37052

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Ok. Előtte a controls beállításokat mentsd el valami más helyre, ha még nem tetted meg, hogy azokat ne kelljen újra beállítani később.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.02.03. 13:08:39 -
metokote #13066 Köszönöm a válaszokat!Munka után nekirugaszkodom. -
"Tudod mit kell csinálni. Jóóóóóóó nagyokat bólogatni nekik,és biztosítani őket ,hogy tökéletesen látják a dolgot ,erre gipsz jakab megnyugszik,nektek meg mint mondtam hótmindegy:) "
Te sem bólogattál amikor Sakkay dícsérte a BoS-t :) De mi sem vagyunk mi ennyire toleránsak :) -
Indi69 #13064 Szia. A trainingben jobb felső sarokban írja mit, hogy csinálj. A briefing kép alján ott van a fly gomb, klik és már repülsz. Remélem ez volt a kérdés és tudtam segíteni. Üdv -
Nekem nem volt még ilyen hiba, fórumon azt a megoldást olvastam erre a "cannot open debriefing file" hibára, hogy az user/saved games (magyar Windowsnál felhasználók/-saját név-/mentett játékok) mappából töröld ki a DCS mappát. Játék következő indításkor újra létrehozza a szükséges fájlokat és jó lesz. -
metokote #13062 Missionban is próbálkoztam de a folyamat ugyanaz, azzal a különbséggl,hogy a töltés végén a briefingben találom magam.
Plussz információ ez a felirat olvasható......cannot open debriefing file.... -
Ha a kampányra gondolsz akkor azt válaszd ott su25T és start. Missionben is vannak küldik, illetve van a gyors küldi kreáló, ott be tudsz állítani pár dolgot és generál egy küldit. -
metokote #13060 Sziasztok!
Olyan jellegű kérdésem lenne felétek,hogy a napokban letöltöttem a dcs world ingyenes verzióját.
A kérdés telepítés után,hogy tudom játszani a játékot? A trainingben kijelölt gyakorlat után nyomok 1 startot.
A játék töltődik,majd kidob az asztalra,majd ismét tölt,végül a trainingben találom magam.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Solt #13059 A BoS nem jó példa, annak az IL-2 fórumban van a helye, és ott is ment a "vita" róla. :) Meglátásom szerint nem az eltérő véleménnyel van a baj, hanem a stílussal! Bármit meghallgatnánk ( főleg az IL2 topikban ), ha azt értelmes, felnőtt emberhez méltó stílusban adnák elő. Még politikáról is tudtunk normális hangnemben vitázni egymással, nem is kevés ideig... szerintem a WT-ről, BoS-ról is menne ugyanez, ha a megfelelő stílusban próbálkoznának...
A másik fő gond, a moderátorok viselkedése. Nyilván nem várom el, hogy az összes topikról naprakész információjuk legyen, de erre ott a házigazda. Ha panasz érkezik a topikból, akkor mielőtt nekiáll abban a nagyképű, lekezelő, irritáló stílusban "rendet" rakni, ami inkább még olaj a tűzre, előtte tájékozódjon a házigazdától, hogy mi a helyzet. Kik a törzstagok, ki kezdte, miért alakult ki a cirkusz, stb. Ha ezzel megvolt, akkor a normális figyelmeztetés után, mehet a menet...
Ehhez képest mit művelt ez a jonnyka gyerek már nem először? EZT kitől tanulta, hogy képzeli? Ehhez képest nézd meg EZT! PH-n így működnek a moderátorok... itt is lehetne így, és a balhék 90%-a nem folytatódna még durvábban... kizárólag egy kis kultúra kéne hozzá. :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.02.03. 11:41:30 -
pontijonny #13058 Azért mert keresi a helyét,unatkozik stb, és mint mondtam szeretné ő ezt csinálni csak nem tudja ,viszont beszélni azt tud róla.Meg próbál társakat toborozni az elképzeléséhez.
Van az a mondás ugye,hogy a ki tudja az csinálja aki meg nem az beszél róla.:) -
OFF
Hát igen. Ilyen pl. az Eugen. Csináltak egy fantasztikus alapot a Wargame szériával és képesek olyan balfasz modellező értékekkel feltölteni az adatbázist, hogy az ember legszívesebben fejberúgná őket. Egy rakás user mondja, hogy mi a hiba és miért, ők meg többnyire szarnak bele...
ON -
igen, pontosan erről beszélek. Miért ide jönnek minket okítani hogy a WT mekkora szim? Meg a BoS?
