66
-
#66 egyébként igen, néha lehet érezni a difit az 1ghz és a 600 (vagy700-800) között, de ugyanúgy érzem a mostani 4 magos gépem esetén is a "modern gép erejét" a régihez képest (4400+ X2), mégsem mondanám, hogy "a felhasználói élmény" sehol ne lenne most elérhetőhöz képest. 600 MHz is tud normális felhasználói élményt nyújtani, pláne ha az ember mondjuk tényleg ADW-t használ a normál homescreen helyett, ami ráadásul sokkal tágabban konfigurálható is... -
#65 egyetértek, bár én gond nélkül toltam még alap 1.6-on 600-on is 700x500 körüli xvid-et az enyémen, (hd-hoz persze már gyenge lenne, de a kijelző úgyis csak 320x480, és nem is lehet kivezetni tv-re :) ) -
#64 bocs hogy közbefurakodom, de nekem gt540-en, javarészt 750 körül futtatva a procit (kivéve amikor nem veszem észre és alap 600-on jár, de az állításom arra is igaz), vajpuhán fut a 2.3 az esetek 99.5%-ban. a teljesítmény Linpack szerint cirka a 3x-osára nőtt (2.8 körüliről most 9.2-10 MFLOPS körül van), a programjaim röpülnek, megy minden, sd telepítés, jit, stb... programozni is kényelmes rá (már amiket írok), és okostelefonként is totál használható volt, akár amikor buszon hallgattam zenét / msn-eztem / netet böngésztem egyszerre, vagy amikor wifi közelben hasonlókat tettem, de egy pillanat alatt tudtam skype-olni is mellette, vagy megint máskor amikor gond nélkül navigált le egy 600 km-es utat iGo-val... szóval 30k-ért egy ilyen készüléket szerintem iszonyat megérte megvenni, még ha az életemet nem is bíznám a megbízhatóságára (mint ahogy volt szerencsém problémába futni iOS és Symbian esetén is, amikor nem akarta felvenni vagy épp csendes volt a csengőhang, holott addig jó volt...)
Jah, és nálam a 2.3 gyorsabban fut (érzésre is, és tesztek alapján is), mint a 2.2 futott, ami meg gyorsabb volt a 2.1-nél, az pedig az alap 1.6-omnál... kb 16 éve vagyok majd' minden nap gép előtt (sooook órát), javítok, programozok, stb, de olyannal még nem találkoztam, hogy egy adott hardver mellett minden egyes OS-sel nem csak hogy nem több erőforrást foglalt volna, hanem egyenesen megtáltosodott a készülék. 3d-ben is, pl Neocore-ban elég tisztes eredményeket ér el (még 2.2-nél mértem olyan 54 fps-st).
Amúgy amikor itt az egyetemen promózták az iPhone 4-et, mellétettem az én kis optimusomat (akkor perpill főzött 2.1-el), és totál nem dobtam hanyatt magam a különbségen. Igen, az iPhone gyorsabb volt, nagyobb volt, gördülékenyebb volt, de totál nem annyira, hogy igazolja számomra, hogy megéri 4x (!) annyi pénzt kiadni rá (45k az optimus vitamaxra, 180k körül van a kisebb iPhone 4, de még a 3GS is drágább, mint szinte bármelyik, most kapható legdurvább androidos, pl Desire HD)
Szóval totál elégedett vagyok vele, és az egy hihetetlen baromság, hogy 600 Mhz-vel nem lehet telót használni... -
#63 Nekem van, és a Honeycomb-nak tílleg nem sok értelme van a Blade-en, mivel ugye tabletekre készült, de megmoccan rajta, sőt. A 2.1-et egy kobramarásszerű csuklómozdulattal kell lemarni a telefonról, illetve Froyo-t vagy Gingerbread-et flashelni rá. Az összes custom rom-ban be van kapcsolva a hardveres gyorsítás is.
