383
-
sathinel #183 Én nem szeretem az apple termékeket, de haverom kubai táncos és most franciaországban táncol. Ő nagy apple fan de nem is igazán ért a géphez. Iphone, mac laptop, tulaj, de még ő is azt mondta hogy egy nagy iphone semmi más. Ezért vár inkább a köv verzióra vagy mást választ. Pedig vele sem lehet beszélni mert divat is fontos neki, meg szereti az apple termékeket. -
#182 wheheheheh =D ezen feküdtem :D de am igaz =)
én szeretem az Apple termékeket,de ez az IPAD EGY FOOOSTALICSKA semmi értelme,a tulajok fele csak snoobizmusbólveszi..van ismerösi köröm 1 nagy forumon ahol midenki neten napi 10-100ezer ftot is összehoz és még öksem vennék ,poénból se mert szar.(volt róla topic) -
lenox01 #181 "(az eger szinet nem szamitva)"
:D -
kvp #180 "Olyan netbookokat löktök be ide iPad helyett, amiknek a kijelzője tiszta szégyen, víruskeresővel kell felére lassítani a szemét 10 éves oprendszerét, hogy legalább 1-2 hónapig fusson emberi sebességgel (az 1.6 Ghz-es processzora). 5 perc eltelik, mire magához tér a bekapcsolástól számítva... 3G-nek nyoma sincs"
Baratnomnek kellett egy szamitogep, mondta hogy barmi jo, de a kovetkezo feltetelei voltak:
-menjenek rajta az egyetemi weboldalak (tanulmanyi rendszer es elearning, tehat internet explorer _kell_ ra)
-neki eleg ha tud rajta szoveget szerkeszteni, de word-ben kell beadni
-menjen rajta az osszes levlistas doksi (word, excell, powerpoint, pdf, jpg, tiff, stb.)
-youtube, freemail, gmail, stb. (flash kell)
-szeretne youtube-rol zenet letolteni (youtube-mp3-telefonra, blutooth kell)
-tudjon videon skype-olni a csaladjaval (webcam kell)
-olvassa a fenykepezogepe kartyajat es a pendrive-okat
-otthon nyomtatni is akar vele (a meglevo usb-s nyomtatora)
-ferjen el a taskajaban, hogy bevihesse magaval orara
-legyen benne internet
-ne legyen draga, mert nem akar allandoan aggodni miatta
-es rozsaszin egeret ker hozza
Ezek utan kapott egy feher msi wind-et egy minimalis 3G-s internet elofizetessel... es tenyleg mindenre jo neki. Most mar jo ket eve hasznalja, eddig szerencsere semmi gond nem volt vele, de az elso eger kabelet megragta a macska, abbol vettem egy ujat (990 Ft), ez mozgasra pirosan vilagit, amitol fel a macs. :) Nagyneha en is hasznalom, de csak ssh-n at x-es tavoli login-ra, meg operaval bongeszesre. (ha nincs mas keznel nyaralasnal) Az egesz 100 ezer _alatt_ volt es a husegesku nelkuli internet sem kerul toredekebe sem egy iphone elofizetesnek. Soha nem telepitettem ra os-t, az van rajta ami a bekapcsolaskor gyarilag rajta volt (magyar win xp). Viruskergeto van, de nem lassit, mert csak akkor ellenoriz, ha egy uj file toltodik le a gepre (netrol vagy kulso tarolorol). Egyebkent ez utobbi jo a html alapu adatlopo fergek ellen is, amire a iphone is erzekeny, mert a cucc a bongeszon belul fut.
A fenti feltetelek hany szazalekat teljesiti egy ipad??? (az eger szinet nem szamitva) -
lenox01 #179 "Egyszerűbb és gyorsabb?? Hát kinek a pap kinek a papné. Mindenesetre én egy komolyabb összeget tennék rá, hogy már rég átküldtem a mellettem állónak az emailt amikor te még a bluetooth eszközt keresed!"
Ez már tényleg elvakultság. Délután óta olvasom ezeket az idióta dumákat /most nem az apple védésről, hanem mind2 félről beszélek/.
De ez. Ehez már hozzá kell szólnom.
Komolyan gyorsabban megkapja szerinted emailben? Vicc. Még FEL is kell töltened a képeket, nem beszélve arról hogy van egy email késedelem szolgáltatótól függően, amit neki még le is kell tölteni. BT-n meg egyből neki nyomja át. A BT 2.0 mellesleg 3Mbps elméletit tesz lehetővé.
