383
  • Ulkesh
    "Javíts már ki ha tévedek, de pár héttel ezelőtt azt mondtad, azért van IMac-je, mert előtte a pc gondokat okozott neki, emelett van 9 usb eszköze, ami nem okoz neki gondot…"

Nem gondot okozott neki, hanem szimplán utálta, egy usb csatlakozáson meg mi okozna gondot bárkinek is rajtad kívül?

"Ez ha jól számolom kilenc, ebből összesen 7-et használtam egyszerre...viszont kíváncsi vagyok anyukád mi 9 usbs dolgot használ, mert el nem tudom képzelni? "

Egér, billentyűzet, két külső vinyó (egy Time Machine, egy meg adat), telefon, scanner, nyomtató, usb-s headset, midi billentyűzet.
  • Ulkesh
    "Na idefigyelj, ha nekem van egy vezetéknélküli csatlakozási lehetőségem, akkor nehogymár ne tudjam _minden_ készülékkel használni ami azt a technológiát tudja! "

A TV-dben van infra, akkor most szar az összes mai telefon, mert nincs rajta és nem lehet velük távirányítani?
    Eszembe nem jutna az iPhone, vagy az iPad esetén BT-tal bohóckodni, amikor ott a wifi ami több nagyságrenddel gyorsabb és ezekre a készülékekre nem 10 kb-os java vackokat töltök hanem több gigányi anyagot néha, megnézném mit szarakodnál BT-al ekkora adatmennyiségnél. :D
  • Ronny
    Blikket is mennyien olvasnak, és mégsem neveznéd igényes olvasmánynak, igaz? Ezzel az ostoba érvvel csak egy szépen kivitelezett öngólt rúgtok.
  • Ulkesh
    Nem emlékszem, bár lehet.
    Régebben nem nagyon írtam ide.
  • Papichulo
    Itt peldaul szo sincs JB-rol: http://www.drdiv.com/2009/06/how-to-pair-your-iphone-with-your-mac-or-pc-via-bluetooth/
  • GregSB
    Jailbreakel mindent meg lehet oldani iPhoneon, még a bluetoothos fileküldést is, de itt mostgyári állapotokról volt szó :)
  • pixx
    Azért, a legtöbb telefongyártó tudtommal, csinál pc-re és Mac-re is illesztő progit ha kell a telefonhoz, legalábbis az én nokiámon volt mac-es verzió is...
    Ennyi mondjuk elvárható lenne az Appletól...
  • Papichulo
    Google is your friend:
    http://www.google.hu/#hl=en&source=hp&q=connect+iphone+to+pc+via+bluetooth&btnG=Google+Search&aq=f&aqi=&aql=&oq=connect+iphone+to+pc+via+bluetooth&gs_rfai=&fp=b6dbf3da398206c5

Szerintem ezt is kiprobalhattad volna...
  • GregSB
    iPhone-t csak kábellel tudod szinkronizálni PC-vel, Bluetoothon vagy wifin keresztül nem - egyenlőre. De ezt eddig is lehetett tudni, minek vetted meg egyáltalán ha ennek hiánya zavart téged?

Te beszélsz itt agymosott Apple fanokról, meg birka vásárlókról, közben úgy vettél egy telefont, hogy meg se nézted mit tud vagy mit nem?

Nem kötelező Apple termékeket venni, ha nem tetszik ne vedd. De ne feltételezd hogy csak agymosott zombik veszik őket. Sokan nagyon is tisztában vannak a korlátozottságokkal, de együtt tudnak vele élni.
  • pixx
    Két iphone aksi van benne, semmi bika aksi...
  • pixx
    Bocs 7 és 5 használtam egyszerre...
  • pixx
    Javíts már ki ha tévedek, de pár héttel ezelőtt azt mondtad, azért van IMac-je, mert előtte a pc gondokat okozott neki, emelett van 9 usb eszköze, ami nem okoz neki gondot...
    Én nagy tech imádónak mondom magam, de jó magam is 4 usb-t használok, 1 egér, egy billentyű, és két külső winyó, telefonok bluetoothon kapcsólodnak a géphez, xbox360, és ps3 meg a wi-fi routeren keresztül, steamvel lejátszák a gépről a filmet, pdaból csak a kártyát kiveszem, és berakom a gépbe...
    Ez ha jól számolom kilenc, ebből összesen 7-et használtam egyszerre...viszont kíváncsi vagyok anyukád mi 9 usbs dolgot használ, mert el nem tudom képzelni?
  • hdo
    Na idefigyelj, ha nekem van egy vezetéknélküli csatlakozási lehetőségem, akkor nehogymár ne tudjam _minden_ készülékkel használni ami azt a technológiát tudja! Ezért nem fogok soha a kurva életbe még egy Apple terméket venni, kurvára meguntam a belterjességét az egésznek! Láttál te már olyat PC szegmensben hogy olyan wifi például ami csak intel hotspotra csatlakozik? Vagy olyan USB csatlakozó amibe csak microsoft egeret lehet dugni? Röhejesen hangzik az egész!
  • hdo
    Hát baszki ha van választásod 8 éves elavult Windows (XP) meg új Windows (Vista) között, téged néznek hülyének ha a matuzsálemet telepíted! Akkor még nem volt Win7 hahó! De tudod mit? Legyen user error ... ezzel is megnyugtatva a piciny törékeny lelki világotokat, nem akarok maradandó lelki sérüléseket okozni nektek azzal, hogy véletlenül megrengetem az Apple világképeteket.

