37055

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
3 napos. Ma raktam rá nagy gépre és lőttem be a DCS-hez... közben találtam valamit. Ha jól értem mintha neki is valami ilyen gondja lett volna. De a megoldáshoz szét kell szedni...
"""
BRAVO TO THRUSTMASTER!
I've asked a few of you if you were the one I was talking to about the stick getting loose and tilting to the right ever so slightly. Looking over on the ED forums I'd seen some others who had this issue as well and for the most part relented to dead zoning out that area.
I wasn't really ready to accept that so I wrote an email to TM support. I explained the problem to them and to my chagrin their initial response wasn't really my favourite- to the tune of do a diagnostic in Windows Control Panel... I said this was 100% mechanical in nature and that template response wasn't really what I expect from a company I bought a 500+ dollar stick from. I said that somewhat politely (read: I was bordering on a teensie bit ignorant)
The next response was much better- and they provided me a step by step instruction to disassembling the stick and what to look for. There is a rubber gasket that should have been underneath the pressure ring but it had worked itself to the top somehow. I moved it back where it belonged, moved some of the lubricant around a bit and put it back together. The stick is like brand new.
Some folks take out the spring and do some additional modification to it but I liked it the way it felt right out of the box. Other people take it one step further and take the entire pivot ball assembly off and polish it down to reapply a different type of lube... I had it in the back of my mind but taking out the pins that hold the assembly in place were a bit farther than I wanted to go.
Anyway- If anyone is having issues with their TM and find that it has worked its way loose then let me know and I'll pass on the same document they forwarded to me.
EDIT: I had to try to attach it for someone over at SimHQ so I might as well just share it here.
https://drive.google.com/file/d/0B8MeQLQ7pOpjbFFPYWhGSkJFU1E/edit
""""" -
Frenky #14149 Sziasztok! Egy kis segítség kellene. Sokat olvastam már a FacetrackNOIR progiról, próbáltam is már, de soha nem jött össze, hogy használni is tudjam a DCS_hez. Leírná valaki részletesen, hogy mit hogyan kell csinálni, ahhoz, hogy normálisan működjön amikor játszom a DCS_vel? Arra gondolok, hogy ugye felteszem az alap programot, aztán mit hogyan, melyik kimenet és a lényeg, a DCS_ben mit kell beállítani és hol?! Nincs LED_es cuccom, elvileg nélküle is működnie kell, ezt írták a honlapon.? Van egy Logitech communicate STX webkamerám, nem mai darab, de anno jónak számított. Egyenlőre szeretném kipróbálni DCS alatt LED és más cuccok nélkül, ha persze lehetséges, aztán majd valamikor beszerzek egy normális eszközt. A fórumokban olvastam, hogy LED_ek nélkül elég sassú lehet, de megoldható. Amennyiben van más program ami jobb és CSAK egy webkamera kell, természetesen az is érdekel! Team Speak-en is megbeszélhetnénk, ha segítene valaki elmagyarázni, talán jobban menne az okítás... Üdv, HUNter/Frenky
Ezen a videón is műXik: FaceTrackNoIR Bemutató1
Ez lenne a szoftver: FaceTrackNoIR Letöltés
-
Solt #14148 Szét ne szedje! :) Ha garanciális, akkor vigye vissza... -
beci43 #14147 Új?Szedd szét,lehet hogy csak vmelyik csavar vagy illesztés kilazult. -
azt a qva de idegesít. nem is lehet középre kalibrálni. Hiába adok neki dead zone-t akkor is az X tengelyen jobbra kitérítve hamarabb érzékeli mint amikor balra térítem ki. Az Y tengely az tökéletes.
Most mi legyen, vigyem vissza?
HELP!
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.03.09. 18:50:38 -
Ludowik #14145 Azt kell mondjam sajna a dcs zabálja a gépemet nekem is nvidia gtx650ti 1gb win764 bit 16Gb ram i7 4 magos3.5GHz és közepesre állítva is max60-70 néha 80 fps de lezuhan 30 ra is néha. Ez másik játékkal fullra állítva 120fps! De bármilyen játékkal repeszt 90-100 fpssel. Szóval nem a gépekkel van baj mert 560ti vel is mennie kéne szépen meg 8 Gb rammal is. Az hogy ha 2Gb rammal akarsz játszani az viszont baj sajna. És igen amíg a Dcs ennyire atomerőművet kíván. Sajna nincsen miről beszélni.És igen nekem is kevés a vga 1 Gb hiszen sosincs annyi mert olyan 980 max. -
led megoldódott. de a kotyogás még mindig zavar egy 100e feletti cuccnál.... -
még valami.
az normális hogy van egy icipici kotyogása a botnak (kb 3 mm) jobbra amit természetesen kitérésnek érzékel? ez elfogadható normális efektus vagy nem kellene ilyen gondoknak lennie ezzel a termékkel? -
Vadiúj warthogomon a target-ben kikapcsoltam a gázkar panelvilágítást.
