181
Modernkori Transport Tycoon a Sim City-vel való frigyből!
-
Tibbor #61 Bocsánat, de nem igazán értem, mi okoz ekkora gondot ezeknek a modoknak a telepítésével és használatával?!
Minden egyértelműen le van írva, sőt ha valaki veszi a fáradtságot és ellátogat a Tycoon Headquarters oldalon MINDEN mod mellett szereplő Cities in motion Exchange oldalra(ahonnan a modok végül is letöltésre kerültek), akkor ott angolul ugyan, de egyértelműen le van írva, hogy amennyiben nincs az illetőnek "addon" nevű mappája, akkor kreáljon egyet!
Ugyanez érvényes a "metro" mappára is.Nekem elsőre működött valamennyi mod, csak figyelmesen kell olvasni.
Tévesen szerepel viszont a Tycoon Headquarters oldalon a Vehicle Realism Mod v3-nál az a megjegyzés, miszerint:
"A .gs fájlt másold bele a CiM könyvtárába. A z_ előtagot töröld ki a fájl nevének elejéről."
Ugyanennél a mod-nál az angol nyelvű oldalon ez áll:
"Put the .gs file into your base CiM directory. Ensure it keeps the z_ at the start of the filename."
Vagyis épp ellenkezőleg: Meg kell tartani a "Z" előtagot!Nálam is így működik.
Egyébként köszönet a mod-okért.Nélkülük kínszenvedés lenne a játék, még ha imádom is az efféle Tycoon-okat. -
szepi821 #60 Üdv!
Én térképkészítésre adtam a fejemet, viszont 3 órányi szépítgetés után kis pihenőt tartottam, és a játék újraindításával eltűnt az elmentett map, amit készítettem. A Dokumentumok/Cities in Motion/Maps mappában van néhány fájl az általam elnevezett város nevével. Az lenne a kérdésem, hogy miféleképpen tudnám betölteni a térképemet? A választ előre köszönöm! -
TycoonHQ #59 Csinálni kell a játék könyvtárába egy metro és egy addons mappát. Ennyi az egész. A forgalomcsökkentő egyébként is tartalmazza a metro mappa egy részét ha kicsomagolod. A játék ezt a mappát is figyelni fogja. Tudom, hiszen a magyarosítást is így csináljunk. Van egy metro mappánk, abban a nyelvi fájlok, és amint ott a mappa már nem foglalkozik a .gs fájl azon részével, hanem a mappából olvassa ki, esetünkben a nyelvi fájlt. Remélem segített.:) -
#58 sőt, addons mappa sincs -
#57 nekem nincs metro mappa, csak .gs fájl. -
TycoonHQ #56 A pénzcsalásnál véletlenül elírtam a telepítést, bocsi. Ide kell másolni: cities in motion\ addons\. A forgalomcsökkentésre viszont ötletem sincs, hogy miért nem működik.
cintula: igen, felül kell írni a fájlokat illetve mappákat kell létrehozni nekik. főleg a metro mappát módosítják ezek a modok, így arról érdemes másolatot készíteni. -
#55 Nekem sem a pénz csalás, sem a csökkentett forgalom szemmel láthatólag nem működik. Bemásoltam a játék mappájába mind, de nem megy. Az új járműnevek, és a dupla kapacitás viszont megy. Ötlet? -
cintula #54 Jól értem, hogy a mod okkal csak elég újraírni a meglévő fájlokat? -
TycoonHQ #53 A mai nappal elkezdtük a Cities in Motion fordítását. A csapat egyelőre 3 fős, aki még szeretne jelentkezni az megteheti, minden segítséget szívesen veszünk. :) Tovább infó itt! -
#52 kösz, isten vagy -
batnor #51 Köszi a modokat és bár az angol tudásom nem a legjobb de segítek pmben a modolás menetéről várok instrukciót és a jövő héten elkezdem. -
TycoonHQ #50 A honlapra feltöltöttem pár mod-ot, melyek megoldást nyújthatnak a nagy forgalomra, és az alacsony jármű kapacitásra. Innen letölthetitek őket. Valamint van-e olyan bátor önkéntes, akivel esetleg közösen elkészíthetnénk a magyarosítását? -
#49 :)) Sajnos a TG-et kihagytam, csak TTD és OpenTTD, Railroad Tycoon stb.-vel volt szerencsém.
