Vége a Firefox aranykorának

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
Firefoxot használtam sokáig, utána átválottam a Chromera, de mivel a sebességén kivül csomó dolgot nem tudtam megszokni, illetve kifejezetten idegesítõ dolgai is vannak, így visszakerült a firefox. Azt hiszem jó ideig marad is ez.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

az új Internet Explorer 9 azért nagyon fasza let
Nálam is teljesen jó. Ez inkább félbemaradt letöltésû oldalnak tûnik...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

hát így nem ennél csak gyorsabban legalábbis nekem.
"par oldal megnyitasa utan ezt talaltam: Link"

Hát nálam ezt simán behozza, turbóval is. Töröld a cache-et és az elõzményeket és gyûrkõzz neki még egszer. És, ahogy a kolléga mondja, kapcsold ki a turbót, hacsak nem mobilneten vagy.
"az biztos, hogy így egyik sem indul el win alatt"

Mac-en sem, hacsak nem egy Mac Prod van és nem 1 tabot tartasz kinyitva. Mindenesetre biztos, hogy az én MacBook-omon egyik böngészõ sem indul 2 mp alatt.
"...de az biztos, hogy így egyik sem indul el win alatt." - erre írhatnám hogy lol de ennyit sem ér

HP+

Freddycom
Kapcsold ki az Opera Turbo-t és jó lesz.

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Nálam nincs vele gond.

SirAlo
Hat nem azer de nalam az Opera jeleniti meg a weboldalakat a legroszabbul:| ma felraktam a 11-es Operat es par oldal megnyitasa utan ezt talaltam: Link

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Tisztelt viasz!
Az Opera nagyon király, de csak az érzin annak, aki ismeri is és rutinosabb számítógéphasználó. Felülete régóta sokkal egyszerûbb,jól kihasználtabb és könnyen kezelhetõbb mint az <FF 4.0-é. Be van ALAPBÓL építve egy csomó apróságnak tûnõ dolog, amikkel sokkal könyebb gyorsan netezni. Az FF jól tudja ezt, le is másolta..õõõ bocsi.."követte" az új stílus egy részét!
Pár indok, amiért az Operát választom böngészésre:
-több ablakos nézet (full hd-n már simán elfér)
-felül mintakép az oldalról(gyors navigáció)
-jobb és balgomb kombinációival elõre, hátra (kedvenc)
-ûrlapok kitöltéssegítõje
-semmi felesleges gomb, helykihasznált felület
-alapból tartalmaz html-nézegetõt, ha hirtelen kíváncsi vagyok egy webes megoldás hátterére 2 katt és semmi plugin.
-gyors
Hátránya lehet, hogy nem mindeki feljleszt rá és néha ez egyes lapok mûködésén meglátszik.
Magam is webfejlesztõ vagyok(tanulok), munkára a rengeteg hasznos plugin miatt természetesen Firefoxot használok, de böngészésre csak Operát. Biztos hogy ezeket a funkciókat tudja vagy tudhatja más böngészõ is, de ezt felrakod és megy! Szerintem az oka, hogy nem tud kiemelkedni pedig az, hogy a kis apró profi dolgokat egy átlagos felhasználó fel sem fogja.
Nem azért de most komolyan ez a tabosítás volt a marha nagy innováció? MIndig ezzel foglalkoznak, amikor böngészõrõl van szó. Emberek! Ez egy 20 éves találmány!

Hogy 15 év kellett mire rájöjjenek, hogy jéé, böngészõben is lehetne használni az inkább szomorú.

Amikor még Netscape Navigátorom volt, már akkor anyáztam, hogy minden rohadt ablak külön böngészõbe indul el, ezeknek meg még további 5 év kellett, hogy megvilágosodjanak, ja, hát arra találták ki a tabokat, hogy egy ablakon belül lehessen váltani.

Emberek, ne istenítsünk már valamit ennyire, ne találjuk már fel újra a kereket meg állítsuk be világmegváltóként...
mflex
Engem elsõsorban a sebesség érdekel, utána nézem a többit.

Csináltam egy videót mac alatt (külsõ géppel), de csak a sebesség miatt.
A lényege, hogy bebootolt a gép, tehát elõtte kaptam meg az asztal és egyik böngészõ sem volt még elindítva, vagyis a memóriában. Mindegyik alapból a google-n nyit. Lényeges különbséget én nem vettem észre, de az biztos, hogy így egyik sem indul el win alatt.

What about the forests?

"Azt nem értem, hogy ha az opera akkora király, akkor miért képtelen növelni a felhasználók körét?"

