383
-
Nah most ezt speciel elhiszem, de te azt mondtad, hogy kb sehol nem megy normálisan, márpedig én naponta használom magyarország nagyvárosaiban (és kisebb városaiban is) és szinte mindenhol tökéletesen megy. Szóval tényleg vannak faluk és községek ahol nem megy, de azért ez nem az apple hibája. (és nem az ország (felhasználó szempontból) nagyrésze) -
És ez nem a hozzáértésröl szól! Hanem saját tapasztalatról,sajnos -
Konkrétum, hogy mire használom:
-ebook olvasás
-PDF-es újságok, magazinok
-képregények olvasása
-böngészés
-youtube
-film nézés
-fényképek nézése
-e-mailezés
-chatelés (msn messenger, gtalk)
-erősítőre + hangrendszerre kötve zenelejátszás
-térkép
-jegyzetelés+diktafon (veszi a hangot írás, rajzolás közben, visszahallgatáskor az adott jegyzethez ugrik)
-twitter
-naptár, névjegyek
-szövegszerk., táblázatok (visszafogottan)
-játék
-plusz még ami nem jut eszembe
A fentieket mind villámgyorsan, jó minőségben, nem gagyi netbook képernyőn.
-
Na csömörön akadozik ,elmegy a telkünkön semmilyen vétel nincs,sajnos ,de tudom szerencsétlen véletlen.És még sorolhatnám,persze átlagosan mindenhol jó,csak ahol laktam 5 évig ott nem müködött,szomszéd wifijét kellett használnom,a telken Szandán semmi térerő nincs így net sincs,
(erre fel álítottam ,hogy nálunk,mondom nálunk nem jó) -
led kijelzö(háttérvilágítása) ténleg elírtam -
ezek mind tavai árak,kivétel a processor ugye mert az márciusban jelent itt meg,(4850-em is 21.000ft volt) arra dobtam 8500at ...
Na visszatérve Ipodra,én szeretnék egyett mert jo kis cucc,de ennyiért soha
3g-s vonaton hogyan netezel? mobil netet hogyan teszel fel rá?
mire is jó? zene,meg film 150.000
-
"150.000-éert nagyon jol felszerelt ,dokkolóval kapok egy 2magos atomos oled kijelzős,6-8 órás akus,10colos nettopot.....win7tel.."
Nebassz. Ezt szerintem nagyon elírtad. Oled kijelző önmagában lenne ennek a kétszerese. Nézd meg szépen újra. -
"4 persze 3g-s(nálunk nagyon jol kiépített rendszer van)
tudtommal sehol sem müködik rendesen..."
Na megint egy hozzáértő. Magyarországon elég jól kiépített 3G van. -
"Vehettem volna 110 ezer forintos MSI Wind készüléket amelyikben mindez nem lett volna benne ... de inkább 87 ezer forintért vettem egy ASUS eeePC-t mindezekkel."
Én meg most vettem egy netbookot, alapos körbenézés után ami nekem kell azt nem kaptam meg 130e forint alatt. Ez ennyi, persze meg is vagyok elégedve vele. -
Ja hogy bemegyek a boltba ,megrendelem,és megveszem az neked kéz alatt......
garanciálisan.... -
"A fenti feltetelek hany szazalekat teljesiti egy ipad??? (az eger szinet nem szamitva)"
Neki nyilván nem kell ipad (sőt egyáltalán nem felel meg neki az ipad). Ám más embereknek a barátnődétől teljesen eltérő igényei vannak. -
Foszlock #212 Amúgy jó, hogy már 2x megkérdeztem a nagy iPadeseket, hogy mire használnák az überkirály iPadet és még senki nem írt egy konkrét dolgot. Egyetlen használati lehetősége van, az amikor utazol vonaton és közben nézel rajta vmit, de ha már barátnővel mész vagy haverokkal akkor már úgy is a beszélgetés lesz. Úgyhogy aki tervezi, h megveszi az legyen már szíves írja le, h mire használná mert én rohadtul nem látom semmi hasznát. ( nem gyűlölködés miatt mondom, de tényleg nemtudok olyan szituációt ahová az iPad megfelelne és más eszköz( pl egy notebooke ami még most is sztem sokkal több mindenre használhatóbb és jobb) pedíg nem) -
"Komolyan gyorsabban megkapja szerinted emailben? Vicc. Még FEL is kell töltened a képeket, nem beszélve arról hogy van egy email késedelem szolgáltatótól függően, amit neki még le is kell tölteni."
