418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Nem nyertünk, de máskor ilyen körért simán osztja a 800 xp-t. Most meg volt még 2 hasonló köröm ilyen 400 xpkkel. Aztán meg is untam, és kiléptem. -
Szakesz #22833 Szerencsejáték, ugyanis néha leoszt egy semmi kis 200-as sebzést, máskor megfoszt 1800HP-tól, de szerintem most már egész tűrhetőek.
Régebben még durvábbak voltak. :)
Egyébként mekkora már, hogy itt szenvedek a Ferdinand-dal, átlag 100-400exp/kör, majd lecserélem a 10,5cm ágyút a 88mm-re és átlag 1000exp+ /kör meccseket futok. :) -
baalbaalbaal #22832 Sziasztok!
Én ma kezdtem, nagyon tetszik. A kedvencem a SU-18, amivel átlag 3 tankot leszedek, míg sima tankokkal alig 1:1 az arányom.
De talán egy picit erősek az spg-k? -
Az mi a pékért van, hogy nem tudok semmit csinálni belépés után? Játszottam 5-6 menetet. Bejelenkezek, de se mozogni se lőni nem tudok miután elindult a játék.
Gold-ot akkor játékkal nem is lehet szerezni?
Az XP konvertálást sem értem hogyan megy.
A pénzkeretet is érdekesen számolja. 2000 zsé mellett közli, hogy nincs keret az 1100 körüli toronyra.
Ha nem képzett a személyzet, de átrakom egy másik tankra, attól a tank még mehet? A skill fog csökkeni? Ha ráviszem a manusra a kurzort, akkor a csökkenést mutatja és a %-os végösszeget? -
nyertetek is? -
Ferdi-t megint nerfelték XP terén? Kilőttem 2 IS-3at kb 70-70%-ról + 1 Leot 100%-ról, és 480 xp-t kaptam prémiummal... -
Imation #22828 de gusztustalan sz*r szemét gép ez a stock vk3001P, már végig szenvedtem a stock vk3001H-t azt hittem annál már nincs lejjebb pedig de...azzal legalább eltudtam menekülni a rohamozó vérszomjas "loltraktorok" elől de ebben az alap motor csak vánszorgásra alkalmas. :((( elmegy a kedvem a játéktól mire ezt kipofozom normálisra. -
exoterm #22827 szvsz ebben az esetben mit két lehetőség bejátszik
-
malystryx #22826 Hmmm ismerős... Erről még rajzunk is volt a leszerelőzászlóra pingáltuk rá. :) -
erről eszembe jutott
-Ami gömbölyű azt vinni, ami szögletes, azt gurítani nem célszerű, de baromi katonás!- -
TDantes #22824 Szerintem rohadtul nem erről volt szó, és nem is mondtam, és nem is mondom, hogy ez nem így van, de amúgy ez jó volt. -
amúgy ez hülyeség hogy céloznod is kell mit? nagy távolságokon (a játéknak már száz méter is az) össze vissza kamusan hord (vagy eltünik a lövedék) kiszámítani se lehet mert full random szarság az egész
anno a tankokban kilehetett számítani a távolságot hogy annyival fölé célozzon az ember de ez egy xar kamus dolog kár ezen vitatkozni hogy ettől mekkora jani huszár valaki mert tud célozni ami nem igaz mert a gép dönti el hogy hova óhajt be pottyantani egy találatot még 30méteren belül is mert rengeteg változó tényező is közbe játszik internet kapcsolat vagyis ping a random trutymó jobbra balra le fel megint a random trutymó rikósé stb hülyesége szvsz az egész játék nagyobb része a szerencsén múlik
pl:IS7 van amikor 4 lövés vagy 1 mert szarrá ég de láttam már olyat is hogy zsinórban 3 lepattanó 2láncsérülés és vagy 7lövést élt túl közbe leírtott 3tankot pedig nem játszott jól a gyerek csak állt ott a nyílt terepen és rambót játszhatott -
TDantes #22822
-
két lehetőség van:
1 - mindegy mit írok, te ellentmondasz, hiába volt full egyértelmű amit mondtam
2 - retardált vagy
a #22801-es kommentemre adott "válaszod" alapján, ha azt mondom, hogy a labda gömbölyű, neked az is szögletes lenne...
btw, imádom, hogy mindig olyan valaki osztják az észt egy adott tankról, aki még a közelében se volt soha. -
Köszönöm a kritikát, legtöbb ilyen dolog általában saját részre készül, de néha másokat is érdekel ilyenkor kerülnek megosztásra eme dolgok és ahogy macában is mindenkinek más tetszik az itt sincs másképp.:)
-
Ne haragudj, de szerintem ez undorító
-
thx :) -
Ikonokra ráfűrészeltem a felségjelzést, szép tiritarka lett :)
.
.
Wotikon 1.0
.
.
.
WoTikon 1.1 -
sok a Klingon mostanság.... -
TDantes #22815 Ja, de egy ügyes Object tulaj, ha lehetősége van rá, csak az ágyúja csövét dugja ki a fedezékből, ha meg bokrok mögött áll, csak akkor veszem észre ha már késő. Jó, erről nem az Object hanem ez a szar álcázási rendszer tehet.
