37044

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
_LG_ #12299 jövök én is :)
-
Ezt miért tőlem kérded? Én azt tudom, hogy ezért a munkáért épeszű ember kb. ezért a bérezésért vállalja el. -
Molni nem értek veled egyet, hogy tűnnek el a falconosok, mert ha repülnél online, akkor látnád hogy PvP online kampányokra mekkora létszámokkal (oldalanként több 100fő) jelentkeznek, sokkal több online repülő század van, mint a DCS-ben. Tegyük hozzá, lehet, hogy a DCS-ben sokkal több a regisztrált letöltés, vagy vásárlás a modulokat tekintve, de ebből sokan foglalkoztak vele pár órácsákát, és megunták hogy nem tudják még a hajtóműveket sem beindítani. Vagy felmennek egy online szerverre, és fingja sincs a BVR-ről, így inkább felmegy aero dinamic szerverre funból repkedni, és ágyúzni a sajátokat a reptéren. DCS online szervereken a létszám alacsony. Van akinek bőven elég a DCS, hogy egymagában random repkedjen, de a régi arcok (köztük én is) nem erre vágynak, hanem kihívásra csapatban együtt működve a dinamikus PvP kampányban, mint anno Krími incidens.
Erőteljesen szemszög kérdése, hogy melyik szimulátor miben jó, egyáltalán nem mondanám azt, hogy a DCS viszi a pálmát. Sokaknak nem elégíti ki az igényét csak a grafika, meg a sok modul, amikor szinte összeegyeztethetetlen egy PvP alkalmával, amire még nem is alkalmas a DCS világa, hogy annyi klienst kezeljen. Sajnos az évtizedes előzmények és fejlődések üteméből kiindulva nem gondolnám, hogy a 2015 év a DCS éve lesz majd, sőt, nem kívánom, de ennél nagyobb sírás se legyen a vége.
Az szerintem nem helytálló, hogy DCS mission editorja minden igényt kielégít, amíg egy bugmentes dinamikus kampányt nem tudsz vele elindítani, amit egy másik program cirka 15 éve alkalmaz. Vicc kategória, hogy napokat kell dolgozni azon, hogy egy dinamikusnak tűnő kampányt összehozz (respect Snowfox).
-
Solt #12296 Igen tudod, a steamnek van offline módja.
Tom szerintem úgy érti, hogy azok, akik nem multiznak... tehát az a réteg, aki megveszi, és egyedül, vagy AI ellen repked vele. Nekik hulla mindegy a netkód. Ha pedig igaz a feltételezés, hogy ez a réteg jóval nagyobb mint az amelyik multizik, akkor máris érthető, hogy miért szarják telibe a netkód javítását. -
ezt az offline részre fejlesztést kifejtenéd,mert az nekem nem azt jelenti ha minden egyes modult neten kell regisztrálnom és onnan kell letöltenem, mégha dobozosan van is meg és a játék elinditásakor is ellenöriz a neten.
Nekem az offline rendszer azt jelenti, hogy megvettem a terméket és feltelepitettem a gépemre és onnantól azt kezdek vele amit akarok és csak akkor kell hozzá net ha multizni akarok.
Ez a DCS-nél igy van? Tudom net nélkül használni a modulokat vagy 2 gépen használni? -
Solt #12294 Akkor a kickstarteren mire alapozva ígértek 6 gépet plusz Normandiát, ha megvan a 150000 usd? -
Hááááááááááát.... Ez mérnöki munka. Odakint egy tisztességes mérnök éves keresete 65kt-ól felfelé indul, de itt még programozni is kell, stb. Ez jó esetben 1 max. 2 ember éves bére... És akkor nincs szotver licenszdíj és egyebek... -
Igen, ezen gondolkoztam én is, vajon mennyire lehet komolyan venni ezt az ambiciózus fa ütközésmodellt ED-től, ha a következő két térképen vagy sivatag, vagy sivatagos tengerpart lesz
-
Solt #12291 Laci! Anélkül, hogy a zsebekben turkálnék, csak egy igent, vagy egy nemet kérek szépen, ha belefér. Reális egy modulra az a 130000 usd? -
sakkay #12290 Remélem hamarosan kiderül.
