147
Minőségi utak Magyarországon!
  • st3ve
    Itt van a rengeteg munkanélküli ember.Ha legalább utakat épithetnének az is mindenkinek jo lenne.Mert lenne jó utunk.És kevesebb lenne a munkanélküli.Pofonegyszerü dolog nemde?
  • Willi Betz
    Sose felejtem el,13 évvel ezelőtt,épp kint voltam Németországban rokonoknál. Egy kb 2 km-es utat 1 nap alatt újra aszfaltoztak. De úgy,hogy elől ment a maró,mögötte az aszaltozó gép,ezt követte a két úthenger,és pár teherautó mellettük. No most tavaly voltam megint azon a részen,pontosabban azon az úton mentem végig. Egyszerűen olyan sima és gödör mentes,alig hittem el. És az az aszfalt volt amit anno rányomattak. Itthon meg mivan? fél évig szarakodtak itt egy keresztutca újra aszfaltozásán,ami 500 méter :DDDD
  • st3ve
    Amugy ha valahova csinálnak uj utat.Ugye annak lennie kellene egy bizonyos vastagságának.(De kell ide is egy bejáró meg oda is jo pénzért zsebre).Na olyan fasza utat csinálnak , hogy elso télen fel-fel jon pár helyen töredezik.

Egyszerüen katasztrófa az egész.
  • st3ve
    Tényleg ugy csinálják.Általába akkor jönnek mikor egy hétig szakad az eső.Valami vesszőseprüvel megpiszkáják a lyukat.Folyatnak bele egy kis forró szurkot utánna bele az anyag.Jól megtapickolják.Bár ahol sok a kátyu ott tologatnak kezes dömpert.

Általába ha látja őket az ember.Akkor ilyen sárga kisbuszba, éppen megpihennek.Nem tudom lehet az esőt vagy a havat várják de ez mindig igy megy.Ott fekudnek benne.
  • Palinko
    szerintem hihetetlen szopás árán kis eredmény, de meg lehet próbálni. csak ilyenekben lehet az a buktató hogy sok helyre fizetgetsz és végül többe jössz ki, és kábé csak a szakértők jártak jól :D
    és ha még sikerrel sem jársz csak plusz költségben vagy. és sajna sok régebbi prémium márka kocsi így jár, mivel precíz futómű előbb szétverődik, megérzi a sok kis kátyút, aztán egy rendes szervíz gyári alkatrésszel elég húzós. persze igazság szerint át kéne vállalja az út karbantartó a díjat, de sajnos ez nem műxik hallomás szerint. legtöbben inkább a sufni szervíz valami bontott szirszar csak menjen megoldást választják mert az a legolcsóbb.

hát viccnek hangzik a kátyúzási módszer de sajna láttam, igaz nem taposást, hanem rávernek 2 őt lapáttal és megvan. aztán nem értem mire számítunk az úttól... szerintem egy komoly útjavítás bontással kezdődik.
  • norbi4567
    Legjobb kátyúzási módszer:
    Télen a kátyúba lévő jégre szórnak egy kis aszfaltot, megtapossák. És már kész is van
    Legalábbis errefelé ilyet is csinálnak :D
    Az már mellékes hogy ha melegszik az idő megolvad az aszfalt alatt a jég.
  • Svx
    Na most mi van akkor, ha az autóban egy alkatrész nem hirtelen egy nagyobb kátyútól, hanem a rendszeres, a kátyúk miatt sokszoros mértékű igénybevétel miatt megy tönkre?

Esetleg mi van akkor, ha beállítok a közútkezelőhöz egy szakértői véleménnyel, ami leírja, hogy a rossz minőségű út vezetett az adott alkatrész idő előtti meghibásodásához, és hozzájárulásukat kérem ahhoz, hogy az ő terhükre állíttassam ki a javítási számlát?
  • Prince23
    Szatmárnémeti és Nagykároly között az autónak kihívás :D Rally ezerrel:D Mindenképpen menjetek próbáljátok ki, bár most az olasz cég elég keményen újít, pár helyen nagyon széles az út, lehet repeszteni.
  • bakvarnyu
    Igen csakhogy azok jönnek felfele, mi meg csúszunk le hozzájuk, vagy még mélyebbre.
  • Pepsi Twist
    olcsóbb
  • MR ME
    románoknál lassan jobb utak lesznek mint nálunk, a főutakat elég szépen megcsinálták már elvileg
  • Cat 02 #15
    Nagyobb városokban azért ott elég zsírak az utak, falvakban, erdőkben ott is főldút van :D
  • kifli
    ne sírj, amég nem jáltál a szőröstalpúaknál :D

Ismerős octaviájával mentem aradra, és a kocsi aljáról leszakad egy takaró műanyag lemez, hát beszartam nemkicsit hirtelen :D
  • Xing
    Elég szopás, hogy Magyarországon 3x annyiba kerül egy normális autó fenntartás mert az utak teljesen szétbasszák.

Arról nem is beszélve mennyi a szervíz ha nem veszed időben észre a 25 centis kátyúkat vidéken.

• LeWyTy
    Veheted úgy is hogy így spórolnak a fekvőrendőrrel
  • MR ME
    szarok az utak, sok a kátyú

zárható...
  • st3ve
  • bakvarnyu
    Inkább kibasznak egy 30-as táblát minthogy megjavítanák
  • st3ve
    Ezt pont tiz perce néztem.Jó a szövege.Az amcsik itt ingyé kapnák a pattogást az uton.
  • akyyy
    végre
  • Palinko
  • st3ve
  • sanyicks
    Ez a Pannon Puna átka
  • st3ve
  • Wolfsnack
    szereted?
  • st3ve
    Egy mindenkit érintő téma!