Dragon Age II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kérdem én miért mi lenne a demo feladata, az hogy eldöntsük kell e ez nekünk, ha a Bioware összedobott egy szar demo-t akkor kicsesztek magukkal mert vennél meg egy olyan játékot aminek még a demoja sem tetszett?
A mellékküldetések közt hatalmas a szórás, van jópár, ami nagyon jó/ötletes, de van sok olyan is, ami csak szokásos hentelés.
Persze lehet, hogy ha jobban szeretném a novellásgyûjteményt, mint a regényt, jobban tetszene 😊
Ezenkívül gyakorlatilag elég kevés dolgot tudnék rajta dicsérni. Mintha csak a történet(ek)re lett volna idejük, és minden mást jól összecsaptak volna (ami a tulajdonképpeni, szó szoros értelemben vett játék). A legrosszabb az egészben pedig az, hogy egy eleve a végletekig lebutítottra/leegyszerûsítettre tervezett akció-rpg-t csaptak össze.
De inkább el se mondom, hogy miért tartom eredetibbnek a lila szemû denevérfülû barátainkat, mint az 1+n-edik szarvakkal rendelkezõ démonian festõ arcoknál, mert neked tökmindegy, hogy mit mond az ember. <#integet2>#integet2>
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
akció rpg-nek is kevés? mondjuk lényegesen kevesebbet gondolkodsz benne egy diablohoz vagy egy titan questhez képest? 😄
itt az akciójelenetek látványosabbak és valamilyen szinten életszerûbbek is, történt egy kis arculatváltás, kevésbé tûnik a játék körökre osztott stratégiának. tovább megyek, én személy szerint még az idõmegállítást szpésszel sem kedvelem, mert nem tartom realisztikusnak, hogy úgy gondolkodhatok és tervezhetek, hogy az ellenfelek közben állnak. az egy teljesen más mûfaj, ami mondjuk a heroes vagy disciples körítésében kifejezetten bejön.
én az akció-rpg kifejezést sem szeretem. végsõ soron minden rpg célja, hogy az akciójelenetekben sokkal hatékonyabb legyél, ezért nem nagyon van olyan rpg, ami ne lenne akció is egyben. kérdés, hogy hol mennyire élvezhetõ ennek megvalósítása. én a magus kockadobálós csatáit is szeretem, és ezt is szeretem. nem várom el minden játéktól, hogy sakkoznom kelljen benne.
Nem az az elsõdleges probléma, hogy minden barlang ugyanúgy néz ki, mert ez nem igaz. Nem minden barlang ugyanúgy néz ki, hanem mindig UGYANABBAN a barlangban kell mászkálni 😄.
Csak egyszer szakadár qunarik vannak benne, egyszer a templarok ellen fellázadt blood mage-ek, egyszer egy õsi soklábú szörnyeteg, egyszer pedig egy õsi pride demon titokzatos lakhelye stb. Most nem biztos, hogy pont ezek az események történtek ugyanabban a barlangban (úgy feltütetve, mintha most járnánk ott elõször), de egyáltalán nem sarkítottam a tényeken. Szerintem ez minden, csak nem...khm... jó. 😄 Ez pedig hiteltelenné teszi a "nagyon egyedi és jól összerakott" helyszíneket is, mert minden helyszín 2-3 ösvényõl áll, és bármilyen küldetést kapsz, ezen a 2-3 ösvényen kell végigmásznod ugyanarra a helyre, ami már egyszer titokzatos és elhagyatott volt... és most a journal szerint megint az. Mintha hülyének néznének, hogy nem veszem észre, hogy abban a titokzatos és több ezer éve érintetlen barlangba most caflatok be hatodszor.
Mondhatnám azt is, hogy szánalmas. Fõleg a Bioware-tõl, bár nekem ez a név nem jelent túl sok mindent már egy ideje. Sajnos.
Az originsben ugyan sokkal több helyszín volt, de ennek az volt az ára, hogy nagyon sok hely kidolgozatlan, üres maradt, hangulat, báj nélkül. itt nagyon ráfeküdtek erre, és olyan helyszíneket hoztak, amiknek van arculata, amikhez lehet kötõdni. emellett az origins nekem egész rendszerét tekintve eléggé egy neverwinter nights koppintásnak-továbbgondolásnak tûnt.
aki pedig a mellékküldetésekkel jön, az nem játszott az elsõ résszel? rendkívül monotonok, ismétlõdõek és jellegtelenek voltak, a töredéküket csináltam meg csak, itt pedig mindegyik egy-egy kreatívan megírt kis sztori, mintha az ember rövid novellákat olvasna a regénybe fûzve.
a csapattársak jelleme is sokkal egyedibb, kidolgozottabb lett. az elõzõben számomra sokan semlegesek, nagyrészt érdektelenek és kevésbé voltak, eltekintve Alistairtõl és Morrigantõl.
itt fogták a sztereotip és az egyedi jellemvonásokat, és ízlésesen rakták õket össze, mindenkinek van egy sokkal izgalmasabb arculata, beleértve számos, a történetet hosszabb-rövidebb idõre végigkísérõ fontosabb npc-ket is.
