Két éve van az LHC-nak a Higgs megtalálására

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te kevered a szezont a fazonnal.
A filozófiát a tudománnyal.
De ha te keleti filozófusok által készített számítógépen csatlakozol a világhálóra, akkor meghajolok elõtte. (Ha most azt mondod hogy minden tudomány alapja a (keleti) filozófia: fordítsd meg úgy is igaz lesz. <#mf1>)

&#292;|&#936;>&#8776;i&#295;&#8706;|&#936;>/&#8706;t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Csak kiemelek pár baromságot:

"Összefoglalva... minden kvarkokból áll"

"az anyag a lehetõ legtisztább állapotba jut"

"Higgs...jelentheti a világvégét, mert mindenki korlátlan energiához juthat"

"Higgs bácsi azt mondta, hogy van egy "térháló", ez tartja meg a mindenséget jelenlegi ismert formájában"

"kvarkok...aminek 2 fajtája van"

"végül is minden energia" (most akkor kvark vagy energia?)

"szellem táv hatás"

XD
Felteszek egy etikai-morális kérdést:
Ha egy embercsoport nem kontrollálja magát, és környezeti erõforrásain felül szaporodik, melyik a nagyobb kegyetlenség:
1. Hagyni hogy termsészetes módon egynsúlyba kerüljenek(éhenhalni)
2. Odamenni, beleavatkozni a "kultúrájukba", megtanítani(kényszerítve megtanítani) õket optimálisan gazdálkodni, élelmet javakat elõállítani, meg óvszert ragasztani a ...

???

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

És melyik találatra kattintsak? Az ufós elrablósokra meg a vízautókra, vagy a csúnya tudósokéra, akik összeesküdtek a hozzád hasonló felvilágosult elmék ellen? <#hehe>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Olyan linket adj, ami a te állításaidat támasztja alá, ne olyat ami cáfolja õket <#vigyor>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

http://port.hu/morgan_freeman:_a_fereglyukon_at_through_the_wormhole_with_morgan_freeman/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=14655508&i_topic_id=1

Jó röhögést!

Ha tökéletesen irányíthatóvá válik majd a Higgs...jelentheti a világvégét, mert mindenki korlátlan energiához juthat, elég egy hiba, és súlyosabbak lesznek a következmények, mint egy hidrogénbomba esetében.

Anno mikor felrobbantották az elsõ hidrogénbombát, azzal a lehetõséggel is számoltak, hogy begyújtja a Föld teljes légkörét.

Nagy kártyások...

Légyszives adjál linkeket amikkel alátámasztod az állításaidat a hozzászólásaidban, hadd röhögjünk egy jót.

Higgs bomb...részben igaza lehet.

HA létezik a Higgs tér, vagy Higgs bozon, azt jelenti, ha az anyagból "kivonod", energiává fog alakulni, vagyis felrobban. Hát szebb megfogalmazás, hogy az anyag a lehetõ legtisztább állapotba jut, de nem lennék a közelébe.

Jaj de jó, még egy felvilágosult horoszkópolvasó ateista. Érdekes, amikor eljön a kapuzárási pánik, ki rohan az ezoterikus boltba aura-erõsítõ lószart venni? Hát nem a keresztények...

Pedig jól írta, nézz utána: a megfigyelhetõ világegyetem

a ragasztó azért bõven rendelkezésre áll.. nem-e? gyögyögyö?
Megjegyezném, Einstein szerint is létezik egy mindenséget átszövõ..valami, csak aztán elvetette, mert az elméleteiben problémákat okozott volna.

Még egy kis érdekesség, ami még a Higgs bozonon is túlmutat.

A kvantum összefonódás. Tömören a lényege, hogy laboratóriumi körülmények között magát az információt lehet teleportálni 0s alatt bármekkora távolságra.

Ez csak annyit jelent, hogy egyik ponton meg "birizgálják" az egyik részecskét, és teljesen máshol is "megbirizgálódik". 😊

Csak a poén, hogy azonnal.

Egyre több labor ismétli meg a kísérletet, örülnek neki, fejlesztgetik az eszközöket, csak épp halvány lilájuk sincs arról, hogy végül is az információ ha a téren kívül utazik...az mégis hol a fenében van.