Azok közé a ritka idióták közé tartozok, akik saját maguk válogatják össze a közel félmillió forintos PC felszerelésüket, amivel a pénzüket is keresik, de Apple terméket nem képesek használni. Ennyi!

A készüléket cserélték bizony ... más telefon típusra!
  • Dynamic
    Na meg most esik le:"Bluetooth a PC-vel..." LOL
    Benne van a leírásban is és amúgy is köztudott, hogy iPhone BT másik iPhone BT-vel működik együtt!!! Te meg visszavitted, hogy nem megy a PC-vel!!!:DDD
    Jesszus, mondjál már még néhány ehhez hasonló vicces okosságot:DDD
  • Dynamic
    Na ez a másik. Baszki, és tényleg azt várja, hogy komolyan vegyük! User error lesz az...
  • Dynamic
    Úgy látom vagy grafomán vagy, vagy az értelmezéssel vannak gondok, ugyanis Mac-ről egy árva szót sem ejtettem, hiszen nem volt olyanom, így tapasztalatom sincsen.
    (Azért zárójelben megjegyzem, hogy az ilyen bénáztam az OSX jellegű elszólások elég kétélűek. Gyanítom a bénázás a Win-hez szokott sete júzerre utal, aki nem találta a Windows és a Print Screen billentyűt.)

"Nem volt hajlandó együttműködni anblokk az egész készülék - a bluetoothtól kezdve - a PCmmel, visszavittem."

Haha...! Úristen, ez de rossz duma! Gratulálok. Vettem egy citromot (csakhogy megint a gyümölcsnél maradjak), de az romlott volt, vagyis a citrom nem egészséges. Na, ez kb. ez a szint. De most komlyan. Tényleg nem érzed mennyire röhejes "érv". Én nem igazán hallottam olyat, hogy az iPhone nem működik együtt a PC-vel(balfék júzerekről annál inkább) de jó, akár még hajlandó vagyok elhinni, hogy tényleg nem működött. De akkor meg nem cserélték ki?? Merthogy olyan nincs, hogy az iPhone nem működik együtt a PC-vel. Nekem valami nem kerek ebben a sztoriban sem...
  • Ferrer
    Baszki úgy vitáztok ezen, mint az óvodások :)) Lefogadom a többségnek, aki itt fikázza az Apple-t, nincs rá pénze, és ezért proliskodik.. Szerintem akinek ez kell, az vegye meg. Hahó emberek, ez már nem kommunizmus, szabad piac van!!
  • GregSB
    Folyamatos filmzéssel, netezéssel több mint 10 órát kibír. És ezt nem csak az Apple állítja, több független tech oldal is letesztelte - betettek több tucat filmet playlistbe és játszották őket egymás után, amíg meg nem halt a készülék. Mindenhol tovább bírta az akksija 10 óránál. Wifi-s netezéssel is simán kibírt 9 órát.