Gyári launcher meg ugye ahogy lentebb írtam, nem sokat ér. Mehet fel az ADW Ex vagy a LauncherPro. -
#62 Nem tudom volt-e a kezedben HTC Desire, Galaxy S, és ZTE Blade is. Az a vicc, hogy
a Blade simán hozza azt a gördülékenységet a felhasználói felület kezelhetőségére vonatkozóan, amit a másik két említett modell. Nyilván nem a gyári rom-al és a gyári launcher-el, de hozza. Komolyabb 3D-s játékok is reccenésmentesen futnak rajta, persze nyilván nem minden. A másik két említett készülék jelenleg két és félszer annyiba fáj, mint a Blade. Jah, amoled meg super amoled kijelzőjük, meg 5 megapixeles kamerájuk van. Wow. Ez tényleg megindokol egy 60000 forintos árkülönbözetet, ha a hardveres különbségek a legtöbb alkalmazás (3D is), és a kezelőfelület gördülékenységének esetében elhanyagolhatóak. Ami nem fut a Blade-en, vagy lagzik mint az állat, az általában optimalizálatlan szaros fércmunka, és nagyon korrekt kis rantokat lehet az ilyen progikról olvasni Marketen Desire és Galaxy S felhasználóktól.
Videolejátszáshoz valóban kell az erősebb proci, és Android alatt talán tényleg ott mutatkozik meg igazán, hogy az erősebb tényleg több is. De szinte csak ott. -
Globalmaster #61 Höh, Honeycombot bléjdre? LoL Eclairrel (2.1) is szaggat az egész ha pár száz mega foglalt és van néhány app. Élvezhetetlen. Az élő háttérkép nem is élő, a menü megjelenítésekor gyakran megtorpan pár másodpercig. Lehet, hogy inkább gyorsít a szintlépés -nem tudom; de általában ilyenkor megnő a rendszerkövetelmény. NINCS ILYEN TELEFONOM. -
#60 Na, pont arra várok hogy pár elég érezhető különbséget mondj.
Nem elég a 600 mhz, nem erről van szó, van jópár dolog amihez édeskevés, csak pont azokhoz nem, amiket említettél (és az 1 ghz sem ad túl sok pluszt hozzá).
Pl videolejátszáshoz elég szar a legend (konvertálás nélkül, sima divx, nem hd), de mint mondtad, ez nem érdekel.
Web? IM? GPS? Esetleg az igo gyorsabban tölt be, de nem tippelgetek, megvárom a példáidat, te jobban tudod.
Ja és szerintem a smartphone (modern értelemben) valahol a tegra2-nél kezdődik (és vele egy szinten). -
BlackRose #59 Mindenesetre nem is fontos, kár az időért... -
BlackRose #58 Nem 30 év alatt... 30 éve...
Maga az OS... nem mondtam, hogy nem megy 1GHz nélkül, azt mondtam, hogy a felhasználói élmény nem olyan mint 1GHz-n. Szóval szerintem a smartphone (modern értelemben) 1GHz-n kezdődik (de ezt már elmondtam), szerinted meg nem... és OK nem kötelező egyetérteni, ha neked jó a 600MHz örülök neki... én látok elég érezhető különbséget az 1GHz-hez képest. -
#57 Nem mondtam hogy minden, csak azok, amiket hirtelen felsoroltál, mint nagyon fontos programok.
Örülök hogy kb 30 év alatt sikerült rájönni, hogy prociból és memóriából sosem elég.
Tématerelés helyett válaszolhatnál a feltett kérdésre is: "Ezek közül melyik igényli az 1 ghz-es processzort, és hasal meg 600 mhz-en? " -
BlackRose #56 Gondolom azért jött az 1GHz, a dual-core és nemsokára az 1.5 GHz quad-core mert minden szuper repül 600MHz-n is... :)
Tudod a számitógépek esetében van egy régi mondás (és a smartphone ugye számitógép): memóriábol és processzorbol SOHA nincs elég! És én ezt már kb. 30 éve megszakitás nélkül tapasztalom, pedig általában mindég felsőkategóriás gépeket veszek. -
#55 Ja hogy végig ironizáltál :)
Bocs, nem esett le :) -
roliika #54 Link KisJ hozzászólását ajánlom olvasgatni...nem mostanában kezdte a szakmát.
Ha már nekünk nem hisztek. -
#53 Ezek közül melyik igényli az 1 ghz-es processzort, és hasal meg 600 mhz-en? (segítek: egyik sem, mindegyik tök ugyan olyan használható 600-on is).