Avagy láthatóan nincs semmi kapcsolat két részecske között, mégis teljesen jól lekövetik a változásokat és azonnal.

Einstein elméletben utalt rá mint szellem táv hatás...vagy valami ilyen fura nevet adott neki, de hát akkor még nem lehetett igazolni, hogy tényleg létezik.

Tanulj egy kis történelmet. A távol-keleten néhány kínai felkelésben meg háborúban több ember halt meg, mint európai akkori teljes lakossága. Európa teljesen egyedülálló azáltal, hogy ez a sok kis nemzet egymás mellett megmaradt, és nem irtották ki egymást módszeresen.

A többi hülyeségre nem reagálok, nem vagyok orvos.

Glutamin
Nem azért csinálnak 11 kölköt mert nagyon akarnak szaporodni, hanem mert az ottani körülmények között 11-bõl éri meg 2-3 a felnõttkort. Ha meg épp jön egy kis segély, akkor esetleg a jobb években 5-6. Ilyenkor megugrik egy kicsit a népesség.

Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT

Mellébeszélsz. Azért vagyunk életben, mert visszariadtak a politikusok az atomháborútól, de hidd csak el, igen csak hatásos fegyvert alkottak, és minden problémára megoldást találtak:

A Higg-bombás baromság pedig süketelés.

adler30
Szasz Szerinted ki,írj valami frappáns aláírást,az még kimaradt a képbõl.Az aláírás öltöztet<#eljen>

?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!

Mi az értelme?
Hát...szokás isteni részecskének is nevezni, nem véletlenül.
Amolyan részecskék Szent Grálja.

Mit tudhat, miért keresik, miért ölnek bele dollár milliárdokat, olcsóbb lesz tõle a kenyér?

A kenyér...hát még az is lehet. Azért keresik, mert tényleg a jelenlegi elmélet szerint ez a mindenség alapköve.

Tömören a lényeg annyi, hogy mindent atomok építenek fel, ezeken belül kvarkok...aminek 2 fajtája van...alsó és felsõ kvark(marha kreatív lehetett aki a nevet kitalálta)...aztán elkezdték vizsgálgatni, hogy ez tökjó, csak akkor ha végülis minden kvarkokból áll, akkor a kvark az mi?

Aztán jól rájöttek, hogy hát fogalmuk sincs...mert minél inkább vizsgálni akarják annál inkább üresnek tûnik.

Összefoglalva... minden kvarkokból áll, köztük az elektromágnesesség, gravitáció, az erõs és a gyenge kölcsönhatás hat.

Hát igen ám, csak rájöttek, hogy végül is az erõs kölcsönhatás (fúziós erõ) az elektromágnesességgel igen erõs kapcsolatban áll...konkrétan egy bizonyos szempontból azonos.

És ez bizony baj...már nekik, mert eddig azt hitték, hogy értik mi az elektromágnesesség és a fúzió...a gravitációról fogalmuk sincs...de így bukta, mert az jött ki, hogy akkor végül is minden energia.

MINDEN. Háh...ez marha jó, csak akkor a narancs mitõl narancs, te mitõl te vagy , én mitõl én vagyok, ha minden alapja azonos, mitõl létezik a világ úgy egyáltalán, mi tartja egyben.

Higgs bácsi azt mondta, hogy van egy "térháló", ez tartja meg a mindenséget jelenlegi ismert formájában...egyfajta univerzális ragasztó, ettõl nem válik minden energiává azonnal, ettõl nem "robban fel" minden azonnal és szûnik meg létezni.

Ha egy a háló nem létezne...nem létezne semmi, még egy icipici foton kvantum sem.

Vagy minden létezne színtiszta energia formában egyszerre és mindenhol.

Effektíve azt keresik, hogy most akkor mi a fene van mert borul a bili.

Akkor, amikor az összes fórumban megszünteted a regisztrációdat, és a közelükbe sem mész többet <#gonosz3>

Remélem hogy az afrikai éhezõk záros határidõn belül mind éhen döglenek, és többet nem kell foglalkozni velük. A sivatag közepén ahol a kecskék is éheznek, talán nem kellett volna 11 kölköt gyártani. Nekem ehhez mégis mi közöm? Az én adómból inkább az LHC-re költsenek. Aki pedig fikázza az alapkutatásokat, az legyen következetes, és ne használjon számítógépeket, mert az elektronikát és olyan kutatásoknak köszönhetjük, amiknek annak idején nem volt nyilvánvaló értelmük.

