418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
De neked nem őket kell leverned hanem az ellenfél hasonló rangú játékosait. Ők a te ellenfeleid, a többit bízd a nagyokra:-) -
Így van, egy 130mm-es nyílás már tud huzatot csinálni a kis dobozban, nem? 
Jah, szóval ezek. Az viszont érdekes, hogy a szerver popup-nál "(egyszeri és visszavonhatatlan a választás)" van, hm. -
Neutralpoint #18912 100% AGREED.
Az a vicces, és ezt már írtam, KV-val bedob IS3-4 ellen.
Su-85B-vel szintén. Teszem fel a kérdést IS-3-4-et szűz KV-val hol tudok én sebezni?, persze van nálunk Tiger meg IS de ha valagbalő 1hit, ebben nemsok rációt látok. -
lammaer #18911 - Ma teszik át az EU szerverre akik oda akarnak menni?
Én úgy tudom, amikor inditod a játékot, fel fog dobni egy spéci ablakot, mutatva hogy két szerver van, és hogy a szerverekre mekkora a pinged. Akkor választhatsz hova akarsz menni (egyszeri és visszavonhatatlan a választás)
- Ha jól vettem ki, akkor nem lesz semmiféle wipe?
Úgy tudom nem lesz.
- Kell-e valahol beállítani, hogy melyik szerverre akarok menni?
Lásd fenn
- Ennek egyetlen előnye, hogy elméletben alacsony pinggel tudunk játszani?
Szerintem igen. Illetve lehet hogy a szerverterhelés függő lag (ami nekem nem volt gyakori) is csökken, mert ugye kevesebb ember lesz (usákok mennek nyilván az US szerverre) és talán a vas is erősebb. Ettől eltekintve jelentős változásra én nem számítok. -
csak annyi kieg., hogy a "jelenlévők 70-80%át NEM sebzed" résznél marhára nem PzIII-ról meg leopÁrdról beszélek, oké, hanem elsősorban TD-k ről, ill. egyéb tankokról. -
lammaer #18909 Tegnapi élményem ezzel kapcsolatban egy IS7-es ágyúval elért oldalsó Leo találat, ami csilingelt de:
- a Leó nem állt meg (szóval nem track hit volt)
- 0% sebzés
A commander szövege: It went righ through.... szóval ezek szerint átlőttem a Leót mint a szart, de csak azt értem el vele hogy lett két lyuk az oldalán? :)
Lehet igy lett a csávónak arra a csatára egy ingyen ventillation upgrade-je, igy a találatom után kapott mindenre +5%-ot
-
setchoo #18908 http://game.worldoftanks.com/news/general_news/game_cluster_division -
És ráadásul ebben sincs egyetértés, mert engem közel sem a bokor zavar. (igen, döbbenjé' csak le)
Ugyanis kiismerhető, engem sok meglepetés nem ér már miatta, az utóbbi ~100 csatában talán 1...
HANEM, sokkal inkább zavar a továbbra is idétlen balanSZ rendszer, (ja, letépem arcom már a szótól én is). Ha olyan csatába kerülsz be, ahol a jelenlévők 70-80%át NEM sebzed, akkor a láthatóság kérdése huszadrangú.
Úgyszintén 20ad rangú, ha végre látod a KÖZELI(!) ellent, de a lövéseid 60% százaléka elvész a gyakran emlegetett fekete lyuk eseményhorizontjában! A továbbra sem következetes átütés rendszer: a folyamatosan csengő critical hitek 0% dmg-vel (tegnap 5 in a row). Ezek sokkal rosszabbak, és sokkal több bosszúságot okoznak, mint a láthatóság, mert így a látható tankokkal SEM tudsz mit kezdeni.
Ezt mondom.

-
Meddig lesz ma leállás, nem tudjátok? -
Nálam tájékozottabbakat kérdezek:
- Ma teszik át az EU szerverre akik oda akarnak menni?
