52729

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
Mi az, hogy többször kell aktiválni. Tudomásom szerint, ha megveszek valamit, arról egyszer vesz, vagy kell tudomásul vennie az eladónak...
-
Sziasztok!
Hogy fájdítsam a szíveteket: most van a XXII. Kamionos találkozó Szegeden. Láttam ám szép Scaniákat.... :-) -
komiki #10282 Udv .Tizedik aktiválás után tilt le hogy pontosak legyünk. -
Aki már találkozott Atari-féle megoldással (TDU2), az igenis jogosan tesz fel ilyen kérdést, ott ugyanis 5 aktiválás után letilt a rendszer, és fényképes/számlás bizonyítékokkal (hogy tiéd a játék, megvan a CD/DVD, számla, stb...) kell újabb aktiválási lehetőségért kuncsorogni a support-nál.
Mindezzel együtt itt valószínűleg nem fenyeget ilyen veszély. -
No a két utolsó hozzászólás mindent visz....ijesztő és egyben nevetséges...
Attila49: ezt az amúgy is rendkívül értelmes kérdésedet tedd fel abban a fórumban, amelyik játékról szó van, ne itt.
Atika223: Gondolom gyakran vásárolsz legális szoftvert. Amennyiben valóban megvásároltad, akkor akárhányszor feltelepítheted, mindig működni fog.
-
Hali!! Egy másik játékot fel telepítettem és a játék közben amikor vezetem a kamiont nagyon gyors a játék... mi lehet a probléma???(játék nevét szándékosan nem irtam le) Válaszotokat köszönöm!! -
Na megjöttem olaszból megjött a játék olyan után érdeklődnék ha aktiválom a játékot utána újra rakom a gépet nem tilt le az aktiváló kód? -
endy papp #10277 "(halkan jegyzem meg, NINCS vezetői engedélyem...) "
Neked legalább nincs mit elvegyenek.
No meg az sem utolsó hogy büntetést sem kell fizetned ,ha esetleg.......
A fülke nézetet használom én is.
Valamelyik nap ,megpróbáltam külsőből és csak össze vissza tekergettem a kormit,így inkább maradok a belső fülke nézetnél.
Igaz nekem egyszerűbb valamelyeset mivel mindig látom mindkét oldalon a tükröket.(nem az f2 miatt) azt mindig kikapcsolom,mert eltakarják a valós tükröket.
Inkább elbíbelődök egy egy beállással,fülke nézetben,itt az idő úgy sem sürget,de így mégis életszerűbb,(ha úgy tetszik "szimesebb")
Valamelyik nap úgy kezdtem hogy esik az eső ,azt hittem el sem áll,mert vagy fél órát fuvarozgattam mire abba hagyta.
Volt két piros fuvarom és inkább kivártam míg el áll mert az esőben belső nézetből nem sokat látni a tükrökben tolatásnál,főleg ha még sötét is van.
Szerintem többek közt az esőt is nagyon eltalálták és jól megcsinálták a játékban.
Ahogy folynak és cseppennek le az ablakon,stb.
Remélem az ETS2-ben a tompítottat erősebre veszik mert nekem eléggé gyenge fényűnek tűnik.
"Témába vágva pedig, egyáltalán nem zavar, hogy szimulátor vagy sem... Állati jól érzem magam amikor játszom vele, és nekem ez a lényeg!"
Ebben is csak csatlakozni tudok ,az idézetben leírtakhoz.
Aki "nagyon szimulátort" keres annak valami más játékot kell hogy keressen,de az már nem játék, hanem szimulátor,és szerintem arra jóval kevesebb igény lenne ,no meg vásárló.
-
Én a magam részéről nem használom egyáltalán az F2-es tükröket, és nem is játszok vele külső nézetben. Nem tudom miért, de nekem nem megy. Mármint, hogy külső nézetben tolassak. Csak a fülke nézetet használom és a kamionon lévő tükröket és a map-ot... ha kell, akár 2-3 ráfogást is megejtek mire betolatok, de én egyszerűen "béna" vagyok a külső nézetes vezetéshez. Pedig biztos látványosabb...
