Minden fekete lyukban egy külön univerzum rejtőzik?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
foton = kis bumm
Fény = foton = energia = proton = a velünk párjuzamosan haladó téridõ részegységei = nap = fehér lyuk = neutrínó
a sûrûségek persze eltérõek, van kérdés?
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Tehát pl az x=5, az y=7, a z=-3 így néz ki, hogy:
2^5*3^7*5^3*7^0*11^0*17^1 ahol 2 hatványa az x, a 3 hatványa az y, az 5 hatványa a z, a 7 hatványa, hogy az x negatív-e, a 11 hatványa, hogy az y negatív-e, a 17 hatványa, hogy a z negatív-e. Így a számunk 148 716 000. Persze ha nem pont a rácspontra esik a szám, akkor kell még három prím, és akkor nem a 2 hatványa, hanem a 2 hatványa / 19 kitevõje lesz az x tengelyen a távolság. Egy számmal az egész univerzumban minden egyes pont leírható így.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Igazad van, ezen még gondolkozom. A mértékegységek nem lehetnek negatívak, ebben biztos vagyok. Se mínusz kilométer, se mínusz óra, se mínusz m/s nincs. De hogy viszonyítva vannak-e? Hmmm... Adj egy kis idõt, pls.
"Ok. te egy számmal megadsz irányt, akkor legyen mondjuk a 15 (persze nem negatív, az fontos!), ez pontot?"
Én nem adok meg egy számmal irányt, ( természetesen azt is meg tudok adni ), hanem egy pontot adok meg egy nagy 3D-s koordinátarendszerben egy számmal. De természetesen nem minden szám jelent egy pontot.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
De inkább ezt fejtsd ki:
"Nehezen, nehezen. Hát nem is könnyen, de ÉN megtudok határozni egyetlen számmal egy pontot. ( természetesen csak egy másik ponthoz viszonyítva )"
Jó volna értelmezni is azt a dimenzió szót mert ahogy látom, keveredik itt minden. Elõszöri a matematikában létezik a térdimenzió és igen ebbõl csak három van nekünk - a fizikai valóságban, (persze ha valaki lát negyediket kérem feltétlenül szóljon!). A fizikában - tehát a valóság leírásában - és annak egy speciális esetében a kozmológiában teljesen más jelent a dimenzió szó mint pusztán, a tér irányába megjelölése.
Kár hogy a vélemény az kevés, a bizonyítás hol marad? (101 százalék...)
A többi házi feladat mindenkinek.
Google a te barátod is. Házi feladat, ha megvan akkor gyere vissza és vitassuk meg. Ugyanis - a legmélyebb alázattal mondom - ez egy vitafórum, nem iskola.
Mint ahogy pozitív megfelelõjük sincs. Ezek csak viszonyszámokkal együtt értelmezhetõk (a sebesség relatív, vagy az idõ sem pozitív, stb.). Na ennek fuss neki még egyszer.
"Nehezen, nehezen. Hát nem is könnyen, de ÉN megtudok határozni egyetlen számmal egy pontot. ( természetesen csak egy másik ponthoz viszonyítva )"
Ok. te egy számmal megadsz irányt, akkor legyen mondjuk a 15 (persze nem negatív, az fontos!), ez pontot?
Mán hogyne lenne független? Természetesen, csak ha a valós számoknál maradunk, azaz ha kivesszük a negatív számokat, amik nem léteznek ugye. ( nincs negatív távolság, negatív idõ, negatív tömeg, negatív sebesség, nincs negatív alma, nincs negatív számú utas, nincs negatív helikopter, stb. )
Ha a negatív számokat is belevesszük, vagyis hat irányból hármat csinálunk, úgy tényleg az a legkevesebb számú irány.
"Egy számmal, egy iránnyal nehezen. "
Nehezen, nehezen. Hát nem is könnyen, de ÉN megtudok határozni egyetlen számmal egy pontot. ( természetesen csak egy másik ponthoz viszonyítva )
", vagy akár két, vagy akár egy, azaz egyetlen számmal meg tudok határozni egy pontot a világegyetemben." Egy számmal, egy iránnyal nehezen.
0 - pont, 1 - vonal, 2 - sík, 3 - tér. (Persze ezek száma végtelen ... de csak is a matematikában!)
