25
  • Nasedo
    "100, 1000 vagy 10000 éve nem volt senkinek ilyen gondja"

Volt nekik más gondjuk, ami nekünk nincs.
  • winnie
    "Akkor erre azt tudom mondani hogy nézz meg egy régebbi filmet eredeti nyelven, majd a régi magyar szinkront majd az új hiperszuper újraszinkronizált verziót."

először is általánosítani értelmetlen, van jobb és rosszabb újraszinkron, másrészt szó sem volt újraszinkronról, hanem arról írtam, hogy a régi filmek szinkronjáról írtam meg a mai filmekéről. (nem mellesleg, érdemes megnézni egy-egy nagy, klasszikusnak számító sorozatban, hogy a régi szinkronok milyen rosszul vannak szájra írva. ott ugyanis ezt feláldozták a kvázi irodalmi igényesságű szinkron oltárán.

" A 90es években még zseniális szinkronszínészeket alkalmaztak"

leírtam: a 90-es években nem alkalmaztak szinkronszínészeket. akkor színészeket alkalmaztak, nagy neveket, akiknek a szinkron mellékes volt. ma viszont olyanok szinkronizálnak sokszor, akiknek valóban ez a szakmájuk.
  • gromgotth
    Én megértem a sorozatokat/filmeket angolul, felirattal vagy felirat nélkül, de nem értem mért baj az, ha magyar ember lévén magyarul szeretem nézni ezeket.
    Általánosságban meg vagyok elégedve a szinkronnal, de azt el kell ismernem, hogy
    belefutottam már borzalmas kivitelezésekbe is, és ami külön nem fér a fejembe, az az esetlegesen túlfinomított szöveg, mint ahogy azt a Boondock Saints esetében is tapasztaltam, ahol végeredményben nem a szinkronszínészek teljesítménye miatt nem tetszett a szinkron, hanem a pocsék szövegezés miatt.
  • Blacktom
    Én amikor csak tudom angol nyelv + angol felirattal nézem, sokkal jobb így tanulni (tankönyvből ha kéne se tanulnék:D) de nem hiszem hogy olyan rossz lenne a szinkron. Persze kivételek biztos vannak, de nem hiszem, hogy annyira rossz lenne. Itt van pl a lengyel. Néhány mozifilmen kívül mind ilyen

OFF: azért elgondolkozok néha, mennyi hülyeségen el tud vitázni pár XXI. századi ember:D 100, 1000 vagy 10000 éve nem volt senkinek ilyen gondja:D
  • Szefmester
    Akkor erre azt tudom mondani hogy nézz meg egy régebbi filmet eredeti nyelven, majd a régi magyar szinkront majd az új hiperszuper újraszinkronizált verziót. Sírni fogsz a mostani gyatra minőség miatt. A 90es években még zseniális szinkronszínészeket alkalmaztak, s szinkronrendező hagyta a színészeket kibontakozni de mégis irányított, a válogatásnál figyeltek a hang karakterére. Ma meg.. Fognak egy rakás emberkét beállítják a mikrofon mögé hogy mond mérgesen... kicsit mérgesebben, most jó, ennyi következő. És lehet jól mondja, de a hangja a karakterhez nagyon nem illik.

Sajnálom hogy abbahagyja a szinkront de meg tudom érteni. Ha a szakma nem ismeri el, és felhígultak mindenféle óccsó színészpalántával akinek még hangja sincs, akkor miért maradjon? Miért erőltesse magát?
  • winnie
    ja, és amit nasedo ír: a felirat remek nyelvtanár is. sőt, továbbmegyek, bár ez OFF, az angol nyelvű filmek, de még inkább sorozatok (mert sok rész alatt megszokható a nyelvezetük) is remek nyelvtanárok, felirat nélkül. szerintem nem csak én tanultam meg pusztán sorozatokból/filmekből az angolt megérteni. és ahhoz felirat sem feltétlenül kell.
  • winnie
    "Az olvasásról annyit, hogy gratula annak aki egyszerre a képre és a szövegre is tud fókuszálni. Ha olvasol, lemaradhatsz egy jó jelenet apró részleteiről, mert akkor épp a szöveged nézed."

technika kérdése. perifériás látásba belőni, hadd szóljon. sokat számít, hogy (nem tudom, hogy ezt hogy kell mondani) elolvasod-e a betűket, vagy csak rögzíted a szavak fényképét az agyadban és ott értelmezed azt. előbbi lassú, utóbbi gyors, de techikát kíván.

• winnie
    "A régi szinkronokat én is nagyon szerettem, mert valóban minőségi munkák voltak. Mára viszont óriásit zuhant a színvonal."

ezt épp olyan necces mondani, mint hogy régen jó volt a foci. a mai focisták egy tízest gurítanának az aranycsapatnak.az akkor szinkronról mit tudsz? annyit, hogy nagy színészek szinkronizáltak (épp ezért kicsit le is lógtak olykor a karakterről), akiknek nem ez volt a szakmájuk. és rengeteg idejük volt rá. a maiak azonban sokszor sokkal profibbak, főleg, mert jóval kevesebb idejük van rá.