A legidegesítőbb számomra az, hogy dupla sávos, nagy forgalmú úton egy átkozott busz miatt megdöglik a forgalom. A külső sávban ácsorog mindenki, a belső meg teljesen üres. Mert ha nincs öböl, legalább ki lehetne kerülni a megállóban ácsorgó szerencsétlen buszt. De ezt biztosan túl nehéz lehetett volna leprogramozni... -.- Ráadásul pontosan a teljesen agyament férőhely/megállóban várakozók arány miatt nem egy buszra kell várni, hanem 5-6-ra is akár. És hiába teszek mellékutcára megállót, nem sokat javít a helyzeten, mert gyakran akkora dugó lesz, hogy belóg a forgalmas útra, így dettó meghal a rendszer.
Szóval, idegörlő :D -
Marvinyo #48 Elolvastam a teljes topicot, láttam is amit írtál és igazad van, de nem tudom játszottál-e a Traffic Giant-tal? Ott is volt rengeteg baromság (szintén nincs buszöböl, csak derékszögű kereszteződések, a nagyvasúti járművek megállóban, sinvégeken megfordultak, és még sorolhatnám (csak eszembe nem jut, rég volt már :)).
De ennek ellenére élvezetes játék volt, még egy vérbeli (kb. amióta levegőt vesz azóta ezzel foglalkozik :)) közlekedésmérnöknek is.
Egyébként nálam két busz megáll egyszerre a buszmegállóban :) (a 3-as megálló pedig úgy tudom nem valami gyakori).
Bétának még valóban elmegy, de teljes játéknak, 20 euróért szerintem pofátlanság. -
#47 Ha visszább olvasol, én is jócskán kifogásolhatónak tartok jó pár dolgot, engem is kiakasztott a férőhelyek száma. De az, hogy a buszoknak nincs öböl, vagy nem lehet meghosszabbított, több buszos megállóhelyeket csinálni, se buszpályaudvar. Horror, és így csinálj egy frankó hálózatot ami kiszolgálja a lakosságot és még pénzt is hoz.
El lehet vele szórakozni, de mivel a legfontosabb dolgokat elfelejtették betenni a készítők, így egyelőre közlekedés menedzselésre alkalmatlan, még laikus szinten is.
Szóval teljes mértékben egyetértek veled. Mondjuk egy bétának elfogadható, tessék továbbfejleszteni tisztelt paradox! -
jerome86 #46 Az miért van hogy akármennyire is teszem a fenntartást rengeteg jármű lerobban? -
jerome86 #45 Köszi szépen! Megpróbálom! :) -
Marvinyo #44 Én amilyen lendülettel próbáltam ki a játékot, ugyanazzal a lendülettel töröltem is. Hogy miért? Majd később. Előbb a pozitívumok: Bankhitelek, jegyárak, fizetések, javítások, áringadozás, tetszetős kinézet (már ahol...). Egyelőre ennyi jut eszembe, de későn van.
A negatívumok viszont:
1) Már az is katasztrófa, hogy 1920-ban a busz 10 férőhelyes. Ezt még elnézem.
2) Szintén 1920 a villamos 10 férőhelyes. Najó, nem voltak a környéken se közlekedésmérnöknek a fejlesztők, az elődnél (ami a Traffic Giant, és közel sem a Transport Tycoon, vagy a Locomotion) se volt minden szép és jó (mégkevésbé valós), de el lehetett lenni vele.
3) Szintén 1920: 40(!) férőhelyes a 4(!) kocsis metrószerelvény. Tehát 1 buszba ugyanannyian férnek mint egy metrókocsiba...
Itt még reméltem, hogy ez csak a kezdeti években van így. Hát nem, kapaszkodni! Hatalmas fejlődések jönnek!
4) 2020: Duplacsuklós(!) autóbusz maximális férőhelye: 30(!) fő! 30! Erre nincs más szó csak az, hogy bzmeg... Az Ikarus 415ökön (ami nemhogy 2, de még 1 csuklóval sem rendelkezik) van 26 ÜLŐHELY (nem férő, ülő)! Még példa: Ikarus 293: 229 férőhely, Volvo B9SALF:196 férőhely! /ezutóbbiak duplacsuklósok/)
5) 2020: Villamos = katasztrófa. Akkora, mint a Combino, de egy IK405 (várbusz) több férőhellyel rendelkezik.
