122
  • Balumann
    #122
    Mondod te, aki valószínűleg egyetlen egy a Zeitgeisten alapuló (vagy maga a zeitgeist) forrást ovlastál el valószínűleg, és amiket leírtál a 90% -a megcáfolható baromság és pláne messze van a tudomány álláspontjától, igen érdekes. Kíváncsi lennék, linkelj már 1-2 forrást, aminek van köze a történelemtudományhoz, és az az álláspontja, hogy Jézus nem is élt.

    Azt linkeltem be, mert azt dobta ki első találatok között, és viszonylag tömören jól le van írva a jelenlegi történelem álláspontja.
    De linkelhetek neked még, A kereszténység kialakulása - érettségibazis (nyilván ennek sincs köze a történelemhez...), Jesus christ (historyworld.net),
    A Jézus összeesküvés 1 - 4 (többi link az oldalon), szintén egy blog ami a Zeitgeist állításaival foglalkozik.

    Milyen kutatásaid voltak a témában, ami alapján te ezt ilyen határozottan nyomatod, félrevezetve másokat?
  • lordofchaos
    #121
    Látom találtál egy "független" forrást. Csakhogy ennek semmi köze a történelemtudományhoz. De hát te művelődj onnan.
  • Zoliz
    #120
    Lassú a tempó, gyorsítsatok már srácok jó sokat!
  • Balumann
    #119
    Képzelem mennyit foglalkoztál a témával akkor, arról nem én tehetek, hogy nem tudsz semmi konkrétumot Jézus életéről. Mint írtam, éppen elég bizonyíték van arra, hogy Jézus történelmi személy volt, és a történészek álláspontja is egyértelműen az, hogy létezett.
    Az ószövetségben persze, hogy sok dolog nemigaz. Heródes esete valóban nem úgy tűnik, hogy igaz, de csak 1 evangéliumban szerepel így, és máshol sem jelenik meg, szemben Jézus személyével.
    Számos történész foglalkozott Jézus életével, elolvastál már egyet is...? Történész vagy?

    Jézus valóban létezett?
  • lordofchaos
    #118
    Én egy darab konkrétumról nem hallottam még Jézus létezéséről.

    "Teljesen logikátlan azt feltételezni, hogy Jézus létezése csak kitaláció, a bibliában említett események jórésze történelmileg is IGAZ"
    Jórésze meg nem igaz. Pl. az exodus, hogy Heródes parancsba adta volna kisgyermekek lemészárlását, hogy József és Mária egy népszámlálási rendelet miatt tette volna meg a betlehemi utat stb.
  • Balumann
    #117
    Azt mondod, hogy minden bokorban volt egy próféta, de azt teljes biztossággal állítod, hogy Jézus viszont nem létezett. Valóban minden FENNMARADT emlék Jézus élete után íródott, egyébként nem tudjuk, hogy ezek valóban az eredetiek voltak, vagy csak akkor másolták át azokra a tartósabb anyagra, tehát korábban is keletkezhettek.

    Teljesen logikátlan azt feltételezni, hogy Jézus létezése csak kitaláció, a bibliában említett események jórésze történelmileg is IGAZ, az evangéliumok és számos más (igen, később keletkezett) írás egyezése nsm is igazán magyarázhatók másképp, mint hogy valóban élt (lásd: Julius Africanu idézete Thallus és Phlegonról, akiknek művei sajnos megintcsak nem maradtak fennt).

    A történelemtudomány rengeteg konkrétumot, és persze sok nemkonkrétumot mond Jézus életével kapcsolatban, de Jézus létezése megkérdőjelezhetetlen. Vannak akik vitatják, első körben a Zeitgeist (magyarul Korszellem) mozgalom kezdte el magabiztossággal terjeszteni, de gyakorlatilag az egész egy nagy hülyeséghalmaz, lásd az alább belinkelt kritikai vizsgálatot.

    A rómaiak közel 300 évig kűzdöttek azzal, hogy eltüntessék a kereszténységet, a zsidók sem fogadták el.
  • lordofchaos
    #116
    Én megvédeném Doktor Kotászt.
    A Zeitgeistet leszarom, de bvalek2, Balumann, áruljátok már el hogy a "történelemtudomány" pontosan hol mond bármi konkrétumot Jézus létezéséről? Az hogy hatással volt a történelemre egyértelmű, de ez nem zárja ki hogy mítosz lenne az egész.
  • adler30
    #115
    Itt vannak az új vallásalapítók:
  • Doktor Kotász
    #114
    Nem azt mondom, hogy a rómaiak találták ki, hanem azt, hogy a rómaiak használták fel a kitalációt, és azt jelentős mértékben módosították is.

