37061
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • GaBika6
  • GaBika6
    Mit veszel meg?
  • gantus68
    A bonuszt nekem automatikusan levonta a vételárból.
  • sakkay
    Amúgy tényleg fasza. Azonnal megveszem amint lesz a steam-en-mert vannak fák és szép....más értelme nincsen számomra, de ez elég.
  • Lysandus
    Ez nagyon jó! Mármint a sok AA! :-)
  • gantus68
    ALT+ENTER-t nyomj a játékban, akkor teljes fullscreen mode-ba kapcsol és megy a crossfire/sli.

Kipróbáltam egy dual graphics-es konf-ot, ment a nagyobb fps, de microlaggolt.

A driverben a Frame Pacing mindenképpen legyen ON.
  • sakkay
    Az Alah akbart ő rakta be, vagy benne van???!!!
  • GaBika6
  • VO101Tom
    Ők nem tudnak csinálni? Igen, valszeg ezért bíztak meg mást ezzel, mert ezt már erre rájöttek maguk is. De ez mit számít? Hogy a pénzükért amit kapnak, azzal elégedettek-e, azt ettől függetlenül még joguk van eldönteni...
  • Sidewinder
    Az indiaiaknak nem tetszik a PAK-FA. Hát, ott a lehetőség, csinálhatnak önállóan is 5. generációs vadászbombázót. Csak az a gond, hogy ha megnézzük az önálló indiai programokat, akkor elég gyászos a kép.Például hajtóművek, Kaveri program. 1995 óta építgetik, és tudtommal még mindig prototípus. Pedig besegítettek nekik az oroszok( az LII biztosított nekik egy IL-76-ost amin tesztelhették a hajtóművet, plusz az NPO Szaturn hajtóműgyár is segített nekik) és a franciák is (Snecma). Ehhez képest az eredmény kb semmi. A helikopteres területen ott a Dhruv helikopterük. Azzal is jó sokat szenvedtek, és még mindig folyamatosak a problémák a gépekkel. Eddig 15 példány esett le. A 15 eseményből 5 volt katasztrófa,a többi csak baleset.Ami a megépült gépek alacsony létszámát tekintve elég rossz statisztika. A gépből valamivel több mint 100 példány épült eddig. Februárban Eqador területén( 7 példányt vásárolt a típusból az ország) katasztrófát szenvedett egy Dhruv. A 32 éve húzódó Tejas program pedig nyugodtan lehetne akár az indiai repülőipar jelképe is.
    Ezek után lehet,hogy nem tetszik nekik az ütem, de,ha az oroszokra bízzák, még mindig fényévekkel gyorsabban,és jobb minőségben jutnak egy 5. generációs vadászbombázóhoz, mint ha ők saját maguk kezdenék el csinálni.
  • Loca
    Sziasztok,van 10$ bónuszom, azt hogy lehet felhasználni vásárláskor?
  • VO101Tom
    Pontosan. És arról akkor ne is beszéljünk, hogy az indiaiaknak mennyire nem tetszik a pak-fa és ahogy a fejlesztés halad, vagy hogy az oroszoknál egyáltalán mennyi fog megépülni belőle. Ráadásul mikor lesz ebből szériaérett példány? F-22 is hány évet csúszott mire szolgálatba állt? Pedig ott nem olyan költségvetéssel dolgoznak, mint oroszok. Oké, ők is most nagyon rápörögtek a military vonalra, de ha az olaj és a gáz tartósan ilyen olcsó marad, akkor előbb utóbb vágni fogják a darabszámot, bár bevallom, nem tudom, hogy most épp mennyi a terv a Pak-fa -ra.
  • bgabor911
    Pont ezért lesz az erőviszonyok szempontjából óriási jelentősége amikor az F-35ös, ami képességekben legközelebb áll az F-22eshez, nagy tömegekben elkezd majd kikerülni a NATO szövetséges országokhoz. A folyamat már elkezdődött, a programban részt vevő országok pilótái már légierejük első F-35öseivel gyakorolnak az USÁban.
    Mire az orosz PAK-FA és a kínak J-20-as gépe(ez utóbbi nyolc prototípusnál jár és 2019re tervezik a szolgálatbaállást) értelmes számban bevethető lesz, a nyugati világ többszáz F-35öse fog velük szembe nézni. (többek között olyan üzemeltető országokkal mint Törökország, Japán, Dél Korea és Ausztrália, szépen körbebástyázva oroszországot meg kínát)
  • bgabor911
    A Vietnami blamázs a rakétákkal jó 45 évvel ezelőtt történt, azóta erősen megváltozott a helyzet, nagyot javult a rakéták megbízhatósága. Az amcsik és szövetségeseik 1990 óta aktív radaros levegő legvegő rakétákkal és AWACS támogatással repülnek(lásd első Öböl háború). Ezekhez az ellenség nem fog tudni közel kerülni, ha ők nem akarják. Az orosz vadászgép mozgása a felszállásától kezdve követve van, és a nyugati vadászgépek lelövik mielőtt tüzelési pozícióba manőverezhetné magát.
    Az F-15ös típus is így ért el 100 fölötti killt saját veszteség nélkül.