Hát maradjanak a saját topikban azt hali.
És ez a felháborító hogy utána mennek sírni a modikhoz, ők meg azokat bannolják akik védekeznek.
Mi mikor mentünk feszültséget kelteni / fikázni bárhová?
Soha.
Bár, majd ha nagyon elegem lesz akkor lehet hogy berontok a wt topikba és elkezdem szidni, aztán megyek én is a modikhoz.
-
Kicsit komplexebb feladat a repülőgép-szimulátor fejlesztés, mint egy scriptelt Battlefield 128. fejlesztése. Ott működik az évente kiadunk egy új rókabőrt és a sok vérpistike meg megveszi úgyis. Sokan nem tudják felfogni itt továbbra sem, hogy az ED elsősorban nem ebből él. Örülni kéne, hogy egyáltalán van valami és nem 20 éves játékokkal kell játszani... Egyébként meg kurvára unalmas ez az orosz utálatod. Kapásból lehet sorolni ezer más nyugati céget, ami sokkal durvábban szarik a felhasználókra. Amúgy ha meg nem tetszik a DCS és minden szar, meg köcsög fejlesztők akkor minek játszol vele és minek vagy még itt? Más hozzászólásod nincs, csak a szemét oroszok így meg úgy, kurvára uncsi... -
wittman #13054 Az is probléma, hogy értelmes vitát is nehéz folytatni, de erről is az ED tehet, mert ha kiadták volna a DCS 2-őt, akkor azzal foglalkoznánk... -
Caterpillar #13053 Még csak az sem lenne ám baj, ha azt mondja a WT szim, és nem tudja mi az a szim... Mert mondja, de miért itt? Miért jön ide közölni ezt az általa ténynek vélt állítást? Miért nem veregetik körbe egymás vállát ott, ahol ennek a helye van, és miért akarják ráerőltetni egy másik társaságra a véleményüket?
És ha már megteszi, hogy elmondja, mert miért ne mondhatná, akkor miért nem fogadja a kritikát, miért hozakodik vele elő többször? Miért nem látja be, hogy hiába próbálkozik?
túl sok kérdés, válaszok nélkül... :( -
pontijonny #13052 Tudod mit kell csinálni. Jóóóóóóó nagyokat bólogatni nekik,és biztosítani őket ,hogy tökéletesen látják a dolgot ,erre gipsz jakab megnyugszik,nektek meg mint mondtam hótmindegy:) Aztán ha Gipsz jakab mondjuk egyzser csak úgy érzi, hogy majd kipróbál egy igazi szimet és mint sokszor sok esetben pl bejött a Clod ba akkor mindenkilelövigyorsan ,erre aztán két féle reakció jöhet. Vagy eltöpreng,vagy kijelenti ,hogy az egy xar. Mondjuk meg is értem őket ,mert ki szereti ha állandóan a farok rossz oldalán állni. Azt nehéz beismerni,hogy tehetségtelen a műfajhoz,vagy nem akar (jobb esetben) nem tud elég időt szánni a dologra,így marad a xarozás. Emberi tulajdonság.
A repszim azaz ezek a rep harci szimek lássuk be nem valók mindenkinek,ahogy az életben sem lehetett mindenkiből vadászpilóta,vagy bombázó,mert kellettek hozzá megfelelő tulajdonságok,úgy itt se ,bárhogy is vágyakozik rá sok ember. Mert van aki gyakorolhat napestig akkor se talál el egy parlamentet se ha az az orra előtt van. Volt ilyen srác annó a ricsiben ,de ettől még lelkes volt,és szerettük ,viszont ő is tisztán látta mi a helyzet:)
Szóval ez egy ilyen szerintem,nem kell velük foglalkozni. Engem nem is igazán ezek bosszantottak soha hanem,hogy futkározik adminokhoz a sok gyenge lelkű,mert maga nem tud kiállni a vélt vagy valós igaza mellett. Na ez a beteg dolog szerintem:)
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.02.03. 09:29:05 -
van benne igazság amit mondasz Laca, de én azt hozzátenném még hogy -legalábbis nekem- az alap problémám az ide betévedő WT-sekkel hogy nincsenek tisztában a szimulátor fogalmával. Lehet hogy életükben a WT az egyetlen amit próbáltak, sikereik vannak benne mert 25 csillagot kaptak egy küldetésben ahol 83 gépet lelőttek/szétbombáztak mittomén, és azzal jönnek hogy mekkora szim.