    Illetve ami kr. u. 60 és 300 között lett leírva, az nem tekinthető krisztus korabeli hiteles forrásnak. Krisztus életének idejéből nincs semmilyen róla szóló történetírás, és tárgyi emlék. Egy a tény, akkorra várták a zsidók a messiást, mert a horoszkóp szerint akkor volt egy 2150 évenkénti jeles időpont. A legtöbb követője Jánosnak volt, sokan őt tekintették a messiásnak. Mondom, akkortájt minden bokorban volt egy próféta. Az egész kereszténység nem más, mint egy soha megttörtént esemény utólagos kitalációjára épült zsidó szekta. Minden emlék, feljegyzés, evangélium a feltételezett krisztus születése utánra datálható. Egy zsidó szekta kitalált történetei évszázadokat túléltek, és ezt államvallásá tette Róma.
  • Balumann
    #113
    De igen, nagyon is ellentmond. Azt állítod, hogy csak Rómaiak találták ki, ami egyszerűen nem igaz, Jézus mint történelmi személy létezése a hivatalos történelem szerint is igazolt.

    Azt állítod, hogy nincs a biblián kívül semmi irat, ez sem igaz, lásd wikipediáról:
    "Jézus életéről való ismereteink írott forrásai a keresztény egyházak által kanonizált (hitelesnek tekintett) négy evangélium és számos általuk nem elfogadott (apokrif) irat, valamint a Kr. u. 1-2. századból származó néhány római Tacitus, ifjabb Plinius, Suetonius, és zsidó írásokban (Talmud) található utalás, valamint Josephus Flaviusé képezi."

    Ezen kívül is számos más irat/levél utal a vallásra, még az előtt, hogy Rómában egyáltalán engedélyezték volna. Az evangéliumok kr.u 60 és 300 között íródtak,de nincs bizonyíték, hogy már előtte lejegyezték. Az biztos, hogy Jézus halála után íródtak, és mindenki kiszinezgette.

    A dátumokat felhozni érvként megint butaság, a biblia szinte semmilyen dátumot nem említ (nem is nagyon lett volna mihez hasonlítani ugyebár), van ami csak 1000 év után lett ünnep, korábbi szokások dátumára építve.

    Közben megtaláltam amit tegnap is kerestem, olvsd el: ZEITGEIST - A film kritikai vizsgálata. Minden tökéletesen le van írva benne, végig cáfolva az egész.
  • Deus Ex
    #112
    Attól végülis még lehetsz normális ember.

    Az álláspontodat pedig osztom.
  • Doktor Kotász
    #111
    Sokaknak egyfajta megelégedést nyújt, ha hamisan felvállalja a fehér ember bűnének az afrikai kontinens minden problémáját.

    Olyan átszellemültek lesznek tőle, mint egy kikönyökölt kordbársonyzakós szobatudós. Az alaptalan önkritika, ha csoporton belül átterhelhető más tagokra (nagytőkések), akkor a magasztosság érzését kelti egyfajta mazochista önmarcangolásként. De a lényeg, hogy ezt csak társaság előtt szokás kimutatni, és büszkének illik lenni a kinyilatkoztatás után. Így egyben le is vethetjül a vélt bánoket, és átterhelhetjük a hallgatóságra. Nincs másról szó...
  • Doktor Kotász
    #110
    Bocs, de nem vagyok konteo-hívő.
    Viszont ateista igen. Egy ateistának pedig minden vallás összeesküvés. Az pedig részletkérdés számomra, hogy a vallásalapító milyen arányban volt vizionáló elmebeteg és szándékos hazudozó, aki hatalmat vagyont akart elérni.
    Számomra ez lényegtelen, mert mindegyiket manipulatívnak és kártékonynak tartom.
  • Doktor Kotász
    #109
    "Ezt a baromságot még ateistaként is fájdalmas volt ismét látni. Nézz már utána legalább annak, hogy a történelemtudomány mit mond Jézus létezéséről (méghogy nincs sehol máshol sem "nyoma", mintha nem lett volna egyértelműen hatása Keleten még az előtt, még mielőtt a Rómaiak egyáltalán ENGEDÉLYEZTÉK volna a vallást). Az meg már pláne abszurd, hogy a Rómaiak találták volna ki, logikus, hogy olyanokat is kitalálnak, minthoyg Jézus után még 300 évig a legkegyetlenebb módszerekkel üldözték azokat, akik hithű keresztényekké váltak).
    Mi a helyzet a többi evangéliummal, amit a III. században elvetettek, írásos bizonyíték van, hogy a 4 mellett még majdnem 30 másik volt (többek között Júdás evangéliuma)."