Félreértés ne essék, én leszarom hogy ki hogy küldi át meg szerintem is egyszerűbb mailban mert úgy nem kell a másik faszi mellett állni hanem mehetsz el onnan az utadra majd megkapja. Tényleg egyszerűbb, nem kell párosítani stb.
De azért olyat ne írjunk már hogy gyorsabb.... -
syn7h37ic #178 Öt perc? Hibernálásról hallotál? Egy jobb vírusellenőrzőt észre sem vesz egy ennél lassabb gép. Kolléga ősi T20 thinkpad-jén simán lehet netezni, videózni, és még ennél majd háromszor gyorsabb egy jobb netbook is.
Itt elsősorban arról van szó, hogy túlárazott kacatot tukmálnak ránk, ami mondjuk pár évvel ezelőtt ért volna ennyit, de a mai számtech színvonalat tekintve rohadt drága a tudásához képest. És egyáltalán nem újdonság ez a tablet forma, csak úgy néz ki most jött el az ideje. Az akkoriban mutogatott tábla PC szintén rohadt drága volt, meg is bukott, szintén a horror ár miatt.
Az pedig végképp tévedés, hogy az apple egyenlő a minőséggel, ott volt a sárguló burkolat, a megsülő CPU a mackbook-nál, a ratyi minőségű iMac széria, stb stb...Mindez rohadt drágán, drágábban, mint egy mezei hasonló tudású laptop, vagy PC.
-
Wittao #177 "bullshit, nekem pl desktopon egy olcsó és jó pár éves TN paneles monitor van, ami állítólag nem szokott jó lenni. Na most egyrészt nagyon is szépek a színei, bár ez nem ide tartozik, de a betekintési szöge olyan, ha most 30 centivel fölötte lenézek rá, simán olvasható minden, és SEMMI nem változik a képen. alulról meg oldalról 60 fokos szögnél kicsit sárgásabb lesz a kép, de kb annyival mintha a színhőmérsékletet 5000k-ról 3000-re állítanám... és ez nem is egy mai cucc."
Na ezzel el is árultad, mennyire inkompetens vagy... LOL. Mindenesetre a világ grafikusai csak reménykedni tudnak, hogy soha nem tévedsz még csak a közelükbe sem. Úristen... :) -
syn7h37ic #176 Akkor egy jobb netbook. Minden kritériumnak meg tud felelni. -
Wittao #175 sanyicks: 25k-ért találtál olyat, ami tudja a netet, gps-t, zenét, filmeket. Ezt a MioP550-esem is tudja, ennél jóval olcsóbban. Téged jól átvertek :D :D
Bluetooth fájküldés iPhonera: van rá alkalmazás, szóval lapozhatunk :)
Olyan netbookokat löktök be ide iPad helyett, amiknek a kijelzője tiszta szégyen, víruskeresővel kell felére lassítani a szemét 10 éves oprendszerét, hogy legalább 1-2 hónapig fusson emberi sebességgel (az 1.6 Ghz-es processzora). 5 perc eltelik, mire magához tér a bekapcsolástól számítva... 3G-nek nyoma sincs :D Miről is beszélünk? Szenvedjetek csak, de legalább elmondhatjátok magatokról, hogy a technológia élvonalát képviselitek. Persze ehhez hozzácsapjátok a jó kis Nokiát, így már szenvedéseteket zoomolva videóra is tudjátok venni. Ohhhohhhoo :) No de nem baj, havonta újrahúzzátok, és megint csak megdöngetitek a mellkasotokat, hogy képesek voltatok rá elengedett kézzel, egyes egyedül.
Van egy szar hírem fikakirályok, ezt a szar rohadt drága használhatatlan iPad-et koppintja éppen elég sok nektek kedves gyártó (ööö, mondjuk az összes :D :D, de ha visszatekintünk ugyanez volt az iPhone-nal is), szóval gyűjtsétek a lóvét, hogy legyen valami a karácsonyfa alatt :D És ezeken a csodálatos fejlesztéseken lesz szép fehér USB csatlakozó, egy DVI is, persze egy SD kártya bővítőhely is, így már 64 gigásra tudjátok felbővíteni a memóriáját... persze 30 ezerért :D. Ááááááá, nem is lesz olyan vastag az...