Témába vágva pedig, egyáltalán nem zavar, hogy szimulátor vagy sem... Állati jól érzem magam amikor játszom vele, és nekem ez a lényeg!
(halkan jegyzem meg, NINCS vezetői engedélyem...)
-
:)))) nem tudom, nálam gyáriba mindig úgy kezdi , de már rájöttem a sok eszemmel hogy kilehet kapcsolni még a fordulat szám mérőt is. :)) Én is szeretném azt hinni hogy ha nem is az emberek átverése a lényeg , hogy ha valamire az van ráírva "szimulátor" akkor az is. Viszont a szponzorok belelihegnek ebbe a dologba , és ha elakarják készíteni hogy pénzt keressenek vele akkor engedniük kell. Viszont egyenlőre hála az égnem nem kért csak cd kulcsot a játék és elmegy dvd nélkül is. Sok esetben azonban elmentek a végletekig, és a birtokodban maximum a számla található és egy üres dvd aminek a segítségével tudsz , - ha van interneted - leszedni azt amit megvettél. Elvileg az alkalmazási jogát vetted meg felhasználóként. Gyakorlatilag semmi sincs a birtokodban. Az scs humánus még mindig nem úgy mint a rock star vagy az eden, atari. Egyébként köszönöm mindenkinek aki hozzá járult hogy a játék magyar felirattal tudják kiadni. Én is szeretném azt hinni szimulátor , de ahhoz még egy két a kézi fékhez hasonló animált cucc kéne a kamionba. Azt is megtudnák oldani amit az omzinál hogy ha nincs levegő nem indul a kamion. A kézikönyvben pedig feltüntetik ha elalszik a levegőt jelző led a műszerfalon akkor mehetsz vele. Ehhez egy olvasni tudó tinédzser is képes alkalmazkodni. Szóval nem hiszem hogy itt van a gond. A gond az hogy ha készítek valamit fontos minél egyszerűbb legyen és minél több emberhez szóljon ha megakarok belőle élni. Gondolhatod nem egy ember szeretne ebből a bevételből megélni és van családjuk is. A pc előtt ülő játékossal pont az a lényeg hogy elhitessék ha jól csinálja ha szenved és ügyes akkor elhitessék vele milyen király. Ez szerintem sikerült. Ha másként nézed mert lehet máshonnan is akkor egy nagyon lapos szimulátor. Szerintem az idősebb korosztálynak a baja az hogy már nincs fantáziája mint kiskorában. Ha valaki most elkezd 7 - 8 évesen játszani vele később harminc tájékán ez lesz neki az egyik legkedvesebb emlék. Nézzétek meg milyen gagyi játékok ültettek oda titeket 7 - 8 évesen a commodore 64 elé engem wizard of war . Nálam ez a játék most a legcsúcsabb az eddigi scs felhozatalból és ha kijön az ets 2 ő ha hozza ezt nagyon ott lesz mert sokkal nagyobb játszható tér felújított autópályák új külső , kamiont is lehet variálni bomba lesz. Nézd az elődeihez képest. Szimulátor ez a javából, csak az a kérdés a benned lévő kisgyerek meglátja e. Biztos van szimulátor és szimulátor között is átmenet a jobb tól a rosszabb felé. Akkor ez nagyon nem lehet az alja. A F2 es tükör meg jól jön külső nézetnél mikor szemből tolatok ha olyan a helyzet. Mert mivel ez nem a valóság így kénytelenek adni még egy segítséget. EtS 2-ben állíthatók lesznek a tükrök. Fedélzeti térkép nem kell variálni. Remélem a táj is bitang lesz. Csak lehetne már a boltokban kapni. Biztos raknak abba is majd valami extrát. Nekem az már oltár extra hogy a kamionra rá aggatható elemek választéka beállítható tetszés szerint. Kék az ég zöld a fű mi kell még. Azt kaptad amit kértél. Én mikor belefogok valaminek a tervezésébe két hibát követek el. Egyik szál az hogy csináljam meg a lehető legegyszerűbben , a másik hogy jól nézzen ki. Ők megoldották mindkettőt. Volt is rá idejük. -
excalibur -
Egy kis segítség képekkel!