Bekonfigoltam a gombokat, és most nem tudom visszakapcsolni!!!! Alap profilban is hiába csúsztatom a csúszkát, semmi. Hiába pipálok be minden led-et semmi.
Ötlet???? -
Én kb másfél éve vagyok tag, 3D modelleket csinálgatok nekik, amikor épp van időm.
Nem frissül Steamen keresztül, de nem is tiltja meg a steam, hogy TF patch-el offline vagy online játssz. Hogy együtt élne, az kicsit túlzás :D, gyakorlatilag minden online szerver TF patch-el fut, nem csak mert stabilabb és sok extra tartalom van benne, de pl online cheat védelem sem volt az alap clodban. Az írta át a gépek vagy fegyverek paramétereit, aki akarta. Olyan modokat használtál, amiket akartál, és egy ideig ezt a fejlesztők még bátorították is, hiszen amikor kijött a clod annyira bugos volt, hogy sok javítás és ötlet közvetlenül a játékosoktól jött.
A cikkedből küldd át az ide vonatkozó részt, és megnézem hogy mit lehet hozzátenni. -
wittman #14140 Én elég sűrűn tesztelek hardvereket főleg, DCS-hez, hogy tudjak tanácsot adni az ezredben meg a virtuális repülést szerető embereknek, hogy mit érdemes venni. Folyamatosan monitorozom a hardverek kihasználtságát is egy másik monitoron, így adott pillanatban látok mindent.
Reaper jól írta, hogy sajnos vga terén jelenleg csak Nvidia-val vga-val jobban fut, mint HD 7800-as vagy 7900-as vga-kal., de azt is észrevettem, hogy vannak olyan verziók is, amelyekben Nvidia is szenved, főleg azokon a repülőtereken, ahol vannak fedett repülőgép bunkerek. Ez jelenleg most is tapasztalható!
Én is belefutottam, hogy pl a HD 7870-es 2GB Vram-os kártyával brutálisan szar FPS volt, sokszor 20, high beállításon, FullHD-ban. Ekkor volt egy Nvidia GTX560Ti 1GB-os kártyám, amivel ugyanott, ugyanazon beállításon 40 FPS volt! Utána jártam a problémának, ami a VRam kihasználtságban jött ki. A DCS futtatásakor a HD7870-es kártya 2GB VRam-ja állandóan tele volt, az Nvidia GTX 560Ti meg 980MB-on megállt. Mint kiderült az AMD driverében lévő memórai menedzsment része volt szar a HD 7800-as sorozathoz, ami abban állt meg, hogy a már nem használt textúrákat nem ürítette, így mikor a VRam megtelt, folyamatosan arra várt az új textúra, hogy legyen neki szabad hely, de előtte törölnie kellett a régit a VRamból. Ez elvileg igen kevés idő lenne, de érezhető hatása volt, amit az AMD el is ismert és megígérte, hogy írni fognak egy drivert teljesen előlről, amiben átdolgozott memória menedzsment lesz. Közben azt is hozzá kell tenni, hogy a HD 7870-es kb 20%-al erősebb vga, mint a GTX560Ti és minden más játékkal gyönyörűen futott...csak a DCS-t nem szereti. A jelenleg AMD Catalyst 14.12 Omega drivert még nem teszteltem a HD 7800-as sorozattal, de talán érdemes próbát tenni.
Tehát a kihasználtság: Nvidia kártyákon 2GB VRam jó hatással van, lehet élsimítást és AF-et kapcsolni, akkor sem lesz teli a VRam, de high beállításon kb 1,2-1,3GB VRam igénye van. GPU esetén a GTX 580-asok pl sokszor 90%-on mennek, de volt már nekem 99%-on is. CPU sosem értem el a 60%-ot magonként, de azt is érdemes megjegyezni, hogy mind a négy magot használja, de persze nem egyformán.
RAM használat, amii DCS verzióként is változik, de átlag 2-2,5GB-ot fogyasztanak.
