24058
  • Laca54321
    Sziasztok! Valaki le tudná írni pár szóban a BGA mod, hogy működik? Esetleg youtube video magyarul? :)
    Köszönöm.
  • Daditsx
    Ha végleges lesz és jó lesz. De nagyon keveset mutattak belőle :(
    Én örülnék neki. Mert lenne egy játék ami verné az FS-t. Aztán talán valami újat is raknának a következőbe.
  • endy papp
    Már várom a Cattle and Crops megjelenését.....
    Kivi leszek ott mivel lesz elégedetlen a jó nép...
    A korai verzióhoz,már nem sok idő kell,nem tudom minek,mikor évek óta készítik de mindegy is.
    Gondolom nem biztosak a dolgukba,kevés a pénz,no meg így el lehet húzni az idők végezetéig,azzal a pénzzel akik előre befizették a rávalót,láttam vannak elég szép számmal.
    Na ott lesz minden.....csak győzzük kivárni.
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.01.28. 13:52:15
  • Daditsx
    De amit kifelejtettél az értelmezni azt amit írtunk a Te fröcsögésedre.
    - nem kap új motort, mert nincs rá pénz.
    - az ilyen szimulátorok jóval kevesebb embert érdekelnek, mint a nagyobb nevek. Ergo kevesebb az eladás és bevétel.
    - minden kiadónak legalább 2 évente ki kell adnia valamit, hogy legyen pénzük. Ennyi időből meg pénzből annyira futja.
    - más gyártó meg nem fogja odaadni a motorját.

Új motort majd csak akkor kap, ha talál befektetőt aki pénzeli őket. És még akkor se biztos, hogy visszahozná az árát.

Utoljára szerkesztette: Daditsx, 2017.01.28. 13:39:41
  • DrBrown5
    Hát őő, tulajdon képen én ilyen szakmai mélységekbe nem tudok belemenni, mert csak egyszerű júzer vagyok, de a lényeget értem. Egy érdekes felvetés: ha ezt a játékot vegyítenék a Spintires motorjával, oscar díjat kapna, és már utalnám is a 65 eurót. Az biztos, hogy nagy meló, de nagyot is szakítana. Elszánt programozók kellenének hozzá, szerintem tőke lenne. Itt van már a technika hozzá, de sajnos nem látnak benne fantáziát? Vagy nem tudom.
  • n0tr3adY
    Hidd el, amig működött a GDN (hála frukt0rnak, aki azóta felmondott szerintem), addig ment is a kommunikáció.
    Másrészről amint emlitettem (és valószinűleg átfutottál rajta) : LUA. Ez a kulcsa az egésznek.

De addig, amig német nyelvterületre és egy nagyon zárt körre korlátozódik (BM-Modding, VertexDezign, Marhu, kevin98k, wopster, stb...) addig ez a dolog nem is fog változni. Mit gondolsz, szerinted nem tettem fel a kérdéseim a megfelelő helyeken? Választ sem kaptam.

Hidd el, van az asztalfiókban jópár ötlet, tanulom a .lua -t, de addig amig nem tudok érdemi választ kapni a kérdéseimre a LUA-val kapcsolatban EMBERI nyelven (ami min. angol :) ), és nem megy a GDN-n, addig csak a fröcsögés marad fórumon :)

JA!
    És egy lényeges momentum.
    Gondolom nem nézelődtél forum.giantssoftware cimen kezdődő oldalakon.
    Nyiss egy topicot, kérdezz valamit. Ha másnap visszanézel, hogy van-e válasz, már a topicot se találod, mert szétfloodolták a "Valaki átkonvertálja..., valaki csinál egy..." kezdetű se-eleje-se-vége topicok. Hiába bármennyire értelmes a kérdésed, nem fogsz választ kapni, mert egyszerűen elveszik a sok szar között, és nem látják.

Utoljára szerkesztette: n0tr3adY, 2017.01.28. 12:53:19
  • n0tr3adY
    Illetve még egy dolgot hozzáteszek :)

A mod-konvertálás.
    Nagyon jó elgondolásnak tartottam és tartom azt, hogy beépitették a GE-be ezt a pár funkciót. Ugyanakkor deklaráltam azt is, hogy elönt mindent a fostenger a sok loghibás moddal, amiben igazam is lett.
    Szerencsétlen júzerek 90%-a azt se tudja mi az a logfájl, csak azt tudja, hogy megveszi a gépet és kifagy a játék.