- Ha jól vettem ki, akkor nem lesz semmiféle wipe?
- Kell-e valahol beállítani, hogy melyik szerverre akarok menni?
- Ennek egyetlen előnye, hogy elméletben alacsony pinggel tudunk játszani?
-
Na, már be se enged a szerver. -
Idézem a #18872-es lammaer választ (kis kiegészítéssel):
- OP e a T-54, ha igen mihez képest?
- miért szivtak a medek a teleport javitáskor
- hogyan kell használni a medeket
- Tuvokot és Dummyboy-t miért nem rúgjuk már seggbe?

-
250 új hsz? Történt valami érdekes? (Asszem követem Tuvok-ot az informálódás mikéntjében :) ) -
Engem leginkább a mezőn 300méterre eltűnő baszom nagy nehéztankok látványa / hiánya zavar. Ez durva azért. Meg a borókabokornál 10x nagyobb monstrum elbújása a bokor mögé. :) -
Sztem ott van a kutya elásva, hogy túl kicsik a mapok. Nagyobb térképen jóval több taktikai lehetőség lenne, a láthatóságot is be lehetne kapcsolni, mert hiába veszed észre, hogy 2kmre ott az ellenség, azt még el is kell találni. Mivel nem szimulátor, ezért lehet egy random találati esélyt számolni 100%os felszerelés és legénység esetében is, hiszen az életben sem talált el 100%ban ilyen távról egy tank. -
Szacsa007 #18899 Nekem is van ilyen. Csak a torony forog, de a gép áll. Lőhetek egyfolytában, de nem talál, s nem fogy a lőszer, pedig lő és robban. Érdekes.... 
-
Az meg a másik, hogy nekem elég gyakran kifagy a játék, vagy rögtön azután miután betöltött, vagy visszaszámlálás közben, a lényeg, hogy mindig így az elején, csak az újraindítás segít... Ez valami beta betegség vagy a hiba az én készülékemben van? -
4000 akart lenni, és azt is csak duplázva -
Ezt aláírom, hogy az erősebb mediumokkal nem lehet meggazdagodni... Még legjobb körökben is alulról súrolom a 3000xp-t illetve max 50000 creditet kapok -
nem azt én sem akarnám hogy a bokor mögé is lássak nem ezt írtam
csak az kissé elég xar hogy a sivatagban nem látok el addig ameddig papíron kivan írva+ nincs értelme ezért használni a binoculart se mert mindig később látom meg az ellent.
Én arra értettem pl:sivatagban jön az ellen és ha te oda figyelsz ahonnan jön akkor piros kiemelés nélkül láthatod de ha eltünik a szemed elöl mert beért a domb mögé akkor nem vagy ha bokor mögé stb. -
megoldás láthatatlan cuccokra :) -
lammaer #18893 Az a baj, a jelenlegi architektúra már ezt az 500 méteres látótávolságot se tudja lekezelni, ezért van a sok eltünő/megjelenő tank.
A szeptemberi fix előtt nagyjából jól működött pl az, hogyha egy tank a bokorból lő rád esetleg mocorog, akkor láthatóvá válik, és ha megáll nem tűnik el instant csak 5 sec múlva - cserébe volt az, hogy a távolabb lévő tankok pozicióját nem frissitette a rendszer (ez az a bizonyos teleport - láttad az ellent, de ha mozgott csak 4-5 másodpercenként frissitette a helyüket).
Szóval a visibility rendszer többé kevésbé jól működött.
Persze a teleport mindenkit frusztrált, erre megfixálták, igen ám, de a fix valszeg valami olyan hekk volt, ami annyira megterhelte a szervereket, hogy a láthatóság számítást kénytelenek voltak kevésbé fontosnak prioritizálni. Ha jól értettem, kipróbálták papirfortma szerint, de abba belepukkantak a szerverek.