6) 2020: Metró: 5 kocsis szerelvény, 90 férőhely, többszáz emberre. Remek. (Bár még ezzel van a legkevesebb gond)
7) Mindezek ellenére, 200-an várják mind az ötven megállóban egy olyan villamost amely kemény 10 férőhellyel rendelkezik (1. campaign pálya). (villamos darabszámától teljes mértékben függetlenül)
Értem én, hogy játék, de ez azért durva nah. 100 év alatt a buszok/villamosok férőhelye triplázódott, a metróé duplázódott (najó, 40ről 90re nőtt). Valóban ennyi történt volna az elmúlt 90 évben??
Az olyan apróságokat mint a villamos kitérő, némi beleszólás a menetrendbe (Tgiantban legalább nem indult ki ha a következő megállóban állt jármű (opció)), némi beleszólás, hogy hova teszi le az újonnan a viszonylatra tett járművet, a térképnél uticélbeállítás (ismét jobb a Tgiant), vagy épp a fordulás rondasága (bárhol ahol "csukló" van, ocsmány. A Tgiantban jobban nézett ez ki, pedig az se volt egy remekmű ilyen téren) inkább már nem is említek.
Talán majd a következő játszható is lesz... (Vagy csak ennek kéne valami irdatlan nagy patch, de azt várhatom :))
Üdvözlettel:
Marvinyo
U.I.: Reagálásokat szívesen fogadok. Lehet, csak én néztem el valamit (villamos/metró csatolása??), vagy nekem sikerült egy igencsak félresikeredett példányt beszerezni, de mindenféleképp normális (legkevésbé sem elvakult, csak mélységesen csalódott) partnere vagyok bármiféle társalgásnak. -
icebob #43 Itt van egy egész jó taktika a berlines pályához.
Most én is az Amsterdam pályát próbálom, de lehetetlen gazdaságosan csinálni, ha a feladatokat oldod meg. Metróhálózat kell hitelből az elején egyből, amiket villamosokkal kötni össze a távolabbi lakórészekkel. -
rpvf9891 #42 kicsit homályos, de köszi, nagyjából értem :D -
#41 Nevet adhat helyeken (városrészek, terek, parkok ..) a marker. Hely, hogy hová akar, és adja meg a terület nevét (a jel nem látható a homokozó játék mód, csak a neve mutatja). Föld textúrák lehet törölni a gomb a jobb egérgombot -
#40 Nézd meg a Credits-ben. (online aut. frissíti) -
#39 Akkor elméletileg már le is szedte. Automatán frissít a steam. -
#38 Ez a patch hol található? (Steames verzióm van) -
#37 Én most azt csináltam, hogy rengeteg hitelből lebontottam pár olcsóbb házat, és azok helyén vittem a villamos vonalat. Így elég kevés helyen ment az úton. Viszont a középső (berlin pálya) vasútállomásnál így brutális volt a helyzet. Ide leraktam előbb 1 metró megállót, de ebbe idővel kettő metróvonal is csatlakozott, a végén már 400 ember várta a metrót, és a felszínre is felért a sor, gyorsan leraktam mellé még egy metró megállót és így a két vonal külön megállóba érkezett. Az emberek szép lassan átszivárogtak a megfelelő megállóba, így gyorsabban tudtam szállítani őket, mert sűrűbben érkeztek a metrók.
(easy-n játszottam.)
Most Amszterdamban vagyok, de csak most ismerkedem. Azt már látom ,hogy egy metróval összefogom kötni a repteret a városközpontot és a vasút állomást. Sokáig lehet a felszínen is vinni ami elég olcsó. -
jerome86 #36 Sziasztok!
Én már negyedik próbálkozásra se tudom megcsinálni az első berlini pályát... Egyszerűen beáll a dugó és ott állnak a buszok. Van hogy 20 busz áll egy dugóban... Lehet én vagyok a béna, de képtelen vagyok bármit is tenni a dugó ellen. :((( -
rpvf9891 #35 hi
meg tudná valaki mondani, hogy a map editorban a marker mire jó ?
köszi -
Redmaster #34 És érdemes a kereszteződés elé és ne utánna mert akkor ha a busz nem tud beállni a megállóba mert valaki van előtte akkor dugót okoz pikk-pakk -
#33 Az 1.11 patch már könnyített valamit a forgalmon. Túlontúl levenni sem volna jó, hiszen csökkenne a kihasználtság. Egyébként a tömegszállítás lényege ugye, hogy csökkentse az személyautó forgalmat. Ha nem jól szervezed meg a vonalakat/megállókat nő a szgk. forgalom, ill. sokan lesznek a megállókban mert a hatósugaron kívülről is jönnek utasok stb.
