148
  • Pares
    Hát nem érzed az önellentmondást?

Te is tudod, hogy nem volt annyi idejük a fejlesztésre meg foltozásra, meg újrakezdésre meg kutyakukira, mint a DA:O esetében (6+ éve). Csodát nem vártál, csak megváltást. Vagy én nem tudom. Szerintem minde infót egybevéve a DA2 egy nagyon szolid játék lett. Nekem bejön. Bár vannak, akiknek nem, nagyon nem. Ez van, ilyen szubjektív dolog ez.

A fő dolog, hogy nem szabad a messiás eljövetelét várni egy-egy játék megjelenésekor.
  • Jimmyke
    Nem fikázunk mindent.

Ha éppen tudni akarod, a bajom nem a harcrendszerrel van (az új skillek jól el lettek találva), hanem az ellenfelek megtervezésével. Gyakorlatilag van 4féle alap egység (1h, 2h, ranged, rogue, ebből van bandita, démon, csontváz, stb. bőven, de ugyanúgy 4féle támadással rendelkező szörnyek) amiből a nyakadra öntenek egy kisebb hadseregnyit, majd extraként az elit változatok, Commander, Mage és Assasin, akik 2-3 skillt váltogatva jönnek.

Az ütközetek ismétlődőek és unalmasok, és mivel a játék kb. 2/3-a harc, ez rendkívül nagy probléma számomra.

Változatos ellenfelekkel és az elérhető harci képességekkel felvértezett NPCkkel remek harcokat lehetett volna összerakni, csakhát 16 hónap (vagy mennyi) alatt nem lehet csodákat művelni. A játékról ordít, hogy sietve rakták össze, mint ahogy azt szajkóztuk is a bejelentés napjától, dehát le lettünk hurrogva, hogy mit értünk mi ehhez. :D
  • Pares
    Egyszer az a baj, hogy túl könnyű, egyszer az a baj, ha túl nehéz, ha túl rövid, ha túl hosszú. Döntsétek már el, hogy mi a baj, és akkor közösen fikázzatok egy dolgot, így hitelesebb az egész. A "minden szar" már egy ideje unalmas.

• hdo
    Az mással is mókás! :D

Rugóval gyakorlatilag úgy nézett ki nálam, hogy futás körbe mint egy csirke, aztán amint elérhető volt miasmic flask, ha stunnolta akkor death mark, assassinate, backstab, aztán futás tovább! :D
  • Jimmyke
    De legalább volt Friendly Fire Normáltól PC-n.

Meg nem voltak 30+ perces bossfightok. Mage párbaj Arishokkal különösen mókás. :D
  • Pares
    Ez az "időhúzás" dettó ugyan így jelen volt a DA:O-ban is.
  • hdo
    Ebben az esetben igazat adok, képességek tényleg jobbak lettek volna.
  • Jimmyke
    Azért mert felesleges időhúzás, legegyszerűbb módja a játékidő kitolásának.

Jobban díjaztam volna, ha az alap ellenfelek az auto attackon kívül mást is csináltak volna Nightmare fokozaton.

Pl.: DA:O-ban hozzáfértek egy-két alap képességhez is, sokat dobhatott volna itt az AI a nehézségén egy-egy Mighty Blowozó Reaver vagy Pinning Shotoló íjász.
  • hdo
    Akkor miért vagy kiakadva a tonna HP-n? Nem értelek. Amúgy nem csak a HP változik, az AI is más stratégiával harcol, és nagyobbat ütnek!

Definiáld a nehézségi szint változását másképp ... tudod?
  • hdo
    Igen, azt is beleszámoltam
  • Jimmyke
    Én nem keresnék realitást egy olyan játékban, ahol az ejtőernyős katonák a háztetőn keresztül csatlakoznak a harchoz.
  • tcpip2
    Azt is számold hozzá, hdo, mikor ugyanabban a barlangrendszerben vagy, csak a nyitott-zárt ajtók miatt más útvonalon/visszafele kell végigmenj :D
  • hdo
    Annyira bírom ezt a tonna HP dolgot ...

Az neked reális, hogy - szó szerint - melléütsz warriorral egy ellennek, és kifekszik?
  • hdo
    Az ilyet megjegyzi az ember ha már sokadszorra játssza végig. A legismerősebb barlangban 6-szor voltam össz-vissz egy végigjátszás alatt.
  • Jimmyke
    Annyira bírom ezt a nem Casualon kell játszani dolgot, Nightmare fokozat egy hatalmas nagy időhúzás volt a fejlesztők részéről, rakunk az ellenfelekre egy tonna HP-t és pár immunitást, azt szevasz.

Friendly Fire miatt érte meg vele egyedül játszani, de legközelebb bemodolom normál fokozatra, ha a készítők sajnálták az időt a játékra, akkor én miért áldozzam rá a szabadidőmet?
  • Pares
    Én például Normalon kb. 60 óra alatt játszottam végig, a legnehezebb fokozaton meg még a végére se értem, de már 75+ óránál tartok...
  • Hornymut
    Képes voltál megszámolni hogy hányszor láttál egy barlangot? :-)
  • Pares
    Megvan a Black Emporium? Na, ott minden Actban a legbrutálisabb cuccokat meg tudod venni. A végén megéri spórolni, 110-140 aranyért verhetetlen cuccokat árul az öreg.
  • hdo
    "A rendszer lényege, hogy az inventoryban lévő dolgokat összehasonlítja az általunk viselttel, majd attól függően, hogy az jobb vagy rosszabb, egytől-ötig ad neki egy csillagot." [i/]

Tévedés, az aktuális karakterszintedhez mérten adja a csillagot, hogy az mennyire jó a jelenlegi szintre!

