72
-
#32 Ne gondoltam át, csípőből tüzeltem. Esetleg, ha áramot termel a cucc, ami valamilyen ellentétes irányú mozgást generáló szerkezetet hajt meg...?
-
lapaleves #31 nem tudom ez mennyire volt komolynak szánva, de ez a kütyü semmiképp nem tud nappal szembe menni (mint a vitorlás), mert hiányzik a nagy közegellenállású víz, amibe a hajó "belekapaszkodik". -
FoodLFG #30 lol ez jó volt. :D
Már azt hittem, hogy megfogtak, de nem! :P -
T0nk #29 A rakéta kezdeti sebessége viszi a nap felé. Mivel potyautasként ült egy vénusz küldetésen, ezért arra megy, amerre azt gyorsították. (bocsánat lassították)
A különbség, hogy ha minden sikerül, akkor egyrészt visszajön, másrészt még kijjebb is megy.
A különböző pályákról az Űrvilágon van egy jó cikksorozat, a gyakorlati kipróbáláshoz és megértéshez pedig ajánlom az osmos című játékot. -
endrúdí #28 -Na jó, most már qrva messze mentünk, forduljunk vissza
-
Tsol #27 Mikrométer, nem kilométer. Nem szóltam. -
#26 "átmérője körnek van"
Nem csak a kőrnek:
Ha ez a cucc négyzet alakú, 14 m oldalhosszúsággal, akkor az átlója 19,8 m, tehát belefér egy 20 m átmérőjű körbe, szóval felfogható a négyzet "átmérőjeként" (bár mindenesetre érdekes szóhasználat, annyi szent).
A gyorsulás/erő kavarásával kapcsolatos észrevétellel viszont egyetértek. -
Tsol #25 "vastagsága mindössze 7,5 mikrométer"
Nem szélessége? Ilyenért szólt rámnövénytanon a tanár. -
djw #24 ha sikerül elég nagy vitorlát csinálni és a földet hozzákötni, akkor talán kíjjebb is vihetnénk a bolygót és nem kéne parázni a globális felmelegedéstől :D
viccet félretéve: miért nem használják a gravitációs gyorsítást a napot körül keringve, hogy kiküldjenek valamit durva sebességgel a mélyűrbe? Úgy gyorsíthatnák fel, ahogy az apollósok, csak nem a Hold, hanem a Nap körül... -
willcox #23 Ezeket a cikkeket ki fordítja? Valami szandálos bölcsész? Elemi hibák vannak a cikkekben! -
willcox #22 "Szélessége minden oldalon 14 méter, átmérője pedig 20,1 méter." - átmérője körnek van. A másik épületes baromságot már DarkAngel69 leírta. -
Kovász #21 A napszél. Igaz, hogy nincs akkora felülete/felhajtó ereje, mint a vitorlának, viszont ezt kellőképp kompenzálja a nagyobb indulósebesség (gyk. köpés):D -
#20 Az emberi hülyeség és butaság. Elég taszító erő nem? :) -
#19 Ezt gondold át még egyszer! Mi is gyorsítja tovább a kiköpöttt rágót?
-
#18 Kérdezz meg egy vitorlázót! -
endrev #17 Én azt nem értem, hogy hogyan viheti a napvitorla a szondát a Nap felé... -
Kovász #16 Ha kiköpnek egy rágót a MIR-ből, még az is legyorsulja ezt a valamit:) -
#15 Az elv működőképességét már korábban bebizonyították. Csak ugye nem mindenki tudott erről. -
osztmivan #14 a cél az elv működőképességének bebizonyítása volt -
osztmivan #13 ált. isk. alapján kiszámolhattad volna
t=v/a
t= 13.88(m/s)/0.00112(m/s2) = 12400s = 206 perc = 3.44 óra alatt
de 500 km/h-ra 34 óra alatt
de a legfontosabb, hogy 50000 km/h-ra 3400 óra alatt.
-
gombabácsi #12 az csak jó ha átmegy rajta a mikroporszem, valószínűleg semmi baja nem lesz tőle a mikrolyukon kívül
amúgy szerintem úgy lenne értelme az ilyennek igazán, ha az űrben tudnák előállítani a vitorlát, és akkor több kilométer nagyságút is esetleg -
bmw #11 Jo lesz ez, csak hat meg kezdetleges eddig.... -
#10 Hát, jó nagy pofon ez is az alternatív energiaforrásokat lenézőknek. -
Freddy TNT #9 Valszeg akkor már jobban jársz ha kiszállsz és te magad tolod a gépet -
#8 Na, de ha ilyet szerelek a Skorpiómra, mennyit kell várni a zöldlámpától, hogy 50kmhra gyorsuljak a Rákóczin?! -
DarkAngel69 #7 Jaj,látszik, hogy fáradt vagyok. Hüjeségeket irkálok. m/s^2 a mértékegység. -
DarkAngel69 #6 Érdekes a cikk, azonban egy kicsit odafigyelhettek volna a fordításnál/írásnál, ugyanis a Newton az erõ mértékegysége Nemzetközi Mértékrendszerben és nem a gyorsulásé. A gyorsulás mértékegysége N/s^2. -
Jimmyke #5 Hát elég sérülékenynek tűnik. Egy mikroporszem is átviszi. -
#4 Több nap is van a galaxisban. -
#3 No retúr... aki/ami odamegy, ott is marad :) -
DEx- #2 őőő, és hogy jön vissza? -
#1 Kicsit lassú, de környezetbarát :D