Mindenesetre már igen várom a fákat-lévén nálam helikopter a főcsapás iránya-mert ma megint eszembe jutott miért hagytam abba a kamovot. Úgy törtek elő a fák közül a rakéták, mint a vadkanok. Az erdő közepébe rejtett ikercsövű meg vidáman lőtt péppé vagy fél tucat fán keresztül
. Így elég nehéz operálni..pedig még ez a szar kamov is egy vérengző vadálattá válna egyből, amint lesznek fák,(meg kicsit hullámosabb terep) a slusz poén, hogy sem Nevada sem a szoros nem az erdőiről híres, de nem vagyok telhetetlen
-
Caterpillar #12289 Látszik a törekvés (UH-1, Mi-8, Alba, C101, Hawk), de irgalmatlanul nehéz megoldani.
A StarCitizen is pont itt tart a fejlesztéssel, hogy egy űrhajóban több ember is ülhessen, sétálhasson miközben az űrhajó repül, harcol akármit csinál, anélkül, hogy szét lagolná magát az ember fia. -
Amikor Luthiert kirúgták pár hónapja, akkor az ED bevallása szerint a WW2-es vonalon csak a 109-es fejlesztési költsége 130000 dollár volt (és valszeg az nem is a vége, hiszen még mindig csak beta), ami ráadásul nem is a legelső légcsavaros gép, propos FM nagyjából a musztánggal együtt elkészült, sokkal kevesebb fedélzeti rendszere van mint egy modern jetnek (az is igaz, hogy szabványosítva sem volt úgy mint ma, gépenként rengeteg különböző megoldás egy azon feladatra), ráadásul Fw190-ből elég sok mindent lehetett kopizni is. Csak emlékeztetőül, az egész WW2-es project a kickstarteren 158000 dollárt gyűjtött, amit 2550 támogató dobott össze. Ha nem is nagyságrendekkel, de biztosan jóval több egy csöves gép fejlesztése. Kizárt, hogy pár ezres felhasználó csoport ezt eltartsa, az offline repkedők, alkalmi játékosok, fórumokon nem aktív játékosok száma mindig a többszöröse a fórumozóknak (régi il-2-nél ez 9-1 arányban volt), ezért van az, hogy a BoS fejlesztése is elsősorban offline játékosoknak felé fordult. Az is beszédes, hogy az ED-nél sem a netkód stabilitása a legégetőbb kérdés, hanem hogy adják ki a modulokat, tök mindegy, hogy van-e hozzá térkép vagy a planesetbe illik-e. Szerintem jóval több offline felhasználójuk van, mint amit itt saccoltatok, persze én is csak tippelek, de 10000 felhasználóval, akik teljes áron csak pár modult vesznek meg, a többit csak akcióban és leértékelve, egyszerűen nem lenne értelme futtatni a PC-s projectet. -
A multicrew az, ahol sokat lehetne nyerni. -
Caterpillar #12286 Na ez az, pontosan ezt mondtam én is, max félreérthető voltam.
Az egész lényege az volt, hogy rávilágítsak, nem ebből élnek elsődlegesen, ennyi pénzből ugyanis kizárt. Ahogy te is írtad, a katonai vonalon megtörténik a fejlesztés nagy része (a bevétellel együtt) a civil oldalon pedig minimális energiabefektetéssel (butítás ha szükséges - lásd A-10C JDAM) maximalizált bevétel a piaci szegmens sajátossága miatt (viszonylag magas ár - komplett játék ára / modul).
Igen sok modul van, de vegyük pl a MiG-15 -öt... Megcsinálták az F-86 -ot, onnan aztán pár érték módosításával egyáltalán nem akkora meló copy-paste módon csinálni egy másik modult. Persze reszelni kell, de nem 0-ról fejlesztés történik.
P-51 és társai pontosan ugyan ez.
Hogy mit hoz az EDGE, szerintem talány, mindenesetre a Coretex-es srácok (ők csinálják a Superbugot) tegnap azt mondták Facebookon egy kérdésre, hogy a madárka brutálisan néz ki, de nem mutathatnak képet EDe ugyanis letiltotta....
Ha megoldják végre akkor a multicrew is óriásit üthet, az meg ugye az EDe fél Alba megjelenésre van datálva (Albából készül 3rd party is)....