az egész játék fõ élvezeti faktorát és célját az szolgáltatja, hogy átérezzétek a dragon age univerzumának jellegzetességeit, cselekményeit, amikhez a kódex bejegyzéseket sem árt elolvasgatni, és hogy megismerkedjetek a jellemrajzoknak és egyéni élettörténeteknek, problémáknak azzal a mélységével, ami miatt rendkívül szerethetõ, közvetlen, személyes lesz az egész játék. akiknek ez nem jött át, azok teljesen mást keresnek egy játékban, vagy egyszerûen rosszul közelítették meg az egészet. ez is egyfajta típusa a szerepjátszásnak, amelyik kifejezetten az életszerû karakterjellemekre és regényszerû történetmesélésre koncentrál, az, amiben 10ezer hektárt bejárhatunk és minden apró elemét a harcnak és a karakterfejlõdésnek megtervezgetjük, pedig egy másik. ez tényleg csak azon múlik, hogy a rendszernek melyik elemében keressük a szépséget. ti az ebben rejlõt nem veszitek észre, mert mondjuk nem ezt keresitek és nem ragad meg benneteket, én meg pl. a D&Dben rejlõket kevésbé, mert túl száraz és túl matek a fantáziához.
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
Azt az embert kifejezetten nem tudom megérteni, nem értem a gondolkodását annak, aki szerint a Qunarik az Originsben jobban néztek ki...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Valaki írta, hogy az elfek olyanok, mint az animekben. Van benne valami 😊. És mintha az egész DAII kicsit animés lenne.
Lebutult, összecsapott, ennek ellenére élvezetes játék.
Én nem tudtam magam rávenni, hogy másodszor is belevágjak.
Szerintem ez sok embert foglalkoztat. És nyilván pro-kontra, valamint ízlés kérdése is. Van egy topic is errõl a fórumon is. De úgy néz ki nemzetközi szinten is fent van a téma. Magam részérõl amit írtam hosszan, úgy is az új 10 évesek döntik el a kérdést, és ha õk a pörgõsebb dolgokat szeretik akkor a fejlesztõk ezt fogják kielégíteni.
Ami a legjobban zavart az a tökegyforma pályák és az állandó helyszín. A játékidõ kevesebb, mint az egy igen, de ilyen terepen szinte örülök neki. Meg rohadjanak, le még egy mágus belerakhatták volna, vagy legalább Merril tudna gyógyítani. Most azt a buzi Andrest kellett cipelnem. Következõkor inkább vagyonokat költök gyógyira, de otthon hagyom azt a köcsögöt.
Amúgy a harcrendszer nekem tetszik. Utána játszottam egy kicsit az 1-gyel és hát nagyon öregemberesen harcolnak benne (a DA2 után).
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
egy dolog bantja igzan a csorom:
ez a merhetetlen mennyisegu homokosbuzigeci szereplo..
erre mi szukseg van? (nekem atlagjatekosnak es normalis hetero fasznak mar egy kicsit sok)
ezzel kicsit atestek alo masik oldalara sztem
anti hero
A végkifejletben is volt olyan, hogy leütöttem a nagy behemót démont, a csapat harcban maradt, de nem jött sem anim, sem új ellenfelek, sem út tovább. Ezen segített egy újra leölés.
És még egy utolsó kérdés: a Forbidden Knowledge küldetés másnak is bugos, hogy ha egy könyvet nem semmisítesz meg, akkor be sem tudod fejezni?
\"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!\"
A Qunarik esetében megemlítették, hogy nem mindegyiknek van szarva, és most, a második részben olyat is fogunk látni, amelyiknek van... Csak egyrészt az a gond, hogy eleve tök máshogyan néznek ki, másrészt a második részben nincs olyan qunari, akinek nincsen szarva... <#wilting>#wilting>
Mondjuk az egy dolog, hogy áttervezik a dolgokat (nem ez lenne az elsõ eset), csak ne legyen ócskábbak, mint eredetileg voltak. De ez a kritérium egyedül a qunarikra igaz.
- Mégegy zavaró dolog az ismétlõdõ helyszínek. 1000x kell ugyanabban a dungeonban/helyen mászkálni. Csak van, hogy másik irányból mész be, vagy el van torlaszolva egy része. Alig feltûnõ.
- A dinamikus harc gyerekes, és nevetséges. Röviden és tömören.
- A darkspawnok undorítóan néznek ki, és nem értem, miért szedték ki a genlockokat és a sharlockokat (shriek).
- Az elfeket elég gyerekesre tervezték át. Egy kicsit a na'vik, és/vagy valamilyen macskaféle fiziognómiájára emlékeztetnek. Kiábrándító.
- Maga a grafika technológiailag lehet, hogy jobb, mint a Dragon Age Origins-é, de én ebbõl nem sok mindent érzékeltem. Ezzel a rajzfilmes stílussal szerintem még rosszabbnak is tûnt...
Egyébként szerintem a játék nagyon jó ötleten alapszik. De nagyon minimalisztikusan/összecsapva, gyerekesen és a végletekig egyszerûen/leegyszerûsítve kivitelezték. Nem tudom "komolyan" venni. Még akció crpg-nek is túl egyszerû. Kár érte.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Február vége óta "betegszabin" vagyok, de ehhez sincs sok közöd.
A játék 27 napja jött ki, az napi kb. 9.25 órát jelent. Szerintem inkább menj el dolgozni...
Perpill a hatodik végigjátszásomnál most egyedül megyek - mikor szabad - egy szem mage karival normal-on! 😄