383
  • pixx
    "Egy célrendszer vásárlása után (mint amilyen az iPad), egyszerűen nincs dolgod, kereshetsz másik állást, mert felkopik az állad :D"

Várjál te még azzal, 2 hónapja jött ki a csoda masina, és most nagyon menő...nagyon sok fogy belőle, így a bankkártya adatokból élő emberkék, már biztos dolgoznak valami szép jó megoldáson, nem különben az unatkozó programozók, akik dobnak egy-két vírust a rendszer...karácsonyra meglesznek az első vírusok, és visszaélések az adatokkal...kell majd az rendszert újra telepíteni...
  • Teperinke
    Ennek mi köze az iPadhez? Ez a laptop, 3,5 órás üzemidővel, kétszer akkora súllyal, A szokásos képernyővel...
  • sanyicks
    Igen tényleg odaírják a betekintési szöget. JÉÉÉ az én monitoromnál 160 fok horizontal, 160 vertical pedig csak szar TN. JÉÉ én is pont így láttam. 20 fok választ el, a 180 foktól. 180 foktól. Nézzél csak meg egy papír lapot 90 fokban oldalról? mit látsz? Nézd meg 80 fokról? Akkor mit látsz?
    Ennyi eszed van kicsihuszár :)

Sajnálom hogy te olyan szerencsétlen vagy hogy egy normális monitort sem tudsz venni, de igazából ez a te bajod :)
  • hdo
    Jó, feladom igazad van ... lehet hogy egy ujjamon meg tudom számolni mire való, de azt sokkal de sokkal jobban tudja bármi másnál, és ezért olyan böszme drága ... nem is sajnállak, irigyellek hogy ennyi pénzed van! :D

De az apple termékek design szinten nagyon ott vannak a toppon, például ha netalántán tönkremenne, még mindíg tudod valamire használni! xD
  • Ulkesh
    Miért? Androidra van akár egyetlen alkalmazás is ami tablet méretű felhasználásra alkalmas? :D
  • Ulkesh
    "akkor az apple fanok szétszedik pl hogy: nem ips van benne (miközben azt sem tudják mi az"

Tartok tőle,hogy te nem tudod mi az :D

Egy tabletnél amit forgatsz, több különböző szögből is nézheted (ölben tartva, asztalra rakva), mint egy normál könyvet alapvető, hogy ugyanazt lásd bármilyen szögből. Egy TN-Film alapú kijelzőnél ez már alapból bukta. Hidd el, ha nem lenne alapvető a felhasználás szempontjából, akkor ők is TN-Film panelt használtak volna hozzá, mert lényegesen olcsóbb lenne a gyártása a készüléknek és több lenne a profit. Csak éppen akkor nem vennék ennyire, mert nem lenne jól használható.
    Már írtam, hogy csupán marketingre építve nem lehet 2 millió készüléket eladni 2 hónap alatt, ahhoz megfelelő termék is kell (lásd Nexus One és N900 100 ezres eladási eredményeit).
  • Wittao
    Csak nem fárasztja úgy a szemedet te szerencsétlen, a betekintési szögeket a gyártók meg csak úgy odaírják. Tudod, hobbiból. Semmi mögöttes tartalom nincsen. Te megnézted, és a saját szemeddel láttad, szóval biztos Neked van igazad... istenem ezt a sok megkeseredett embert.

Dobnál egy linket arról a 25ezres csodamasináról? Hadd legyen a tegnapi baromságaid után a mai napom is jó :D

Még ha valamelyik okostojás Androidos táblát linkelne be, ami olcsóbb v. ugyanannyiba kerül, arra azt mondanám háááát igen. Ez konkurens.
  • GregSB
    Szánalmas az inkább az ami itt összegyűlt 200+ komment alatt. De ez csak az én véleményem :)
  • Ulkesh
    "habár te netbookot cseréltél iPad-re, szerinted nem akarja ezeket a gépeket kiváltani."