Ezek közül midnegyikhez volt és van szerencsém, legtöbbhöz napi szinten, probléma nélkül (gondolom bizzzzztos a nokiádon is, csak nem értek hozzá...aha).
Ha elfogadsz pár jótanácsot:
- próbálj ki egy 600+ mhz-es androidos telefont 1.5 percnél hosszabb ideig, meg fogsz lepődni
- Ha már beszólsz valamire, legalább nézz utána rendesen, esetleg próbáld ki. Így könnyebben elkerülhető az, hogy a saját mondandódba kavarodsz bele pár hozzászólás alatt, amik közül kb az összes hülyeség. -
roliika #52 Jól emlékszel, de csak perspektivikus 3D. Magyarul kamu 3D. 2D vászon 3 tengelyes forgatása. -
BlackRose #51 Egy okostelefon esetében ezek a dolgok kellenek:
1. Web (lehetőleg gyors és teljes web) + felhő
2. IM (& Skype)
3. Twitter
4. Facebook, LinkedIn, stb.
5. GPS alapú alkalmazások (navigáció, közlekedés - taxi, zipcar, tömegközlekedés, információk mindenről ami az embernek kell, étlapok böngészése, foglalás, rendelés stb., különböző szolgáltatások fizetése ha lehetséges, stb.)
6. Office (e-mail, word, excel vagy hasolnó dokumentumok gyors átnézése, szerkesztése...) távelérés néha jól jön de 99% esetben felesleges.
... szóval nem tudom te mire gondolsz, de ezek az alkalmazások a fontosak.
média lejátszás kell de nem annyira fontos hiszen inkább nézem a filmet a 120cm HDTV-men és inkább játszok a PC-n és a konzolon mint a nyavajás mobilon... képek (és apró videók) megosztása viszont fontos, mert egyféle mobil családi album is, persze ezért van flickr és más web megoldás is, a kliens csak éppen azért kell, hogy megmutasuk és megosszuk valakivel ezeket a dolgokat is.
roliika:
Silverlightban már van hardveres 3D gyorstás, ha jól emlékszem a 3 verzió volt az első. -
BlackRose #50 Pedig elég sok helyen alkalmaznak Silverlight-ot (üzleti alkalmazások esetében és ez a szegmens elég gyorsan növekszik, tudom mert már én magam is elég szép pénzt keresek ezen a területen). Weben persze többynire videolájátszás (egyébként a csili-vili weboldalokon és Flash játékokon kivül a Flash-t is szinte csak videolejátszásra használják). -
roliika #49 A Silverlight 5 ben benne lesz a hardveres 3D és videó gyorsítás, nem kell aggódni. Még idén. -
sanyicks #48 És persze navigáció és gps. Amúgy elég vicces hogy azokat amiket felsoroltál úgy állítottad be mintha olyan cuccok lennének amihez ugye nem jó a 600 mhz-s okostelefon, pedig azok az alkalmazások kb a hello world bonyolultságával és erőforrásigényével vetekszenek, nem hogy kitűnnek a többi alkalmazás közül, de kb a legalját jelentik. -
sanyicks #47 Hát ha ilyen szolgáltatások kihasználására vágysz szerintem vegyél egy wapos butatelefont, az való ilyesmikre. okostelefon hordozható multimédia eszköznek, netezőeszköznek jó, esetleg táveléréséhez, stb. Amiket te írtál arra egy fullos okostelefon túlméretezett... -
sanyicks #46 Nem is előítéletekre alapoztam, írtam videolejátszás erőforrásigényére alapoztam. Na meg arra hogy senki sem használja az sl-t csak az ms, aki másra is használja az meg kimerül a videolejátszásban, ami mint írtam rosszabb mint a flashben...
Az ms dolgokról alkotott képem pedig tapasztalatokra alapszik, de mint mondtam ez változhat ha bizonyít (lásd c#). -
BlackRose #45 "nincs semmi... ugyanis általában kerülöm az ms technológiákat a kétséges minőségük miatt"
látod én meg nem kerülök semmit... persze lehetetlen mindenben benne lenni, de, azért, hogy informált döntéseket hozzon az ember nem alapozhatja a dolgokat előitéletekre és érzelmi dolgokra... a profik nem igy működnek. -
BlackRose #44 "Tehát folytatva a gondolatmenetedet, használhatatlan az összes szar telefon ami ma a piacon van, kb."
