok számát a végén, hogy a prém idő lejárta után jól pofára essen a játékos? Aztán persze már menjen is újabb prém időt venni. Én ezt inkább célravezetőnek tartom.

Az előző hsz-edben a kérdésre sajnos nem tudom a választ, mert a már meglévő accot csak egy fáj törlésével/átnevezésével lehet steamen használni és lehet, hogy ez a fájl kell a steames vásárláshoz(is).
  • Darun
    A Kutuzov Chapa akart lenni, csak nem az lett.
  • Darun
    Tévedtem :D Második csata, az elsőben nálunk volt Kutuzov, ellenfélnél semmi ("szerencsére" a Chapa is teljesen használhatatlan volt, a dd meg elindult a térkép szélére) most meg az ellenfélnél New Orleans, nálunk semmi. Kellett jót mondanom a MM-re. Nah mindegy, a szándék megwót.
  • Darun
    Én is fizető vendég volnék. Elég sok prém hajóm van és accountom is volt (ezért olyan magas az átlag xp-m). Mondjuk azt nem néztem, hogy "most prém vagyok, jól megy, most nem vagyok prém, szopat az rng". De pl függetlenül attól, hogy van e előfizum vagy sincs, az elmúlt 1 évben az összes ötösnél nagyobb új hajómmal T+2-es csatában kezdtem (kivéve most a Myoko-t, ott a másodikban top tier voltam). Megvettem a Z-23-t, az egy dolog hogy folyton tizesek ellen kell mennem, de eddig konkrétan egyetlen egy győztes csatát nem sikerült menni vele, pedig én a T10 és annak ellenére hogy nem vagyok egy nagy dd-s, erőmön felül teljesitettem.
    A statisztikám alapján jó(zöld)-hoz közeli játékos vagyok, tehát az átlagos teteje. Anno a WoT is igy ment és WoWp-ben is kb ezen a szinten lehettem. Ehhez képest a mostani Ranked szezonban nem sikerült lvl 15 második csillagot szereznem. Két olyan vereségem volt, amikor csapatelső lettem, persze akkor, amikor nem volt csillagom, szóval nem volt mit nem elvesziteni. Egyébként meg 1 win - 1 lose, szóval amit nyerek, a köv csatában veszitem. Tegnap a harmadik csatára már nem volt elég reportom. Annyira felhúztam magam, hogy csata végén elkezdtem nézegetni a csapatok tagjainak statisztikáit. Nálunk 5 olyan játékos, akinek 45(!!!)% alatti a nyerési aránya, az ellenfélnél három vagy kettő. És most lehet mondani, hogy de hát a winrate nem jelent semmit, de azért akinek 45% alatt van és az átlag sebzése is 20k alatti, meg van kb 1k csatája, de már van T10-es hajója (és ez még a jobbik eset, mert ugye van aki 500 csatával vesz egy T8-as hajót és feljön bohóckodni) az nem hinném hogy nem piroska. Vagy az MM úgy gondolja, én olyan legendary játékos vagyok, hogy majd egyedül lehozom a Rankedet? Tavaly is volt T8 Ranked. Akkor húztam ki a Carolina-t, meg még más nyócas hajókat is. Az átlagsebzésem 99k körül volt. Most jó ha a fele. Tegnapelőtt bementem egy csatába, volt 1-1 dd. Rögtön a csata elején kiszedtük az ellenfélét, a háromból két pont a miénk volt, és erre meghal 3 csatahajónk. Miért? Persze vesztettünk, pedig a dd befoglalta a harmadik pontot is, de egyedül nem birt egy Atagoval meg egy Torpitzel.
    A másik csatába a mi oldalunkra rakott két BAZI klános csávót. Néztem, micsoda makkerek. Egyik se tett semmit sem a csatához, azon kivül hogy feedelték az ellenfelet. Megnéztem, nekik is 45 alatt volt a wr. Már úgy megyek be a Rankedre, hogy vajon megint "f@szfejekkel" kell együtt mennem? Lehet inkább ki kéne csapni a saját társakat először, aztán lehetne ténylegesen harcolni. Pedig mondom, én se vagyok valami hűdenemtudommilyen pro játékos. És lehet mondani hogy ez csak egy játék, de azért a Rankednek elég komoly tétje van. Persze az ilyen 45% alatti goldnoobok könnyen vannak. Nekik eleve nincs veszitenivalójuk, alapból arra mennek, hogy majd a csapat úgy is lehozza nekik a meccset, mert ők kb semmit nem tudnak hozzátenni. Aki kicsit is jobb, az meg miattuk sziv, mert egy Rankedet az én szintemen nem lehet egyedül lehozni.
    Azért hogy valami jót is mondjak a MM-re, úgy vettem észre hogy arra azért figyel, hogy mindkét oldalon legyen radaros cirkáló, ezen a szinten már ezzel el lehet dönteni egy csatát.
  • Gaben764
    Egy szóval sem írtam, hogy 1,5 hónap után azt hiszem jól fog menni, sőt pont az ellenkezőjét írtam, miszerint tudtam, hogy nem fog jól menni. Csak ennek a mértékében tévedtem.