Várjunk már itt fogalomzavar van. Kép átküldéséről volt szó, nem pedig komplett nyaralás áttöltéséről. Én ha át akarok küldeni egy képet akkor tapi a képen send email, ott mondjuk beirom, hogy laci, és send. Ez szerintem kb 5mp de lasabb embernek legyen 10.
"BT-n meg egyből neki nyomja át. A BT 2.0 mellesleg 3Mbps elméletit tesz lehetővé."
Igen az egyből nyomja átra jó példa a haverok hétvégén, egymással szemben egy kricsmóban ülünk. No akkor most BT átküldés jön. Először mindkettő nekiállt bekapcsolni a BT-t, utána meg kellett keresnie a másik srác telefonját. A kricsmóban volt egy csomo Bt eszköz igy külöb fun volt ahogy beszélték, hogy te most a Laci vagy vagy a laci001? Miután ez mind megvolt (és elszórakoztak már 1-2 percet azután valóban gyorsan átküldték amit szerettek volna)
"meg szerintem is egyszerűbb mailban"
Akkor meg miről beszélünk?
"De azért olyat ne írjunk már hogy gyorsabb...."
A fentihez képest, nálunk egy képküldés úgy néz ki ahogy fent irtam, és érdekes, ahogy nálam elment, nála 1mp-en belül jelzett hogy email érkezett. Ennyi. -
WoodrowWilson #210
-
Ja bmeg, akkor mégiscsak a platóról pottyant le kategória egy másik verziója! Senki nem kíváncsi arra, hogy kéz alatt kiváltságosként mennyibe kerül megvenni, ismerős nélkül, publikus áron az általam felsorolt árak szinte kivétel nélkül igenis alacsonyak, van hogy a legalacsonyabbak! -
iPadET -
flash com (barátomé az üzlet) fél áfa -
Platóról pottyant le ennyiért? xD
Ember, ilyen márpedig _nincs_! Én odaírtam hogy honnan vettem az árakat, te hol vetted ezeket ennyiért? -
jó drágán vettél mindent!
csak úgy mellékesen
proci phenom 2 945 95w 28.000.-
alaplap dual pci gigabytes GA-ma790-ds4 26.000-
ati 4870 1G 30.000-
2 giga ram 12.000.-
chifftech 450-es táp 10.000-
cyber sniper egér 10.000-
benq 24" moncsi 43.000-
hdd 2db 500gigás 32m 20.000.-
tv tuner card 6.000-
3lcd hithachi projector 720p 120.000-
(házat nem vettem 10éves régi házba van az egész) -
Mennyi birka van ezeken a képeken...
Tessék ;) -
Apple-ben meg ennyi pénzér kaptok egy ilyet:
Apple iMac 21.5'' Core 2 Duo 3.06GHz/4GB/1TB/Radeon HD 4670 stb. stb. stb.
Szóval nem értem minek fizettek Apple termékért! xD -
ja és egyébként atomos cucra simán felmegy az osx!!! -
Továbbá ha jól látod még a monitort _sem_ számoltam, azért mert azt már nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni, túl régi ahhoz (ASUS VW192S). Árgépen is egyetlen találat van, de az is egy olyan linkre vezet ahonnan nem lehet rendelni mert nincs raktáron. -
Ferrer #200 Mi is sorba alltunk itt Nemetorszagban, de megerte. Imadjuk az Ipad-unkat :)) -
"_minden_ kellékével együtt"
Gigabyte GA-MA78G-DS3H - 28k (argep.hu)
AMD Phenom II 955 BE - 41k (ipon.hu)
Thermaltake TMG IA 1 - 10k (Elender)
4x KINGSTON HyperX 1024Mb DDR2 1066MHz CL5 - 34k (ipon.hu)
SAPPHIRE HD4850 1GB GDDR3 VAPOR-X SLIx2 - 62k (ipon.hu)
CORSAIR TX650W - 28k (ipon.hu)
Gigabyte Triton 180 - 17k (ipon.hu)
WD 500 GB 3,5" HDD 7200 RPM (32MB cache) - 16k (ipon.hu)
WD 160 GB 3,5" HDD 5400 RPM - 10k (ipon.hu)
SATA II 4portos RAID 0-1-5-10 vezérlő PCI-E kártya 20k (argep.hu)
4x KINGSTON 30GB SATA2 SSD RAID10 - 99k (ipon.hu)
Logitech V450 NANO - 13k (argep.hu)
Logitech G13 - 20k (ipon.hu)
Logitech internet 350 - 3k (ipon.hu)
Logitech X230 - 17k (argep.hu)
CANON i-SENSYS LBP3010 - 22k (ipon.hu)
Összesen (mivel fejben kerekítettem): 440k
Ha beleszámolok még ilyeneket hogy 4 GB microSD memóriakártya, ami ezen keresztül csatlakozik a gépemhez és megy rajta a readyboost, HDD SATA docking station + 52 in 1 card reader, külső merevlemezek, stb. stb. stb. akkor ez az ár felmegy 500-ra, és ehhez jön pluszba a netbook minden kellékével, ide olyan dolgot nem soroltam amit elsősorban netbookhoz használok. -
Ha 150ezer helyett 40ért adnák akkor most ,nem szídná senki mennél és megvennéd.