Mit nem értesz?
    Olyan feladatokra használtam a netbookot amire az iPad jobb választás, mert a netbookon csak lassan és kényelmetlenül tudtam megoldani. Nem akarja kiváltani a a desktop rendszerekkel szerelt megoldásokat, nem fogok rajta regényt írni, sem fotókat retusálni, sőt még a flash sem megy rajta, de ami működik vele, azt jobban és kényelmesebben teszi, mint ugyanaz egy PC-n.
  • hdo
    Hát, ha minden alkalommal mikor ez megtörténik megkaptam volna a szóban forgó készülék árát, akkor már rég meglenne a nyugdíjalapom ... valahova Kaliforniába! :D
  • narumon
    "Te teljesen hülye vagy, vagy az olvasás nemmegy?"

Most mi bajod is van?
  • sanyicks
    De ne félj egyébként, ha mutatsz nekik valami olyat amibe nem tudnak belekötni, akkor is jönne a: "hát az apple más akkor is, jobb te még nem próbáltad nem tudod, ezt ÉREZNI kell" :DDD
  • sanyicks
    Ez mindjárt gondolotam. De sajnos van egy olyan mondás, hogy a "szó elszáll, az írás megmarad", és az írásból viszont nem az látszik amit te látsz ;)
  • hdo
    Na ezaz! Lehet hogy a magyar ember ennél nagyobb baromságra költi el az egyheti fizetését, de az az egyheti fizetés akkora, hogy azt nem is lehet értelmes dologra költeni! :D
  • sanyicks
    Te teljesen hülye vagy, vagy az olvasás nemmegy?
  • narumon
    Én semmilyen márkát nem utálok és semmilyen márkát nem imádok. Én mindenből azt veszem ami szerintem az adott pénzért legmegfelelőbb, legjobb. Nálam pont ez miatt teljes multikultúrális rendszer van ha így nézzük.
  • passatgt
    hát szerintem azt a bemutatót a vásárlók 99% nem látta:)
  • narumon
    "De lapos, meg könnyű, meg egyetlen kijelző az egész úgyhogy meg kell venni 150 ezer forintért, mert hát nincs rá vírus se, nem tud kifagyni mint a winnyóz stb. ... szánalom!"

Figyi már az a baj, hogy az a 150k amiről beszéltek, az külföldön basszus egy heti fizetés. Enneél nagyobb baromságokra költ el az ember magyarországon egy heti fizetést.
  • narumon
    Na ezt én is pont így látom csak fordítva..
  • sanyicks
    ezt már nem kell várni, mind2-t belinkelték már másik topicban :D
  • hdo
    Hallod, már várom hogy milyen érveket hoznak majd fel hogy miért szar a T101MT amit linkeltem.

Egyik fele a yutyubos cebites videót fogja belinkelni hogy degáz, nem is működik a multitouch, közben a gyerek volt egy idióta aki ki akarta próbálni a multitouchot Win7 Starter alatt.
    A másik tábor meg az a faszlámát fogja belinkelni metacaféról, aki ott bénázik a frissen bontott kütyüvel, mert foggalma nincs hogy hogyan kell használni, és emiatt lesz szar ... xD
  • sanyicks
    De mondok egy másik példát. Vannak márkák amiket utálok, de az utálatom ellenére, akár az utált márkától is vásárolok, ha megfelelő tudású és árú terméket árulnak, ami mindent ver. Vagyük pl az intelt. Ha most nem lenne egy egy amds konfigom, amiben még kb 3 évig alaplap, memória csere nélkül cserélgethetném a procigenerációkat, lazán megvennék egy core i5-öt ha gépet újítanék. Vagy utálom a sony-t, de ha rendes játékkínálat lenne rá simán megvennék egy ps3-mat xbox helyett, mert jobb, bővíthetőbb, szabadabb.
    Az applet is utálom, de nem is találtam még olyan terméket tőlük ami megérné azt az összeget amit elkérnek értük, pedig ha lenne akár hogy is utálom megvenném.
    Ez hogy van? Ja igen úgy van, hogy a reklám, a tömeghiszti, és a menőség nem befolyásol vásárlásnál...
  • hdo
    Azért mert 99%-a látta jómunkásember istván bácsit ahogy elterpeszkedik a színpadon egy bőrfotelban, és hüdefasza meg hüdejó, meg hüdeintim, nem kell görnyedni, közben meg hatszor elismételte minden egyes funkcióját annyira nincs mit tudni erről a készülékről, annyira keveset tud.