TEhát most nincs teleportunk, viszont a láthatóság számítás másodlagos prioritással bit, igy van az a sok anomália amit látunk (vagy nem látunk).
Amit te javasolnál, az jelenleg csak akkor működne, ha a bokrok, épületek és domborzat által nyújtott takarást kikapcsolnák... de az meg kicsiterős lenne.
A lényeg, valami a rendszer mélyén, szar design miatt van elrontva, és jelenleg fingjuk nincs róla hogy kéne meghekkelni. -
Sokkal egyszerűbb lenne hogyha addig láthatna el az ember ameddig csak tud (mert így a fejlődést elkúrták a többi játékhoz képest mert ugye nincs a xar köd effekt)
viszont a piros wh kiemelés az ugyanúgy megmaradna jelenlegi rendszerben csak azt kéne eltüntetni mint Houdini nem a tankokat. -
lammaer #18891 Nem lettél volna te, ha nem röttyintesz ide belőle egy teljeskörű leirást, tényekkel és bizonyitékokkal alátámasztva :) -
Bakker, akkor felesleges koptatom a billentyűzetem. A fene tudta, hogy nálad az XML-re szólalt volna meg a csengő. :D
Megj.: amúgy jogos, "botránynak" nevezni túlzás... Sajnos csak maréknyi embert érdekelt az egész téma... -
lammaer #18889 Ja, elég lett volna leirnod az XML dekódolást, érttem volna. Csak igy EULA botrány néven még nem cimkézte senki. -
1.: Volt ugye az ide is belinkelt kifejtett adatok, XML-ben. Ezek a játék file-jaiból lettek kifejtve, kitömörítve. Nem kódolt adatokról van szó, tehát nem Exe visszafejtés vagy hasonló.
2.: Ezekből az adatokból ZiggyDeath rájött, hogy számolja az engine a spotting range-t (erről itt írtam). Jutalmul kapott 14 napos RO-t (RO = Read Only, nem szólhat hozzá a fórumon).
3.: Hozzá kell tenni, hogy ugyanezen topicban az én hozzászólásaimat is törölték, amelyekben az XML-ből kimásolt visibility value szerepelt, illetve amelyben tételesen felsoroltam, hogy a Wargaming.net staff (Overlord, Steppen_Wolf és BigBadVuk) eleddig milyen információval szolgáltak a láthatósági rendszerről, és tételesen megcáfoltam amit ők eddig leírtak (magyarul bebizonyítottam, hogy dunsztjuk sincs, hogy működik a láthatósági rendszer). A hsz. törlésének indoka: "unfounded accusations at staff".
4.: Elkezdtem a témát feszegetni a ZiggyDeath féle topicban, hogy ez szép és jó, de a Wargaming.net eleddig pontosan nulla információt és visszajelzést produkált a láthatósági rendszerrel kapcsolatban, ami a fórumon fellelhető, azt a communitynak (egoizmus, pfuj, de ZiggyDeath mellett jó részben nekem) köszönhetik. Erre semmiféle érdemleges dev reakció nem volt (pardon, Eide kifejtette, hogy megérti a frusztrációmat, továbbítja a deveknek).
5.: Meguntam a dolgot, fogtam magam, és a visibility topicomba beírtam mindent, amit addig sikerült a rendszerről megtudni, beleértve a ZiggyDeath féle képletet, pár példával (ezzel már EULA-t sértettem, hiszen kifejtett adatok). A topicot kiemeltté tették, de töröltek belőle több részt, például a személyes megjegyzésemet az egész Wargaming.net hozzáállással kapcsolatban, és rosszallásomat amiatt, mert egyszerűen nem lehet a visibility rendszerről vitázni érdemben EULA sértés nélkül.
6.: A ZiggyDeath féle topicban a Ximix-féle táblázatot bemásoltam, és tömören kielemeztem (kb. ennek megfelelően). Erre kaptam 3 nap RO-t én is.