Vegyétek figyelemebe, hogy ezek az értékek mindig multiplayerben mértem, mert így kevesebbet eszik a gép. Szerverként sokkal többet fogyaszt, főleg RAM-ból(6GB) és CPU-ból(4magos AMD proci esetén, két mag 90%-on, másik két mag 30-40%-on). Aki single-ben repül, az is tapasztalhat hasonlót, hogy többet CPU és RAM igénye van.
Én jelenleg AMD FX 4350(4,2GHz), 8GB DDR3 RAM, GTX 580 3GB VRam és SSD-t használok DCS-hez, 4096x4096-os talajtextúrával, FullHD 4xAA, 16xAF, HDR: Cold, de csak Grúzia területén van átlag 30FPS, máshol 40-60. Persze mikor robban a kazettás bomba és belenézek, akkor nálam is FPS Drop van, de ez a DCS bugja. És én nem repülök kondenzben, hanem sokszor csak 2000 méteren, meg lentebb.
-
Ja, hogy te is tag vagy? Ezt most tudtam meg. Akkor gratula. Egyébként ez azt jelenti, hogy egy illegál 3rd party izé is Steam-en keresztül frissül és a két vonal egymás mellett él tovább? Na, ez sem semmi. A készülő szmulátoros írásba ez egy érdekes szál lenne, én örülnék, ha röviden te beleírnád. -
Nem nyílt program, megvan a tulajdonosa, a BoS-t készítő 777 stúdió vette meg az Il-2 jogokat miután a CloD-ot elkaszálták. Pár Angol, Kanadai és Amerikai srác indította el a Team Fusion-t nem sokkal később, és ez a kis csapat kalapálgatja a clodot amennyire tudjuk. Ez egy non profit, hobbi csapat, még támogatásokat sem fogadunk el, pont a lehetséges jogi következmények miatt. A 777-esek utálnak is minket mint a szart, főleg azért, mert az RRG studiót, Luthierrel együtt azért rúgta ki az 1C, mert a 777-esek meggyőzték őket, hogy a CloD annyira szar, hogy lehetetlen rendbe tenni, inkább váltsanak a ROF engine-re, ami tutijó lesz. Hát, nem lett :) A fórumon meg rendszeres összehasonlítási alap lett a TF-es CloD... De addig nem csinálnak semmi jogi ellenlépést, amíg nem akarnak shitstormot a nyakukba, elvégre a TF patchek óta játszható a clod, és elég necces lenne perelni minket azért, mert rendbetettük azt a játékot, amiért anno nem kevés pénzt fizettünk ki (na ja, a jogokkal együtt övék lett a felelősség is a korábbi címekért). Így sem rózsás a 777 megítélése manapság, szerencsére nem is vállalják be ezt a huzavonát. Egyébként, ha perelnének, akkor elég valószínű lenne, hogy a TF-nek abba kellene hagynia minden fejlesztést, és a Steam-en is letilthatnák a TF patcheket (VAC-al simán megtehetnék). Ezért mi is igyekszünk nem konfrontálódni velük, például bevallottan soha nem fogunk keleti fronton játszódó kiegészítéseket a játékba engedni (közvetlenül ne legyen konkurenciája a BoS-nak). Mi egyébként sem tudunk olyan ütemben fejleszteni, mint egy fizetett csapat, hosszú távon sincs értelme perelniük minket.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.09. 14:56:09 -
Elég nehéz kérdés, és nincs is biztos válasz, mert minden PC más és más. Nem ismerem a DCS belvilágát, nem is tesztelgettem sokat, de lehet, hogy érdemes lenne olyan monitoring programokat feltenned, amik nézik, logolják a CPU és GPU kihasználtságot. Ott lehet látni, hogy a proci vagy a videokártya a szűk keresztmetszet, és látod azt is, hogy egyik-másik opció lekapcsolása hol hoz javulást. Ha végletekig lebutított grafikai elemekkel sem gyorsul, akkor nem gondolnám, hogy a videokártya lenne a ludas, max a felbontás, de egy full HD ma már eléggé alapkövetelmény. Az avionika, fizikai számítások nagyon sok proci időt el tudnak vinni (clodban a complex engine management kikapcsolása hozhat 5-10 fps-t is), a szimulátorokban a shaderek, effektek (GPU igényes számolások) jóval kevésbé vannak jelen, mint más játékokban, ezért inkább proci szokott a gyenge lenni, nem a videokártya. Aztán a DCS-en kívül is érdemes körbenézni, nincs-e olyan program a háttérben, ami lefogja a rendszert? Van-e olyan program, ami sok procit használ, lekapcsolható-e a játék alatt? Esetleg ED fórumon kérdezz körbe, kinek volt hasonló tapasztalata hasonló konfigon, volt-e valami megoldás rá?