többé-kevésbé ... azért is még mindég az Nokia E51 van a zsebemben (pedig anyagi gondjaim szerencsére nincsennek). Csúcskategóriás készülékre ott ahol jelenleg élek nincs szükségem mert alkalmazása korlátozott (a mobil készülékek alkalmazási értéke valójában lakóhely függő - aki volt már nagyobb világvárosban az tudja miről beszélek, hiszen ott 100x alkalmazhatobb mert az infrastruktúra sokkal fejletebb és alkalmazások ezrei jelentek már meg. pl. taxirendelés, éteremfoglalás, zipcar stb. stb. stb.), de viszont néhány hónap múlva már szerintem értelme lesz venni egy 1GHz vagy dual-core készüléket (és ez nem biztos, hogy WP7 lesz, hiszen az Android is szuper OS), ha másért nem akkor legalább azért mert egy ilyen nagyvárosba fogok költözni (London)... -
sanyicks #43 Ja persze folyamatosan azt hallom hogy az 1ghz-s galaxy s super smoothal akadozik... miközben olcsóbb kisebb procis telelefonok nem látni ezt.
(lásd a linkelt teszteredményeket, ahol a 600 mhz-s zte blade ver jópár 1ghz-s jóval drágább cuccot)
Amúgy megint nem sikerült bizonyítékot szerezni csak balettozva hányod a rizsát, az ilyen "érzésekkel", csak megint rossz felé jársz, mert 1 ghz-s okostelókat is próbáltam már... mellesleg nem kell ehhez okosteló sem hogy tudja az ember mi a gördülékeny, elég csak egy rendes gépen futó aero guit, vagy a compizes csicsákat kipróbálni, és már van egy alaptapasztalat a gördülékenységről jól agyoncsicsázott guikon, ami szerinted annyira fontos. -
#42 Több 1 ghz-es készülékhez is volt szerencsém. Mindegyik kb ugyan olyan smooth, mint a legend 600 mhz-el (ha nem a gyári sense ui-t nézzük, az sehogy sem smooth).
Kisebb akadások ugyan úgy vannak 1ghz-en is, mint 600 mhz-en, de sztem azért nem lesz használhatatlan egy készülék, mert 1-2x megakad a browserben zoomolás közben, vagy a telefonkönyv görgetésénél (persze csak a másodperc igencsak tört részére).
De a tesztek alapján én is arra a smooth érzésre számítottam, amiket írtak az ilyen olyan teszteken (a legendre pl a mobilarénán azt írták, hogy sehol nem tapasztaltak 1 akadást se...hát ez hülyeség, bőven lehet látni, főleg ha a szabad memória lecsökkken 30 mega környékére).
És ez úgyan úgy tapasztalható desire-ön, desire Z-n, iphone 4-en és 3gs-en (ezek jutnak eszembe azok közül, amiket próbáltam).
Tehát folytatva a gondolatmenetedet, használhatatlan az összes szar telefon ami ma a piacon van, kb. -
sanyicks #41 "Látom a Silverlightról semmi tudásod nincs... én mint olyan aki eddig többezet sor kódod és real-time üzleti alkalmazásban alkalmazott dolgokat fejlesztettem már és aki ismerem a Silverlight belsejét is (internálsz) annyit legalább tudok, hogy a technológia nagyon is jó és modern csak persze modern hardvert is követel."
Nincs semmi... ugyanis általában kerülöm az ms technológiákat a kétséges minőségük miatt, egyedül a c# felé kacsitgatok (bár azt nem volt nehéz jóra összehozni tekintve hogy össze kellett csak lopkodni a meglévőekből, és kijavítani a hibáikat).
Viszont azt látom hogy egy sl-ben lejátszott video még a sokak által anyázott erőforráspazarló flashnál is több cpu-t zabál (nincs egyiken sem hw gyorsítás, egyenlő körülmények között mentek).
Nagy hardverigénye van? És ezt vegyem pozitívumnak? Kösz nem. Egy jó technológia ismertetője, hogy jól bánik az erőforrásokkal, és szép dolgokat mutat. Lehet hogy az sl jókat tud (kár hogy ilyesmit sehol sem látni, kb olyan legenda mint az erőforrástakarékos flash porgramok), de ha úgy pazarolja az erőforrásokat mint az állat, egy fos marad...