No itt betelt a pohár nálam, írtam egy privit a Eide-nek és a másik modinak, aki RO-t adott, hogy akkor mégis hogy vitassuk meg a láthatósági rendszert, mégis mi az elképzelésük erre.
Eide válasza erre itt van. -
Az megcsinálja a maga játékát. Az ötlet megvan. Ezt csak tovább kell fejleszteni. Olyan ez mint a focijátékok. Lehet, hogy C64en jó kis meccseket nyomtam egy klasszikussal, a Microprose Soccerrel meg szarrá játszottuk magunkat a haverokkal, de mindig sikerül jobbat alkotni ua témában: ls. anno a Sensi Soccert, vagy pl. most a Fifa11-et. :) -
Hát belőlem nem fognak . Hard wipe után törlöm a játékot . Eleget szoptam, ilyen szarházi, semmirekellő, tohonya, nemtörődöm fejlesztőcsapatot másikat nem hordott a Föld a hátán .
Vajon egy Blizzard vagy EA miért nem engedhet meg ilyen lúzerséget magának ? Egyetlen reménye a játéknak, ha valamelyik nagyobb kiadó lát benne rációt, és kivásárolja a ruszkikat a picsába . -
Gyűlölöm őket, pontosabban megtanultam velük együttélni. És igen, vagy egy artym. Gyűlölöm, és csak dupla xpzni lépek be vele. Megvárom, míg 1öö%os a crew, és eladom a KV-1S-el együtt a picsába. :D -
himmelsdorfon de de jó mikor közben szól egy ilyen kis retek arty pedig jól bontom a másik is4-et f2f-ben nyerésre állok egyszer csak piff beáll mikor tudja hogy töltök és kilő
-
lammaer #18883 EULA botrány? Az mi az? -
BTW kicsit visszatérve a "fizessek-e érte" dologra... Én eredetileg abszolute úgy voltam, hogy fizetek érte. Láttam mögötte a munkát, láttam a tartalmat, és hogy a Navy Fields-hez képest tényleg reálisabb, látványosabb a fejlődés.
Aztán megtörtént az EULA botrány, és azt a Wargaming rohadt pocsékul kezelte le. Az pedig, hogy elismerten másodrangúnak kezelik az EU/US játékosokat nálam nagyon kicsapta a biztosítékot. Van ezer hibája a játéknak (bakker, engem akkor is az zavar a legjobban, hogy nincs Szövetséges-Tengelyhatalmak szeparálás random battle alatt), de azokat elnéztem volna. Azt, hogy ennyire szánalmasan állnak viszont a community-hez, azt nem. Bakker, belőlü(n)k élnek, vagyis belőlü(n)k akarnak megélni! -
Hát ki ne szeretné a pálya másik végéről isten módban fentről szórni a 2000-es sebzésű szarjait a többiekre ?
Magas lóról könnyű .. -
Ezzel az arty-játékosok vitatkoznának. ;) -
Minden tank mögött emberek vannak, nem botok, így csak a másik játékélményének elrontására alkalmasak . -
lammaer #18878 Az a zojjekt nagyon massziv artynak... 5-6 lövés is kellett bele multkór amikor meg akartuk répázni. -
Nem fogják törölni az arty-kat. Ez már sajnos csak ilyen... :\
Pedig tegnap konkrétan elég hangosan anyáztam, mert egy Object 212 kilőtt. Himmelsdorf-on. TD üzemmódban. Miután én már belelőttem egyet... -
Igen, én is ezt mondom. Artyk nélkül olyan jó csatákat lehet vívni. Elveszik a játéktól a kedvemet. -
Még mindig T-54 ? Tier 9-es basszameg, IS4-et meg VK45-öt se lehet 2 lövésből kilőni, nemtom mit várnak egyesek . Ha nem tetszik, lődd ki .
Szarok a medekre, heavy-vel kell menni is kész .
Rúgjatok .
Minden artit törölni a játékból !
Na .