Cities in Motion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy dolgot nem értek: mikor elõször kezdtem el a szerkesztést, 1920-as kezdõévet adtam meg.Késõbb ezt módosítottam és el is mentettem, mégis amikor sandbox-ban kipróbálom a map-ot, folyton 1920-al kezd a játék.Hogy lehet ezen módosítani?!
Apropó, azt észrevetted, hogy a saját szerkesztésû map-okat játszva a program küldetéseket ad? 😊 Ezen meg is lepõdtem, hiszen csak a kb. 1/10-nyi térképemet teszteltem, amikor az egyetemisták kérték, hogy építsek nekik metróvonalat.Még a célt is bejelölte a teljes játékhoz hasonlóan, karikával! 😊))
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...
Erre gondolsz? Amúgy bocs, hogy sok képpel telenyomkodtam azonnal a topikot <#zavart2>#zavart2>

"Modernkori Transport Tycoon a Sim City-vel való frigybõl!"
Ez a mondat nem igaz. Ez egy Traffic Giant Diagonal. Ez ugyanannyira el van rontva sok helyen, mint az, de lehet benne 45 fokos dolgokat csinálni. (hurrá) Kb minden hibával egyetértek, amit eddig leírtatok. Összességében a hibákon kívül viszont nekem az sem tetszik, hogy meg sem kísérelte lemodellezni a tömegközlekedés-szervezés hatalmas eszköztárát. A forgalom tényleg borzalmas, hogy a jármûvek megfogják 😞 A kapacitás is borzalmas. Ami viszont még szomorúbb, hogy a küldetéseket úgy is meg lehet csinálni, ha egyáltalán nem csinálsz semmit, csak kivárod az idõ végét. A gazdasági részét nem nagyon értem. Mi az a ballansz például? Eddig mindig adósságspirálba kerültem.
Viszont ami nagyon tetszik az a pályaszerkesztõ. Viszonylag kevés elem, de sokféle látványt össze lehet belõle hozni. Elkezdtem egy várost, eddig még csak egy kis belváros van meg. Remélem mind jármûvek mind épületek és tereptárgyak terén modolható lesz.
Amikor elkezdek játszani egy idõ után elkezd villogni a képernyõm. nem tudom miért van ez? Esetleg tudna valaki segíteni?
Baloldalon katt arra az ikonra ahol a vonalak tudod készíteni( Busz, Metró,Villamos stb.)
Utána ha már van kész vonalad azt írja ugye hogy Line 1, Line 2 NA és ezek közvetlenül van egy szem alakú ikon ami zölden világít, na arra kattints és eltûnnek a nyilak.
Hülye kérdésre, csak hülye választ kapsz.
Az egyebek építésénél a Misc. fül alatt az elsõ sorban van 3. vagy 4. helyen a Parking Place<#hamm>#hamm> Hogy ezt elsõre hogy nem vettem észre<#falbav>#falbav>
Amúgy semmi hibaüzenetet nem írt ki eddig.
Nekem miért nem mûködik?<#rinya>#rinya>
Minden egyértelmûen le van írva, sõt ha valaki veszi a fáradtságot és ellátogat a Tycoon Headquarters oldalon MINDEN mod mellett szereplõ Cities in motion Exchange oldalra(ahonnan a modok végül is letöltésre kerültek), akkor ott angolul ugyan, de egyértelmûen le van írva, hogy amennyiben nincs az illetõnek "addon" nevû mappája, akkor kreáljon egyet!
Ugyanez érvényes a "metro" mappára is.Nekem elsõre mûködött valamennyi mod, csak figyelmesen kell olvasni.
Tévesen szerepel viszont a Tycoon Headquarters oldalon a Vehicle Realism Mod v3-nál az a megjegyzés, miszerint:
"A .gs fájlt másold bele a CiM könyvtárába. A z_ elõtagot töröld ki a fájl nevének elejérõl."
Ugyanennél a mod-nál az angol nyelvû oldalon ez áll:
"Put the .gs file into your base CiM directory. Ensure it keeps the z_ at the start of the filename."
Vagyis épp ellenkezõleg: Meg kell tartani a "Z" elõtagot!Nálam is így mûködik.
Egyébként köszönet a mod-okért.Nélkülük kínszenvedés lenne a játék, még ha imádom is az efféle Tycoon-okat.
Én térképkészítésre adtam a fejemet, viszont 3 órányi szépítgetés után kis pihenõt tartottam, és a játék újraindításával eltûnt az elmentett map, amit készítettem. A Dokumentumok/Cities in Motion/Maps mappában van néhány fájl az általam elnevezett város nevével. Az lenne a kérdésem, hogy miféleképpen tudnám betölteni a térképemet? A választ elõre köszönöm!
cintula: igen, felül kell írni a fájlokat illetve mappákat kell létrehozni nekik. fõleg a metro mappát módosítják ezek a modok, így arról érdemes másolatot készíteni.
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
Intel Core i3 530,1*4 GB DDR3, AMD Radeon HD 5670
A legidegesítõbb számomra az, hogy dupla sávos, nagy forgalmú úton egy átkozott busz miatt megdöglik a forgalom. A külsõ sávban ácsorog mindenki, a belsõ meg teljesen üres. Mert ha nincs öböl, legalább ki lehetne kerülni a megállóban ácsorgó szerencsétlen buszt. De ezt biztosan túl nehéz lehetett volna leprogramozni... -.- Ráadásul pontosan a teljesen agyament férõhely/megállóban várakozók arány miatt nem egy buszra kell várni, hanem 5-6-ra is akár. És hiába teszek mellékutcára megállót, nem sokat javít a helyzeten, mert gyakran akkora dugó lesz, hogy belóg a forgalmas útra, így dettó meghal a rendszer.