    Ez semmiben nem mond ellent annak, amit én írtam, ha kiegészítjük annyival, hogy az összes evangéliumot Jézus születése után írták. Kortársbeli feljegyzések, tárgyi emlékek meg tlnyleg nincsenek. Csak a Biblia.
    Abban az időben minden bokorban volt egy próféta, egy vallásalapító. A kereszténységet ettől még mesterségesen kreállták, és az alapja Horus ismételt eljövetelére várakozás volt. Az egyiptomi mitológia egy alakját újraformálva emelték be a zsidó vallásba reformelemként.

    Mellesleg a zsidó vallás egyértelműen lopott elemekből építkezik. Noé az akkád eposz szereplője volt. Meglepődnék, ha ezt tagadnád. Az egyistenhit pedig már Baal istennél megjelent, ahol egy főniciai közösség, egy város a sok isten közül kiragadott egyet, a többit pedig leminősítette angyalnak, démonnak, stb. A zsidó vallásban is az angyalok a korábbi mitológiák lefokozott istenei. Minden vallás merített a korábbiakból.

    A kereszténység pedig nem más, mint egy zsidó szekta, amelyik átvett az egyiptomi mitológiából elemeket. Ezt az egészet meg felhasználta a római birodalom, hogy államalkotó vallást teremtsen belőle.

    Szomorú, de ez van. Minden korban vannak próféták, és csak azok mozgalmai maradnak fent, amelyek annyira megerősödnek, hogy az állam részévé válnak. És egyik vallást sem úgy alapították, hogy beszélt valakivel az isten, és az terjesztette a hitet. A vallásalapítók vagy vizionáló őrültek, vagy számító összeesküvők. Általában mindkettő.

    Egyébként, ha van Jézus korából hiteles feljegyzés vagy tárgyi emlék, akkor az mi a Biblián kívúl? Mert, azt később írták, tehát nem számít Jézus korából származó írásnak. Valójában ezt az egész sztorit is utólag találták ki.
  • Doktor Kotász
    #108
    A Zeigeeist nekem első hallásra egy kívákó horrorfilmnek tűnik. Mert valójában fogalmam sincs, hogy mi az. Az viszont tény, hogy vallást elmeháborodottak vagy hasznot remélők alapítanak és csak azok a vallások sikeresek, amik államformáló erőként hatalomra jutnak. Onnantól kezdve pedig semmi másról nem szólnak, csak a hatalomról. Hogy annak, amit írtam, van egy összefoglaló neve, és Zeustungnak vagy mi a fenének hívnak, sem jelent számidra mást, mint lehetőséget az ujjal mutogatásra, odavetni, hogy már az általános iskola is és kész...
    A tény pedig az, hogy vallások ezrei születtek, minden korban minden egyes bokor mellé jutott egy próféta, és mindegyik vallás merített a korábbiakból.

    Márpedig a kereszténység a zsidó vallás meddiásvárását ötvozte egy egyiptomi mitológiai alakkal.

    Az egyiptomiak igen keményen a horoszkóp azaz a csillagjegyek köré szőtték amitológiájukat, és a naptáruk kiemelkedő pontjain várták a mitológiai történéseket. Volt olyan fáraó, aki be is vezette az egyistenhitet, és ó volt az isten. Ámon talán? Halála után megszentségtelenítették a sírját, és eltávolították a feliratokat, hogy ne emlékezzen rá az utókor. Ó is egy nevezetes asztrológiai időpontba született. Krisztus születésekor is egy 2150 évenként bekövetkező asztrológiai idópont volt. Új égövbe lépett az év legrövidebb napján a napfelkelte.