Pedig nem az, hanem egy árkád repülős játék, csak ők azt hiszik hogy szim.
Igazad van hogy egy idő után kiismerhető a legbonyolultabb játék (pl DCS) is, de ezzel nincs semmi gond. Meg azzal sem hogy ha valaki élvezi a WT-t. Mi sem megyünk a WT fórumba hogy milyen gagyi, ha valaki szereti akkor játsszon vele, ennyi.
Csak ne keverje össze azokkal a játékokkal amiket eleve szimulátornak fejlesztettek. -
pontijonny #13050 Tomi:) Nekem ebből az jött le,hogy te diplomatikusan megegyezés útján,hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon elvet követve intézted,míg én az igazságot kerestem. Azt egy szóval sem vitatom,hogy eredményesebb a te általad választott módszer,viszont én meg nem szeretem a xart kenegetni. Az egy más kérdés ,hogy míg engem azért baxtak ki mert sértette őket az igazság,és a hatalmuknál fogva ezt megtehették, (mindenesetre és végig normális hangnemben beszéltem velük) de sajna ezt megszoktam már ,bár azért amilyen szöveget megengedett pl velem szemben ez a jonny gyerek kétlem ,hogy szemtől szemben ezt abszolválta volna,tipikus nethuszár hozzáállás:)
Szóval nem vagyunk egyformák,nincs is evvel semmi baj,csak ha már vetted a fáradságot ,hogy véleményezz engem akkor gondoltam lásd az érem másik oldalát is.
Mindamellett ezek a szim meg nem szim viták teljesen értelmetlenek ,most,hogy nem foglalkozom behatóbban a "repkedéssel" kicsit tisztábban látom ezt szerintem.
Játékokról beszélünk, mindenkinek habitusától függ mi jön be,de azért lássuk be ,hogy sok év szimulátorozás után max egy két hét amig megszokja az ember egy egy bonyolultabb gép kezelését és utána az is rutinszerűvé válik ,észre sem veszi mit miért csinál, automatikus minden mozdulat,ergo hót mindegy,hogy DCS vagy wartündér mert a végeredmény ugyan az lesz le kell lőni az ellent.
Olyan ez mint amikor megkapod a jogsit ,és az első időkben micsoda nagy dolog autót vezetni,de 30 év után pont mindegy mibe ül bele az ember mert már semmi sem nyújt újdonságot,lehet az felszerelve bármely technikával.
Különben jellemzően azok vergődnek ezekkel az összehasonlításokkal akik valamely oknál fogva vakegerek ezekben a harci szimekben,és győzködik magukat azaz megmagyarázzák önmaguknak (és persze másoknak is) ,hogy mit miért csinálnak azaz mit használnak és mit nem.
Mert azért ugye jellemzően ezek a játékok inkább a légiharcot hivatottak szimulálni ,vagyis én mindig is ezt helyeztem előtérbe,mert mint fentebb leírtam maga a gép kezelése az rutin egy idő után,bár a harc is azzá lesz ,ezt te is ugyan így tudod,ritka az amikor már meglepődsz dolgokon.Ha mindent jól csinálsz ,szinte lelőhetetlen vagy (legalábbis a prop os gépek tekintetében) .Ehhez kel az évek meg a rutin.
Úgy ,hogy had mondja x-y ,hogy szerinte ez vagy az a jobb ,,a lényeg ,hogy neked mi az ami tetszik,rá kell hagyni mindenkire oszt béke van.
Nem kell pálcát törni ,,mondja az "okosságát",rá kell bólintani,ő megnyugszik ,neked meg mindegy ,és van bodottág:)
Különben mindegy is az alapvetésn ez nem változtat. -
Laca. Hát szoktam én össze vissza beszélni? :) Az admin topik visszalapozható, ott van, olvasd el. Nem is tudtad, hogy egyáltalán létezik az a topik amíg nem írtam il2 fórumba, hogy van ilyen, és fürtös ügyét elrendeztük. Ha visszajön az aki adta, megbeszélik és kitiltás helyett kapja a figyelmeztetést. Te csak ezután mentél át ugyanoda, és tiltattad ki magad azzal, hogy ott verted az asztalt, hogy márpedig azonnal oldjanak fel mindent. Aztán meg azzal, hogy hogyan beszélnek veled. Aztán meg hogy kirúgatsz mindenkit :)
Neked ebből az jött le, hogy én csak vakaróztam amíg te odamentél, helyretettél mindenkit, és elintézted egymagad, akkor mondd már el, Fürtös miért azokat az engedményeket kapta, amiket én beszéltem meg velük. és miért nem azokat, amiket te akartál elérni? Biztos jó oka van ennek is, csak nekem nincs fogalmam róla :) -
wittman #13048 Ráadásul ez max 7km-es hatótávolság is egy bug miatt van, pontosan a weapons.dll-ben elkúrták a H-25ML gyorsítási idejét, pár másodpercig gyorsít nem elégséges sebességre. Teszteltem, 4000 méter magasról indítva is 7km kornyékén egyszerűen leesik...Su-25T-n is minusz egy jó fegyverzet...