Mertugyanis : a GE konverter csak a modell i3d-t és a hozzá tartozó .xml fájlt forgatja át 17-be.
    A vehicleshader_dirt, emissiveLight és a bánat tudja még hány shadert már KÉZZEL kell kicserélni. Mit gondolsz, hány HIBÁTLAN videó van youtube-on a modkonvertálásról? :) Magyarok között pl. egy sincs.

Ez, ne is haragudj de számomra eléggé "félkész" megoldás.
  • endy papp
    Egyet nem értek miért nem keresed meg a készítőket és írod le nekik ugyan ezt ebben a formában ,holnaptól biztos jobban dolgoznának,vagy esetleg te magad miért nem csinálod helyettük vagy velük együtt a játékot,olyan jóra mit leírtál.
    Gondolom te magad is tudod a választ......
  • endy papp
    Teljes mértékben igaz amit írsz,de mint korábban írtam már párszor ,se attól hogy "nekem jó" ez persze erős túlzás....,de elfogadom így,se attól hogy neked ,trágya és gané az egész, semmi de semmi nem fog változni,még egy darabig....sajnos.
  • n0tr3adY
    Az a baj, hogy a programozási oldalról egyet kell értsek DrBrown-al.
    Egy egyszerű példa :
    A Giants szerint a viz csak és kizárólag a legalsó réteg lehet egy mapon, ha onCreate-t akarsz használni (rajta lebeg, alatta viz alatt).
    Ezzel csak egy a probléma. Úgy van leprogramozva (ami egy elkeseritően lusta és undoritó programozói megoldás, ezért egyetemről úgy vágnák ki, mint azt a bizonyos cicust), hogy NEM az vizalakzatot nézi, hanem a vizalakzat pivotjának Y koordinátáját. (mozgató középpont leegyszerűsitve).
    Összegezve : a viz csak és kizárólag teljesen sik, dőlésszög-mentes alakzat lehet, és a viz pivotjának Y koordinátája(!) alatt nem lehet semmi sem, ergo a viz a legalsó réteg a mapon.

Ha több "működő" vizet szeretnél (felül lebegsz-alul viz alatt vagy), gyakorlatilag lehetetlen, mert ami a legfelső viz pivotja alatt van, azt a játék viz alattinak érzékeli.. Még akkor is,ha a map túlsó oldalán vagy és vizmodell a közelben nincs.

Másik a groundResponse modul :
    Úgy süllyeszti a traktor kerekeit a földbe, hogy érzékeli a terrainFoliage-t és dinamikusan csökkenti a kerék collisionjét. Ez eddig rendben is van, de bizonyos colli érték alatt már "átesik" az egyik collision a másikon. Tehát.. Betonlapokból kirakott saras út, körülötte-alatta "föld" foliage lerakva, ha a player lemegy a betonról szépen szórja a sarat. Rámegy a player a betonlapra, a script érzékeli, hogy alul terrainFoliage van, elkezdi csökkenti a kerék collision értékét, aminek az a vége, hogy annyira kicsi lesz a collision, hogy ÁTESIK a betonlapon (is).

Millió+1 ilyen programozási "huszárvágást" tudnék még emliteni...Amit ki lehetne javitani, HA:
    Lenne GDN support. De nincs, már kiadás óta.
    Lenne hajlandóság bárkiben, hogy esetleg egy kicsit támogassa a LUA nyelvvel próbálkozókat támogatni / felkarolni.

Ezer és egy sebből vérzik még a '17. Kellett a DX11 mint egy falat kenyér, de nem ilyen áron. És amikor ilyen orbitális elb@szások vannak a programkódban / saját modjaikban, nem tartom szerencsésnek '18-ra MÁR előre bejelenteni a Claas modokat / dlc-t / expansion-t.