-
Adót fizetsz, vámot nem. -
sakkay #12284 Nem, nem erre gondolok. Ez a része a cégnek-szerintem-olyan mint egy leányvállalat. A tagadhatatlanul főcsapás irányból (katonai vonal)amúgy is bejövő és eladható információkat adják el civileknek-jó-pénzért. HA ez veszteséges lenne-nem csinálnák. Ilyen egyszerű. Ergo ez egy külön üzlet és minden bizonnyal meg is éri nekik. Az már más kérdés, hogy nem annyira-eddig-hogy komoly erőket csoportosítsanak(vagy vegyenek)föl ide. Én úgy látom, hogy egy kicsit több mint egy éve valami megváltozott. És nem csak a külsősökre értem. Szerintem az EDGE szele. Ha az bejönne, még igazán komoly pénzt is szerezhetnének, főleg ha egyre több pfm-es gépet kezdenek el kidobni. Igazából konkurencia nélkül vannak. Szerinted, mennyi lenne az aktív vásárló emberek száma, ha az edge tényleg!!hozná amit ígértek. Még a polgári repülőkből is özönlenének-pedig az nem kis szám. -
Caterpillar #12283 Pedig kíváncsi volnék, hogy akkor mégis, hogyan jönnek ki pozitívra, ha csak ebből van bevételük és nem 2 ember dolgozik rajta úgymond mellékesen...
-
sakkay #12282 Na ez hülyeség.
Így az életben nem lehet számolni, mert a tömegjátékokon kívül-ha így számolnánk-egy sem jönne ki pluszba..de kijönnek.
Értem én, hogy nem a pc szim a fő karakterük, értem azt is , hogy csak tankolásra elég. De azt ti sem hiszitek ugye el, hogy nem éri meg nekik, csak szeretik az embereket akik szimeznek, és ezért ez a rengeteg meló. Mondom mi a hülyeség. Ez az! Kifejtsem? Talán nem kell.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.01.06. 13:53:02 -
Caterpillar #12281 Nyilván direkt túllőttem az összegeket, és még így is nevetséges alacsony a végeredmény....
Off
Ha Németországból rendelsz valamit fizetsz adót? - Én sem tudom, de a kettő nem különbözik... Ezért is van euróban az ár dollár helyett.
On -
Na, itt kapaszkodj meg. A Falcon BMS4 meg 4000. Hát, azért ez elég kemény nem...? :)
Az anyagiakról. Ott is biztosan van adó és ÁFA is. Tehát a bevételük ennél kisebb volt, az ziher.
OFF
Soha nem gondoltam bele, ha Steam-en vásárolok, akkor itthon nem fizetek ÁFÁ-t?
ON -
Caterpillar #12279 A Facebook csoportjukat 6300 ember lájkolta. Feltételezve, hogy ezen kívül még van 4000 ember aki nem, és mindenki (tehát 10k ember) az összes modult teljes áron megvette akkor is csak 5,6M dollárnál járunk - Esetleg ehhez még vegyük hozzá a Lock On / FC rókabőröket és legyen nagyon durván számolva 7 millió dollár.
Ezt elosztod a 11 évre amióta van Lock On az nincs 640000 dollár évente és gyanítom nem 10 alkalmazottjuk van, és nem csak fizetés oldali kiadásról beszélünk.
-
Pedig azok. Abból élnek. A DCS eladásokból meg max néhányszor megtankolnak. -
bgabor #12277 Ettől még tény hogy van egy rakás gép amit csakis kizárólag szórakoztatási célokra készítettek.
Tudom egyébként hogy az A-10C projectjük honnan indult. Ettől még nem nevezném őket katonai fejlesztési orientáltságú cégnek.
-
Caterpillar #12276 Ezt remélem te sem gondoltad komolyan.... Ha picit is képben lennél az ED és a BelsimTek fő profiljávaival valószínűleg nem mondtál volna ilyet...
Sem az A-10C, sem a Mi-8, elsődlegesen nem nekünk készült, pont.
A másik kijelentésed miszerint:
"....senki se akar tizenhat éves repülőgépszimulátorral játszani, elvégre 2015öt írunk."