(az megint más kérdés, hogy istenítik sokan a régi szinkront, csak ugye a zöbbség nem az angol verzió megtekintése után nézte a régi filmeket, így a hangok hasonlóságán és a fordítésokon sem nagyon köszörülhették a nyelvüket, pedig gondolom lett volna felháboroás a szövegcenzúrázások miatt, mint némelyik sorozatban, ahol a kommunista rendszerek kerültek szóba:)
  • Nasedo
    Pont attól tanultam meg angolul, hogy mindig felirattal néztem a sorozatokat és filmeket. Miközben olvastam, láttam mindent. Ha valami óriási jelenet mégis kimaradna, vissza lehet lépkedni. De talán nem olyan nagy a képernyő, hogy a betűket figyelve ne látszódna más. Nekem hasznomra vált és örülök neki, hogy egy nyelvvel többet értek, valamint, hogy azt láthatom amit a készítők át akartak adni.
  • tmisi
    Az olvasásról annyit, hogy gratula annak aki egyszerre a képre és a szövegre is tud fókuszálni. Ha olvasol, lemaradhatsz egy jó jelenet apró részleteiről, mert akkor épp a szöveged nézed. Ráadásul fárasztó is. + A DVD-ken nem a kép aljába, hanem alá teszi a feliratot, kívül a képen.
    Ha meg felirat nélkül nézzük csak angolul, akkor ig okozhat gondot egy-két spec szakmai (pl. sci-fiben) vagy szleng kifejezés. A nyelvizsga ellenére is kifoghat az emberen. A film meg folyamatos, megy tovább, nincs idő szótárazni vagy gondolkozni. Egyébként számomra nem gagyi a magyar szinkron, legalábbis az ismert nevektől én még nem hallottam pocsék munkát.
  • JackSparrow88
    Gratulálok hogy mennyire okos vagy. De sajnos csak az első két mondat az amiben egyet tudok érteni a többivel már nem. Viszont most semmi kedvem meg időm hogy leálljak itt vitatkozni, gondolj amit akarsz.
  • Nasedo
    Pl.Ponyvaregény? Persze, mivel nem is ebben az évtizedben készült a szinkronja. Ha kijönne DVD-n új szinkronnal, mindenki húzná a száját, mint ahogy az meg is történt sok más filmmel.
  • Nasedo
    Marhára nem azért lépett ki, mert én azt mondom, hogy szar a film szinkronja. Hanem azért mert a szakmán belül nem becsülik meg őket és annyi pénzért vicc ez a munka. Okoskodhatsz, hogy minden csak magyarul jó, de ezzel inkább azt bizonyítod, hogy nem értesz más nyelvet és még olvasni sem szeretsz. Nyilvánvaló, hogy minden film az eredeti nyelvén a legjobb, elvégre a színészek eredeti játékát hallod, nem pedig egy másik ember erőlködését, aki sikertelenül próbálja visszaadni a karakter stílusát. A régi szinkronokat én is nagyon szerettem, mert valóban minőségi munkák voltak. Mára viszont óriásit zuhant a színvonal.
  • Nasedo
    Nem, ez nagyon nincs így. A 80-as, 90-es években még jó volt a szinkronunk, talán még a 2000-es évek elején is. Ma már viszont a legtöbb nagyon gagyi és csak arra mennek rá, hogy minél előbb, minél olcsóbban kész legyen. Sajnos manapság túl sok tehetségtelen szinkronszínészt is foglalkoztatnak. Régen szinte mindenki minőségi munkát adott ki. Persze már sokkal kevesebb az idő mindenre, több a film, több a sorozat, több a tv-csatorna. Már nem tudják/akarják tartani a lépést.
  • FL Zoli
    Nayon sokszor sz@r a magyar szinkron..de ha jó a csapat akkor simán lekörözik az eredetit.Pl.Ponyvaregény
    Magyar sokszor olyan, hogy -ahogy esik, úgy puffan- alapon elhadarják..s pont, meg se próbálnak minőségit gyártani.
    Ja és amibe Gesztesi szinkronhang az más le se töltöm:D
  • EnxTheOne
    Filmet, sorozatot mindid eredeti hangon nézem, a szinkron sz*r.
  • Kindred Blades
    A számtalan nyelven megjelenő dvd-k korában élünk, nyugodtan nézz utána kíváncsiságból, egy-egy filmet hogyan szinkronizálnak mondjuk a németek, vagy alkalomadtán a spanyolok.
    S bizony így van, ahogy wildstorm mondja, a magyar szinkron kiváló.
  • xido
    Tudtommal nem a sok fikázó ül a stúdiókban és szúrja ki a színészeink szemét a legnevetségesebb fizetésekkel...ők már csak az okozat,hogy szóvá teszik a felhígult szakmát és a béna szereplő válogatást...
  • DaemoonHunter
    Nekem nincs nyelvvizsgám mégis értem a filmek nagy részét!
  • winnie
    "Egyébként is jobbak a magyar szinkronok az átlaghoz képest!"

sajnos nekem erről fogalmam sincs, mert nem is emlékszem, hogy láttam-e valaha mondjuk amerikai filmet másmilyen nyelven, azaz nem magyarul vagy angolul. de az biztos, hogy sulykolják belénk, hogy jó a magyar szinkron. összehasonlítási alapja pedig csak keveseknek van.
  • wildstorm
    Egyetértek. Egyébként is jobbak a magyar szinkronok az átlaghoz képest!
  • JackSparrow88
    Hála a sok köcsögnek akik szidják a magyar szinkront.(megnézném ők hogyan teljesítenének ha nekik kéne ezt csinálni, valszeg elég siralmasan)Ha ennyire nem tartják jónak saját anyanyelvükön nézni a filmeket akkor nézzék csak angolul, felirattal vagy anélkül.Elvégre nem kell nagy angol tudás ahhoz hogy megértsd a film nagyja részét, csak néhány nyelvizsga oszt kész. Tehát én nagyon is elégedett vagyok a szinkronok minőségével és sajnálom hogy Barnabás többé lesz nem lesz George Clooney magyar hangja :S
  • sigmavirus1
    Neeeee, Wilson!!!!!!!
  • Tothenkopf
    35 000-ért vicc...
  • xido
    Robert Sean Lenoard-nak be lehetne hívni Vargha Gábort..úgyis hasonlít néha Selmeczi Rolandhoz,aki eredetileg volt a szinkronhangja RSL-nek...