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.02.02. 23:01:04 -
pontijonny #13047 Tom:) Ne beszélj mán össze vissza,fogalmad sincs mi miért volt:)
Csak a tények miatt na. Fürti dolgát pont nem intézte el senki sem addig ,mindannyian csak vakaróztatok,de a lényeg felett könnyedén átsiklot mindenki. Mégpedig azon az apró momentumon,hogy igaztalan volt a vád vele kapcsolatban.
És már csak a végén mondtam,hogy ha lúd akkor had legyen kövér, viszont az én kitiltásom az meg pláne nem volt fair.
No mind1 csak azért írtam,hogy ne terjessz már minden félét testvírem, :)
Amúgy olvasom a fórumot csak nincs mit mondanom lévén nem repkedek,bár szvsz ezzel kb a topiklakók 90% a így van:)
Ha játszanék aktív lennék .
Érdekes vagy sem számodra:)
Na csak ezért regeltem a francba bele:) -
wittman #13046 Szeva!
Természetesen használnánk, de így tökéletesen szar...
S-25L szinte mindig van rajtunk, a H-25ML-nek csökkentették a maximális indítási távolságát 7km-re, így előnye az S-25L-el szemben, hogy gyorsabb rakéta.
-
Értem én , hogy nem mi vagyunk az etalon akihez mérik az árakat,de olyanról is voltak hirek, hogy ingyen adják , hogy tényleg mindenkinek legyen, persze ezt én sem hiszem el,de a 200dollár is nagyon messze van az ingyentől. -
SnowFox79 #13044 nem lehet átváltani -
Solt #13043 Tavalyi infó alapján 2-400 usd-re tervezik a végleges árat. Eleinte nyilván drágább lesz az újdonság varázsa miatt, de aztán beáll majd az ára a 200 usd körüli árra. A facebook guru számításai hosszú távon csak akkor jöhetnek be, ha széles réteg számára lesz elérhető... -
Ez realtív fogalom. Nyugati szemlélet szerint az az ár az "mindneki". Ez ottani fizu mellett nem pénz a azoknak, akik komolyan gondolják... Ezen felül továbbra sem értem, hogy egy bevezetés alatt álló proto termék árából miért extrapolálsz... Majd, ha a full HD-s változat lesz X éve sorozatgyártásban és lesz hozzá tucatnyi játék akkor majd lehet nézni az eredményeket. Ez még nem termék...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.02.02. 20:31:05 -
csak nem tudom ebből hogyan lesz "tucat termék" ahogy igérték, hogy mindenkihez eljusson aki akarja.Ez ebben az árért nagyon nem az . -
Oculus Rift DK2
hmmm sokat használta :) -
gsg16 #13039 Ne etesd a trollt,hanem szánd őt! -
beci43 #13038 Kezd kiveszni a fórumkultúra,egyre inkább a durva sértéseknek ad helyet.Gyerekek egy szimulátorról,játékról beszélünk!Béke... -
ennyire nem ismerem a háttértörténetet, csak azért fura volt ahogy zajlott . -
Solt #13036 Morog egy kicsit, aztán lenyugszik és visszajön... Ez volt a múltkor, gondolom ez lesz most is. A társaság szerintem kiváló... :) -
Caterpillar #13035 Az hagyján, hogy áll a bál, néha jó a flém, nade behány ide valamit, ugranak rá az emberek, utána még egy kicsit odaszúr, még nagyobb felháborodás, de addigra már csak röhög a markába és nem áll ki, érveléssel vitázni, megmutatni milyen is az a nem
....parasztszínvonal a ti "vitakultúrátok"....