    Mellesleg ez egy tudományos blog, és a "szerinted ki" nick kezdett el a vallásról magyarázni, és kifejteni, hogy nem szabadna a tudománnyal foglalkozni, mert az istennek nem tetsző folog. Neked meg van pofád a szarra szálló legyekről értekezni?
  • Balumann
    #107
    Ezt a baromságot még ateistaként is fájdalmas volt ismét látni. Nézz már utána legalább annak, hogy a történelemtudomány mit mond Jézus létezéséről (méghogy nincs sehol máshol sem "nyoma", mintha nem lett volna egyértelműen hatása Keleten még az előtt, még mielőtt a Rómaiak egyáltalán ENGEDÉLYEZTÉK volna a vallást). Az meg már pláne abszurd, hogy a Rómaiak találták volna ki, logikus, hogy olyanokat is kitalálnak, minthoyg Jézus után még 300 évig a legkegyetlenebb módszerekkel üldözték azokat, akik hithű keresztényekké váltak).
    Mi a helyzet a többi evangéliummal, amit a III. században elvetettek, írásos bizonyíték van, hogy a 4 mellett még majdnem 30 másik volt (többek között Júdás evangéliuma).

    A IV. század végén a kereszténység kötelezővé tétele már nyilvánvalóan politikai célú volt, és onnantól kezdődik az, hogy a vallást átalakították, azzal irányították az embereket (keresztes háborúk, inkvizíció, emberek irányítása Isten nevében, és még millió dolog). Jézus szeretetet, Isten előtti egyenlőséget, erkölcsöt, tanított, szembeszállt az "elavult", 1-1 népnek szóló vallásokkal (zsidóvallás, Római politeista vallás) és rossz tulajdonsággal, létrehozva egy modern vallást, ami aztán futótűzként terjedt még úgy is, hogy minden oldalról támadták.
    Nem hiszek Istenben én sem, lehet, hogy maga Jézus sem hitt (bár ez kevésbé valószínű), de akkor mi mást mondhatott volna? Nem Isten léte volt a lényeg, hanem hogy alatta mindenki egyenlő, hogy megharagszik,ha rosszat tesznek, ha jól cselekszenek akkor elérhetik az örök boldogságot.
  • FtranX
    #106
    Nagyszeru kulturak es birodalmak?? Akkor sorold fel a nagyszeru tudomanyos es epiteszeti eredmenyeket, amiket elertek. Nem fogsz tudni sokat. Ha mar foldmuvelesrol van szo: a bronzkor afrikai kezdete es a gyarmatositas kozotti 2-3 ezer evben meg az eket sem talaltak fel!

    Miert halnak ehen? Afrikaban hatalmas megmuvelheto foldterulet van. Zimbabwe (Rhodesia) a hatalomatadas elott a terseg legnagyobb elelmiszer expoortore volt. Az "oslakosok" azzal kezdtek, hogy elvettek a feher farmerek foldjet es eluldoztek oket. A kovetkezmenye az lett, hogy az orszag maig nem tudja ellatni sajat magat sem es tomegek eheznek.

    Azt a nepszeru, de hamis hitet bizonygatod, hogy mindenrol csak a gyarmatositas es a gonosz feher ember tehet. Igen, a gyarmatositas is, de a mai szegenyseg es a horribilis allapotok nem magyarazhatok pusztan vele. Szerintem nem nehez latni, hogy egy nep hosszu tavu boldogulasanak a titka a kulturajaban gyokerezik. Nem a zeneben es a szobraszatban, hanem az emberek gondolkodasmodjaban, a munkahoz, tanulashoz valo hozzaallasukban, az egyutmukodesi keszsegukben. Afrika azert szegeny, mert ez a fajta kulturaja alacsonyabb rendu, mint az europai vagy azsiai kulturak.
  • Deus Ex
    #105
    Off.

    A zeitgeist-rajongóknak és a más, összeesküvés-elmélet kedvelőknek ajánlom a konteó blogot. Érdekes témák, alapos és szellemes tárgyalásban, értelmes közönséggel, ott egyenesen kötelező minden, de minden jelenség mögött sötét erők ármánykodását sejteni. Jó szórakozást!

    On.