Mikor is jött ki a Flanker 2.0? 1999, a DCS pedig tetszik / nem tetszik, még mindig ezen a 16 éves programon alapul. Igen, sok minden változott, sokat hozzátettek, ettől függetlenül, még mindig van egy rakás modell, ami már akkor is megvolt, és azóta se nyúltak hozzá. -
Az eltűnt Falconos cimborákról akikről tudok magánéleti dolgok miatt tűntek el. A vicc, hogy én sem repültem komolyan a Falconnal kb. 5+ éve, mert csak fejlesztgettem...
A MiG-21bisz megfelelő lehet, mert tudtommal az F-4E és F-5E is benne van a törökök miatt. Ezek nagyon is kortárs gépek. Nem véletlenül említetetm, hogy F-111 és F-4E igen jó választás lenne új gépnek, de alapvetően minden régebbi gép. Foglalmam sincs, hogy miért akar olyan sok ember - Falconnál is ez hozta ki a szavazás - EF, Rafale, Super Hornet és már csilivi gépeket. Ezek képességeinek elég nagy része nem nyilvános. Ellenben a fenti gépek vagy pl. F-16A dokuja elég jól hozzáférhető, sokkal jobban modellezhető. Ezen felül a környezet is sokkal élvezetesebb, ahol nem csudarakétákkal lövöldöz mindenki egymásra. Legalábbis nekem az... -
bgabor #12274 Erre mondhatnám azt hogy ez van, ezt kell szeretni. Ez az egyetlen modern harci gép szimulátor a piacon, amely ilyen részletességgel engedi repülni a gépeket. Nem vagyok meglepve hogy eltűntek a Falconos emberek, senki se akar tizenhat éves repülőgépszimulátorral játszani, elvégre 2015öt írunk.
A második világháborús gépek azért kellettek mert elvileg készül a DCS-nek egy második világháborús verziója, normandiai gépekkel, DCS WWII: Europe 1944 néven, ahhoz kellenek. Engem is teljesen hidegen hagynak.
Bár megjegyezném hogy a DCS modern (viszonylag modern) hadszínterére a MiG-21Bis ugyanúgy nem illik oda mint a Mig-15 vagy a Sabre. Egyik gép sem bír harcértékkel a DCS 1990 körüli témájában.
Szerintem a DCS messze nem annyira bugos. A fő probléma az újítások és a fejlesztések csúszásával van. A mission editorra pedig panasz nem lehet, szinte minden igényt kilégít. -
bgabor #12273 Aha, nyilván tolonganak a világ hadseregei Huey meg G Cobra szimulátorért. Vagy MiG-15Bis/F-86osért. -
Én nem látom ennyire egyértelműnek a helyzetet. Azt sem nagyon látom. hogy a HC repszim terjedne. It is kb. ugyanaz a tábor van évek óta, nem tudom, hogy mikor talákoztam nagyszámű új emberrel itt vagy a Falcon topikban. A Falcon terén meg inkább csökkent a tábor, egy rakás régi "húzónévrő" évek óta nem hallottam semmit. Inkább azt mondanám, hogy pár régi ember elővette újra a joyt és a szimet, mert az elmúlt 7-8 évben felnőtt a gyereke és most már van ideje repülni is... (A BMS4 fórumon pl. ilyen visszatérők vannak, de új arcok alig.)
Az is szép, hogy külső modul határidőre jön, de - már elnézést - ki a tökömet érdekli az Alba, iskolagépek és II. vh-s gépek...? A DCS anno egy modern harci jetsimnek indult a Lonci folytatásaként. Ehhez képest az A-10C-t leszámítva semmiféle modern új katonaik gép nem készült hozzá eddig, pedig mi is volt a 2008 végén az ígéret? 9 havonta új gép, moduláris felépítés, toolok a 3rd party fejlesztőknek, stb. Ebből NULLA dolog lett igaz... Számomra az érdekes gépek a MiG-21bisz-től az F-16C és F/A-18C-ig terjednek időszakot nézve, de igazából egy F-111D/F vagy F-4E lette még fasza. Rohadtul nem érdekel az Me-109K, FW-190 és a jet trainerek.