Én pl. beérném ha legalább elméletben beláthatóbb közelségbe kerülne egy warp drive 😄

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

Én már rég megtaláltam a Higgs bozontot! még tini lurkó voltam, mikor egy jány bugyijába belenyultam... hát az tiszta bozont volt! tutti ott rejtözött!

ehéznek az afrikaiak, ezek meg ilyenkre pazarolják a sok pénzt.
nemhogy inkább háboruznának a tenoristák ellen!
_____
Amúgy ha holnap megtalálják a higgs bozont, van valami következménye? vagy csak egy n+1 edik axiomát hoznak létre...
____
keleti bölcsek meg bekaphatják.
azért ez elég magabiztos világkép: csak addig létezik a világegyetem, ameddig látjuk, amit nem látunk, nem létezik, hehe
erre szokás mondani, hogy állj a sínre becsukott szemmel, és várd, hogy létezik-e a vonat 😄

1.
Már úgyis túl sok értelmetlen hülye ember van én csak a normálisakat szeretem. Nem is akarok minden embert szeretni.

2.
Inkább teljes erõnkkel azon kéne lenni, hogy elõre haladjunk és megismerjü a körülöttünk lévõ világot. Ebbe pedig beletartozik a fizika alapos ismerete is. Én 100%ban támogatok minden fizikai törekvést.
Ha valaki pedig istenben meg jézusban, allahban meg ilyen abszolute megmagyarázhatatlan kitalációkban hisz, azt csak sajnálni tudom, mert neki a szeretett istene nem osztott elég sütnivalót.
Szerintem õ arra gondol, hogy a fizika trövényei végtelenek, és értelmetlen annyit keresgetni, kutatni "okoskodni" ehelyett inkább vissza kéne térni a tradicionális értékekhez, mint pl. az emberek egymást értékelése.
Csakhogy a keleti kúltúrák is háborúztak... egymással is...
Rájuk is vonatkoznak az evoluciós mozgatóerõk...
Ez kimaradt a számításaiból 😊

de szerinte már végtelen ideje létezik az univerzum. Akkor miért ne tágulhatott volna végtelenre?
qetuol
aki nem érti miért nem végtelen a világegyetem, annak egyszerûsítve elmagyarázom: azért, mert a fény sebessége véges, ezért nem láthatunk végtelen távolba. az univerzum határa pedig ott van, ameddig ellátunk, tovább nincsen, mert nem látjuk.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

A Standard Modell egy gyûtõnév azokra a matematikai modellekre, amik éppen sikeresen leírják a részecskéket. Ezeknek vannak különféle jóslatai is, amiknek az ellenõrzésére az LHC-t építették. Ha ez nem így lenne, elég haszontalanok lennének.

Igen, ha valaminek nem találják az okát valahol, akkor tovább keresik máshol. Mi ebben a hihetetlen?

Szerinted ki....belátod azt, hogy ha mindenki szeretné egymást akkor unalmas lenne és értelmetlen az élet?
Ha ezzel egyetértessz, egyetértésedet adod magához a rosszhoz, tehát te se vagy külömb mint az általad kritizált nyugati dogmatikus romlott stb. rendszer/emberek.

Ja és mivel magyarázod az univerzum tágulását, ami egy csillagászati tény, ?
Szerinted, azért abba megegyezünk, hogy van gravitáció egy létezõ dolog nem?

Ha igen, akkor a te világod, ami végtelen nagy és végtelen ideje létezik, már rég össze kellett volna húzódjon 1 piciny fekete lyukká, nem? Hiszen végtelen ideje volt már rá...
Pontosítsunk: Neked nincs fogalmad róla hogy mit keresnek, és kivetíted rájuk az állapotodat. Ha pszichológia hallgató lettem volna, "A tudományos hírek fórumhozzászólásainak pszichológiája" címmel kellett volna diplomamunkát írnom. Tuti siker lett volna.