150-ert ténleg szar,tulárazott kvarcjáték.....
de n incs nagyon konkurenciája.
1 konkurens nélküli az ára,a legmagassabb
2 minden tartozék +horrordrága
3 10 órát müködik,ergo könnyü film ,net jol megy rajta,és filmet végignézni ,úgy hogy közben kézben tartod,majd megérzed csak 0.75kg
4 persze 3g-s(nálunk nagyon jol kiépített rendszer van)
tudtommal sehol sem müködik rendesen...
ha 40ezerbe kerülne akkor ezeket nem tartaád hibásnak,de ha megnézed,hogy egy 8gigás Ipod is most még 60.000ezerbe kerül
Óriás pénzlehúzás,olyanokrol akik kevésbe értenek hozzá,tisztelet a kivételnek......(azért nem olyan szar az az ipad)olcsobban kellene!
150.000-éert nagyon jol felszerelt ,dokkolóval kapok egy 2magos atomos oled kijelzős,6-8 órás akus,10colos nettopot.....win7tel.. -
Wittao #197 Azt még elfelejtettem leírni, hogy nekem nagyon bejön az iPad, de azért sorban nem állnék érte egy percet sem... -
jobb sorban allni egy ilyen ceg termekert,mint monika showt vagy gyoziket nezni.
Szerintem meg mindkettő helyett jobb a családdal lenni, elmenni valahova szórakozni, vagy bringázni a tavaszi napsütésben.
Én a HCT Desire-t tartom olyan nagy durranásnak, mint az applefanok az iPad-et, de nem lettem volna képes sorban állni érte, kibírtam, hogy két héttel megjelenése után veszem meg. -
Sok gyogyós. :D Vár egy hetet és kényelmesen besétál a boltba. -
pixx #194 "AMD 3,20 GHz quad, 4 GB RAM, HD4850 1 GB Vapor-X ... éppen 4 napja számoltam, az asztali konfigom _minden_ kellékével együtt 441 ezer forint lenne újonnan. Vehettem volna valami iPad félét, merthát ha PC-m már van, még egy minek? DE:"
Ez masina bőven nem ennyi, ha csak a ház meg a monitor együtt nem ér legalább 300 ezret :) -
syn7h37ic #193 Attól még idióták, egy szar miatt állnak sorba, mert nekik azonnal kell, nem bírnak várni egy percet sem, mert ez a kacat megváltja nyomorult életüket. Maunika-Győzikét pedig nem kötelező nézni. -
Lack #192 Ez az iPad nekem egy kicsit drága mulatság lenne. -
tntmax #191 Beee-eee. -
acdc #190 Akik az irtak,hogy idiotak azoknak uzenem,hogy vannak olyan orszagok ahol tudnak szavazni az emberek es nem a postan a csekkek befizetese miatt allnak sorba,hanem vegre orulnek,hogy elkolthetik a felesleges penzuk egy reszet.Es jobb sorban allni egy ilyen ceg termekert,mint monika showt vagy gyoziket nezni. -
" és _semmivel_ sem kevesebbet"
kevesebbet helyett többet. -
Ez mindenkinek szól, aki azzal érvel hogy nem kell neki olyan készülék iPad helyett, ami minden szart tud amire nem is lenne szükség - meg másnak is:
Van egy asztali gépem:
AMD 3,20 GHz quad, 4 GB RAM, HD4850 1 GB Vapor-X ... éppen 4 napja számoltam, az asztali konfigom _minden_ kellékével együtt 441 ezer forint lenne újonnan. Vehettem volna valami iPad félét, merthát ha PC-m már van, még egy minek? DE:
Ehelyett van egy netbookom, amelynek a kameráját, mikrofonját, LAN csatlakozóját, bluetooth kapcsolatát, kensington zárhelyét még az életben nem használtam. Vehettem volna 110 ezer forintos MSI Wind készüléket amelyikben mindez nem lett volna benne ... de inkább 87 ezer forintért vettem egy ASUS eeePC-t mindezekkel.