"vagy akár egy, azaz egyetlen számmal meg tudok határozni egy pontot a világegyetemben. ( természetesen csak egy másik ponthoz viszonyítva )"
Matematikában mint pontot úgy lehet, de ha pont alatt akár egy apró részecskét is értesz akkor már nem. A határozatlansági reláció bizonyítja hogy nem tudsz.
-----------------------------------------------------------------------
Mindenkinek:
Jó volna értelmezni is azt a dimenzió szót mert ahogy látom, keveredik itt minden. Elõszöri a matematikában létezik a térdimenzió és igen ebbõl csak három van nekünk, (persze ha valaki lát negyediket kérem feltétlenül szóljon!). A fizikában - tehát a valóság leírásában - és annak egy speciális esetében a kozmológiában teljesen más jelent a Dimenzió szó mint pusztán, a tér irányába megjelölése.
A többi házi feladat mindenkinek.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Szeretném, ha magadra csinálnál a nevetéstõl, ezért olvasd el ezt a cikket.
Szerintem az újságíró a "gyötrõ honvágy" stílusfordulatért Pullitzer-díjat érdemelne.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Kara kán:
Deal with it.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
iSS!
he'll better show u his arse.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
iSS!
mellesleg Isten létezésében hinni magánügy, de Jézus bizonyítottan élt. Az más kérdés, hogy valószínû köze nem volt Istenhez, halandó ember volt, csak esetleg volt vmi agyi baja és ezért voltak látomásai. Igazából nem tudjuk, hogy ami fennmaradt utána, mennyire tükrözi a valódi személyét.
Szerintem a feketelyuk az csak egy szimpla csillag ami olyan nagyra nõtt ( bekebelezett más csillagokat/égitesteket/galaxisokat ), hogy a saját fényét is visszaszívja magába. Azt nem tartom kizártnak, hogy egy másik univerzum van benne, de az átjáró valahova máshova, meg az efféle baromságokat igen.
Me0w: "(Are English or Hungarian, m.therf.cker?)" Ez nemtom mi akart lenni. Sztem Are YOU English or Hungarian. Mindegy. A magyar se megy neki, idegen nyelvet nem várjuk el.
Ez aztán szakszerûen hangzik 😊
A kád víz, a benne úszó részecskék az univerzum, a lefolyó a fekete lyuk. Amig a részecskék távol vannak a lyuktól addig a gravitáció törvényei érvényesülnek a nagyobb darabok magukhoz vonzák a kicsiket stb., de ahogy közeledik az esemény horizonthoz a gyorsuló örvény igen csak összesûríti az anyagot, itt csöppet megváltoznak a szabályok, a tér, idõ, anyag összetekeredik mint a lefolyó víz, hogy aztán a másik oldalon a lefolyón, fekete lyukon átjutva, hihetetlen sebességgel tágulva, egy egészen más univerzum jöjjön létre.
😊
És idéznék is párat belõle mert tudom hogy sokan lusták 10 sornál többet olvasni:
"Nekem az volt az érzésem, hogy talán az ember nem elég okos ahhoz, hogy a mikroszkopikus, tehát atomi világot és eseményeket leírja. Tudat alatt azt éreztem, hogy sok tudósnak hasonló félelme van <...> Pár év elõtt a sógorom, Dirac mondotta, hogy õneki hasonló félelmei voltak - és bevallom, nekem most is vannak <...> Ez nagyszerû meglepetés volt számomra és meggyõzött, hogy az ember okosabb és ügyesebb, mint amilyen képességek birtokossága világos volt elõttem. "
"Persze, ez a dolgozatom nincs a literatúrában, mert nagyrészt találgatáson alapszik, de ilyen találgatás karakterisztikus volt az akkori atomfizikában."
"Neumann János tanácsa is sokat segített. <...> Talán elárulom, hogy hálából késõbb három dolgozatot, amit én alkottam, de amit õ is képes lett volna alkotni, együtt publikáltunk."
nemagarok fegetejukba leni asz natyon ijjeszto szoval tema ukrot
menvatyok senkineka masotik nikkje csakis karcsi vatyog asz etyetlen ercsetek ma mek vekre hanyzor kel mek elmontanom fazlamak