Az biztos, hogy üres pályán, néhány földi céllal, pár másik géppel a légtérben nálam egész jól fut (csak gépet váltani ne kelljen), pedig az én gépem szarabb mint a tied (AMD 1055T proci, 560Ti 1GB kártya, 8GB RAM). Ha a légvédelem rákezd, vagy online bemegyek 15-20 gép közé, akkor diavetítés (proci lesz a kevés). -
Solt #14136 Köszönöm! :) -
A CloD akkor egyébként már nyílt / szabadon fejleszthetővé vált? Felkarolta egy önszerveződő csapat? -
Kapásból úgy indul, hogy felejtsd el az Ati-t... Nekem Phenom II X4 BE 965 (3,4Ghz), 6GB DDR2-800, ASUS GTX 580DCUII, valamint SSD van és tökéletesen fut High beállításokkal. Még az amúgy szarul optimalizált MiG-21bisz-ben is van 40-50fps a kabinban, pedig ugye nem mai csirke a gépem...
Utoljára szerkesztette: Reaper, 2015.03.09. 14:12:59 -
Nincs mostanában tervben a clod engine-jének a variálása, ami a technikai részét illeti, szerencsére egész jól összeállt, nincsenek tömeges fagyások, akadások, megmagyarázhatatlan bugok. Van probléma az SLI-vel (amióta kiadták), van pár konfig amin akad, receg, de olyan probléma, ami nagy tömegeket érintene, olyan nincs. Nem hiszem, hogy megbolygatnák, főleg, hogy a programozóknak van elég dolguk azzal, hogy új fícsöröket, új tartalmakat tegyenek a játékba. Ráadásul pont a core.dll a legjobban védett fájl, ahhoz csak korlátozott hozzáférésünk volt eddig is, és az tartalmazza azokat a kódokat, amik a procival, videokártyával közvetlenül dolgoznak. Szerintem forráskód nélkül nem sok esély van erre. -
A DCS-nél nem értem, hogy mi viszi az FPS-t. 3-4 km magasan repkeve lentebb véve a grafikát nemhogy szép, de kifejezetten ocsmány, ha annál is lejebb veszed, mint amit mutattam. Nem vicc, de szinte semmivel sem szebb, mint az "ősellenség" Falcon BMS4, mert a DCS-ben is a városok helynén nagyrészt csak textúra marad, még ha nem teljesen repetitív. A gép több tízezer polija sem látszik. Akkor mi visz úgy az FPS-t? Nehogy már annyivel több avionikai számítás legyen egy telejesen üres free flight-ban...
Nagyon kezdek töprengeni azon, hogy mennyiben fáj egy olyan gép, amin értelmesen fut a DCS/2.0 és úgy, hogy közben ne egy fűnyíró hangját produkálja a sok venti miatt... Lehet, hogy ennyit nekem meg sem ér? Még, ha drágább CPU-t is vettem volna a jelek szerint 2012-es árfolyamon egy 230k-s gépen (monitor nélkül) is csak szenvedés a cucc...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.09. 13:57:53 -
Solt #14131 A mostani GDC-n elég nagy figyelmet kaptak az ú API-k... van arra esély, hogy valamelyiket be tudjátok építeni a CloD-ba forráskód nélkül? -
FPS-ekkel összehasonlítani teljesen felesleges, abszolút más technológia, más engine. HA DCS-ben csak egy repülőtér lenne lemodellezve, 100 km2-nyi területtel, akkor ez is hasítana mint az állat. A repülőszimulátorokban azt nehéz megoldani, hogy talajon állva is jól nézzen ki, meg 10 km magasan repülve is jól nézzen ki, miközben 250000 km2 területet kell mozgatnia úgy, hogy a fegyverek hatótávolságán belül a célokkal is számolnia kell, meg a fizikával is számolnia kell, meg a háttérben történő dolgokkal is számolnia kell. Ebből a szempontból talán az Arma az, ami a legközelebb áll ehhez, de annak a gépigényét -ekkora látótávolságnál- inkább ne is említsük :) WW2-es szimulátorokban annyival jobb a helyzet, hogy nincs BVR harcászat sem légi sem földi célok ellen, sokkal kisebb a buborék, amit a júzer felé meg kell jeleníteni. DCS-nél sajnos ez a rész sokkal szarabb, még akkor is képes beszaggatni a játék, ha olyan irányba nézek, ahol csak 50 km-re történik valami a talajon. -