Szerinted ki
Persze kényelmesebb volt nekik ezt a Jézus nevû , trollt elHALgattatni, mintsem a saját firmwareüket frissíteni és megtanulni egymással békésen civilizáltan élni, mint ahogy sikerült ez a keleti civilizált kultúráknak, mint pl. Japán , Kína stb..

A modern tudomány ezen ága legalább olyan tévúton halad, mint a másik, a mesterséges intelligencia kutatás ága, ahol, a bináris (kettes!) alapú számítógéppel akarják azt a teljesítményt elérni, amit az emberi agy végtelen kapacitása és végtelen sebességû órajele végez el, de még ha megpróbáljuk számokká is konvertálni, és ha csak az agyi neuronokat és az idegsejteket vesszük alapul még akkor is olyan elképesztõ számok és értékek kerülnek az arcunkba, hogy binárissá fordítva legalább petahertzen kell hogy mûködjön az emberi agy ilyen teljesítmény mellett..

Tehát lehet mindig egy újabb számjegyet találni a végtelen hosszú píben, de a végét soha nem fogják megtalálni, csak akkor ha gyökeresen átrendezik a világképüket az általam leírt segédmódszerekkel.

És amíg viszont nem ismerik az utolsó számjegyig a valóságot és a pít, addig ugye mindig hibás lesz a végeredmény a kerekítések miatt..

Mert bele van írva a génjeinkbe is. Evolució, stb...nemhinném hogy kellene részletezzem. Valakinek mindig nagyobb kell legyen a töke mint a másiknak. Ez errõl szól.
De azért jó hogy nem mindenki teljesen ilyen.

Szerinted ki
Egyébként tiszteletreméltó teljesítmény a fehérembertõl és a tudománytól az amit ezzel a homlokegyenest fordított világképpel elért, csakhogy mikor megtalálják a Higgs bozontot, akkor fognak majd koppanni, hogy találtak egy újabb számjegyet a végtelen hosszú pí-ben, egy újabb szent és oszthatatlant és egy újabb vegyi és biológia fegyvert amivel lehet egymást irtogatni. A keleti bölcsességbõl anno 2000 éve a nyugati határig odáig merészkedett az a gondolatsor amelyet alább írtam, hogy egy Jézus nevû bácsi azt mert állítani, hogy az univerzum végtelen, inkább szeressétek benne egymást emberek, felesleges egymással csatázni, mert amúgyis minden megtörténik benne de arra kell törekedni, hogy az amit itt és most elkövetünk ne ütközzön a saját elveinkkel és emberi mivoltunkkal, de akkor a Homonak ugyan homo de sapiensnek semmiképpen nem nevehetõ embernek látszó állatok , leölték ezt a prófétát és vele az egész keleti bölcsességet, aztán újabb két évezreden keresztül zsarnokoskodtak a nevében állszent inkvizítorok és most legújabban a demokráciának hazudott diktatúrákban is ugyanez folyik, miközben tovább keresik és kutatják mindazt amikre régesrégen megkaptuk már a válaszokat, évezredekkel ezelõtt a keleti bölcsektõl. <#taps><#banplz>

Azért bannolták, mert már nagyon ráfért. Bár sokkal elõbb kellett volna, de a moderátorok valami miatt még a választási propaganda-hadjáratát is elnézték.
Tanulni nem tanult belõle, maradt ugyanolyan troll, mint volt.
Wmiki, meg õ talán a legmarkánsabb példái ennek a mûfajnak.

Csak figyelj <#idiota>
Szerényen utalnék továbbá a Manhattan project technológiai vívmányaira, illetve az ezen projekt során elénk(!) 😉 tornyosuló akadályokra, amelyek leküzdésének máig megoldatlan nehézségei okán vagyunk mi még mindig életben...

Továbbá. Amint forradalmi technológia kerül némely õrültek kezébe (és ne legyenek illúzióink, bárkire szavaztál, még azok között is csak úgy hemzsegnek az ilyenek - de szerencsére nem a hazai vihar-a-biliben a téma) - szóval az ilyen õrültek közül azok akik biztosak abban hogy ez nekik nem árthat, nos, õk _Ki Fogják Próbálni_. Pont.