És a legfontosabbat elfelejtettem, mire megjelenik lesz rá legalább vagy 1500 alkalmazás. Na és persze flash :D. Mivel van flash, így már minek is annyi alkalmazás, hát addigra a legújabb Need for Speed-et is abban adják ki.
-
syn7h37ic #174 Ezen a HSZ-en jót röhögtem.
-
#173 Minden ilyen témánál ez van. Felvetjük hogy lehet mondani jobbat ennyi pénzért de soha nem sikerül, és a védekezés az, hogy a tisztelt illetőnek nincs arra szüksége. Egyszer én is nagyon várnám már, hogy mutasson a tisztelt fikázó egy olyan készüléket amivel ki lehet váltani egy ilyen apple cuccot. Az iphone fikánál is mindig kiderül, hogy amit hiányolnak belőle emberek az úgy egy az egyben semmelyik telefonban nincs benne, tehát gyakorlatilag mindig egy álom telefonnal van összehasonlítva ami nem létezik. (talán most kezd a konkurencia egykét olyan gépet kidobni ami komolyan felveheti vele a versenyt, de érdekes azt senki nem fikázza, hogy az android a 2.2-vel jut oda, hogy alkalmazást lehessen telepíteni a kártyása - ergo használni lehessen a telefont. Itt miért nem jön a fika, hogy mi volt az előző generációkban, és hogy hanyadik generáció alatt is sikerült ehhez a minimál featurehöz eljutni?) -
vlahol #172 Ja es a viruskereso pontot
-
#171 "inkább megszálálhatatlan mennyiségű ingyenes appokról tudok, ami konkrétan mindegyik nagyobb os-re elérhető csak apple butított oseire nem"
Na erre kurvakiváncsi lennék. (ugye nem a pistike által összedobott flash játékra gondolsz?) -
vlahol #170 Neked megegyszer.
1. ami konnyu
2. van benne 3G
3. nem kell hozza viruskereso
4. legalabb 10 inches kepernyoje van
5. 10 orat bir az aksija
6. 25000 nel tobb app van ra
De kiemelnem a 10 oras uzemidot a notebook megemlitese melett. -
#169 "Itt a hülyeséged, ne felejtsd html5-ről volt szó..."
Igen már a cikk is videokról szól, te meg internetről beszéltél. Az, hogy nem érhető el a 40e videomegosztó oldalból csak néhány, az aztán tényleg kurvanagy limitáció. (főleg, hogy nagyrészt ugyanaz van minden). Nekem videomegosztóból egyetlen létezik a youtube az meg megy. (és nem keverendő össze a weboldalakkal) -
vlahol #168 Hat pont ez az hogy ilyet nem fogsz nagyon talalni.
Mert ha tudnal akkor neked is 2 percbe telne.
Amugy ha akarod a fuvet lenyirhatod! :) -
#167 "Viccelsz? 25K a ds lite, nincs annál olcsóbb gép jelenleg, és handheldre talán még nem volt hasonlóan komoly fejlesztés mint a most júniusban jövö DQ9, vagy a zeldák.."
Igen az a 25K konkrétan rablás érte. Ráadásul a Dq9 és a Zelda, na azzal komolyan csak akkor játszanék hosszab időt ha fegyvert tartanak a fejemhez.
Neked is van egy véleményed, nekem is. A kettő nem egyezik, de ez semmit nem befolyásol. A DS-t is eladják meg az iphonet is. Szerintem aki DS-t vesz az a hülye és átbaszott, szerinted meg aki iphonet vesz az. Ennyire egyszerű ez! És jól mutatja, hogy nincs egyetemes igazság. -
#166 "Talán azért, mert a Bluetooth kapcsolat egyszerűbb, és gyorsabb?"