Mert nincs egy zsák pénzük, amivel mindenkit degeszre fizetnek, hogy a telepítõikbe tegyék be az Operát is trójaiként, ahogy azt tudjuk mi kik teszik. Az Opera Software innovatív böngészõket gyárt, de nem nyomja a bullshitmarketinget, ezért nincs óriási részesedésük. Teszem azért hozzás, hogy egy kisebb Norvég céghez képest 170 millió felhasználó azért nem éppen semmi, egyedül a Microsoft és a Google szemszögébõl fitymálható le ez a teljesítmény...
@mflex: Mac alatt kevés rosszabb böngészõ van a Firefoxnál. A JavaScript és SVG értelmezés rettenetesen, szinte használhatatlanul bugos...
Most cseréljem le a Mosaic-ot?
mflex
Win alatt- Chrome
Mac alatt- chrome és safari, amit használok, viszont régebben FF felhasználó voltam és mac alatt sokkal gyorsabb is, mint windows alatt, de mára egy fostalicska lett részemrõl.

Engem, pl nem érdekel, hogy ki-kitõl lopott, azt a böngészõt használom, ami számomra a legkényelmesebb és leggyorsabb, és ez egyelõre a chrome.

What about the forests?

Sokat nevetek ám ezen, hogy ettõl meg attól lopta... 😊)
A lopás bûn. Vajon miért vannak ezek még szabadlábon? 😄

Ha meg valaki alkalmaz egy jó ötletet, követi a trendet, az nem bûn, sõt örülni kell neki.

Azt nem értem, hogy ha az opera akkora király, akkor miért képtelen növelni a felhasználók körét?

Ja, hozzátenném, én "ff fan" vagyok, és webfejlesztõ 😊)

Én például utálom az Chrome-ot, de nem elvbõl, hanem mert képtelen vagyok megkedvelni, pedig minden fõbb verziót kipróbálok, hátha.

Special nem bízok bennünk, mivel reklámokból élnek ki tudja milyen adatokat szednek le rólam. Személy szerint inkább olyan böngészõt telepítek ahol nem készül jelentés az én netezési szokásaimról. Egyéb iránt Firefox -ban és Operában is telepítés után elsõ dolgom a reklámszûrõ beállítása. Nekik elhiszem, hogy müködik a Chrome -nak nem.

Az elso opera 1994-bol, amikor sokan meg azt sem tudtak, hogy letezik az internet:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/89/MultiTorg_Opera.png/757px-MultiTorg_Opera.png
Az opera 3-as 1997-bol:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/0f/Opera_3.62.png
Szabvany mdi feluletet hasznal, tehat egy ablak tobb dokumentum. Ez lehetove tette tobb oldal egymas mellett nezeset, az oldalak teljes ablak mereture noveleset es az alkalmazas fo ablakan belul ikonna zsugoritasat. Ebbol az ikon sorbol lett egy evtizeddel kesobb a tab bar. Egyebkent meg mindig tamogatott ez a regi klasszikus nezet is, a legujabb opera-kban is.

A menusor nelkuli tab-os elrendezes meg a beos-ben jelent meg eloszor 1996-ban es az sem ma volt...
A "krómot nem vagyok hajlandó feltenni" és a "krómot elvbõl nem használok" hozzáállást vallóktól kérdezem, hogy mi az az "elv" ami miatt nem hajlandók kipróbálni sem a Chrome-ot? Én például utálom az operát, de nem elvbõl, hanem mert képtelen vagyok megkedvelni, pedig minden fõbb verziót kipróbálok, hátha.
Ha valami hasznos funkció kerül egy böngészõbe, annak simán örülni kell, és nem azon lovagolni, hogy a másikban elõbb volt. Fõleg nem azt mondani, hogy lopták.

Nem attól lesz jobb egy böngészõ, mert elõbb tudott valamit, hanem attól, hogy jelenleg mit tud.
Te valamit nagyon félreértettél. Globálisan 57%-kal vezet az IE, azonban a W3C oldalán a Firefox vezet, mivel azt többnyire webfejlesztõk látogatják. Mi nem érthetõ ebben?
"Ne nevettesd ki magad, ez egyetlen oldal statisztikája! A W3 oldalát köztudottan többnyire webfejlesztõk látogatják, webfejlesztésben pedig jelenleg a Firefox a sztenderd."

ezért vezet 57%-al az IE
"Menüsr azért nincs, mert az a desktop env része, a képernyõ tetején"

Tudom, de ez nem von le a minimalizmusából, inkább hozzáad. (Jó megoldás amúgy, ezt midnigis tetszett az OS X-ben)