47 darab bónusz kép
+48 és 49
-
Várj csak, valahol az ágy alatt még láttam egy tablettát... -
A két képet összehasonlítva talán megvan a 49 bónusz, mert az egyikre emlékszem is, hogy felvettem. Viszont az ötvenediket sehol sem találom.
-
#10270 Szia!
Olvatam az üzeneted, igazad van. Most én egy tűsarkú MAN F2000-rel járok az most 12 éves kamion, és annak az eleje laprugós, csak a hátulja a légrugós! -
SlaCker #10269 Azt a szájbatekert kibeba***t, kú**a tükröt legalább kapcsolnád ki amikor képet csinálsz. Meg nyomnád meg az F3-t, hogy ne legyen ott a fekete infó sáv. (HUD)
Szerencse, hogy nem én csinálom a játékot, mert azt a kibaszott tükröt úgy vágnám ki a játékból, hogy nyekkenne. Sokan nyögik itt, hogy hasonlítson az eredetire meg mitom én erre használják az F2-es tükröt. :S
Pont itt a gond. Fuszhi a jó példa rá. Egy szimulátor játéktól nem várja el, hogy szimulátor legyen. Ekkora baromságot. Akkor ne adja ki szimulátor néven, hanem legyen simán Scania Truck drive vagy valami. A fórumon az a hülye aki egy szimulátor játékot vár. Mára már ez a trend? :S -
Czobi #10268 nekem is csak 49 van meg
viszont itt a térképem, ezen 49 van (nem a legszebb, de érthető, a pontok jelölik a bónuszokat)
http://www.kephost.com/view3.php?filename=xp2yk6yyzyysuj1rr8jx.jpg
valaki megtalálta mind az 50-et? -
Igaz hogy csak 47 pont van a képen, de nekem valahogy mégis sikerült 49-et összegyüjtenem.
-
razor1997 #10266 sry ez valamiért lehagyta:
Itt van két link a 4-es és az R-es Scania alsó hűtőrácsáról két kép hogy mit is jelentenek azok mert szerintem a csapat fele azt se tudja mi ez.
4-es Scania jelmagyarázat
R-es Scania jelmagyarázat -
razor1997 #10265 Ez a sok értetlenkedés Istenem.
Még hogy nem használnak manapság LAP rugót(mert ez a rendes neve nem lemez rugó ha ennyire szaki vagy akkor csak meg tudod különböztetni a lemezt a laptól), szerinted a mai rönkszállítókba és amiket terepre szántak azokba mit raknak, légrugót?? Viszont ha a nyergeseket nézzük akkor ott igen már nem használnak.
Ha Scania-nál nézzük a V8-as nyergeseket a 4-es szériába alig volt azok is általában 480 felett, viszont az új R-es Scaniak-nál ahogy Kistodi is írta csak 500 felett kezdődik a V8-asok sora amit fel is tüntetnek a fülke alsó hűtőrácsán ahol a vonóhorog van.
Na most a betűk amik az alsó hűtőrácson vannak arról csináltam egy képet mert szerintem a csapat fele azt se tudja mit jelentenek:
Ez a 4-es szérián van
Az R-es szériánál pedig:
-
47 pont van a térképen, abból gondolom. -
nem, ezt miből gondolod?
ha a különálló kupacra gondolsz, akkor az egy eldugott fatelep, ott van vagy 5-6 kb -
Ezek szerint a Scania-központban lévőkkel együtt van az 50? -
Itt van a térkép a Scania Truck Driving Simulator-ban lévő ötven bónusz helyéről.