    Miután csak az értelmesebbek maradtak itt, szívesen meghallgatnám nálam hozzáértőbb véleményét a hír kapcsán, nekem úgy tűnik, hogy valaki tizenöt perc népszerűségre vágyott, s ezért nyilatkozta ezt a jó kis színeset.

    #102: Hozzáteszem, a jelenlegi nagyhatalmaknak, akiknek módjában állna érdemben segíteni, nem hiányzik egy újabb, Afrika megerősödésével és egységével 50-70 év időtávon valószínűleg kialakuló nagyhatalom, annál inkább a BValek2 kollega által leírt zavarosban halászás és nyomorfenntartás.
  • bvalek2
    #104
    Hát persze pityu, mert mi annyival jobban vagyunk náluk. Ne is törődj vele, hogy a gyarmatosítás előtt az egész kontinensen birodalmak voltak, nagyszerű kultúrák. Igen, a koromfekete négerek, mindenféle iszlám vagy keresztény hatás nélkül, képesek voltak akkora kiterjedésű államokat szervezni mint fél Európa.

    Ezek helyén termelik a kávédat a kakaódat, a rózsát amivel a csajokat szédíted, bányásszák az aranyat a kacsójukra, és a teljes profit Európába és Amerikába megy. Cserébe éhen halnak, mert a francia paraszt kukoricáját vetetik meg velük, a saját földművelőik nem tudják eladni amit termelnek, mert a francia akkora állami támogatást kap, hogy olcsóbb az ő termése mint a helyi (ismerős?). És eszméletlen pénzekkel támogatják a helyi diktátorokat, akik mindehhez asszisztálnak.

    De a lényeg a lényeg, hogy ha már te magad nem fogsz soha semmit letenni az asztalra, elég ha elhiszed a butaságot amit írtál, és máris felsőbbrendűnek érezheted magad.
  • bvalek2
    #103
    Erről beszéltem, csak meg kell nézni a #101-es hozzászólást...
  • FtranX
    #102
    "Az afrikaiak szenvedésének az az oka, hogy az európai óriáscégek lerabolják a kontinenst, és sokkal több támogatást zsebelnek be a kormányaiktól, mint amennyit az afrikaiak segélyezésére költenek."

    Ez nem igaz. A fekete-afrikaiak szenvedesenek a legfobb oka sajat maguk. Az ottani nepek tobbsege keptelen magas fokon szervezett tarsadalmat alkotni es az egyuttmukodes helyett egymas gyilkolasaval vannak elfoglalva. Ennek a kozvetlen vagy kozvetett kovetkezmenye minden rossz, ami veluk tortenik.
  • roliika
    #101
    A keresztényes dologban van valami amit mondasz, pedig én még bérmálkozó is voltam...

    Nos mindenki abban hisz amiben akar, de tény, hogy Isten ha létezik, akkor egy felettébb gonosz rosszindulatú teremtmény.

    Persze...gondoljunk bele...ha mi vagyunk a halak az akváriumban, és Pistike túleteti őket, vagy nem cseréli le a vizet, akkor Pistike gonosz?

    Anno a görögök azért alkották isteneiket, mert egy halom dolgot nem tudtak megmagyarázni, és ha valaki megkérdezett egy görögöt, hogy mitől repül a madár, az volt a válasza, hogy mert a XY isten így akarja. És el volt intézve.

    Ma a halált és életet pont így magyarázzák, a katasztrófákat, a termést és még sok mindent, ami olyan sok paraméterből áll amit nem tudunk még kiszámolni...mit mondunk? Isten magához szólította, megvert az Isten, nyilván a lassan de biztosan közelgő ökológiai katasztrófa is Istennek köszönhető.

    Abban hiszek, hogy léteznek olyan..."lények" akik nálunk fejlettebbek, talán csak fél atomnyi távolságra vannak (párhuzamos univerzumok), talán annyira se, és mindent látnak amit itt szerencsétlenkedünk, de valószínű ha vannak is, és akárhol is vannak, jól megvannak a helyükön, és ha kiírtjuk a teljes környezetünket, őket nem fogja izgatni a dolog.

    Ennyit az istenekről.