Plusz ugye az aktív radaros légiharc rakétával(AMRAAM) indítás után egy kis idővel ki tudsz fordulni, akár 180 fokkal is, meg védekező manővereket végrehajtani, míg a félatív radaros rakéták (mint az orosz R-27es család) esetében a gép orrát az indítástól a rakéta becsapódásáig az ellenség irányába kell tartani. Ha az orosz gép kifordul vagy védekező manővereket hajt végre, a rakéta elveszti az irányítást és pocsékba megy. Ezt a hátrányt nemigen lehet leküzdeni.
    Az orosz gépeknek a közelharcban volt nagy előnyük, de nem a jó manőverezőképesség, hanem a sisakcélzó és a nagy szögeltéréssel indítható R-73as infrás rakéta miatt, de mára ez is eltűnt, mert nyugaton is megjelentek a sisakcélzók és az ilyen nagytudású infrás rakéták mint az IRIS-T vagy az AIM-9X.
  • VO101Tom
    12db F-22 -es a bemutatkozó évében 244-2 -re hozta le a Red Flag-et 2007-ben, a szövi pilóták konkrétan anyáztak, hogy "azt a qrva gépet egyszerűen nem látják".
    "I can't see the xxxxx thing," said RAAF Squadron Leader Stephen Chappell, exchange F-15 pilot in the 65th Aggressor Squadron. "It won't let me put a weapons system on it, even when I can see it visually through the canopy. [Flying against the F-22] annoys the hell out of me.

Lt. Col. Larry Bruce, 65th AS commander, admits flying against the Raptor is a very frustrating experience. Reluctantly, he admitted "it's humbling to fly against the F-22," - humbling, not only because of its stealth, but also its unmatched maneuverability and power."