-
A regelés dátuma lényegtelen, attól még bárki lehet paraszt, csak mert régi a reg, és normális ha új. Egy admin, aki egyébként nem topiklakó ezt nem tudhatja, ő csak annyit lát, hogy ki mit írt nem sokkal azelőtt, ki szegett moderálási szabályt és ki nem. Ha itt konkrétan Fürtös és Laca esetére gondolsz, Fürtös kitiltását visszavonták, csak át kellett menni az admin topikba és normálisan elmondani, hogy mi hogyan történt. Mikor ezzel megvoltam, és Fürtös ügye rendezve lett, akkor ment át Laca ugyanaz miatt, azzal a felkiáltással, hogy ő most kirúgatja magát. Hát, pontosan ez is történt. Én bírtam Laca stílusát, de azt meg ő nem vette észre, hogy ki vevő rá és ki nem. Az adminok nem voltak. Szar ügy. Az viszont furcsa volt nekem, hogy ha annyira jó az a társaság, akkor miért lépett le végleg? Ezt már tőle kéne megkérdezni. Ezek szerint egyetlen adminnal való vita elég ahhoz, hogy az összes többi fórumlakónak pá-pát intsen, nekem az is furcsa kissé, de mondjuk Laca ezt MKHL-ben is eljátszotta párszor. Megunta, szó nélkül hónapokra lelépett úgy, hogy TS-re sem jött föl dumálni (én egy angol admin sráctól tudtam meg, hogy töröltette magát a csapatból), majd fél év múlva visszajött mintha mi sem történt volna. Ez is érdekes hozzáállás azért, na.
-
Köszi a választ! :) Te így repülöd a Szu-25A-t? Mennyire használjátok az irányított fegyvereket a küldetések során?
@PhantomAss: A RoF topikban mikor? :) (#13019)
-
és a legdurvább az hogy nem a több éves multtal rendelkező forumozót védik a modik hanem az uj reget és a régit bannolják és emiatt közösségromboló hatást váltanak ki és csak vérszemet kapnak az ujak, hogy ezt meg lehet tenni .
-
Pontosan így van. Olyan embereknek kellene megmagyaráznod, hogy mitől más a DCS mint a WT, akit pont a lényeg vagy nem érdekel, vagy nem ért hozzá. Egy szimulátor nem csak a légi harcról szól, és a légi harc sem csak a bot ráncigálásról szól. Akt a WT-s 16v16-os furball tökéletesen kielégít, az nyilvánvalóan nem a szimulációt keresi. Az viszont durva, amikor már magyarázkodnod kell, hogy miért nem lesz soha alternatíva annak, aki HC szimekkel repked. 
Érdekes egyébként, hogy tényleg sokkal több a WT-s arc a fórumokon, de nem csak itt, hanem az angol fórumokon is. És ott is ugyanez a faszság meg, hogy "nem is olyan szar az, nem is annyira más, próbáld ki, érdemes". Az sem lehet mondani, hogy a WT hibája lenne, ha úgy promózzák azt a szart, ahogy, a mai világban mindig találni olyan pocokhülyéket, akik azt is elhiszik, hogy a citromlé csak aromából készül, a bútorápoló meg valódi citromból.
Egy ideig még vicces is lehetne, csak aztán beesnek olyanok, mint decemberben az a gyökér, és áll a bál napokig
-
DCS: Hogyan lehet a mission editor-ban a map-ot átváltani GPS módra? Van erre lehetőség,mint korábbi elődje a LockOn-ban? -
wittman #13029 Régen még milyen jó kis parázs viták folytak lockon vs falcon vonalon, most meg... -
Ezt írtad szó szerint:
"az a plusz, ami miatt az ember a DCS-t választaná (plusz kidolgozottság) ezeknél a gépeknél (sabre, mig15) nincs meg úgy mint a modern gépeknél. Elvégre alig van bennük elektronikus berendezés, a legbonyolultabb berendezés bennük a Sabre giroszkópos célkeresztje"
Elektronika valóban nincs bennük, de nem ettől szimulátor hogy milyen bonyolult berendezések vannak benne. Akkor ezek szerint egy ww1-es repülőgép már nem lehet szimulátor, egy f15 meg az, bármelyik játékban is van?
A DCS attól szim (a ww2-es gépeket összehasonlítva), hogy a repülési modell és a fedélzeti rendszerek modellezése/működése nagyon közel áll a valósághoz, míg a WT egy árkád játék ehhez képest nulla kidolgozottsággal.
Biztosan remek légicsatákat lehet vívni benne, de nem szimulátor.