Egyébként mintha hasonlóakat hallanék egy bizonyos flash fejlesztőtől is mint amiket te mondasz, ugyanúgy rendes érvek, kézzel fogható kipróbálható bizonyítékok nélkül, csak porhintéssel.
"Egyébként a P4 az elavult ha 3GHz ha nem... de ne felejtsd el, hogy a modern CPU-k 3GHz körül dolgoznak, lehet az a i5, i7 Sandy Bridge vagy akár a Phenom és a nemsokára érkező Buldozer... ami viszont a Fusion-t illeti az nem PC-nek készült hanem inkább olcsó notebookokban alkalmazható amelyben a fogyasztás a fontos és az átlagos felhasználó igényei relatv alacsonyak."
Igen a csúcskategóriás cpu-k ott dolgoznak, de hidd el hogy i7-ből és i5-ből is van 2 ghz alatti.
És hidd el az átlagos felhasználók kb az okostelefon és pc felhasználók 90+%-át alkotják. A fusion pont pc-nek készült, átlagfelhasználó pc-nek, háziszervernek, média központnak.
A p4-el meg arra akartam rávilágítani, hogy te jól megmondod hány ghz-tól hányig van pc, holott bizony a 3ghz-s p4-et anno egy általad nem pc kategóriába rakott 1,8 ghz-s athlon 64 olyan csúnyán péppé verte minden tekintetben hogy ihaj.
És ma is valszeg egy 16 magos proci 2 ghz-n rommá verné a rendes többszálú programokban a 8 magos 3 ghz-s cuccot, aztán ott még technikai fejlődés sincs, csak egy sima duplázás.
Egyébként ahogy már írták, én is várom a konkrét bizonyítékokat. -
BlackRose #40 A 20 másodperc erőss tulzás volt... illusztrációnak szántam, az amire gondoltam az akadozó és nem elég gyors UI az amit én személyesen észleltem a 600Mhz-s készülékeken. Kb. olyan mint egy iPad és egy 200 EUR kinai tablet között, a user experience annyira szar főleg ha megszoktad az iPad tökéletes "smooth" működését, hogy elmegy a kedve az embernek a készüléktől. Ha nem játszottál még 1GHz-s készülékekkel akkor nem nagyon érted meg miről beszélek (mert azok szuper "smooth" működnek), ha viszont igen akkor meg nem tennéd fel azt a kérdést. -
BlackRose #39 A hazugság amikor pl. TUDOD, hogy 2+2=4 és magfontoltan azt mondod, hogy 5. Amikor nem tudod, hogy 2+2=4 és úgy számoltad ki, hogy 5 és ezt magad is elhiszed (hiszen igy tudod) akkor az lehet, hogy valótlanságot állitsz DEN NEM HAZUDSZ. Ez ennyire egyszerű. Szerinted pl. a régebbi állitások hazugságok voltak csupán azért mert most már tudjuk, hogy téves állitások. Vagy a jelenlegiek hazugságok mert szinte biztos, hogy a jövőben változni fognak. Nem ártana ilyen dolgok között különbséget csinálni. A hazudás az a jelenlegi tudásunkal értelmezett tények megfontolt hamisitása. Ezen kivül lehetséges még tévedni is nem csak hazudni.
Egyébként a P4 az elavult ha 3GHz ha nem... de ne felejtsd el, hogy a modern CPU-k 3GHz körül dolgoznak, lehet az a i5, i7 Sandy Bridge vagy akár a Phenom és a nemsokára érkező Buldozer... ami viszont a Fusion-t illeti az nem PC-nek készült hanem inkább olcsó notebookokban alkalmazható amelyben a fogyasztás a fontos és az átlagos felhasználó igényei relatv alacsonyak.
Látom a Silverlightról semmi tudásod nincs... én mint olyan aki eddig többezet sor kódod és real-time üzleti alkalmazásban alkalmazott dolgokat fejlesztettem már és aki ismerem a Silverlight belsejét is (internálsz) annyit legalább tudok, hogy a technológia nagyon is jó és modern csak persze modern hardvert is követel. Falsh-ról nem beszélnék túől sokat mert nem vagyok szakértő... de más alkalmazási célok álnak a két technológia előtt ezért baromság őket összehasonlitani. NEM konkurens termékek még akkor sem ha egy részben fedezik egymás alkalmazási területét.