Nagyob bika akksit tettek bele, ezt mondjuk meg lehet érezni a készülék súlyán is. Kicsit nehezebb mint amire alapból számít az ember.
  • Teperinke
    Pedig DE! nézz utána egy picit...
  • hdo
    Jah, hát ha te folytonosan 100%-on járatnád az iPadet az se bírná a maga 10 óráját, de még hatot se!
  • narumon
    Nem, még mindig te nem érted. Mi nem állitjuk azt, hogy mindenkinek ez a telefon (vagy készülék, én csak telefonról tudok nyilatkozni mert az az egyetlen apple termékem), jó. Én szivfájdalom nélkül ajánlottam múltkor havernak HTC-t miután elmondta mire akarja használni.
  • Teperinke
    Én ezt a cikket olvastam, idézem: Continuously playing a DivX movie with Wi-Fi off – around 3.5 hours
    Writing in Microsoft Word with screen Brightness set to 60% and Wi-fi Off – nearly 5 hours
  • hdo
    PC-n nem volt vele eddig gondom, nem vagyok Vista fikázó .. amúgy a hírhedt windows milleniumot is az XP megjelenéséig vígan használtam minden probléma nélkül.
  • hdo
    Ha így lenne ötösöm a lottón ... amúgymeg TE győztél meg, hogy iMac-et vegyek, itt az sg-n, ha még emlékszel ... grrr

USER Error-ról meg annyit hogy az pont a Macnél kellene hogy kevesebb legyen, na hát ennek ellenére nekem PC-vel 2001 óta még megoldhatatlan gondom nem volt!
  • GregSB
    OMG, OSX helyett Vista. Nagy mazoista lehetsz :D
  • Ulkesh
    A User Error nevű betegséggel a gyártók nem tudnak mit kezdeni.

Amiket leírtál azok valóságtartalma enyhén kérdéses, de ha igaz, akkor igencsak béna vagy sok tekintetben. (Pl. anyám a maga 78 évével lazán kezel az iMac-jén több mint 9 usb eszközt.)
  • pixx
    Az a baj, nem tudtad magadévá tenni az Almás érzést :D

Nekem Ipod Shuffle-t adtak a szállodában karácsonyra, kipróbáltuk, azóta elő nem vettük...nem jött be a hangminősége nekem se...de ez van.
  • hdo
    iPhone, iMac, Mac mini, Macbook Air, iPod Shuffle.

Lássuk időrendi sorrendben:

Mac mini: 2 hétig bénáztam OSX-el, míg meguntam, felraktam rá a Windows Vistát bootcamppel, ami szörnyen akadozott ... visszavittem.

iMac: 9 USB készülékem van, amellyel az - előbb említett - OSX simán megfeküdt, hiába használtam aktív hubot a hiányzó perifériák pótlására. OSX-es office hiába mentett elméletileg szabvány doc formátumba, csomó egyetemi gép nem olvasta rendesen - sok kocka karakterek helyett -. Visszavittem. (ekkor vettem meg a mai PC konfigomat)

Macbook Air - kipróbáltam még az üzletben, no comment, megvettem az ASUS netbookomat helyette.

iPod Shuffle: AKG K 321-es fülhallgatóm jobban szólt a Sony Ericsson D750i mobiltelefonom media playerével - mélyhangkiemelővel -, meg se vettem.

iPhone: Nem volt hajlandó együttműködni anblokk az egész készülék - a bluetoothtól kezdve - a PCmmel, visszavittem.

Egyéb kérdés, óhaj-sóhaj, panasz, kérdés, beadvány?

Persze erre megint nem az lesz a válasz, hogy "jó oké" hanem vagy az, hogy "hazudsz csíra" vagy az, hogy "analfabéta vagy a számítógépekhez".
  • pixx
    Ööö nem azt törték meg egy honlappal 2 hónapja 30 másodperc alatt?
    Nem tudom csak kérdezem?
    Tudod elhinni, hogy az adott rendszerre nincs vírus, trójai, féreg vagy bármi más a legbutább dolog, amit megehet a felhasználó...
    Idén meg mutatták egyetemisták, hogy az 1024 bites kódolást kevesebb, mint 100 óra alatt meg lehet törni...
    Semmi sem lehetetlen, csak idő kell hozzá. Nem is a kezdő pistike programozókról beszélünk...
    Unokatesóm rendszer gazdi, és számítógép közelébe van, mióta az eszem tudom, még a jó kis commodoron tanult programozni. Ő linuxot használ, és nem azt mondja, hogy lehetetlen megtörni a rendszert, csak az, hogy nagyon nehéz...
    Tavaly betörtek a nasahoz, pedig ott biztos komolyabb rendszer van, mint az OSX, mégis bementek...
  • Ulkesh
    " ezért kezdtek el terjedni Mac-re is a vírusok, mert népszerű lett.
    Ma már OSX se lehet kimenni a netre tűzfal, meg vírus irtó nélkül…"