Egyszerűbb és gyorsabb?? Hát kinek a pap kinek a papné. Mindenesetre én egy komolyabb összeget tennék rá, hogy már rég átküldtem a mellettem állónak az emailt amikor te még a bluetooth eszközt keresed! -
syn7h37ic #165 Őőőőő notebook? -
sanyicks #164 mekkora sláger lett ez az ips ahogy az apple elkezdte használni, érdekes eddig azt sem tudtátok mi fán terem az az ips :D
"Egy netbookot ha nem totálisan szemből nézel, már inverzbe mennek a színei."
bullshit, nekem pl desktopon egy olcsó és jó pár éves TN paneles monitor van, ami állítólag nem szokott jó lenni. Na most egyrészt nagyon is szépek a színei, bár ez nem ide tartozik, de a betekintési szöge olyan, ha most 30 centivel fölötte lenézek rá, simán olvasható minden, és SEMMI nem változik a képen. alulról meg oldalról 60 fokos szögnél kicsit sárgásabb lesz a kép, de kb annyival mintha a színhőmérsékletet 5000k-ról 3000-re állítanám... és ez nem is egy mai cucc.
Na meg azt hallottam hogy az ipad nagyon mobil, és simán az öledbe veheted, meg úgy teheted le ahogy jó, akkor ezek szerint mégsem hogy ips kell hozzá? :D amúgy nemtudom ki hogy van vele, de én a kijelzőket általában szemből nézem, tv-t sem háttal szoktam nézni ;)
-
lenox01 #163 :D
Persze azért kellett vágni mert behalt állandóan. Nem barátom, azért kellett vágni hogy elhitessék a nézőkkel hogy behalt. Konkrétan nem lehet látni amikor megjelenik a hibajelzés. Már amikor kijött a videó, leteszteltem magam is. Akkor jelenik ez meg amikor teletelepíted a belső memóriát alkalmazásokkal. Csak azt a részt ki kellett vágni hogy úgy tűnjön netezés közben jött elő. -
sanyicks #162 "De ami a legerdekesebb az az hogy az Apple kommentelok 90%a vedekezik es nem karomkodva tamad." LOL nem káromkodik, csak minden mást lehúz hogy milyen szar, és leírja hogy az apple ellenben miért jó (persze konkrét előnyök említése nélkül), pl az apple életérzéssel.
"En azt kertem toled hogy NEVEZZ meg 1 -2 olyan ezkozt ami mind ezt biztositani fogja nekem egyben." Azt nem kéred meg hogy a kerted ássam fel? Nem fogok arra fordítani időt mert te nem tudsz keresni, akkor nyugodtan vegyél meg egy túlárazott korlátolt apple terméket. Én rákerestem tegnap egy tabletpc-re ami nekem megfelne a céljaimra: net, gps, zene, film találtam 25k-ért.
"6. 25000 nel tobb app van ra"
minden win/android/linux alapú cucc, és ezeknek nagy része olyan hogy felmész egy weboldalra és letöltöd ingyen ;)
-
vlahol #161 De sosem szoktam panaszkodni ha tobbet kapok! :-) -
#160 Akkor az ipad nem neked való :-) -
#159 názd már meg a youtube channeljét, olyannyira apple fan, hogy csak androidos készülékeket tesztel:)
vágni meg azért kellett neki(mondja is a videóban többször is) mert meghalt állandóan a nexus -
vlahol #158 Ez egy jo eszrevetel. Lekene tesztelni. -
vlahol #157 Nem, nekem nem kell tobb mint amit abban a 6 pontban megfogalmaztam. -
#156 Még azt is hozzátehetnéd, hogy IPS paneles monitorral. Egy netbookot ha nem totálisan szemből nézel, már inverzbe mennek a színei.
Foszlock:
Mégis mire lehet használni az iPadet?
Én pl. CAD munkát végzek és PC-s játékokat játszok asztali gépen, minden másra ott az iPad. (A noti még nagyon kéne gondolom, hogy flashben tudjak rajta passziánszozni)
-
vlahol #155 es te allitottad fel a mercet. Ferjen bele "erre vásárolhatsz 20-40k-ért egy cuccot :)" 20-40k-ba -
lenox01 #154 Miért nem kell flash semmire se videóra:
Ha megnézitek a videót amin bemutatja hogy újra kell indítani a Nexus One-t memória betelt hibaüzenet miatt, akkor láthatjátok hogy 7:44-kor video vágás van. Előtte semmi, utánna hopp ott van. Ennyit a szar iFanboy videójáról. Persze bocs hogy erre felhívtam a figyelmet és lebuktak az iphona fanok.... -
vlahol #153 Es had en dontsem el hogy nekem mennyi a szemet.= Es had en dontsem el hogy nekem melyik app a szemet. -
vlahol #152 Nem arrol van szo hogy az Apple cuccok tokeletesek. Hanem ugy kezdodik minden forum hogy jon valaki es beszol - Az Apple fos.