"a javascript sebesség komolyan vételét köszönhetjük"

A "komolyan vétel" helyett inkább a "nevetséges mánia és a lán az én péniszem nagyobb összeméregetés" kifejezést használnám.
Egész pontosan a Chrome-nak a minimális ui-t és a javascript sebesség komolyan vételét köszönhetjük. Emlékeim szerint amíg nem jöttek ki a v8-al, addig a többi browser kb. le se fosta, hogy milyen teljesítményre képes a js engine.

safari...
Ott van alul a status bar, felül pedig azért nincs tab bar, mert nincsenek nyitva tabok. Menüsor azért nincs, mert az a desktop env része, a képernyõ tetején, ahogy win alatt a tálca a képernyõ alján, persze az a screenshoton nem látszik, de attól még a helyet foglalja(persze az gondolom osx esetén chrome-nál sem tûnik el).

Nah! A FF4-et tegnap kicsit testreszabtam, és az aero átlátszóságát leszámítva teljesen úgy néz ki, mint a képen az 1.1.1-es safari. 😊
Ja és persze a bal felsõ sarokba a fektetett közlekedési lámpa helyett az FF gomb van.
Szóval bõdületes fejlõdésen ment keresztül a GUI az elmúlt fél évtizedben. 😊

tiburon26
anno én is firefox user voltam de amióta kijött a chrome azt használom.sokkal gyorsabb,letisztultabb.
"Chormot elvbõl nem használok szal lehet jó"-no comment

Sosem szabad alábecsülni a hülyeség hatalmát...

"Érdekes statisztika, nem tudom honnan szedték, hogy az explorer 57% a fox meg 22% akit érdekel a VALÓSÁG: <..>
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp"

Ne nevettesd ki magad, ez egyetlen oldal statisztikája! A W3 oldalát köztudottan többnyire webfejlesztõk látogatják, webfejlesztésben pedig jelenleg a Firefox a sztenderd.
A tabok ablakkeretre pakolása az oké, de ebben ki is merül a Chrome újítása. Ha már említed a minimalizmust, itt a Safari 1 (szintén évekkel a Chrome elõtt):

Lassan arról is meg próbál gyõzni a sok droid, hogy a Chrome elõtt böngészni sem lehetett <#wilting>
Érdekes statisztika, nem tudom honnan szedték, hogy az explorer 57% a fox meg 22% akit érdekel a VALÓSÁG:

2011 Internet Explorer Firefox Chrome Safari Opera
February 26.5 % 42.4% 24.1% 4.1% 2.5%
January 26.6 % 42.8% 23.8% 4.0% 2.5%

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
"Kérem megfigyelni a tabokat a címsáv felett:"
A címsáv felett van, nem alatta, kb ennyi a diff, ezt leszámítva ugyanúgy néz ki mint annak idején az összes böngészõ.

Lehet kapálózni, de a chrome hozta el a jelenleg alkalmazott minimalista UI-t böngészõ téren (a status bar szanálásával, és a tabok window title-be pakolásával), amit az opera instant lemásolt, az ie és a firefox pedig csak jelentõs késéssel.

TheLostOne
Visszaszorulhat kicsit valóban, de azért egy jó ideig biztos marad a jelenlegi pozíciójában.

Egyre több egykori "1.0-ás user" ismerõsöm fejlõdik mostanában poweruserré, és ez biztos nem csak az én ismerettségi körömben igaz. Bár ehhez hozzásegíthet a fejtágítás, amit szoktak tõlem kapni(kérni), de akkor is globális fejlõdésrõl lehet szó.

Ez magával vonja azt, hogy egyre többen kipróbálnak új software-eket, és ami megtetszik nekik, ahhoz egy idõ után ragaszkodni kezdenek. 1.0-ás user esetén meg azért kicsit másképp van ez, van aki különbséget sem tud tenni a böngészõk között, és egységesen internetnek nevezi õket, van aki csak az Internet Explorer 6 létezésérõl tud, és ha alátolnak egy akármilyen tisztességes böngészõt áttér rá, de továbbra sem érdeklik túlságosan a lehetõségek.

Na de a lényeg, hogy az utóbbi 1-2 évben, amikor ez a userfejlõdés beindult, igen is a Firefox volt "A Böngészõ" így nagybetûkkel. Poweruser szinttõl kezdve felfelé pedig az a helyzet, hogy ha valaki huzamosabb ideig használ egy adott böngészõt vagy akármilyen más software-t, és elégedett vele évek után is, akkor olyannyira ragaszkodni fog hozzá, hogy nem vált másra.