A teljes méretü képet pedig itt találjátok:
50 bónusz! -
Czobi #10260 Mikor kilépsz a szabad vezetésből, akkor ott kiírja, hogy miből mennyi pontot szereztél - a Scania jelekért kapott pontjaidat elosztod hárommal és megkapod, hogy mennyit találtál meg. (papírra én se szoktam írogatni:))
Ha meg direct x miatt ilyen, akkor így is marad, mert a direct x 10-et már nem tudja, csak ezért meg nem veszek új videókártyát - azért köszi! -
Te dupla annyit játszottál már vele mint én. Szerintem ez inkább direkt x es dolog lehet. Azt áruld már el légyszíves hogy honnan tudom meg hány Scania jelet vettem fel mert oké mikor felveszem akkor írja, de amúgy én nem szoktam papírra jegyezni :))))) -
Czobi #10258 Lehet, hogy csak 49-et találtam meg... nah most már azért is megkeresem az 50-et!
A kérdésemhez a képek:
http://www.kephost.com/view3.php?filename=gfclzqlkm8d9ux65p5mh.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=wyc9r476bmm35gaw73el.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=5vjhunhepll262bx5iuq.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=e2jd6m0xdf5l52g5n7te.jpg
az első képen, amikor fel van kapcsolva a fényszóróm, a másodikon amikor nincs, a két utolsó pedig az éjszakai, "krómos" kép -
:)))) Jaj ugyan már :) azt se tudom hol vagyok. Egyébként az ötlet hogy béta kulcsok volnának onnan jön, hogy kipróbálásra szánják Őket. A másik meg hogy ha megveszem később akkor minek két cd kulcs?:))) Nem hiszem hogy csak úgy szórják a kulcsokat. Egyet kap a nyertes és kipróbálhatja időnek előtte, ez jó ajánlat.
Nem hiszem hogy igazi kulcs, mert akkor egyértelmű ha ilyet lehet nyerni nemsoká, akkor teljesen fölösleges játszani is érte. Nem tudom hogy érted e? miért szenvedjek a nyeremény kulcsért ha kész a ETS 2 és kipróbálható. Akkor inkább megveszem. Ne hogy az mond hogy visszatartják még két hónapot ha amúgy is kész, csak azért hogy legyen egy mázlista két hónappal előtte. Tehát ilyen nincsen papa. Hát gondolkogyámán:))) figyú én erre jutottam , mivel azt olvastam ki próbálhatja. Gondolom nem az egészet. Máskülönben miért tartják vissza? Átnézik még hatszázszor? Én is találtam patch után hibát a híd alatt átjön az ember és a híd lábán átvilágít a kamion és ahol árny kéne legyen ott fénylik. De én nem a hibákat keresem. Az csak lehúz. -
Czobi #10256 Sziasztok!
Én megtaláltam mind az 50 scania logót, térképet is csináltam hozzá, úgyhogy ha van rá igény fel tudom tenni vagy el tudom küldeni, akinek kell.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy csak nekem olyanok az autók, kamionok tükröződése este, mint ha krómozottak lennének? (mindjárt töltök is fel képet) Színük egyáltalán nem látszik. Illetve ha a lámpám rávilágít más autókra, akkor azok is nagyon fényesek lesznek. Videókártya gyenge (9600gt) vagy a direct x nem jó esetleg (9-es)? Egyébként közepes graf-on 35 fps-sel vígan elmegy. -
Látom, hozod a formád. Az egy dolog, hogy 4 hozzászólásodból nagy jóindulattal 1-nek van értelme, de hogy idő előtt játszható bétának gondolod a cd kulcsot... -
endy papp #10254 Na és mennyi van már meg az 50-ből?
Nekem már meg van 47 csak 3 hiányzik,de előbb utóbb meglesznek.
Ha érdekel, a rakparton is van néhány.D.