Végszó: biztos hogy kell ennek a nyomorult világnak még egy (alkalomadtán a komplett Földet elnyelõ, vagy "mindössze" a kérget felszaggató) Higgs-Bomb is?

teddybear:
Persze hogy ez a nyomorult az, ezek szerint banolták, de minek..?
Mikor elem mar meg hogy egy magyar forumba beleolvasva nem egybol a szitkozodo vitakkal szembesulok? Mikor jutunk mar el oda hogy mindenkinek lehet valamirol sajat velemenye es nem feltetlenul karddal kell azt megvedeni? Miert degradalodik le minden velemenykulonbseg a szellemi fitymacsattogtatas szintjere?
Na, így lenne ötösöm a lottón. Karakánt visszaette a fene. Csak nem tud békén hagyni minket.

Szerintem? TE b..eg te megválaszolod, te zsebzseni, leborulunk elõtted, mert a szavaidból az Fény és Világosság sugárza reánk, te Próféta, te.

snorbi: átlagember, aki ugyan járt progmatra (tudom, hagyjuk), de nem végezte azt el (tudom, tudom, bár majdnem megvótt', hagyjuk 😊, attól még megpöcögteti a te felsõbbrendû elefántcsonttornyodat 😛

A Maxwell egyenletek - ahogy a newtoni fizika - mindössze karcolják a valóságot, és ebben a vitában a használhatóság nem szempont (mert ha az volna, akkor.. De.. NEM AZ! 😊, így a Higgs pütyü felfedezése sem igazán vezet semmi értelmes eredményre, perpill. Magyarán: a Csillagkapu nem nyílik meg, az X-wingek sem rajzanak át a realitásba azáltal ha bizonyítékot találnak arra hogy ez a dolog létezik, a Birodalom nem vág vissza, az Erõben észlelt zavar továbbra is csak a fantáziádban létezik majd.

A kvantumszíndinamikát eddig hányszor láttad viszont az alkalmazott fizika területén? Vagy lépjünk vissza kicsit, a magfúzió gyakorlati alkalmazása miért várat magára?

Ugyan már, járjunk két lábbal a földön..
..baszkikám senki nem kételkedik az univerzum végtelenségében csak abban hogy mindenhol egyforma, a végtelen meg maximum matematikailag egyenlõ nullával. Itt parasztlogikával már nem mész semire......
Szerinted ki
Én megtaláltam , prezentálom is éppen itt és most, csak nem látod meg, mint Erik a Vikingben, a pap a Valhalla kapuját.

Szerinted ki
A hozzád hasonók viszont még kérdezni sem tudnak, így aztán nincs is mire a választ megkapniuk. Tõlünk jóvel keletebbre, egy Buddha és egy Tao nevû bácsi óta több ezer éve a GYAKORLATBAN használják mindazt amit alább elsoroltam és magának értetõdõnek veszik, de sajnos a nyugati "modern" egymást máig irtogató kultúrák Homo Sapiens Release Cendidate verzióiban még nincs benne gyárilag a firmware ami a tõlünk keletebbre élõ Homo Sapiens V1.0-ban már integráltan megtalálható.

Hamár a természetes szelekciónál tartunk. Ajánlom figyelmebde hogy frissítsd a firmware-edet és nézd egy másik irányból mostantól a dolgokat, abból a végébõl, hogy alapjában mindenre máris tudod a választ, amely nem már mint az univerzum végtelensége. <#falbav><#falbav><#nezze><#beka3><#kocsog>

Én már rég megtaláltam csak senki nem hisz nekem. <#shakehead>
"az mennyiben fog változtatni a legnagyobb jóindulattal feltételezett 3-4 további generáció életén"

Lehet, hogy semmiben. Kezdetben az elektromos áramot sem tudták mire használni, de így utólag mégis azt mondom, hogy megérte.
Kár lenne leállítani ezeket a kutatásokat, csak mert egy olyan átlagember, aki valószínûleg egyáltalán nincs tisztában az akár több 100 éves matematikával (pl. integrálszámítás) vagy fizikával (pl. Maxwell egyenletek), nem látja értelmét a dolognak, és hiányos tudása miatt nem tud gyakorlati alkalmazást javasolni.
+1 😊
Az ilyenek mint te, oda lennének téve alkossanak valami gyakorlatit a nagy elméleti tudásotok alapján semmi nem jönne ki.
Ezt hívják természetes szelekciónak...