Már megint alaptalan a duma... nem lehet értelmes módon összahasonljtani egy beágyazott rendszert amely általában alacsony szinten irt szoftver által működik (asm, C) és éppen ezért a fejlesztések 10x többe kerülnek és egy consumer eszközt amelyre a fejlesztések költségeit le kell hozni olyan szintre, amely csak néhány felsőbb szintű "layer" segitségével lehetséges, pl. .NET, XNA, Java stb... a két dolog összehasonlithatatlan. Lehet asm-ben 20 éves hardvere is irni csodákat, csak a baj ott van, hogy 5 ember képes erre és azoknak is hónapokra van szükségük, hogy egy ilyen munkát elvégezzenek.
Egyébként én rájöttem, hogy a számtech fejlődik valószinűleg amikor te még meg sem születtél (első gépem egy ZX81 volt kb. 30 éve)... és egy szóval sem mondtam, hogy a WP7 megjelenésével jött ez el mert még váletlenül sem, a WP7 csak egy játékos ebben a játékban, egy olyan amely nagy potenciálal rendelkezik, hogy ebből mit fog az MS és a partnerek kihozni azt majd meglátjuk de én mindenképpen szeretném ha minnél több játékos lenne a piacon... én nem akarok egy Windows világot Androidra (vagy Linuxra) váltani, nekem az a világ amelyben van Windows, Mac, Linux, Android, WP7, webOS, BSD, Solaris... sokkal jobban tetszik és egyáltalán nem érdekel, hogy az adott OS vagy technológia open source vagy proprietary, hogy Google, Apple, Microsoft vagy Matyi bácsi a garázsban... ami érdekel, hogy legyen választék és minőség.
Jelenleg minden platform elég minőséges és további fejlődésre alkalmas, szeretném ha ez igy is maradna. -
#38 Még mindig várom a konkrét példákat, ami miatt használhatatlan egy 600 mhz-es processzorral rendelkező androidos telefon.
Ezzel a 20 mp-es várakozással különösen felkeltetted az érdeklődésem (max a bootra tudok gondolni...). -
sanyicks #37 Ja hát a silverlightnál érthető is, csak ne vegyük alapnak. A silverlight valami borzalom, a flashnál is rosszabb, pedig annál nem könnyű erőforráspazarlóbbat írni, de az ms-nek sikerült.
Ezt le is írtam már más wp7-es fórumba, a wp7 egyik nagy baja maga a silverlight.
"Aztán még emliteném a WP7 "hub" orientált alapját is ami szükségessé teszi, hogy a rendszer több tucat eventet figyeljen és reagáljon rájuk minden pillanatban. "
Te most egy os alapfeladatairól beszélsz amik mindenben(pc-sben, telefonban autóban, mindenben) megtalálhatóak amióta létezik olyan hogy os, ezért még csak említésre sem méltóak? :D Ráadásul ezek normális os-nél nem sok erőforrást igényelnek, ami sokat igényel az a grafikus felület, és az erőforrásigényes programok.
"zek nélkül nemsokára az 1GHz-s készülék is éppen annyira használhatatlan lesz mint amilyen pl. ma az a néhány éves Nokia Communicator "
Ne mooond! Rájöttél hogy fejlődik a számtech? Gratulálok! Végül is ez csak most lett így a wp7 megjelenésével ugye? -
sanyicks #36 Miért a hazugságot minek lehet nevezni?
"Egyébként a modern PC tényleg 3GHz-n kezdődik."
Feltűnt már hogy a p4 elbukott? :D
Akkor ezek szerint egy 1,6 ghz-s fusion az nem modern? Vagy egy homokos part sem? :D
zte blade 600 mhz :D
Tényeket írj, ne halandzsázz nem létező programokról. Bizony a beszari kis játékokkal ugyan az van mint pc-n... azoknak van a legnagyobb erőforrásigényük, így tehát jól mérhető velük egy gép teljesítménye.