  • Alien69
    Anno, x évvel ezelőtt, még a WoT-ban vettem észre olyan dolgokat, melyek arra utalnak, hogy igenis VAN terelés rendesen. Amit előbb Kotomicuki leírt, az csak a jéghegy csúcsa. Annyit, hogy WoT-ban prém tag voltam, több prém tankkal is. A legjobb akkor volt, amikor lejáróban volt a prém tagságom, 1-2 nap (de az utcsó órák kifejezetten terelősek). No, ott annyira beesett a szopó ágam, hogy az kész vicc vótt. Persze, vigyázott a rendszer arra, hogy a win rátióm ne mutassa nagyon ezt, de a csata téren folyamatosan szopatott. Amikor egy tier 8-s prém tankkal (a kínai első prém tank volt akkor) egy tier 4-s felderítőt relative, de közelről 4x egymás után lepattanót adott (oldalról, és még a lánctalp se esett le), az azért dúrva volt. Ja, és ahogy kifizettem a "kötelességemet" szép lassan vissza állt az eredeti rng faktor is.
    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2018.05.06. 08:43:37
  • Kronos79
    Furcsa. Én pont ezekkel találkozom a játékban(T6-os hajóim vannak max.) és "fizető vendég" vagyok. Akkor ez most a nem vagy az alig észrevehető részhez tartozik? Ettől függetlenül tény, hogy nem érzem, hogy olyan nagyon rosszul menne.
  • Kotomicuki
    Pedig, az utóbbi időben jól megfigyelhető a wg "üzletpolitikája" a MM (és a rng-script) tekintetében, a wot-ban is, főként f2p-ként:
    - akár bőven 50% fölötti a plusz 1-2 tier-es csaták aránya, amiben eleve nem tud "nagy" dolgokat csinálni (és fejlődni) a játékos
    - a top dog-jainak a csataszáma/kvalitása messze elmarad az ellenfélétől, ami már önmagában el is döntötte a csatát
    - a rng különösen ocsmány módon tud "hülyét" csinálni a (f2p) játékosból ("kicsit" több a mellé, a nem sebző találat, de jóval több a low roll) [azaz: a gyakorlásnak semmi értelme nincs, ha álló célpontra a 3. lövést is mellé viszi a rng, mert a játékos nem találhat/(folyamatos) szopóágon van a script szerint]
    - a folyamatos power creep áldásairól ne is beszéljünk, ami tovább amortizálja a (már meglévő) f2p gépállományt

Sz'al, különösen az utóbbi pár évben, nagyon átesett a wg is lófax túloldalára és már nagyon kilóg a -lába - természetesen, aki (eddig is) fizet(-ett) a játékért, az ebből semmit nem/alig vesz észre: neki "jól megy" minden...
    Így, ráköltés nélkül "értelmetlen" is játszani a wg termékeivel, de csak azért meg nem fogok havi tízezreket rákölteni, hogy normálisan játszhassak!
  • gergod
    Na persze.. 1.5 honap kihagyas utan azt hiszed, hogy jol fog menni... osszeeskuves elmeleteket bezzeg tudsz gyartani. Gyakorolni kell es akkor jobban megy majd, ne add fel.
  • Alien69
    Lenne egy kérdésem. Ha a steamen megveszem pl Admiral Graf Spee Pack-ot, az a "normál" részen is elérhetővé válik? Jelenleg nem steamen keresztül van telepítve a játék.
  • ozimak
    Többeknek betolta ezt a 30%-os kupont, sőt! Volt aki csak úgy puszira kapott egy Prinz Eugene-t. (Már azoknak akik rég nem léptek be)
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.05.05. 21:24:10
  • Gaben764
    A ranked ne is legyen emlegetve. Kb. 1-1,5 hónapja nem léptem be/játszottam, a ranked miatt most felnéztem. Tudtam hogy gáz lesz, na de hogy ennyire, pénteken léptem be először: mentem 5 kört mind az 5 vereség, ma mentem újabb 4 kört 3 vereség, 1 kínkeserves győzelem. Az addig oké elismerem nem vagyok egy nagy játékos, na de hogy az szinte majdnem az összes vereség úgy jött létre, hogy mi mind meghaltunk, míg az ellenség 1, max. 2 hajót veszített, azért úgy gondolom enyhén szólva is érdekes..... Sajnos itt még az se nyugtat, hogy a meccs végi rangsornál úgy átlagosan az élmezőny alján, középmezőny elején voltam. 7 hajónál ez nem annyira előkelő, mint mondjuk 12-nél. Ráadásul első is akkor voltam, amikor amúgy sem volt csillagom, tehát hiába nem veszíthettem el, nem volt mit elveszíteni, illetve megtartani ....
    Most rá is néztem 9 meccs, 1 győzelem 8 vereség, 11% ... komolyan mondom ilyen fos (már bocs a szóhasználatért) sose voltam rankeden. Most kb. megint 1-1,5 hónapra elment a kedvem az egésztől .... A legnagyobb poént a végére hagytam: ezek után feljött egy kis ablak, miszerint "hiper-szuper-csili-vili" ajánlat csak neked, csak most: ha veszel valamit a premium shopban, akkor nesze itt egy 30%-os kedvezménykupon.
    Bár így jobban belegondolva talán nem is poén, hanem jól kifundált üzleti terv, miszerint: szopassuk szét a csávót, hadd keseredjen el, talán elgondolkodik pl. premium accounton, hátha majd ettől azt reméli a játék is jobban megy, hogy a bizonytalanságon átbillentsük dobjunk be neki egy ilyen csontot, ha ráharap, bingo!!! Hát tudják mit, dugják fel maguknak a kuponjukat ....
    Utoljára szerkesztette: Gaben764, 2018.05.05. 18:51:52
  • gergod
    Ranked