Én úgy szoktam hogy ugye szűrők: lakóhely/munkahely, stb. és ezek lebontva melósok, diákok stb. aztán a buszokat-villamosokat a megfelelően forgalmas helyeken, de lehetőleg a mellékutcákban vezetem. A metrókat nyilván vihetem a felszíni forgalomtól függetlenül, viszont a megállók kapcsolódjanak felsz. megállókhoz. -
#32 olyat is olvastam, h nem mindegy hova rakod a megállót.
vagyis érdemesebb mellékutcákba, hogy ne lassítsa a forgalmat a főbb utakon ... -
Redmaster #31 Üdv!
Valaki adhatna egy pár tippet hogy érdemes összekötni a a megállókat úgy hogy az ok bevételt is termeljenek.
Mert tegnap átjutottam az Amszterdam pályára és mivel a kialakítása elég érdekes és még kezdő szakaszok sincsenek így gondoltam magamtól találom ki hogy kiket szállítsak. És elkezdtem megállókat lerakni a belvárosban lévő tanulók épületeihez (amiket az i gomb szerint használnak) és elég kevesen várnak a buszra. De White és blue workereket se érdemes szállítani mert azok még kevesebben vannak pedig a legzöldebb területről vinném őket a munkába és mégse várja senki a buszt.
Szóval ötleteket várok hogy mit rontottam el. -
#30 Én spec most azt próbálom ki h törlöm azokat a villamos megállókat ahol nagyon kevesen szoktak várni, ugyan úgy fel fog majd gyűlni a tömeg a forgalmasabb megállókban, de legalább a következő villamos hamar odaér hozzájuk, nem lesznek kihasználataln megállók amik lassítják a villamosaimat. -
#29 Ez egyértelmű. Viszont az olyan helyeken keletkező 150 fős tömeget már nem könnyű elvinni. Nem lenne nehéz, de a forgalom miatt bedugul minden az adott helyen, ez a nagy gond. -
#28 + amit Faterx ajánlott, fórumban elég sok jó ötlet van.
pl érdemes a forgalmasabb épületekhez rakni a megállókat, pl iskola, raktár, vasútállomás ... -
#27 én azt probálom majd ki, h egy vonalat nem tervezek hosszúra és max 4-5 megálló lesz rajta, hátha ez segít vmit ...
-
#26 Hát szerintem pár dolgot jobban is megoldhattak volna.
1. Nincs buszöböl, ráadásul még 2x2 sávos úton sem kerülik meg az amúgy elég sokáig a megállóban várakozó buszt.
2. Villamos dettó a forgalomban ragad, mert nem lehet a sávok közé beépíteni a pályát, csak ott ahol van neki hely
3. Nincs kitérő, így a villamos pályák végén mindig hurkolni kell, ami hely igényes, és ronda.
4. Nincs mód nagyobb kapacitású megálló/állomás építésére. Így igen korlátozzák a szállítást
5. A forgalom nagyon bugos. ott keletkezik a legnagyobb forgalom, ahol a legtöbben várakoznak, addig egy lélek autó nem volt arra. Így pedig hiába állítok be 20 buszt, amik percenként vinnék az utasokat, beáll az egész város a buta autók miatt. (persze építsek metrót... de nem mindig ez a megoldás)
Ami viszont tetszik, hogy még könnyű fokozatban is nehéz egyensúlyba hozni a pénzügyi helyzetünk, valamint el lehet vele szöszölni:) Nekem hiányzik az összetettebb menedzsment. -
#25 Merülj jobban bele, ez egy kemény közlekedésmenedzser játék -már ha komolyan veszed. Bocsi de oldalakat lehetne írni különböző stratégiákról inkább menj a honlapukra -
#24 Az két különböző stílus.
Én 22.-én 19ó-kor töltöttem le a steamről, bár dobozost jobban szerettem volna, de magy. kiadók nem foglalkoznak vele, bár nem csodálkozom rajta hiszen nincs nálunk érdeklődés, meg a világ is csak a lövöldözés/lövöldözésdi felé halad(?)...)
-
#23 mit lehet tenni, hogy ne legyen 50-100 fős tömeg a buszmegállókban?
kb 7-8 buszt beállítottam már a járatvonal(ak)ra. -
#22 Én megvettem steamen, még előrendelésben. Most tesztelgetem, csak közben megjelent OMSI-is és nem tudok dönteni melyiket toljam. :)