Nekem is 2GB van oszt láthatod, hogy mire elég. Kb. semmire.... :(
(Igen, más műfaj, de azért valahol döbbenetes, hogy a full HD-ban futó Tomb Raider vagy Alan Wake száguld maxra húzva, ahol a DCS a 30 FPS tartásáért izzad úgy, hogy majdnem minden minimum táján van... Én valahogy azt gyanítom, hogy ahhoz van köze ennek, hogy egy ennyire régi elődön alapulú - Flanker 2.0 -kód ennyit tud... Ezért kellene már nagyon az EDGE, ha tényleg igaz a +30% FPS azonos konfigon.)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.09. 13:01:14 -
Szaggatos #14128 Nekem 500 mb vramom van xD //csöndesen sír a sarokban -
Nekem a sima DCS textúrák is felzabálják a 2GB VRam-ot. -
wittman #14126 Tegnap este teszteltem a vietnam scenery és azt kell mondanom, messze menően sokkal szebb, mint a gyári DCS talajtextúra. Az épületeket is átdolgozta, meg a falvakat, városokat is, na meg az összes fa le van cserélve. Azt is gyanítom, hogy ezen textúrák 4096x4096-os felbontásúak, ezért is foglal ez a mod rengeteg videó memóriát, szóval akinek 1GB VRam van a videókártyáján, annak a grúziai terület igencsak alacsonyabb FPS-t eredményezhet.
Nekem viszont nagyon megnyerte a tetszésemet. Készül az új Desert scenery is, amit Ga-bika belinkelt már. Az is ütős lesz!
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.09. 08:50:52 -
mit értesz fps gond alatt? Durva gép kell hozzá?
neked milyen géped van? -
A-Z-T-A-K-U-R-V-A. Nem gyenge. -
pár kép is hozzá -
Na most akadtam rá egy topicra a militarymeshes.com oldalon ahol 3d-s modelleket csinálnak és ott egy tavaly nyári bejegyzés képekkel, azzal a cimmel, hogy a mi 6 év munkánk a szimulátorhoz.ÉS abban leirja a csávó, hogy a Il2 shturmovik: Battle for Moscow-hoz csinálták a modelleket miután törölték a projectet a kész modelleket elkezdték beletenni a DCS-be innen jött a WWII-es éra. az elkészült modellekről képeket is tett ki. a megjelent propeleresek kivül még elkészült a Yak-9U, I-16, IL-4, LA-9,Me-262A1.
Mindegyik a CLod szintjén részletezett és a mig-15 és a LA-9-esnél Korea war era nevet is irt.a többinél csak a WWII europe. ezek szerint lesz egy ilyen vonulat is a DCS-ben.
Meg ha kiadták volna a Clod folytatását akkor ezek lettek volna repülhetőek . -
Persze -
wittman #14120 Na ez a dessert mod már nagyon jól néz ki! -
akkor bocs én néztem el. -
A Vietnámi mod az a Sabre-s kép!
A képek a saját összekutyult módom használatával készültek! Tartalmazza az említett GROUND TEXTURES MOD-ot, Sweet FX-et, Improved Villages Mod-ot és Smoke Mod-ot. Gyakorlatilag azon vagyok hogy valami használható kombinációt összerakjak, mert véleményem szerint a DCS-nek így kéne kinéznie nagyjából! FPS problémákkal küszködök és fogok is, de hátha valamit sikerül. "reményhal"
Ezt is várom! Ügyes a srác...
Indi69-nek a file-okat a DCS World\Bazar\Terrain\Structures\High\EDM útvonalon találod meg. Beírtam keresőbe!
-
beci43 #14117 Nem,a második kép az terrain mod,amit 2Pete megosztott,én is azt használom. -
Hát mivel mostanában más modról nem volt szó igy ugy gondolom hogy igen , max a sweetFX hatása miatt lehet más a kép . -
Mindkét kép Vietnám? Tök eltérő a kettő... -
Most nem azért ,de olvassátok a topikot vagy csak nézitek? ha egy kicsit visszább olvastok akkor a #14070 hszben, ott van , hogy vietnámi mod.
vietnam -
Szerintem ezt használja, de nem biztos.
Link -
Ez mi? Milyen scenery MOD? -
Nagyon szépek, tisztára, mint egy fizetős FSX scenery.