A külső modul meg lehet akármilyen jó és kedves, ha a lenti példa alapján egy misszió összerakása bűvészmutatvány, mert a legalapvetőbb (én a lenti komment alapján az említett hibákat azoknak tartom) funkciók is atombugosak úgy, hogy a DCS World van vagy 4-5 éves... Én továbbra is csak reménykedek, hogy talán a DCS 2.0 megszünteti ezen hibák egy részét és az FPS is talán végre vállalható lesz és nem lesznek atomkemény grafikai zizik. "FPS radar", CBU füst = 0 FPS és társai. -
Caterpillar #12271 Maradjunk annyiban, én a Belsimtek -et nem nevezném külső csapatnak, és nem 1,5 éve dolgoznak az EDe -vel, maximum mi, akik a hadiipar maradékából dobott csontról leeső porcogót megkapjuk (ez lenne a DCS és moduljai) ennyit látunk.
Az EDe elsődlegesen nem miattunk van, nem is élvez prioritást a DCS.
Sajnos aki régebb óta követi az EDe tevékenységét, már csak akkor hiszi el ha kijött, vagy még akkor se (lásd Nevada amit kiadtak, majd vissza is vonták iziben)... -
bgabor #12270 Számomra a legnagyobb pozitívum hogy külső fejlesztőcsapatok is fejleszthetnek modulokat a játékba. És a külsősök (pl:a Belsimtek) az Eagle Dinamicsal ellentétben nem sz@roznak a határidők tologatásával, hanem időre szállítanak, ami bizony kellemes újdonság a DCS világában. Nézzétek csak meg a Belsimteket, jó ha másfél éve fejlesztenek a DCS-hez, és már kint van négy gépük, és egy fejlesztés alatt. -
bgabor #12269 Nyilván így van, de nem repülhetünk örökké a Falconnal, a DCS a jövő.
Nem tudom ti hogyan vagytok vele, de én szimulátorrajongóként nagyon kellemesen meglepődtem, hogy a DCSnek köszönhetően hosszú idő után újra fut fölfelé a műfaj szekere, a mai világban, ahol a a legtöbb játékos öt perc alatt kitanulható kezelést vár a játékoktól.
Ha a szimulátorrajongó csak egy pillantást vet a jövőbeli funkciókra és a már futó fejlesztésekre, összefut a nyál a szájában. -
Nem egészen. A lent leírt dolgok kb. manuálisan csinálják azt, amit a Falcon defaultból tól 0 játékostól várt erőfeszítéssel 16 éve már. Nem mindent ilyen szinten, de sok mindent meg magasabban. A difi az, hogy nagyon nem mindegy, hogy valaki ezen dolgozk vagy 8-10 órát és még tesztel bugkereséssel másik játékosokkal még 8-10-et vagy leülsz és 3 perc múlve már bevetést repülsz. Ja, és nem ismered egy darabig a környezetet míg a tesztereknek azért a meglepetés már kisebb...
Egyszer azért kipróbálnék ilyet a DCS 2.0-val. -
sakkay #12267 Na igen, ha őszinte akarok lenni akkor az első döbbenet a huey volt, aztán a minyo. A minyot azért említem többet, mert végtelenül rosszindulatú és ez nagyon tetszik. Kevesen repülik jól, de ha egyszer jól repülöd, akkor hatalmas élmény. Eddig a szimes életemben ez volt a legélvezetesebb amivel repültem. A huey hiába izgága, sokkal megbocsájtóbb mint a dagi. -
bgabor #12266 Azért dinamikus hadjárat nélkül is lehet élni, mint a példa is mutatja. :D -
bgabor #12265 Nekem a Kamov(a régi Black Shark1) után a Huey valami döbbenetes volt. A Kamovon minden simán ment, nyugodtan figyyelhettem a harci rendszerek kezelésére. A Huey-vel meg folyamatosan, másodpercről másodpercre élethalálharcot kell vívni. -
sakkay #12264 Na majd holnap. -
Pontosan ez a fajta dinamikusság az, amit hiányolok a DCS szériából. Gondolom nem kevés órát kell izzadni, mire összeraksz egy ilyet. -
_LG_ #12262 Szia! voltak kék erők, Krasnodartól nyugatra...rengetegen :D -
SnowFox79 #12261 nem vagyok saját gép közelében, de ha hazaértem megoldom a közelebb helyezést.
A kék erők nem eltüntek csak keresni kell őket. :-)
-
Főleg a koax szerintem.