Arról a kettő veszteségről is sokat cikkeztek, azt úgy hozták össze, hogy két OPFOR F-16-ost tévesen halottnak hittek, nem reagáltak rájuk, aztán azoktól benyeltek két IR missile-t. Azóta szimulált BFM légi harcban egyébként Eurofighteren kívül Rafale és Gripen is lelőtte már az F-22-est, de amikor BVR légi harc van, ott egyszerűen nincs ma olyan gép, ami közelébe érhetne. Az avionika mellett a felderítésben, észlelhetőségben, adatközlésben és döntéshozásban van nagy előnye a többi típushoz képest, amit egy egyszerű tolóerő vektoros hajtómű qrvára nem kompenzál, hiába csinálnak szép kobrát a légi bemutatókon, éles helyzetben ugyanúgy le lennének lőve, mint bármelyik nyugati gép...
  • wolfhgb
    Meg egy kerdes! Mas is hasznal dual gpu s karit az 1.5 alatt? Mert ugy tunik, hogy a regivel ellentetben az uj verzio valamiert, csak az egyik gpu t hajtja, igaz, furcsa, de az fps meg igy is magasabb mint a regi 1.2 nel, ahol ment mind a 2 gpu! Szoval, ha menne itt is, gondolom meg jobban hasitana az aranyom! Esetleg van valakinek tapasztalata sli , vagy dual gpu moddal? Koszi!
  • wolfhgb
    Sziasztok, egy kerdes! Felraktam az 1.5 os verziot az 1.2 melle, h megnezzem mivel ugyesebb az uj mint a regi! Ha a modulokat az uj ala is felrakom, elveszik egy regisztraciom az 5 lehetosegbol? Vagy, ha beallitom a felhasznalonevet es jelszot amit ker, a modulok telepitese utan o sajat maga aktivalja azokat a fiokom szerint es nem fogy a lehetosegem?
  • i robot
    Szerintem azt így kijelenteni nem szabad, hogy nem kerül sor dogfight-ra! Vietnam kellően jó példa. Gondolok itt a Phantom-ok gépágyútlanságára. Biztos vagyok benne hogy ezt is szem előtt tartják.
  • bgabor911
    Valóban nagyon jók a Szu-27 és a MiG-29 a dogfightban, csak éppen a légi harcokat a hetvenes évek óta nem dogfightban nyomják ugyebár. Azóta ugye egyre megbízhatóbban a légiharc rakéták, ezért ma már dogfightra (ami ugye gépágyús manőverező közelharcot jelent) nem kerül sor.
    Ma a légiharc olyan, hogy felderíted az ellenséget, és légiharc rakétákkal leküzdöd. És ez az a terület amin az oroszok jó húsz éves hátránnyal dolgoznak. Hiszen még ma is félaktív radarvezérlésű rakétákkal dolgoznak(ez behozhatatlan hátrány), és az AWACS támogatásuk minősége is erősen kérdéses.
    Ezen fog majd egyszer (legkorábban 2020ban) változtatni a PAK-FA és a hozzá fejlesztett aktív radarvezérlésű R-77M.
    Más kérdés hogy 2020ra 180 darab amcsi F-22essel és több mint 300 darab többnemzetiségű F-35össel fog szembe nézni az akkor beinduló sorozatgyártású PAK-FA, tehát ugyanúgy nem fog valós veszélyt jelenteni, mint ahogy a ruszkik mostani gépei sem jelentenek veszélyt a NATO-ra.

Összességében szerintem nyugaton az oroszoktól tartás sokkal inkább régi beidegződés manapság mint valós veszély. Kis, magukat megvédeni nem tudó nemzetekre mint Ukrajna és Grúzia például, persze veszélyt jelentenek, de a NATOhoz képest egy vicc amit fel tudnak mutatni. És én nem látom hogy mitől javulna az oroszok helyzete ugrásszerűen tíz vagy húsz év múlva. Még a kínaiaknak is keservesen megy a felzárkózás légierő téren(is), pedig ők egész más ligában játszanak mint az oroszok.
  • Rue East
    Az F-15-öst nem váltja le.
    Interjút olvastam már olyannal, aki repülte az F-16-ost és a (német) Fulcrum-ot is, szerinte összességében az F-16 a jobb BFM gép. Meglepődnék, ha Szu-27 jobb dogfighter lenne, mint a Viper.
    Az eddigi gyakorlások alapján manőverezés nem az erőssége, de egyrészt ez még egy fejlesztés alatt álló gép, van még benne potenciál. Másrészt a pilótát (dogfight-ban is) segítő szenzorok terén állva hagy mindenkit. Manőverezésben már nagyon sok múlik a pilótán is. Aztán beszélhetnénk arról is, hogy a közelharcig el is kellene jutni valahogy az ellenséges gépeknek.
    Ezt a 100 prototípust megint nem értem. Minden gépet módosítanak gyártás közben. A PAK-FA gyártása se olyan lesz, hogy gyártanak x teljesen ugyanolyan gépet.
  • Death Rattle
    Megvásátam' az FC3-at, az év végi leárazás jól jött. Most már csak idő kellene hogy tudjak jönni online. Azt nem lehetne venni valahogy ???
  • Hecker007
    Tudtommal az F18, F16, F15, A10 típusokat akarják vele leválltani, erre utaltam.
    A dogfight megint nem erőssége a beszámolók alapján, míg az orosz gépek Mig29, Su27 pl elég jók azért ebben a műfajban. De ha tévedek javítsatok ki.
    Az oroszok nyílván szarabb gazdasági helyzetben vannak így nem is engedhetik meg hogy 100 prototípust csináljanak, de szerintem nem is volt eddig cél hogy túl sok legyen belőle.
  • sakkay
    Snow a Grúzia háborúdat nem lehet valahogyan elmenteni?
  • VO101Tom
    A Németek 2012-ben EF2000-essel BFM légi harcban megfogták az F-22-est is, ezek szerint az Eurofighter lenne a jobb gép?
  • Rue East
    Nem konkretizáltam milyen képességekről beszéltem.
    Arra gondoltam, amire kihegyezték a gépet, lopakodás és elektronika. Ettől függetlenül is van még 1-2 jó tulajdonsága, például szupercirkálás.
    még az F16 is ledogolta, akkor az orosz gép megint csak megeszi dogfightban...