Ennek nagyon egyszerû oka van: rááll a keze az interface-re. Én bevallom kb Firefox 2 eszköztárelrendezéssel használom a Firefox 4-et, mert azt szoktam meg anno. Persze nyitott vagyok az új dolgokra, ha az többet kínál, mint a megszokott, de amíg nem, addig biztos marad a bevált software.

Skynet85
Opera for president 😄 btw használtam ff-et, ie-t, avantot és egyéb alter böngészõket, de az opera számomra mindegyiknél jobb. Chormot elvbõl nem használok szal lehet jó, nem tom 😄

"a Chrome-tól is kopíroztak, mint a minimalitásra törekvést, és a tabs on top kialakítást"

Ez jól hangzik, csak kár, hogy ismét nem igaz. Íme egy kép az Opera 8.5-ös verziójáról, ami jóval a Chrome megjelenése elõtt létezett. Kérem megfigyelni a tabokat a címsáv felett:
"A Chrome által meghonosított kezelõfelületet szinte egy az egyben lekoppintotta a Firefox 4"

Már elnézést, de a Firefox 4 az Opera 10.5+ kezelõfelületét koppintotta le. Titeket fizet a Google azért, hogy mindent a Chrome-nak tulajdonítsatok?
És tegyük hozzá, hogy egy órás bûvészkedés, guglin megoldáskeresés, többször újratelepítés után sem bírtam benne munkára bírni a média player plugint, szóval bizonyos oldalakon a tévénézés ugrott...

Már visszaraktam a 3.6-ost, de mivel fent volt az opera 11 is kipróbáltam és nocsak, mindenféle külön telepítgetés nélkül megy a stream mint a kisangyal...

Az viszont durva, tényleg mennyire ugyanúgy néz ki elsõ nekifutásra a két böngészõ... Persze csak elsõ nekifutásra mert azonnal testreszabtam, de akkor is.

az elsõ tabos mozilla óta mozilla-firefox vonalat használok, tán mondhatom, hogy hûséges felhasználó voltam.
most feltettem a 4-est és csalódtam. a marhanagy gyorsulást én nem érzem mint átlag hülyefelhasználó, de szokásos bookmarkcsoportjaim megyitásakor az új kb másfélszer annyi ramot evett (az egyikre kb emlékszem: 440 vs 7xx). hát.
átvariálták a jobbgomb menüt, ne hogy már oda kattintsak, ahova szeretnék, ahogy megszoktam.
eddig címsorba írt dolgokat kapásból kereste gúglin, most csak krixkraxot kapok. biztosan én vagyok béna, meg lehetne keresni megoldást a neten, de ne már...
ha nem lennék lusta és nem sajnálnék idõt/fáradságot újat tanulni és nem sajnálnám kedvenc pluginjaimat - most váltanék. krómozni nem vagyok hajlandó, ie hihi, szóval opera lenne. vagy megnézem, mennek-e a pluginjaim a seamonkey alatt, vissza az alapokhoz...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Nem tudom, engem speciel idegesít amikor havonta ugrik fel egy ablak, hogy "szeretnéd-e frissíteni a böngészõdet mert van ám új verzió".
Még mielõtt beindul az ilyenkor szokásos magasröptû vita, szólok hogy tök ingyenes programokró beszélünk. :-) Mindenki olyat használ, amilyet akar vagy amilyet megszokott.
psishock
Firefox lett belõle, nem kell sajnálni. 😄
Már az utolsó verziók is mind fox kódra voltak alapozva:
http://www.favbrowser.com/the-history-of-web-browsers-picture/

C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2

Nekem azért hiányzik a Netscape... <#rinya> <#vigyor5>

Casual Commenter

psishock
*ásít*
http://i.imgur.com/7upr3.png
Opera és a Firefox is az Office 2007-tõl kopírozta a gombos menü ötletét, GUI elemeket meg egymástól és a Chrome-tól is kopíroztak, mint a minimalitásra törekvést, és a tabs on top kialakítást.

Amin a vérfanboyok mindig rágódni szoktak (sok más tényezõ mellett), viszont ez is tök lényegtelen, mivel olyanná alakítod minden pixelét és funkcióját (a komolyabb, valamire való böngészõknél), amilyenné éppen szeretnéd, kihasználva a széleskörû testre szabhatóságukat.

C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2

"az Opera v10.11 bétája"

Akkor nekem nem tudom hogy van stable 11.01-es opera a gépemen...

"A Chrome által meghonosított kezelõfelületet szinte egy az egyben lekoppintotta a Firefox 4"

Inkább az Opera GUI-ját, de mind1.

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

← ElőzőOldal 2 / 2