• DrBrown5
    Nem az a baj Endy, hogy itt fikázgatok, végülis igazad van, nem kéne. Írhatnék jó dolgokat is a játékról, van az is rengeteg, hogy ne lenne, csak azok nem idegesítenek, hanem szórakoztatnak. Ha hiszed ha nem, 2008-óta játszogatok a játékkal, nem vagyok nagy függő, de tényleg sok óra kikapcsolódást nyújtott. Sőt 2017-esbe is már beletoltam jó pár órát, összességébe elszórakoztat. De ha már korábban megoldottak néhány dolgot, pl, az útjelzőtáblákat, bokrokat stb. akkor legalább azt ne cseszték volna el! Hát visszafelé haladunk könyörgöm. Rosszul mondtam, nem programozni kellett volna, hanem hozzá se nyúlni. Nulla óra, nem egy hét! Mondjuk a madárijesztő törlése az jó húzás volt. 3 perc programozás. :D Ezek a kis hülye hibák annyira kiábrándítóak, hogy el se tudom mondani mennyire. Amikor átmegyek egy útpadkán és pattan egyet a traki fél méter magasra, megrakva, olyankor kihajítanám az egész gépet a picsába az ablakon. Ilyet 2017-ben a 6gb-os I7-es processzorok korában (nekem I3 van mielőtt még fellengzősnek nevezel) :) nem lehet csinálni. Ha ezeket kijavítanák, meg is venném a játékot. Korábbiak is fent vannak a steamemen. De így, hát savanyú a szőlő... ;)
  • kamionosjoe
    Az XSplit Gamecaster programmal is tudsz, ingyenes csak regisztrálnod kell.
  • Carl Davies
    Nem állítottál át valami beállítást? Vagy esetleg magától? Szerintem ha alacsonyabban van a grafika, akkor tűnik el a "dinamikus csíkozódás".
  • endy papp
    Több GB modom van benn de ilyen hibával még nem találkoztam
    Próbáld ki modok nélkül is ,majd ha úgy jó, akkor próbáld szűrni melyik mód lehet a ludas.
    Szerintem mod okozhatja ,de nem biztos.
    Ha eddig jó volt akkor nálad lehet valami gebasz.
    Mellesleg a talaj dinamikát tudtommal nem lehet és nem is kell állítani,miért is kellene a játék készítők megcsinálták olyanra amilyen teszi a dolgát nincs azzal semmi gond.
    Nyilván a modderek át tudnak írni dolgokat ,de az más.
  • endy papp
    Ha ez a játék készítés fizikára és egyébre olyan egyszerű lenne ahogy írod,
    " És ezek tényleg olyan hibák, hogy egy hét alatt egy programozó kijavítaná ha érdekelné egy kicsit is."
    Akkor miért nincs tucatszám farmszim .
    Nincs programozó???
    Nincs ezzel semmi baj leírtad a véleményed ,neked nem jött be,még rajtad kívül nagyon sok embernek sem , rengetegnek igen ahogy az eladások is mutatják ,főleg hogy multi platformra tolták ki.
    A készítőket az érdekli, hogy elégetett a nép ezzel is ,mert hazugság azt állítani hogy nem fejlődött 2008 óta,aki így látja annak úgy is mind egy.
    Hidd el fikázhatod és leírhatod több ezerszer is ide is meg máshova is milyen szar a játék és tele van hibával.
    Aki eddig is bele tolt több száz órát annak úgy sem tudod elvenni a kedvét aki meg most akarja megvenni úgy is kipróbálja előtte azt vagy megveszi ,vagy nem.
    Én mindig vissza kanyarodok a való életbe is ,ha már te is említetted.
    Ha valaki ahogy te is ennyire tudsz mindent, hogy kellene és hogy lenne jó .
    Miért nem dobsz össze egy min. ilyen farmszimet....
    A pálya mellől bekiabálni és osztani az észt mindenki tud ,de mutasd meg hogy igenis te pár hét alatt különbet össze dobsz a semmiből és még hasznot is produkálsz.....
    A kritikákról csak annyit.
    Szerinted azért lett ilyen szar(állításod szerint) mert nem fikázták eleget a korábbi játékokat?
    A fejlesztők nem mindig azt csinálják amit szeretnének.
    Inkább azt amiből biztos profit van.
    Még annyit, lehet nekem nincs igazam,CSAK neked ,de attól még több száz ezer ember(lehet keveset írtam)kedveli ezt a játékot szerintem joggal.
    Ellenben veled aki CSAK és kizárólag a hibákat látja és írja le újra és újra,sokszor.
    Én több tíz millás autóban is találok olyan hibákat ami finoman fogalmazva is"megmosolyogtat" még sem írom tele az adott oldalt a hibáival,egy szerűen,nem veszem meg ,vagy legközelebb rá se nézek.
    Van másik meg lehet venni azt......így igaz ez erre a játékra is lépj tovább ,válassz egy neked megfelelő játékot,ezt meg hagy meg nekünk,hadd lapátoljuk tovább ezt a "ganét"

• dicegirl1981
    Sziasztok. Tudnátok segíteni nekem? Hogy lehet beállítani a talaj dinamikát? Tehát a talaj követi a munkaeszközöket ahogy fordulsz. 2-3 napja még jó volt most pl szántásnál sem úgy van a barázda ahogy kell. Nem egyezik a menetiránnyal. A válaszokat előre is köszi.