Megint mintha kicsit túlzó állítások lennének ezek. Az F-16 egy elég potens (konkrétan az egyik legjobb) dogfight gép, szóval, ha azzal elkapják az F-35-öt hadgyakorlatokon, az még nem a világ vége. Az orosz gépes megjegyzés meg (attól függetlenül, hogy nem tudjuk milyen gépről van szó) teljesen légből kapottnak tűnik nekem. Azt sugallja, hogy az orosz gép(ek) az F-16-ost is könnyen legyőzik, azt meg nem tudom mi alapján állítod.

az oroszok előbb csinálnak 5 nagyjából 100%-ra működőt aztán gyártanak sorozatban

A gépek (ki)fejlesztése nem azzal ér véget, hogy beindul a sorozatgyártás, minden gépnek vannak kisebb-nagyobb gyermekbetegségei. A PAK-FA-nak is lesznek. Azért megy így a dolog, mert ennyire képesek, nem azért, mert ezt akarják.

ha nem lenne már az összes régebbi típust leváltották volna F35-re.

Ezt a következtetést nem értem. Sose volt cél, hogy az F-35 leváltson minden gépet. Még ha fele ennyibe kerülne is.
  • krisztian005
    Most néztem a maileket, nekem is is jött csak nem vettem észre, de csak 30%-os a csökkentés, reméltem hogy idén is lessz egy 70%-os csökkentés.
  • Ati810
    Nekem ma küldtek e-mail-t leárazásról.
  • krisztian005
    Kellemes Karácsonyt!

Idén elmarad a karácsonyi akció ED-nél?
  • macleody
    Vajon a ruszkiknál mekkora terület lehet az ahol még ember nem járt? Nézd már meg mekkora az az ország, szerintem simán vannak olyan helyek ahol nyugiban tesztelhetnek.
  • Hecker007
    Miért ne lehetne? A tokozás adott, a hajtóanyagot lehet cserélni, a robbanófejet lehet cserélni, az elektronikát megint csak, sőt mivel a méretek csökkentek az elektronikai alkatrészeknél ezért komolyabb és több cuccot lehet bezsúfolni egy rakétába is. Tesztelni ezeket lehet akár nyilvánosság előtt is mivel külsőre ugyanaz, a földről meg úgy se mondod meg hogy az milyen rakéta éppen vagy hogy mi van benne.
    Az amcsik is Aim9-et használnak mai napig és óriásit fejlődött az első típushoz képest ráadásnak még most is tudnak rajta fejleszteni.

Az hogy az F35 mennyivel durván jobb mindennél az megint vitatható. Manőverező képességre nem jobb a meglévő gépeknél, volt is hogy még az F16 is ledogolta, akkor az orosz gép megint csak megeszi dogfightban, egyetlen nagy előnye a lopakodó képesség.

Az amcsiknak meg van bőven pénze hogy gyártsák ezerrel, az oroszok előbb csinálnak 5 nagyjából 100%-ra működőt aztán gyártanak sorozatban. Más felfogás alapján dolgoznak az új típuson. Attól meg hogy valami repül még nem jelenti azt hogy az összes rendszer kifogástalanul működik is rajta. Biztos hogy van ott is mind dolgozni bőven, ha nem lenne már az összes régebbi típust leváltották volna F35-re.
  • bgabor911
    Megmondom őszintén, én a mai világban már nemigen hiszek a titkos fegyverekben, amiket bármilyen előjel nélkül ránt elő a kabátujjából egy ország, különösen ha a légi harceszközökről van szó. Ezeket tesztelni kell, aminek szemtanúi lesznek, akik fotóznak, és a cucc felkerül a netre még aznap. Ha a kínaiak meg az izraeliek új gépei meg fegyverei azonnal kiszivárognak, nem hinném hogy éppen oroszország volna képes rejtegetni a tutit. :D

R-27ről: Én nem vagyok sajnos mérnök, de én nem hiszek benne hogy egy 35 éve tervezett fegyvert úgy lehetne modernizálni hogy az versenyképes lenne a manapság tervezett, modern típusokkal. Egyszerűen az idő múlásával megváltoznak a tervezési elvek, a rendelkezésre álló alapanyagok és technológiák, és a régi cuccot csak egy bizonyos pontig lehet modernizálni, azután az alapvető felépítése gátat szab a továbbfejleszthetőségnek.
  • Rue East
    mégsem működik jól egyetlen rendszere sem

Azért túlzásokba ne essünk már. Ha ez így lenne, nem is repülhetne a gép...