Hehe.
    10.6.x-re nincs egyetlen életképes vírus sem. Te Windows alatt vírusirtókat telepítesz, itt meg kijön egy patch ami lehetetlenné teszi a worm működését, ennyi. Per pillanat egyetlen trójai sincs az aktuális OSX verzióra.
    Egy Unix rendszerre sem egyszerű ilyesmit összehozni ugyebár, itt a pistikéknek nem sok babér terem.
  • Ulkesh
    Az iPhone is megtörhető, hisz erre van a jailbreak, de netes megoldás összehozására, ami a tulaj tudtán kívül zajlik le nem sok esély van. (Ha ismernéd a készülék rendszerének felépítését, akkor tudnád miért mondom.)
  • Dynamic
    Lefogadom, hogy az itt fikázók nagy része nem használt se, iphone-t, se iPad-et. Lehet érvelni specifikációkkal pro és kontra, de az biztos, hogy aki kezébe veszi a fent említett készülékek egyikét, rövid idő alatt megérti, hogy miért van olyan sok millió "birka". Mint ahogy én is az iPhone megjelenésekor nagy HTC párti voltam, jöttem a hasonló süketelésekkel a jobb hardware-ről stb. Csak aztán lehetőségem volt kipróbálni az iPhone-t, és egyik napról a másikra lemondtam a HTC-ről. Sikerült még 1-2 Nokiás/HTC-s ismerősömet megfertőzni, akik korábban azt sem tudták az iPhonet eszik-e vagy isszák
    Szóval előbb ki kéne próbálni, után lehet okoskodni a tömeghisztériával és sznobozással.
  • pixx
    Tudod nem rég valaki mondott hasonlót egy videó játék kapcsán, nevezetesen az Ubisoft a DRM rendszerre, csak úgy tudtál játszani az eredti játékkal, ha felcsatlakoztál a szerverre, addig el se indult a játék. Éveket áldoztak erre, meg dollár milliókat...
    Egy hónap alatt megtörték...
    Ezek után nehezen hiszem, hogy van törhetetlen védelem...
    Amúgy az ilyen emberek, mindig olyan irányba fordulnak, ami népszerű a tömegek számára, ezért kezdtek el terjedni Mac-re is a vírusok, mert népszerű lett.
    Ma már OSX se lehet kimenni a netre tűzfal, meg vírus irtó nélkül...
  • hdo
    Te se azt a cikket olvastad mint én, mert én 6,5 órát olvastam, és ASUS ha 6,5 órát ír, akkor 6,5 órát is tud!

Az én névlegesen 10,5 órásomat 11 órán keresztül használom ha csak office programot használok vele, és nem netezek (ami egy átlagos egyetem i napon általában a helyzet).
  • Ulkesh
    Ez igaz pár ezer tételnél, 2 milliónál már nem. Ha az adott termék nem megfelelő és csak a marketing vitte be az embereket, akkor az első hullám után gyorsan elül az érdeklődés. Kérdezd erről a Nokiát rendre bejön nekik ez a sorrend :D
  • hdo
    "- Nem a magyar SG csóró PC-seinek árazták be ..."

kéremkaccsójjaki!
  • Ulkesh
    Ha egy jb nélküli iPhoneOS-re tudsz vírust írni, ami a netről töltődik le, képes telepedni, fertőzni, adatokat gyűjteni és terjedni, akkor sokan meg fognak süvegelni :D
  • Ulkesh
    "ezért olyan böszme drága"

- Nem a magyar SG csóró PC-seinek árazták be, hanem a tőlünk nyugatabbra élők pénztárcájához, ahol ez az összeg a gyerek max kéthavi zsebpénze, de ha rádob egy kis újságkihordással, akkor megvan 1 hónap alatt is
    - A konkurens tabletek csak papíron olcsóbbak, valóságban egyik sem kapható
    - A hasonló méretű Kindle DX pont annyiba kerül, mint az iPad

Ez azt jelenti, hogy az iPad nem drága, hanem az itt élők keresnek piszok keveset (ha ez csak az iPad áránál realizálódna, akkor lennék én nagyon boldog, de sajna mindenre igaz).
  • sanyicks
    De lehet csupán marketingre építve eladni dolgokat, sokat. Lásd apple cuccok, win95 (amit még az is megvett aki az sem tudja mi az a pc), verekedős egymást taposós sajtakció xy üzletláncál és még hosszan lehetne sorolni...