Utoljára szerkesztette: dicegirl1981, 2017.01.27. 15:34:58
  • dimre
    Igen a környezet, az apró kis részletek elég ingerszegények, de ahogy írtad a gépeken van a hangsúly, igaz azok is általában egy sablonra készültek. Mindezek ellenére játékélményileg nagyon kellemes időtöltést nyújt, pláne ha megfejeled pár profi moddal.
    Ezt már leírtam, a Giants egy kis csapat viszonylag szerény költségvetéssel, két éves periódusban kiadják a következő részt ennyi idő alatt nincs idejük, sem pénzük a nagyobb léptékű változtatásra, ez a játék olyan mint a kanalas gyógyszer kiskanálónként kapod a következő adagot.
  • DrBrown5
    Van még egyéb problémám hajjaj, de hogy mennyi! Nem fogsz örülni. ;)
    Pl. az, hogy a játéktér maga a förtelem. Teljesen élettelen, kihalt és még csúnya is. Azok a 30km/h-val haladó legóautók mik már? Mennyire életszerű hogy egy 50 tonnával megrakodott traktor lazán előzgeti az autókat? Vagy az, hogy egy bevásárlóközpontban egy db. beton pult, meg egy asztalka van odaba*va? Vagy az, hogy egy szedett vetett ócska fahídon keresztül járnak a nehézgépek? Csodálatos. Tudod az a nagy baj, hogy a fejlesztők teljesen érdektelenek a játékkal kapcsolatban. Lerí a róla, hogy muszájból ülnek a programozók a munkahelyükön és teszik a dolgukat napi 8 órában. Csak ha egy kicsit érdekelné őket. Egy két díszlet, animáció. Nem nagy dolog manapság 2017! -ben.
    Kifizettek egy halom jogdíjat a gyártóknak a cégmárkákért, meg csináltak egy fasza videót, aminek köze nincs a játékhoz és várják a lét hátradőlve, miközben egy ganét dobtak ki tele hibával. És ezek tényleg olyan hibák, hogy egy hét alatt egy programozó kijavítaná ha érdekelné egy kicsit is.
    Szóval bocs Endy de nincs igazad. Egyéb fórumon is fikáztam már egyébként. És abban sincs igazad, hogy ettől semmi sem fog változni, mert az fejlesztők pont az ilyen kritikákból értenek. Az viszont igaz, hogy az én véleményem, ez az egy vélemény, tényleg nem fog változtatni semmin.
    Pedig tényleg jó lenne, szépek a gépek és összetettek. És így elrontják az egészet ezekkel az idióta óvodás hibákkal. Ez nagyon bosszantó. Bocs.
  • dimre
    Direkt van az objektumok fizikája kikapcsolva, sok nagy-ember aki alig éri fel a kormányt vagy nem lát ki felette, és nem bír a 600 pacis traktorral fordulni, tolatni, mert mindent felszántott kivéve a földterületet.
    Az amis térképen lehet táblákat döntögetni, zödCsernobilban áthajthatsz rajtuk.
  • Daditsx
    Jelenleg tényleg nincs okuk "fejleszteni", mert ami van a piacon "farmos" játék az még ennél is szarabb. Egy új engine fejlesztése rengeteg pénz és idő. Már a korai videókból is kiderült, hogy ez a korábbi verzió "szépített változata".
    Hivatalos honlapon meg 35euro. közel 10k Ft. Szóval a 6000Ft még kedvezményes ár a csóró magyaroknak.
  • endy papp
    Egyéb problémád esetleg.....
    Ha megvetted(gondolom nem) akkor kérd vissza a pénzed....
    Mindenki aki használja tudja milyen a játék és elfogadja olyannak amilyen, a hibáival előnyeivel együtt.
    Ennyire elégedetlen vagy, ne használd,ennyi.
    Gondolom az illetékes hivatalos fórumon még nem írtad be a sérelmeid?
    Mert attól hogy itt fikázod ,semmi nem fog megváltozni,aki eddig is használta ezután is fogja aki meg csak warezba letöltötte nem tudom mi a tökömnek reklamál....
    Nem jó mert....... ,ember nem tart senki fegyvert a tarkódhoz hogy használd a játékot.
    Mellesleg melyik jelenlegi farm szim tudja még ezt nyújtani a mostani pillanatban....
    Ja hogy nincs, akkor el kell keserítselek ezzel a "béta verzióval" leszel kénytelen farmozni
  • DrBrown5