20 másodperces várakozás megint csak kamu. Mondom próbáld ki, ne kamuzz! Ne próbáld meg elhitetni velem és sokmillió másik emberrel annak az ellenkezőjét amit lát és tapasztal, mert nem fog sikerülni. -
BlackRose #35 Egyetértek. Pl. csak annyit emlitenék, hogy a WP7 egy Silverlight alapú (vector) UI-val rendelkezik amely elég komoly hardvert követel, hogy normális felhasználói élményben részesüljön az ember. Persze azok akik még mindég az 1980-as évekből származó bitmap orientált desktop emulációt értik modern UI-nak egy mobil készülékben azok ezt nehezén értik meg...
Aztán még emliteném a WP7 "hub" orientált alapját is ami szükségessé teszi, hogy a rendszer több tucat eventet figyeljen és reagáljon rájuk minden pillanatban. Jönnek itt azok akik dumálnak a multitaszkingról (és annak jelenlegi hiányáért leszarják a WP7-et) és aztán olyan elszigetelten látják a világot mint egy menü + böngésző... és persze azt sem szabade lefelejteni, hogy a készüléktől napról napra többet kérünk, szerintem 2-3 éven belül a quad-core 2GHz mobil készülékek lesznek azok amelyek képesek majd tartani a lépést a szoftver követelményeivel... és még a háttérben lesz a felhő... amelyben a jelen pillanatban elkőpzelhetetlen hardver fogja rágni a számokat csak azért, hogy a quad-core mobil hardver valahogy képes legyen majd boldogulni a kliens oldalon... persze ezt csak akkor lehet látni ma ha legalább részben eltudjuk képzelni a következő évek lehetőségeit amelyek ma még csak nagyon gyengén kezdenek kirajzolódni... persze aki ezt nem tartja fontosnak az megelégszik a 600MHz-s eszközökkel is. Több mint 20 év az IT-ben, megtanitott, hogy ebben a szférában minden ami kijött már elavult, és főleg amikor a fejlődés ilyen gyors mint ma a mobileszközök esetében, az 1GHz már a multé, hiszen megjelentek a dual-core 1GHz-k, fejlesztik a quad-core-t (már 2011 végén meg fog jelenni az nVidia Kal-El 1.5GHz-n... és ez is gyorsan elavul majd...) a szoftver pedig ezt követni fogja, csak egy pillanat kell neki még alkalmazkodik a hardver által létrehozott lehetőségekre.
Azt mondom érdekes lesz a következő néhány év... és az ami menüben és "böngészőben" (a jelenlegi értelemben) gondolkodik az csak a felszint látja és azt sem tisztán. A böngésző persze fontos marad és még fontosabb lesz, de az amit ma böngészőnek tartunk az holnap már egy használhatatlan történelmi maradék lesz. Sokkal gyorsabb JavaScript, fejletebb könyvtárak, harveres gyorsitás... ezek nélkül nemsokára az 1GHz-s készülék is éppen annyira használhatatlan lesz mint amilyen pl. ma az a néhány éves Nokia Communicator (akkori csúcs telefon) ami ott rohad a szekrényemben mert gyakorlatilag használhatatlan... -
sanyicks #34 Én tudom te ellenben ne írjál arról hogy tudod, 2 éve figyelem azt a sok amatőr marhaságot amit összehordasz itt az sg-n. Te tudod a leg egetrengetőbb marhaságokat összehozni, persze úgy mondod mintha értenél hozzá, persze 2 perc utána keresni mennyire nincs igazad semmiben. Össze vissza halandzsázol, az van... -
BlackRose #33 Értelmetlenség lenne a pofátlan és neveletlen hozzászólásaidra válaszolni.
Tanuld meg, hogy egy forumban vitatkozunk és nem pedig személyeskedünk, "hazugság", "hazudozzál össze vissza"... szerintem nem méltó, hogy tovább vitatkozzak veled, ha igazam van ha nincs... lényegtelen a téma amikor nincs civilizált viselkedés... tanulj meg viselkedni, személyeskedés nélkül cáfold meg amit mondtam (ha tévedtem én elfogadom), oszd meg velem és a többiekkel a vélaményed vagy a tapasztalataidat, és a végén emberi módon döntsd el, hogy vagy egyetértünk vagy sem, de ne nevezz senkit hazugnak mert csak saját műveletlenségedet mutatod meg. Becsüld meg mások véleményét is még akkor is ha nem értesz velük egyet és még akkor is ha nem valószinű amit állitanak...
