Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • wittman
    Én elég sűrűn tesztelek hardvereket főleg, DCS-hez, hogy tudjak tanácsot adni az ezredben meg a virtuális repülést szerető embereknek, hogy mit érdemes venni. Folyamatosan monitorozom a hardverek kihasználtságát is egy másik monitoron, így adott pillanatban látok mindent.

Reaper jól írta, hogy sajnos vga terén jelenleg csak Nvidia-val vga-val jobban fut, mint HD 7800-as vagy 7900-as vga-kal., de azt is észrevettem, hogy vannak olyan verziók is, amelyekben Nvidia is szenved, főleg azokon a repülőtereken, ahol vannak fedett repülőgép bunkerek. Ez jelenleg most is tapasztalható!

Én is belefutottam, hogy pl a HD 7870-es 2GB Vram-os kártyával brutálisan szar FPS volt, sokszor 20, high beállításon, FullHD-ban. Ekkor volt egy Nvidia GTX560Ti 1GB-os kártyám, amivel ugyanott, ugyanazon beállításon 40 FPS volt! Utána jártam a problémának, ami a VRam kihasználtságban jött ki. A DCS futtatásakor a HD7870-es kártya 2GB VRam-ja állandóan tele volt, az Nvidia GTX 560Ti meg 980MB-on megállt. Mint kiderült az AMD driverében lévő memórai menedzsment része volt szar a HD 7800-as sorozathoz, ami abban állt meg, hogy a már nem használt textúrákat nem ürítette, így mikor a VRam megtelt, folyamatosan arra várt az új textúra, hogy legyen neki szabad hely, de előtte törölnie kellett a régit a VRamból. Ez elvileg igen kevés idő lenne, de érezhető hatása volt, amit az AMD el is ismert és megígérte, hogy írni fognak egy drivert teljesen előlről, amiben átdolgozott memória menedzsment lesz. Közben azt is hozzá kell tenni, hogy a HD 7870-es kb 20%-al erősebb vga, mint a GTX560Ti és minden más játékkal gyönyörűen futott...csak a DCS-t nem szereti. A jelenleg AMD Catalyst 14.12 Omega drivert még nem teszteltem a HD 7800-as sorozattal, de talán érdemes próbát tenni.

Tehát a kihasználtság: Nvidia kártyákon 2GB VRam jó hatással van, lehet élsimítást és AF-et kapcsolni, akkor sem lesz teli a VRam, de high beállításon kb 1,2-1,3GB VRam igénye van. GPU esetén a GTX 580-asok pl sokszor 90%-on mennek, de volt már nekem 99%-on is. CPU sosem értem el a 60%-ot magonként, de azt is érdemes megjegyezni, hogy mind a négy magot használja, de persze nem egyformán.
    RAM használat, amii DCS verzióként is változik, de átlag 2-2,5GB-ot fogyasztanak.
    Vegyétek figyelemebe, hogy ezek az értékek mindig multiplayerben mértem, mert így kevesebbet eszik a gép. Szerverként sokkal többet fogyaszt, főleg RAM-ból(6GB) és CPU-ból(4magos AMD proci esetén, két mag 90%-on, másik két mag 30-40%-on). Aki single-ben repül, az is tapasztalhat hasonlót, hogy többet CPU és RAM igénye van.

Én jelenleg AMD FX 4350(4,2GHz), 8GB DDR3 RAM, GTX 580 3GB VRam és SSD-t használok DCS-hez, 4096x4096-os talajtextúrával, FullHD 4xAA, 16xAF, HDR: Cold, de csak Grúzia területén van átlag 30FPS, máshol 40-60. Persze mikor robban a kazettás bomba és belenézek, akkor nálam is FPS Drop van, de ez a DCS bugja. És én nem repülök kondenzben, hanem sokszor csak 2000 méteren, meg lentebb.