    "Pista---Isten halott!!!!! ..... Isten---Pista halott."
  • Szefmester
    #100
    Zümm... ;)
  • bvalek2
    #99
    Máris jönnek a szarra a legyek...
  • bvalek2
    #98
    Látom nem sikerült végigmenni a magyar (amúgy teljesen szekuláris és objektív) oktatási rendszeren, de basszus annyira megtanultál olvasni, hogy a Zeitgeist hülyeségeit megtaláld az interneten

    Tételesen minden egyes mondatod általános iskolai történelem ismeretekkel cáfolható, légből kapott hazugság. De kb. 5 perc Google-ozásra vagy tőle, hogy erre magad is rájöjj. Vagy csak nézz utána a vonatkozó Wikipédia cikkeknek. Az interneten nem csak pornó meg az SG van...
  • Szefmester
    #97
    Lehet a sok fertőzéstől haluznak olyan szép történeteket vagy mi?

    Aki kicsit figyeli a dolgokat az tudhatja hogy a kereszténység csak a környező legendák és mondák gyűjteménye. Eredetit csak talán a népbutítás tökélyre fejlesztésében alkottak.

    Kutatni meg kell, még ha nem is találunk semmit, akkor is megtudtuk hogy nem ez az amit keresünk, és ez a "csalódottság" új ötleteket szülhet amik megváltoztathatják a teljes világképünk. AZ hogy nem találják egyenlőre a Higgs-bozont nem jelenti azt hogy megvan az ismert világ legkisebb része és már semmi sincs mélyebben, csak azt hogy a jelenlegi tudásunkkal nem találjuk, vagy nem találhatjuk. Ahogy a földönkívülieket sem azért nem "halljuk" rádiótávcsövekkel mert nincsenek, hanem lehet hogy már nem rádiójelekkel kommunikálnak. Már ha léteznek elérhető távolságban, értelemmel rendelkező civilizáció formájában.
  • Doktor Kotász
    #96
    "Tőlünk jóvel keletebbre, egy Buddha és egy Tao nevű bácsi óta több ezer éve a GYAKORLATBAN használják mindazt amit alább elsoroltam és magának értetődőnek veszik, de sajnos a nyugati "modern" egymást máig irtogató kultúrák "

    Az indiai bölcsességről elég annyi, hogy beleszarnak, hugyoznak ugyanabba a folyóba, amiből isznak, és meg is fürdenek benne, mert az spirituális. Ha leszállsz a repülőről, már a reptéren érzed, hogy büdös van, és csak akkor szabadulsz meg a gyomorforgató szagoktól, ha lakott településtől 50 kilométerre mész. Gyakorlatilag a kasztrendszer szerint élnek, ami az évezredes bölcseletüknek a része. Úgy basszák szét a saját környezetüket, hogy a Rábába cserzőfolyadékot öntő ausztriai cipőgyártulajdonos is azonnal belépne a Greenpeacebe, ha meglátná. Mellesleg az indiai átlagember nem használja a bal kezét semmire, mert azzal törli a seggét papír nélkül. A körme alatt látszik is, hogy a szar odavan száradva. Ennyit az indiai bölcseletről.

    Még mindig kedved van az életfilozófiai gurut játszani, vagy még emésztgeted, hogy ezzel az indiai faszsággal mennyire röhejes vagy?
  • Doktor Kotász
    #95
    "Persze kényelmesebb volt nekik ezt a Jézus nevű , trollt elHALgattatni, mintsem a saját firmwareüket frissíteni és megtanulni egymással békésen civilizáltan élni, mint ahogy sikerült ez a keleti civilizált kultúráknak, mint pl. Japán , Kína stb.. "

    Ha nagyon megbojgatod Jézus születésének időpontját, akkor arra fogsz rájönni, hogy meg sem történt.

    Valójában az állítólagos megszületése után évszázadokkal egy zsinaton asztrológiai és egyiptomi vallási motíyvumokból ollózták össze a zsidó mitológiával, ami szintén mesterséges államalapító vallás volt a korábbi mitológiákból összelopkodva.

    Horus Isis, azaz Isis-Mira istennő szüzen fogant gyermeke, aki szintén december 25-én született (az év legrövidebb nappala), életében csodákat tett, halottakat támasztott fel, élelmet teremtett a semmiből, és keresztre feszítették, ami után három nappal feltámadt, majd a mennybe távozott, itthagyva a világot. Gyakorlatilag az egyiptomi mitológiában Seth (Sátán ellenfel), a Napisten fia, egy Napszimbólum. Jelképe a Horus-kereszt. Egy T bető tetején egy kis O betű. Tehát annyiban tér el a kereszttől, hogy a felső vonala nem egy pálcika, hanem napszimbólum.