- Ez milyen szar.
- Az milyen szar.
Termeszetess hogy egybol vedekezo reakciot valt ki. De ami a legerdekesebb az az hogy az Apple kommentelok 90%a vedekezik es nem karomkodva tamad.
(legalabbis eloszor mert egyszer mindenkinek elfogy a turelme )
En azt kertem toled hogy NEVEZZ meg 1 -2 olyan ezkozt ami mind ezt biztositani fogja nekem egyben.
(1. ami konnyu
2. van benne 3G
5. 10 orat bir az aksija
6. 25000 nel tobb app van ra)
Es had en dontsem el hogy nekem mennyi a szemet.
-
sanyicks #151 Tényleg, régóta foglalkoztat, hogy az apple életérzéssel járó kifinomultsággal hogy egyeztethetők össze pl az appstore-ban igen népszerű finghanggenerátorok? :DD -
sanyicks #150 persze hogy nem. Az apple fanok bele kötnek mindenbe ami nem apple.
Nem venné mindenki azt, csak akkor ha menő, és különlegesnek érzi magát tőle.
Nincs semmiféle frusztráltságom, az apple fanoknak szokott lenni, hiszen ők magyarázzák meg hogy miért jó az ha hiányos tudású a készülékük, és miért szar ha valami többet tud (addig amíg az apple nem épiti be valamelyik készülékébe, mert onnantól már forradalmi, és nagyon jó).
amúgy
"1. ami konnyu" nagyon sok van
"2. van benne 3G" ilyenből is, amelyikben meg nincs alapból, egy olyan csoda van rajta amit usb-nek neveznek innentől lehet már benne 3g is.
"3. nem kell hozza viruskereso" ilyen nincs, mindenre kell víruskereső ha hülye a használója, és elég népszerű ahhoz hogy vírusokat írjanak rá, az apple cuccokra is.
Én pl a wines desktop pc-men sem használok 2 éve vírusirtót, és tiszta a gép (néha felrakok egy irtót leellenőrizni) ;)
"4. legalabb 10 inches kepernyoje van" ilyen is van, de akkor már inkább netbook, hiszen kb hasonló a hordozhatóságuk, és az utóbbi többet tud.
"5. 10 orat bir az aksija" tuti hogy van ilyen is, úgy tudom az apple még nem szabadalmaztatott csoda akksit, ami jobb mint másoké...
"6. 25000 nel tobb app van ra"
úgyérted olyanok mint az appstore-os? 500 használható app 24500 szemét ipari hulladék(pl finghanggenerátorok, rángatásra izgőmozgó kukacok meg hasonló értelmes programok) mellett, pénzért?
Nem ilyet nem tudok, inkább megszálálhatatlan mennyiségű ingyenes appokról tudok, ami konkrétan mindegyik nagyobb os-re elérhető csak apple butított oseire nem :)
-
hurkaur #149 Ejha ,szóval az iCuccok mégsem tökéletesek?
Egy világot átjáró urban legend kezd megdőlni -
Foszlock #148 Kedves vlahol,de mire fogod használni? Csak erre adj választ! Most őszintén nem többet érsz egy notival? -
vlahol #147 Szerintem te sem tudsz nekem egy olyan tokeletes eszkozt mondani amibe ne lehetne belekotni.
Mert ha lenne akkor mindenki azt venne!
Csak most konyebb az Apple fanokon kitolteni a frusztralsagodat.
Esz nagyon szomoru!
-
vlahol #146 Akkor legyszives agy nekem 1-2 tippet hogy milyen olyan ezkoz van.
1. ami konnyu
2. van benne 3G
5. 10 orat bir az aksija
6. 25000 nel tobb app van ra
Elore is koszi. -
sanyicks #145 bírom mikor az apple fanok a buta apple cuccok hiányosságára ilyen bonyolultabb kerülőmódszereket írnak, holott állítólag az apple cucc az fú de felhasználóbarát, meg kifinomult. Az ilyen módszereket úgy is szokták hívni hogy favágó módszer, olyan mintha 10 kilós kalapáccsal szobrászkodnál :D de az apple az "kifinomult" LOL -
sanyicks #144 erre vásárolhatsz 20-40k-ért egy cuccot :)