Amúgy meg egy fejlesztés alatt álló gépeknek szoktak lenni gyermekbetegségei. Az hogy milyen drága lett, mondjuk semmit nem számít a harcmezőn (vagyis afelett), mert hogy a gép képességei durván sokkal jobbak, mint bármily más típusé jelenleg.
  • bgabor911
    Vannak az F35el problémák igen, de mint látható, az oroszok újgenerációs gépe sem éppen problémamentes, hiszen semmilyen határidőt nem tudnak tartani vele. Nem hiszem hogy az F-35 a PAK-FA-nál problémásabb lenne, viszont amíg a PAK-FAból létezik öt darab prototípus, addig az F-35 lassan eléri a 200. legyártott darabot, és ezek már szériapéldányok.
  • Hecker007
    Azért nehogy azt gondold hogy az oroszoknak csak R27R-ből áll a fegyverzete, az R27-nek is van legalább 5 verziója amiről hivatalosan tud mindenki és ki tudja hogy mi az amit használnak, de nem nyilvánosak az adataik. Kinézetre többnyire egyformák ami fontos az az elektronika a belsejében.

PAK-FA-hoz csinálják a K77M-et ami az R77 továbbfejlesztett verziója, R27-ből is biztos hogy a legfrissebb verziót kapja meg, ott van még az R37, K100 meg biztos vannak olyan tesztek is amiről még nincs nyilvános infó.
  • Death Rattle
    Az F-35 nem kicsit problémás gép ha jól emlékszem. Elég sok gond van vele, a Pentagonban megy a balhé miatta rendesen hogy már 1500 milliárd (!!!) dollárban van, mégsem működik jól egyetlen rendszere sem...

Itt egy cikk ami pont erről szól :
    Business Insider
  • Capt Baloo
    Igazából arról fogalmunk nincs, hogy azokban az R-27-es rakétatestekben belül mi van. Gondolj az AIM-9-re pl.: Vietnám óta használják, nagyon hasonlóan néznek ki az egyes típusváltozatok, de képességekben több generációnyi a különbség.
  • Hecker007
    Kellemes ünnepeket minden szobapilótának és repülés iránt érdeklődő topiklakónak!

Lengyel Mig29 kabin 360° lehet nézelődni :)
  • bgabor911
    Azon is gondolkodtam, hogy akkor most ha az oroszoknak sikerül végre csapatszolgálatba állítaniuk a PAK-FA-t 2020-ra (ez az ő jelenlegi céldátumuk), akkor szégyen szemre fel fognak dobni rá R-27eseket fegyver gyanánt? Gyakorlatilag a vadonatúj vadászgépük egy Sparrow kategóriájú légiharc rakétával fog készültséget adni?

Persze 2020-ra a török légierő a megrendelt 100+ darab F-35ös jó részét már valószínűleg átveszi és szolgálatba állítja, szóval sokra nem fognak menni a ruszkik a PAK-FAval.
  • bgabor911
    Az Októberi Aranysasban olvastam a számomra döbbenetes infót, mely szerint az R-77est megbízhatósági okok miatt az orosz légierő soha nem rendszeresítette. Akkor ezek most tényleg Szu-27/30asokkal meg kőkorszaki R-27R-el akarnak erőt mutatni meg terrorizálni a náluk kisebb országokat? Vagy azzal a kemény öt darab prototípus PAK-FA-val, amit a 2009-es első nyilvános repülés óta sikerült produkálniuk?

Ezt az "armadát" szerintem a török légierő a maga 200+ db amraamos Flakonjával meg a F-4 Terminatorjával egymagában képes lenne megfékezni, de legalábbis a gerincét megroppantani.
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.12.25. 12:17:25
  • sakkay
    Boldog karit srácok.