bocs hogy közbefurakodom, de nekem gt540-en, javarészt 750 körül futtatva a procit (kivéve amikor nem veszem észre és alap 600-on jár, de az állításom arra is igaz), vajpuhán fut a 2.3 az esetek 99.5%-ban. a teljesítmény Linpack szerint cirka a 3x-osára nőtt (2.8 körüliről most 9.2-10 MFLOPS körül van), a programjaim röpülnek, megy minden, sd telepítés, jit, stb... programozni is kényelmes rá (már amiket írok), és okostelefonként is totál használható volt, akár amikor buszon hallgattam zenét / msn-eztem / netet böngésztem egyszerre, vagy amikor wifi közelben hasonlókat tettem, de egy pillanat alatt tudtam skype-olni is mellette, vagy megint máskor amikor gond nélkül navigált le egy 600 km-es utat iGo-val... szóval 30k-ért egy ilyen készüléket szerintem iszonyat megérte megvenni, még ha az életemet nem is bíznám a megbízhatóságára (mint ahogy volt szerencsém problémába futni iOS és Symbian esetén is, amikor nem akarta felvenni vagy épp csendes volt a csengőhang, holott addig jó volt...)
Jah, és nálam a 2.3 gyorsabban fut (érzésre is, és tesztek alapján is), mint a 2.2 futott, ami meg gyorsabb volt a 2.1-nél, az pedig az alap 1.6-omnál... kb 16 éve vagyok majd' minden nap gép előtt (sooook órát), javítok, programozok, stb, de olyannal még nem találkoztam, hogy egy adott hardver mellett minden egyes OS-sel nem csak hogy nem több erőforrást foglalt volna, hanem egyenesen megtáltosodott a készülék. 3d-ben is, pl Neocore-ban elég tisztes eredményeket ér el (még 2.2-nél mértem olyan 54 fps-st).
Amúgy amikor itt az egyetemen promózták az iPhone 4-et, mellétettem az én kis optimusomat (akkor perpill főzött 2.1-el), és totál nem dobtam hanyatt magam a különbségen. Igen, az iPhone gyorsabb volt, nagyobb volt, gördülékenyebb volt, de totál nem annyira, hogy igazolja számomra, hogy megéri 4x (!) annyi pénzt kiadni rá (45k az optimus vitamaxra, 180k körül van a kisebb iPhone 4, de még a 3GS is drágább, mint szinte bármelyik, most kapható legdurvább androidos, pl Desire HD)
Szóval totál elégedett vagyok vele, és az egy hihetetlen baromság, hogy 600 Mhz-vel nem lehet telót használni...