Szóval, idegörlõ 😄
De ennek ellenére élvezetes játék volt, még egy vérbeli (kb. amióta levegõt vesz azóta ezzel foglalkozik 😊) közlekedésmérnöknek is.
Egyébként nálam két busz megáll egyszerre a buszmegállóban 😊 (a 3-as megálló pedig úgy tudom nem valami gyakori).
Bétának még valóban elmegy, de teljes játéknak, 20 euróért szerintem pofátlanság.
El lehet vele szórakozni, de mivel a legfontosabb dolgokat elfelejtették betenni a készítõk, így egyelõre közlekedés menedzselésre alkalmatlan, még laikus szinten is.
Szóval teljes mértékben egyetértek veled. Mondjuk egy bétának elfogadható, tessék továbbfejleszteni tisztelt paradox!
A negatívumok viszont:
1) Már az is katasztrófa, hogy 1920-ban a busz 10 férõhelyes. Ezt még elnézem.
2) Szintén 1920 a villamos 10 férõhelyes. Najó, nem voltak a környéken se közlekedésmérnöknek a fejlesztõk, az elõdnél (ami a Traffic Giant, és közel sem a Transport Tycoon, vagy a Locomotion) se volt minden szép és jó (mégkevésbé valós), de el lehetett lenni vele.
3) Szintén 1920: 40(!) férõhelyes a 4(!) kocsis metrószerelvény. Tehát 1 buszba ugyanannyian férnek mint egy metrókocsiba...
Itt még reméltem, hogy ez csak a kezdeti években van így. Hát nem, kapaszkodni! Hatalmas fejlõdések jönnek!
4) 2020: Duplacsuklós(!) autóbusz maximális férõhelye: 30(!) fõ! 30! Erre nincs más szó csak az, hogy bzmeg... Az Ikarus 415ökön (ami nemhogy 2, de még 1 csuklóval sem rendelkezik) van 26 ÜLÕHELY (nem férõ, ülõ)! Még példa: Ikarus 293: 229 férõhely, Volvo B9SALF:196 férõhely! /ezutóbbiak duplacsuklósok/)
5) 2020: Villamos = katasztrófa. Akkora, mint a Combino, de egy IK405 (várbusz) több férõhellyel rendelkezik.
6) 2020: Metró: 5 kocsis szerelvény, 90 férõhely, többszáz emberre. Remek. (Bár még ezzel van a legkevesebb gond)
7) Mindezek ellenére, 200-an várják mind az ötven megállóban egy olyan villamost amely kemény 10 férõhellyel rendelkezik (1. campaign pálya). (villamos darabszámától teljes mértékben függetlenül)
Értem én, hogy játék, de ez azért durva nah. 100 év alatt a buszok/villamosok férõhelye triplázódott, a metróé duplázódott (najó, 40rõl 90re nõtt). Valóban ennyi történt volna az elmúlt 90 évben??
Az olyan apróságokat mint a villamos kitérõ, némi beleszólás a menetrendbe (Tgiantban legalább nem indult ki ha a következõ megállóban állt jármû (opció)), némi beleszólás, hogy hova teszi le az újonnan a viszonylatra tett jármûvet, a térképnél uticélbeállítás (ismét jobb a Tgiant), vagy épp a fordulás rondasága (bárhol ahol "csukló" van, ocsmány. A Tgiantban jobban nézett ez ki, pedig az se volt egy remekmû ilyen téren) inkább már nem is említek.
Talán majd a következõ játszható is lesz... (Vagy csak ennek kéne valami irdatlan nagy patch, de azt várhatom 😊)
Üdvözlettel:
Marvinyo
U.I.: Reagálásokat szívesen fogadok. Lehet, csak én néztem el valamit (villamos/metró csatolása??), vagy nekem sikerült egy igencsak félresikeredett példányt beszerezni, de mindenféleképp normális (legkevésbé sem elvakult, csak mélységesen csalódott) partnere vagyok bármiféle társalgásnak.
Most én is az Amsterdam pályát próbálom, de lehetetlen gazdaságosan csinálni, ha a feladatokat oldod meg. Metróhálózat kell hitelbõl az elején egybõl, amiket villamosokkal kötni össze a távolabbi lakórészekkel.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
(easy-n játszottam.)
Most Amszterdamban vagyok, de csak most ismerkedem. Azt már látom ,hogy egy metróval összefogom kötni a repteret a városközpontot és a vasút állomást. Sokáig lehet a felszínen is vinni ami elég olcsó.
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Én már negyedik próbálkozásra se tudom megcsinálni az elsõ berlini pályát... Egyszerûen beáll a dugó és ott állnak a buszok. Van hogy 20 busz áll egy dugóban... Lehet én vagyok a béna, de képtelen vagyok bármit is tenni a dugó ellen. 😞((
meg tudná valaki mondani, hogy a map editorban a marker mire jó ?
köszi
Én úgy szoktam hogy ugye szûrõk: lakóhely/munkahely, stb. és ezek lebontva melósok, diákok stb. aztán a buszokat-villamosokat a megfelelõen forgalmas helyeken, de lehetõleg a mellékutcákban vezetem. A metrókat nyilván vihetem a felszíni forgalomtól függetlenül, viszont a megállók kapcsolódjanak felsz. megállókhoz.