    Az indiai, a görög, a perzsa és a zsidó mitológia alapja az egyiptomi.

    Példának okáért a Gilgames Eposzban szerepelt először Noé története. Tudod, bárka, rajta állatok, galamb aki megtalálja a szárazföldet, és a föld újra benépesítése. Bár ez nem egyiptomi, de a zsidó vallás innen vette a történetet. Mózes szintén nem a zsidó mitológiában szerepelt először. Az Akkád Szagon története az eredeti forrás. Gyilkosságtól való megmentése csak úgy lehetséges, ha elkerül a családjától, és egy uralkodói család neveli fel (na, most jutott eszembe, hogy ilyen a Star Warsban is volt, mint Leila-hercegnő. :-)) Maradjunk Mózesnél. Törvényhozó, aki Istentől törvényeket kapott, és átadta az embereknek. Krétán Minosznak, Indiában Manounak, Egyiptomban Mysynek nevezték azt a személyt, aki isteni törvényeket hirdetett. Volt kereskedelem, az emberek utaztak akkor is, és a vallási történetek, filozófiák már akkor is terjedtek. Tehát Mózes sem létezett, hanem egy törzs társadalmi, hatalmi, összefogóerőnek teremtett egy vallást. Ez a zsidó vallás. A rómaiak csak ellopták az ötletet, és az államalkotó zsidó mitológiát ötvözték az egyiptomival. Miért tették ezt a negyedik században? Mert a birodalom kezdett szétesni, és egy vallásnak összetartó ereje van. A nyugati birodalom össze is omlott, de a keleti, az még egy évezredig kitartott.
    De ma már egyik sincs, és a mesterséges vallás túlélte azt, ami létre hozta.

    Időszámításunk szerinti nullában, azaz krisztus állítólagos születése idején a december 25-én az égen a nap felkeltének a helye a halak csillagképre mutatott. Pontosabban, mivel 2150 évenként eltolódik egy csillagképnyit az égbolt, akkor lépett a halak csillagképbe a felkelő nap a legrövidebb nap idején. Jézus jele a hal. Nem véletlenül választották ezt az időpontot utólag egy isten születésének.

    Tehát Jézus a Napnak a jelképe, Napisten fia, és a 12 asztrológiai jegy a tizenkét követője, az apostolok. Ha megnézel egy ilyen asztrológiai térképet, akkor középen a Nap áll, és négy évszakra osztja őket egy kereszt. Egyértelműen pogány jelkép. Volt egy Jézusra hasonló próbálkozás a görögöknél Krisztus előtt is. Jupiter fiai szektája. Szűz nemzette, meghallt, feltámadt, stb. Pont az csinálta, mint Jézus. Katolikus teológusok szerint (már amelyik tisztában van ezzel) ez a Sátán műve, aki Krisztus születése előtt egy álkrisztust akart a Földre juttatni. Valójában nincs másról szó, hogy az egyiptomi Horuszt más is újratöltötte.

    A lényeg, hogy több tucatnyi történetírót ismernek a Földközi tenger Krisztus kortársaként, de egyik sem emlékezik meg a csodatévő Jézusról, meg a 12 követőjéről.

    Csak az újszövetség, amit évszázadokkal később írtak.

    Én azt gondolom, hogy a kereszténység a zsidóktól ellopta azt az ötletet, hogy államot lehet építeni egy összelopkodott mitológiára, ezért a zsidó vallást ötvözte az asztrológiával, és az egyiptomi Horusz történetével.

    Szomorú, de az az Isten, amiben hisztek, nem létezik, az a mitológia, amit tiszteltek, a saját fogalmaitok szerint pogány, és az a Biblia, amit szent könyvnek tartotok, egy hazugság. Célja pedig nem volt más, mint összetartani egy bomló birodalmat.

    Ma már csak a hatalmat szolgálja.