De lapos, meg könnyű, meg egyetlen kijelző az egész úgyhogy meg kell venni 150 ezer forintért, mert hát nincs rá vírus se, nem tud kifagyni mint a winnyóz stb. ... szánalom!
  • sanyicks
    Tudod ez a tapasztalat. Ha beírsz egy megfelelő cuccot, akkor az apple fanok szétszedik pl hogy: nem ips van benne (miközben azt sem tudják mi az, azt hiszik az a processzor alkatrésze), nem PONT olyan az áramköre mint az ipadnak, vagy egy konenzátor kapacitása nem egyezik az ipad megfelelő konenzátorával. Vagy nem ugyanazzal a technológiával működik az érintésérzékelő, és az biztos szar, és ezt videokkal is megpróbálja "alátámasztani" odaírja hogy ott és ott milyen gáz, aztán végignézi az ember, és semmi gond nincs vele. Legutóbb pont te játszottad el. Az állítólagos szerinted "szar" részt vagy 5x átnéztem és csak azt láttam, hogy tökéletesen gyorsan azt csinálja amit kell, de biztos rosszul látok és te jól.

Szóval a lényeg. Az apple fannak csak az apple cucc lesz a jó, bármilyen képességű cuccot raksz be ellenfélként. Ha lenne apple autó 50 lóerős motorral, fehér kemény műanyag belső és külső borítással, kényelmetlen űlésekkel, és felhozna más vele vele szemben egy aston martint, ti megmondanátok hogy az aston martin miért szar, és miért jobb egy légyfing motor, olyan karosszéria ami rálehelnek és a4-es lappá gyűrődik :)
  • GregSB
    Emelett csendesen bejelentette az epöl, hogy 58 nap alatt 2 millió darabot adtak el a küytüből, jóval túllépve az okostelefonok eddigi eladási rekordjait - azért ezekhez hasonlítom mert hát ügye ez csak egy felnagyított PDA...

Szegény 2 millió buta ember, miért nem netbookot vettek? Az EZSGÉ-n pedig mindenki megmondta hogy az sokkal jobb...
  • sanyicks
    Te azt árultad el hogy IDIÓTA vagy. Beszéltem én profi grafikus felhasználásról? Nem arról beszéltem hogy azok az előnyök amit az apple fanok az ips-re mondanak azok nem előnyök, mert a betekintési szög problémák normális kijelzőnél nincsenek. De biztos valami gond van a szememmel, hogy a régi tn monitoromon látszik rendesen a kép bármilyen irányból, vagy nem is! Sasszemem van azért látok mindent :DD Vagy csak van annyi eszem hogy nem a leggagyibb kínai dzsunka monitort vettem meg anno?
    Tényleg az ipad ezekszerint profi grafikus felhasználásra való hogy ennyire számít az ips? :D
  • hdo

http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=623

Ha meg azok közé az egyedek közé tartozol, akikhez szóltam a #188-as kommentemben, akkor csak sajnálni tudlak! xD
  • sanyicks
    "25k-ért találtál olyat, ami tudja a netet, gps-t, zenét, filmeket. Ezt a MioP550-esem is tudja, ennél jóval olcsóbban. Téged jól átvertek :D :D"

Ugyan ki írta hogy megvettem?