Egyébként a modern PC tényleg 3GHz-n kezdődik... :) lehet, hogy nem láttad, hogy azt mondtam "MODERN értelemben"... persze ez nem jelenti, hogy 500MHz-PC vagy akár a 300MHz-s mobil készülék nem használhatú (nekem is egy ilyen Nokia E51-esem van), de önvigasztalás lenne ha azt mondanám, hogy ezt a készüléket "MODERN értelemben" használom... mert nem, az persze más kérdés, hogy a föld ezen a részén még sajnos gyerekcipőben jár a mobilkészülékek modern értelemben történő alkalmazása... de pl. látogass el Seattlebe, San Franciscóba, Tokióba vagy Londonba... és mindjárt világos lesz miről beszélek, egy mobil készűlék használhatósága mobil értelemben az alkalmazásoktól függ és itt az online élő alkalmazásokra gondolok, nem egy beszari kis játékra vagy egy hasonló 10 éveel ezelőtti alkalmazásmodelra épűlö dologra... egy 600HMz-s Androidon akadozik és szinte használhatatlan minden ilyen alkalmazás... próbáltam és ezért mondom. Persze ha van 20 másodperced várni minden két lépés között akkor megfelelő lesz a 600MHz-s Android is és akár az én 300+ MHz Symbiánom is... -
roliika #32 Menü? Meg böngésző?
Ha tudnád mi van mögötte, nem beszélnél ilyen nettó hülyeségeket.
Ennyi többet ebbe a topicba nem írok. -
sanyicks #31 Ez marhaság... akkora marhaság mintha azt mondanád, pc csak 3,2 ghz-nál kezdődik :D
Pont úgy fut mint 1 ghz-n, max a játék nem. Ne hazudozzál összevissza, próbáld ki ne csak elméleteket gyártsál... Önvigasztalás.. mindig ezt mondod mikor nincs igazad? Miért vígasztalnám én magam, ha egyik telefon sem az enyém, csak kölcsönbe próbáltam ki.
LOL egy menüről beszél ember, meg egy böngészőről, és néhány a böngészőnél még kevésbé erőforrásigényegy programról, nehogy már ezenknek ne legyen elég 600 mhz...
Az iphonos témánál meg miről is beszélsz, a 600 mhz-s 3g és 3gs-el? -
#30 Az enyémben is 600 mhz-es proci van (768 max-on, de ez lényegtelen), nem vettem észre hogy mi miatt lenne használhatatlan, úgyhogy részletezhetnéd mivel vigasztalom magam. -
BlackRose #29 Fut rajta minden (nem is mondtam, hogy nem - fut minden az én 300+MHz Symbiánomon is, haha), kb. úgy mint a 200 EUR kinai tableteken, persze ez úgy van, hogy még évezredekre van elmaradva a felhasználói élmény pl. az 1GHz-s Androidokhoz vagy az iPhone-hoz vagy éppen a WP7-hez képest... valóságban igazán használható smartphone (modern értelemben) 1GHz-en kezdődik... a többi csak olyan önvigasztalás mint annak idején volt a Trabant és a Zsiguli... -
sanyicks #28 "a 600MHz-s Androidok viszont majdnem, hogy használhatatlan szemétládák mert a hardware nem megfelelő, de sajnos a piacon ilyen készűlékek is megtalálhatóak"
Hát ez nagy hazugság, a legalsóbb kategóriás voda 845-is elég szépen használható (nem játékra, bár nem fut rajta rosszul az angry birds sem), ez tapasztalat. A zte blade-nél a gpu gyorsításnak köszönhetően meg max a durvább 3d játékoknál van gond.
Maga a hardware max az opengl es 2-t támogatja, az ms meg megírta rá a d3d-t ahogy régen pc-n is volt mielőtt nem fordult meg a dolog, és a d3d-hez kezték el a gpu-kat tervezni. -
sanyicks #27 HD video felvétel melyik alkalmazást teszi gördülékenyebbé? :D
Nézd már meg a az 1.5, 1.6 droid elterjedtségét :D (1.4 nincs is)
"Egyébként nem a Magyar piac a cél, remélem érzitek." de a nem magyar piacot sem érdekli a wp7, remélem érzed :D