[i]"Ez eleinte nem zavaró, de amikor már huszadjára járunk ugyanabban a barlangban akkor a játék elkezd unalomba fulladni."

Az újralátogatások száma nem ennyire zavaró, a szám 7 alatti minden esetben.

"... a fő történet teljesítése legfeljebb 30-40 órát vesz igénybe ..."
    Nem casual-on kell végiggrasszálni rajta 4 warriorral, csak a fontos küldetéseket megcsinálva, és akkor abból a 40-ből mindjárt lesz 120 is!
  • Hornymut
    Igen, nevetségesek a fordításai, de a szomorú dolog az, hogy ezek nem az ő fordításai, hanem az első rész fordítóié, ők alkalmazták ezeket az Oirigns-ben. Bizony, aki idehaza megvásárolta az első részt, és tudott angolul, annak egy szenvedés volt a játék a sok idétlen és hibás fordítás miatt. Hiába egy agyatlan konzolos butított változat a második rész, legalább nincs elrontva a fordítással. Eleget rontottak a fejlesztők, sajnos.
  • tcpip2
    Nem mondod :)
    Nem az a bajom, hogy nem a kereskedő árulja a brutál holmikat, hanem hogy szinte semmit nem éri meg megvenni, mert addigra ahhoz nagyon hasonló vagy annál jobb esett/esik a ládákból. Ráadásul a holmik java része fölösleges - a partitagok felöltöztetését pl. kár volt kivenni a játékból, így a páncélok 2/3-a azonnal kuka, nem számít milyen jó.
  • hdo
    Bocs, nem tudom miért a tiedre ment válasznak ... de ha már:

Amit mondasz ebben a játékban fegyverekre teljesen igaz, azonban én minimum fele-fele arányban öltöztettem a karikat dropból illetve shopból! :P
  • hdo
    Kedves cikkíró, a magyar fordításaid - vagy a forrásaik - nevetségesek!
  • hdo
    A 4 GB RAM nem szükséges. Igaz nem tudok néhány grafikus beállítást alkalmazni, mert a videókártyám nem támogatja hardveresen a DX11-et - HD4850 -, de amit be tudok állítani az maxon van (1440x900@75Hz), és megy a játék crash, vagy Win7 memória rinya nélkül bármeddig.

tcpip2:
    Nem értek egyet, rengeteg jó cucc van, amire alig elég a pénz amit az ember szed, csak nem a városi kereskedőknél, pontosabban nem a közismerteknél. Van a wounded coast-on egy, amelyik egy brutál cold staffot árul 103g-ért, van egy másik helyen a pálya végén egy golem amelyik szintén jókat árul sok pénzért, nameg van egy másik hely, amelyiket lowtownból, vagy a kikötőből lehet megközelíteni, ott meg rugóknak van jó cucc!

A gyógyítás változásán én örültem, mindig is irreális idiotizmusnak tartottam, hogy egyesek az _életüket_ egyfajta üzemanyagként kezelve égetik el a francba, aztán meg töltögetik vissza.

Jimmyke:
    Sajnos igen ... tökmindegy miket magyaráz az ember, a végkifejletre minimális hatással van, szinte nulla. Hogy addig eljutva meg miket döntesz, egyáltalán nem módosítanak a játékon, egyszerűen más döntések, amelyek sem előnyhöz, sem hátrányhoz nem juttatnak, egyszerűen csak más lesz egy mellékes dolog végeredménye.
  • Pares
    Úgy látom a konzolozás meg a butítottozás közkívánatra megtörtént itt is.
  • Rage47
    szerepjátékokban általában nem a kereskedőnél veszed a legjobb cuccokat, hanem úgy esnek
  • Jimmyke
    "Sajnos egyik fajta megbízástípus sem túl hosszú, de legalább majdnem mindegyiket többféle módon is megoldhatjuk, és rengeteg, néha emberéleteket is befolyásoló döntést hozhatunk, amelyek kihatással lesznek a történetre."

Mehe, így is kb. az esetek 90%-ban meg kell ölni mindenkit. Kedvencem a Best Served Cold küldetés, amikor nagy mágus pártiként ki kellett irtanom az elégedetlenkedő Templomosokat és Varázslókat, csakmertazért.

Döntéseink kihatással éppenséggel nincsenek sok mindenre, a végén még az se számít, hogy kihez állunk, ugyanúgy lemészárolunk mindenkit. :D
  • tcpip2
    Hát igen, a régi jobb volt :)
    Amit én még nagyon fájlaltam benne, hogy sok helyen a válaszok igazából csak a mondott szöveget határozzák meg, a cselekmény szempontjából teljesen mindegy mit válaszolunk.
    Hiányoltam belőle a Mass Effect2-ben lévő, video közbeni jobb klikk-bal klikk beavatkozás-rendszert. Nem értem, miért kell több alkalommal körömreszelés közepette végignéznem csata előtt, hogy egy ellenfél épp kivégez valakit.
    A pénz is el lett tolva eléggé, igazán jó vásárolható holmik nem nagyon vannak a kereskedőknél, ami miatt érdemes spórolni. Az ember inkább megvárja a következő staff esését, minthogy újat vegyen.
    Szvsz. a gyógyítást is eltolták kissé, borzasztó lassú az újratöltődése... és még sorolhatnám :)