    Az Isten amúgy is ellentmondásos. A felhők fölött figyeli minden tettünk, van egy 10 tilalomról szoló értékrendje, és annak ellenére, hogy szeret minden embert, aki a listán szereplőket megszegi, az végtelen szenvedés áldozata lesz a haléála után. De persze szeret minket. Csak azért, hogy a szeretetét minél jobban kifejezze, közben pénzre meg egyházra van szüksége. Sok-sok pénzre...
  • teddybear
    #94
    Ízlés dolga. A gombolyagos cicás képet is megveszik páran. Ami a pályaválasztását illeti, tényleg jobb lett volna ha marad egy kis tehetségű festőnek, és mivel volt gyomra hozzá, rendőrségi besúgónak.
  • wraithLord
    #93
    Nekem van, amelyik képe bejön. A grafikái is egész jók. Jobban tette volna, ha inkább a művészi pályát választja...


    Jajj, itten meg mi megy. Sisko, Picard, Riker...
  • teddybear
    #92
    Én nem mondanám különösebben tehetségesnek. Kb. a gyengébb naiv festők szintje. Láttad egyébként a mázolmányait? Kizárólag a személye miatt van némi értéke.
  • teddybear
    #91
    Elolvastad a fórumszabályzatot? Megfelelt a hozzászólásod ennek? Biztos, hogy nem szoftverhiba miatt tűnt el?
  • Major
    #90
    Ilyen témáknál mindig ide sereglik Magyarország csillagászainak és tudósainak krémje
  • capas
    #89
    ennyit a szolasszabadsagrol...
  • capas
    #88
    latom szandekosan torlik a kommenteket, hajra sg.hu ezzel csak 1 csomo ismerosomnek bizonyitottatok hogy mit is ertek...gratula a kinevezeshez ez egy teszt volt es elbuktatok...csak gondoltam szolok , ez szamotokra rossz reklam, es tudom hogy ezt is kitorlitek, ezzel be fog bizonyosdni az allitasom, szoval hajra...(ahogy mas irdogal sokfajta baromsagot es nem torlitek...)
  • NEXUS6
    #87
    Monnyuk ez a "szobafestő mázoló" nem úgy volt festő, hanem mint egy viszonylag tehetséges művész.
    Legalább is Churchillnél jobb képeket festett az biztos.

    De gondolom ez az egész csak polyén volt a részedről.
  • qetuol
    #86
    a példád nem helyes, mert ha bekötöm, a szemem, attól még a vonat elüt, ergo érzékelem. ezzel szemben, a "világegyetemnek az a része", amit nem látunk, semmilyen módon nem érzékelhető, vagyis semmilyen más információ sem jut el hozzánk onnan. már pedig amiről nem nincs információnk, az definitíve nem létezik, ez így értelemszerű. ezt az elvet egyébként Occam borotvájának hívjuk, aminek értelmében az elméleteknek nem kell tartalmazniuk azokat a dolgokat, amik nem léteznek (= nem érzékelhetőek.)

    mondok egy példát: látsz az asztalodon egy skorpiót? nem? akkor logikus azt gondolni, hogy nincs is ott. persze szeretném hangsúlyozni, hogy itt a " nem látod" alatt nem csak azt értem, h a szemeiddel nem látod, hanem SEMMILYEN módon nem érzékeled, tehát attól h becsukod a szemed, még nem fog megszűnni létezni valami.
  • Kornan
    #85
    Szal akkor ha jól értem akkor a kvark térből veszi a Higgs bozontot?

    És mivan a sötét energiával?

    Elvileg a Földet körülvevő sötétanyag sötétenergiasugárzásának szubkvantumszinten blokkolnia kéne a kvark teret, és akkor nem tudjuk kivenni a Higgs bozontot. Erre nem gondoltak? Minjá írok is egy levelet. Mondjuk azt halottam, hogy meditációval ki lehet zárni ezt a sugárzást, úgy lehet ki tudnánk venni. Ugye a kínai feketemágiának is ez az alapja. Há nem?

    A másik megoldás, hogy negatív teret kell generálni az LHC körül, de jelenleg ilyet csak irányított fúziós robbantással tudnak csinálni.

  • Deus Ex
    #84
    Az itteni állapotok inkább ezt indokolják..:

  • Hungarikum
    #83
    rendvágás, talán nem a legjobb szó rá... inkább azt mondom, hogy erősen hitt a termodinamika 2. tételében... ^^