Amúgy fail. A te szarodnak van érintőképernyője? Úgy látom nincs. Felbontás 800*480 ja csak 320*240. Wifi támogatás b+g+n? Ja csak b+g. 600mhz-s arm, 128 mega ddr2, 2 giga flash hol vannak? :D Csak mert ezek voltak abban amit én 25-ért találtam ;)

A többihez inkább nem is szólok hozzá, tömény marhaság.
  • sanyicks
    nem nyírom, múlt héten itthon lenyírtam, az elég volt ;)
  • Garfield
    #212:
    Amúgy jó, hogy már 2x megkérdeztem a nagy iPadeseket, hogy mire használnák az überkirály iPadet és még senki nem írt egy konkrét dolgot.

Válasz: #221
    Konkrétum, hogy mire használom:
    -ebook olvasás
    -PDF-es újságok, magazinok
    -képregények olvasása
    -böngészés
    -youtube
    -film nézés
    -fényképek nézése
    -e-mailezés
    -chatelés (msn messenger, gtalk)
    -erősítőre + hangrendszerre kötve zenelejátszás
    -térkép
    -jegyzetelés+diktafon (veszi a hangot írás, rajzolás közben, visszahallgatáskor az adott jegyzethez ugrik)
    -twitter
    -naptár, névjegyek
    -szövegszerk., táblázatok (visszafogottan)
    -játék
    -plusz még ami nem jut eszembe

reagálás: #224:
    Arra mindre képes egy 150K-s noti is, sőt még sokkal többre is, de amúgy nekem mindegy.

#229:
    Igen. Én is netbookot használtam ilyen dolgokra 1 évig és inkább eladtam, mert az iPad-el ugyanezek a feladatok gyorsabban és egyszerűbben elvégezhetők.
    [...]
    Rengeteg előnye van, de azt meg kellene végre érteni az ide írogató nagyhangú emberkéknek, hogy ez nem PC, nem notebook és még csak nem is netbook. Teljesen más felhasználásra való és nem is akarja ezeket a gépeket kiváltani.

Szóval habár tök ugyanarra használod most az iPad-et, mint korábban a netbookot, azonban szerinted az iPad teljesen más felhasználásra van, és szintén habár te netbookot cseréltél iPad-re, szerinted nem akarja ezeket a gépeket kiváltani.

Ilyenkor egyetlen, hárombetűs szó ugrik be az embernek: WTF?
  • Dynamic
    Ezt már leírtam egy párszor. De mindig jön egy nagyokos, aki nem 2 barackot akar összehasonlítani, hanem a barackot a szőlővel(vagy almával, hogy stílszerű legyek;))
  • Ronny
    Ezek az emberek csak arra várnak, hogy elkölthessék a nehezen megkeresett pénzüket arra, amit Jobs bácsi éppen az orruk alá tol.

Minden CEO álma az, hogy magához láncolja ezeket az érzelmi alapon szerveződő csoportokat.
  • redgreen
    @Cikkíró: Kedves Bea, a magyar nyelvben az idegen szavakhoz a kiejtés szerint illesztjük a ragokat. Tehát a cikkben szereplő "iPadot" (a címben és még két esetben) illetve "iPad-ot" (két esetben) formák hibásak, helyette az "iPadet" írásmód használandó.
    A cikk végén az "iPadre" és az "iPadről" alakokat viszont helyesen használta. :)
  • Ulkesh
    "Remekül meg lehet majd élni a jövőben ezekből a szuper diletáns csoportokból, én nem bánom hogy egyre többen lesznek"

Ezzel az a gond, hogy éppen hogy nem fogsz megélni belőlük.
    A dilettáns egyed, ha vesz egy PC-t, akkor hozzád fog fordulni segítségért, amit, ha rendszergazda vagy, jó pénzért szívesen meg is teszel neki.
    Egy célrendszer vásárlása után (mint amilyen az iPad), egyszerűen nincs dolgod, kereshetsz másik állást, mert felkopik az állad :D
  • Ulkesh
    "Arra mindre képes egy 150K-s noti is, sőt még sokkal többre is"