    Srácok ez komoly, hogy 2017-ben ott tart a játék fizikája, hogy át lehet menni az útjelzőtáblákon meg a bokrokon úgy, hogy átfolyik a traktoron? Vagy ez valami nagyon korai béta verzió a sváci kollégáktól? Nevetséges és felháborító ilyenért pénzt kérni, még ha csak 6000Ft. is.
    A gépek tényleg szépek, de semmit sem javult a játék egyéb kidolgozottsága 2008 óta. Ez már csak lehúzás. :(
  • Daditsx
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy tud-e valaki olyan módot ami a GPS modhoz hasonló, de lehet irányítani controller-rel? De ha nincs megelégszek olyannal is ami csak az egyenes futást tudja :)
  • endy papp
    Azóta nem néztem,vagyis utána asszem igen,de szerintem most is hasztalan,használhatatlan.....
    No meg eléggé időigényes is a többihez képeset,pedig nem lenne rossz ,mivel ezzel is kitolhatnánk az időt,no meg jól mutat mikor kikel és mikor beleforgatod.
    De próbáld ki talán neked műkszik....
    Időgyorsítással hamar kiderül.
  • Daditsx
    Szerintem nem érdemes. Vetés lassabb, mint a trágyázás/műtrágyázás.
  • traktorista
    A legutóbbi 1.3.1-es patch javította az olajretek problémát? Érdemes olajretket vetni trágyázásképpen? Úgy emlékszem, hogy Endi tesztelte és neki hatástalan volt.
  • garybirdie
    https://www.facebook.com/SADJatekok/photos/a.1412673008984056.1073741840.1410840135834010/1789516807966339/?type=3&theater
  • ElBanday
    Köszönöm szépen, csak most fértem a gépemhez.
  • endy papp
    Már korábban is volt egy verziója de most kipróbáltam ezt az újat,elég jól működik ki is lehet kapcsolni.
    Hozzá tesz a realitáshoz a farmozás közben,ha valaki szeretné ,van leírás is képekkel hogy kell működtetni billel,de kontrollerel is megy ,korminál nem próbáltam.
    Gearbox AddOn v2.0.0.9
    Jó szórakozást...
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.01.23. 17:26:19
  • 11awalker
    Köszi, megnézem :)
  • 11awalker
    Igen 15-ről.
    Hát na, le vagyok maradva de próbálom behozni a lemaradást :D
  • endy papp
    Rába mod már a 17-hez is van,a 15-höz meg szerintem még több.....
    Én ezt az oldal használom már 13 óta,majd minden modom innen szedtem le,itt keresgélj,és kérdéseidre megkapod a válaszokat.
    Fs 13-15-17 modok
  • endy papp
    Az fs 15-ről van szó?
    Ha igen akkor sajna már nem tudok segíteni,mivel jó pár hónapja a 17-el tolom ,de ezzel így vannak asszem a többiek is.
  • 11awalker
    Elfelejtettem!!!
    Véletlenül nem tudjátok, hogy létezik-e RÁBA 500-as mod!?
    undefined
  • 11awalker
    Skacok!!!
    Leszedtem egy pótot direkt ehhez a kockabálázóhoz Sipma Z224. A pótkocsihoz ott van, hogy automatikusan összeszedi a bálákat az Y gomb megnyomásával vagy utána lehet kapcsolni a bálázónak, na most az van, hogy a bálázó szépen belerakja a bálákat de azok valamiért kiesnek a pótból és ha megnyomom az Y gombot akkor sem csinál semmit.
    Tudtok valamit mondani ami segíthet abban, h ez működjön nálam mert kicsit hülyén néz ki a farmom ugyanis mindenhol kicsi kockabálák vannak szétszórva. XD
    A segítséget köszönöm MEGINT!!!!
  • rokshow
    A fákat illetve a palántokat szokták ültetni, a magokat pedig vetni!!
  • 11awalker
    Hát..................!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Békés megyei és az egész családom a mezőgazdaságban dolgozik/dolgozott. XD
    De egyébként minden eszembe jutott csak pont a megoldás nem, gondolom vagyunk még így páran :D
    Utoljára szerkesztette: 11awalker, 2017.01.22. 21:30:19
  • Daditsx
    Gondolom városi ember vagy. :D
  • 11awalker
    Értem!!!!!
    Köszi a segítséget, megint okosabb lettem XD
  • Daditsx
    Mert az másik vetőgép :)