Ez a "nem kell ez meg az mert úgyse használom semmire" ez egy nagy baromság! Honnan a francból tudhatod hogy valamire nincs szükséged? Próbáltad már és nem jött be? Egyáltalán el tudod képzelni hány 'függőség' indult ki abból hogy "nah, nézzük meg micsinál ez a szar, még nem használtam" aztán egy hét múlva meg az a leggyakrabban használt funkció?
Például: Egyáltalán nem értettem, hogy minek touchpadnek multitouch funkció ... aztán rájöttem, hogy a touchpaden akárhova helyezem a 2 ujjhegyemet, fel-le illetve jobbra-balra húzva görgethetek, és nem csak a touchpad szélét tapogatva, gombnyomás nélkül nagyíthatok képeket/kicsinyíthetek weboldalakat a böngészőben a kijelző méretére stb.
De ilyen messze ne is menjünk hogy multitouch.
Windows 7-ben már annyira megszoktam hogy a fejlécet megragadva dobok ablakot teljes képernyőre, húzom "előző méret"-re, stb., hogy mikor mindez nincs meg XP alatt, és a tizedik ablak van nyitva, úgy rendezem őket mintha a fogamat húznák!
VGA csatlakozós netbookot akartam, "majd csak jó lesz valamire" alapon. Hát telitalálat volt!
- projektoros prezentációval egybekötött referátumok egyetemen
- több ezer forint áram spórolása otthon, mikor nem kell a vas nem megy az erőmű PC, csak a netbookom rákötve a 19 colos monitoromra
- dupla kijelzős, kiterjesztett asztalos megoldás a sok ablakot igénylő munkához, amely így gyorsabban végezhető, mert jobban átlátható
- stb.
Mikor ránéztem először a kártyaolvasó-helyre és húztam a szám szélét hogy mégse megy bele a mobilos MS Pro Duo kártyám, gondoltam sose lesz használva ... félig igaz ... mert most állandósítva van benne egy 4 gigás SD kártya readyboostnak, ami szinte felezi a programok indítási idejét, és ahelyett hogy azt bolygatnám inkább külső kártyaolvasót használok!
És ezt a listát akár még folytathatnám is!
Szóval igenis le kell venni a szemellenzőt, és nem azt a készüléket megvenni ami _pont_ azt tudja amit te akarsz tőle hogy tudjon, és _semmivel_ sem kevesebbet, hanem igenis adott pénzért a legtöbb funkciót nyújtó készüléket, és tessék kipróbálni minden funkciót, hátha jelentősen megkönnyíti a használatot! -
Értem, tehát te azért adsz ki 149 ezer forintot egy készülékre, mert téged nem érdekel hogy olcsóbban ugyanakkora méretben tudsz szerezni egy másikat ami többet tud, mert te _nem_akarod_ hogy többet tudjon a készülék, inkább kevesebbért fizetsz többet! 
-
"Baratnomnek kellett egy szamitogep"
Innentől kezdve felesleges volt pötyögnöd. Ki mondta, hogy az iPad kiváltja a számítógépet? Nem hiszem el, hogy egyesek még mindig itt tartanak. Neked számítógép kellett, ezért vettél egy számítógépet. Na most mondd!
Ilyen alapon én is írhatnám kellett egy készülék, ami süt, grillez, melegen tartja az ételt, ezért vettem egy Samsung mikrohullámú sütőt. Ebből mennyit tud az MSI wind? Ugye, hogy semmit? :P -
De komolyan micsoda elmebetegnek kell lenni ahhoz, hogy bármilyen elektronikai cuccosért sorba álljon valaki? Birkák... -
ennyi. =)