Igen. Én is netbookot használtam ilyen dolgokra 1 évig és inkább eladtam, mert az iPad-el ugyanezek a feladatok gyorsabban és egyszerűbben elvégezhetők.
    Nem kell kitekerednem a fotelben, hogy a netbook gagyi kijelzőjét megfelelő szögben láthassam, nem zavar olvasás közben a melegedő és ventilátorzajos gép, nem kell perceket várnom egy nagyobb PDF doksi megnyitására, vagy az e-book könyvtáram betöltésére (bár az is igaz, hogy az iBook alkalmazás is megröccenik ennyi könyvtől, ha a csicsás könyvespolc nézetet használom, de listás nézetben villanás alatt behozza nem percek alatt mint a Wind).
    Rengeteg előnye van, de azt meg kellene végre érteni az ide írogató nagyhangú emberkéknek, hogy ez nem PC, nem notebook és még csak nem is netbook. Teljesen más felhasználásra való és nem is akarja ezeket a gépeket kiváltani. Nekem is ott a desktop gépem munkára és a HTPC-m a TV alatt, de a legtöbb otthon előforduló feladatra ma már a "deszkát" használom ilyenek a levelezés, netezés, chat, olvasás, jegyzetelés, zenehallgatás, némi táv munka (LogMein), pici játék (sok nagyon jó logikai és ügyességi játék van akár ingyen is ami érintőképernyőn piszok jól meg lett oldva).
    Ezeket persze meg lehet tenni a desktop gépen is (300 W-os fogyasztással), vagy notebookkal kevésbé kényelmesen és néha több kompromisszummal. Akinek kizárólag ezekre a funkciókra van szüksége és nem akar az asztal fölött görnyedni, vagy egy bumszli notebookot egyensúlyozni annak tökéletes megoldás egy ilyen tablet.
    Szóval lehet, hogy egy notebook, vagy desktop többet tud, de mint már régebben írtam, ha én sportkocsit akarok, akkor nem érdekel, hogy egy kamionnak mennyivel nagyobb a raktere. :)
  • atomkrumpli
    Van jogosultsága az ipadnek olyanok között akik elhiszik hogy nincs-vírus/nem-kell-víruskereső az almákra meg amúgy is az "hülyebiztos" gép pont neki való.

Remekül meg lehet majd élni a jövőben ezekből a szuper diletáns csoportokból, én nem bánom hogy egyre többen lesznek :-D
  • gameplusz
    A kérdés adott :D
  • narumon
    "Ha hozzám bekopoktatnának, h itt van 20 milla válaszzak egy autót, nem egy Dacia Logan-t választanék, hanem egy Audit-t."

Akkor most mégis magadnak mondasz ellent nem? Mert a Dacia is elvisz, lehet bele pakolni, akkor minek az audi? (valúszinűleg ugyanaz miatt mint ami miatt a srác is az ipadot választotta a netbookkal szemben)
  • hdo
    "ezek mind tavai árak"

És? 4-5 éve vettem a Logitech X230-at media marktban 13990 forintért akciósan, aztán egy évvel később akció nélkül is 11 forint körül volt webshopokban, most meg látod, argep.hu szerint átlag 17 ezer forintba kerül.

Nagyon téves azt feltételezni, hogy egy tárgy ára a megjelenéstől kezdve csak csökkenhet!

Viszont abban egyetértek, visszatérve iPad-re, hogy tudásban szar készülék nincs, csak magas ár! :D
  • Foszlock
    Arra mindre képes egy 150K-s noti is, sőt még sokkal többre is, de amúgy nekem mindegy. Nem tudom miért akarna vki drágán venni vmit mikor olcsóbban jobbat kap... Ha hozzám bekopoktatnának, h itt van 20 milla válaszzak egy autót, nem egy Dacia Logan-t választanék, hanem egy Audit-t.