-
Majd nem hiszitek el mennyit lehet találni -
Hallod nem akartok átmenni egy műszaki fórumba? Nekem van egy elképzelésem hogyan működhet egy kamion és esküszöm nem érdekel ez a sok marhaság. Okosabb lettem általatok és tényleg köszi , de van egy elképzelésem a kamionról és a szimulátorról és ha azt megközelíti ez a nyamvadt stds meg az ets 2 akkor boldogan vezetgetem. Mindenki tudja jól hogy megtudják csinálni Omzisra ha nagyon szeretnék, de gondolom direkt céljuk az is, hogy elhatárolódjanak más játék készítőktől alkotásaitól. Viszont mikor olvasgatok a fórumon. Vita folyik műszaki dolgokról én örülnék a helyetekben annak amit hozzátettek. Nem pedig "sírnék" azon hogy ej de mennyi minden hiányzik még. De nem? :) Most ez nem egy megdorgálás , de fontos lehúzni a fiatalság jókedvét azzal hogy "állandóan" az van éreztetve ez még közel-távol nem olyan mint az igazi? Ez a pár sor nem csak hozzád szeretném intézni hanem a hozzád hasonlókhoz is. Én is szeretem a műszaki jellegű ismereteket és nyitott vagyok a tanulásra ha valami érdekes dologról hallok , de ez már csak arról folyik hogy egymást meggyőzzétek. Én nem ezt szeretném olvasgatni. Ha nem például ilyesmit ezt figyeld pl: egyik nehéz fuvar után hogy letudd rakni a pótkocsit rákel menj egy földes útra baloldalt markoló , de ha lerakja az ember a terhet simán később végigmehet a földes úton és a végén talál egy telephelyet ott lehet találni rengeteg olyan Scania pontot ajánlom mindenki figyelmébe.
-
Plett #10251 Ezt tényleg jó lenne tudni, mert kiböjtölném szeptemberig a szülinapomig a játék beszerzését. :) -
Ezek szerint ha "jó" vagyok, akkor Kipróbálhatom időnek előtte az ETS 2 valamilyen bétáját?
Azt lenne jó megtudni mikor dobják ki , és minél hamarabb belefogni a gyakorlásba.
Köszi JohnBrat. -
nagyonfaya #10249 KingStone90- a régi scania-knál is ha jóltudom 460-tól feljebb voltak a V8-asok, amik bőven futkosnak itt. ha valóban 100.000x ültél kamionban, akkor ezt tudnod kéne.
Továbbá:
"ha a légzár jó és nem jó ötlet kinek hogy akkor légrugós felfüggesztés hogy az jó ötlet e jobban billegne az autó a kerekeken?????? erről mit gondoltok??????,"
Ember, amióta leírtad, próbálom kibontani ezt a kérdést, ami a kérdőjelek miatt biztosan nagyon fontos lehet. Értelmezésem szerint, Te arra gondolsz, hogy a "mai" kamionokban lemez-rugó van még. El kell hogy szomorítsalak, ilyeneket már nem használnak kamionokhoz. Legfeljebb lovaskocsihoz. Természetesen ennek is volt billegése, de leginkább terhelés alatt. Ha teher nélkül használták, mondhatni hogy csak "pattogott". Bár lehetséges hogy Te még az Ifás korszakot éled, de még az első tanulmány-autóm (Iveco-TurboStar) is légrugóval rendelkezett, ami kb 16-évvel ezelőtt volt.
Persze ha nem erre gondoltál, akkor légy olyan kedves, és fejtsd ki ezt nekem, mert egyszerűen elképesztő ez a fogalmazás. -
JohnBart #10248 Új bejegyzés a blogon, az SCS versenyt is hirdet (az új pályákon a legjobb eredményt elérők ETS2 kulcsokat kapnak majd), részletek lefordítva itt. -
KingStone90 #10247 Vagy is nem veszem kötekedésnek! -
KingStone90 #10246 Jolvan na azért én sem tudhatok mindent, én ien scaniakat még nem nagyon láttam magyarba, de semi baj nem kötekedsz
-
SlaCker #10245 xD Az mi az! :D
Ha jól tudom akkor nem a nyomaték a lényeg az emelkedőkön? A lóerő a nagyobb sebesség elérésében segít. Nem pedig a tonnák könnyebb mozgatásában. Azért a nyomaték a felelős. Azért igazítsatok ki ha tévesek. :P