(milyen felháborodás lesz, ha javítják a dolgot , és véget ér a láthatatlan járművek kora...hány de hány embernek nem fog tetszeni! )
Tegnap, 48 lövéssel lőttek ki úgy, hogy nem láttam senkit. De szó szerint senkit, csak a lövések irányába lőttem vissza, de amúgy egy rohadt tankot, vagy TD-t sem láttam. Láthatatlanok inváziója. -
TDantes #22814 Szerintem meg , csak annyi a baj, hogy nem tudsz már autoaim-al mindenkit lazán szarrá lőni , hanem még céloznod is kell, és nem te vagy a legrémisztőbb a pályán.
Hát igen, ez tényleg elég rémes.
Már ne is haragudj, de ugyanazt csináljátok, mint az arty-sok akik amitt rínak, hogy jaj de szar, már nem tud mindenkit egyetlen milliméterre pontos lövéssel kilőni. Most már nekik is célozniuk kell..áh...elképesztő.
Vagy mondjuk a T-44 tulajok, akik szerint a patch óta elvan cseszve a tank...nincs az elcseszve, csak most már nem használhatja ki a T-44-s a játék bug-jait...aki ügyes, az most is arat(hat) vele.
Ja, igen tudom én is, a fejlesztők össze-vissza állítgatnak rajta a tudtod nélkül...és? Miért szerinted ez csak nálad van így? Minden tankon úgy variálnak ahogy akarnak, egy rakás adatot igyekeznek eltitkolni, (mint az álcázás, vagy a páncélzat különböző értékei) nehogy véletlenül is tudja az ember, hogy pontosan mire képes a tankja. Tök mindegy, hogy TD, arty, tank, német,orosz, amerikai, ezt a tudtunk nélküli állítgatást, és mindenki ugyanúgy érzi.
A másik dolog, hogy szerintem nem arról van szó, hogy csak úgy gyengítenek vagy erősítenek mondjuk egy adott ágyún, hanem arról hogy az egyik csatában jól működik, a másikban rohadtul nem működik jól, mintha valami titkos véletlengenerátor kiszámolná, hogy csórikám, most szart se fogsz érni, a következőben meg mindent átlősz.
Lefogadom, mindenkinek van olyan, hogy zöld a célkereszt, jó a szög, lő, és ahelyett, hogy átlőné a másikat, csak egy vidám rikkantást kap, hogy ricochet, meg bounced vagy francot szoktat mondani.De ezzel is ugyanúgy szív mindenki, akármiben ül.
Szívás, lehet hogy ez régébben nem volt gyakori a BL-10-es ágyúval, de hát...legalább szívsz te is, ez az igazi egyenlőség, mindenki ugyanúgy szívja meg a WoT hülye rendszere miatt.
-
zsupeti #22813 Reggelt!
Belekóstoltam mindhárom nemzet vasába,és az lenne a kérdés,h merre fejlődjek a közeljövőben.Amerikai ág:T1 Heavy,Szovjet ág:KV-1S,Német ág:Tigris és VK3002.
Most perpill VK3601-el farmolok és hát kezd a szívemhez nőni.Bár az utóbbi meccsek zömében a rangsor alján vagyok,amitől nem igazán nő az önbizalmam. -
Marko37
Ennyire nem mélyültem el benne a fórumon skineket nézegettem és akkor akadtam rá, mint érdekességet linkeltem ide két kör erejéig feltettem én is kíváncsiságból ,de nálam a TD miatt amivel igyekszem messziről operálni nem az igazi konkrétan nem is látom meg el sem találnám csak véletlen így csak a start helyen nézegettem az IS-en meg a T-34-en milyen szép tarkák .
A való világban is így volt annak idején az elfoglalt tankokat megvizsgálták majd a gyenge pontjait tanították az lövészeknek hol lőjék, nem hiába kellett felrobbantani minden hátra hagyott Tigrist, de mit tudjuk ez nem mindig sikerült.
Pett3rson
A rádió az orosz fórumon és a rádió honlapja
Néha karattyolnak benne oroszul szól nemzetközi és orosz zene vegyesen hát érdekes :)
-
úgysem tudják ellenőrizni, engem inkább az érdekel h jó e egyáltalán vmire? ha csak tapasztalatokra épít akkor igazából vagy működik v nem. -
pett3rson #22810 Nekem media player és kmplayer is meghalt alatta. mivel lehet lejátszani? -
Lenne 1 kérdésem letöltöttem az általad belinkelt/SKINS_WHIT HITZONE/-t de olvasom hogy elvileg tiltott dolog és nem szabad használni a játékba.
Mi az igazság? -
egonn #22808 A sunnyogós ,meccs közepe tálékán előkerülő,sebzetteket levadászó tankerekről azért annyit megjegyeznék hogy én is ezt csinálom! A TD-vel nem sok értelme van a sürüjében kardoskodni!A legtöbb mapon vannak olyan pontok ahonnan tudom támogatni az első sorokat majdnem észrevétlenül!De nem lehet ott az ember mindenhol:( Tegnap pl többször volt hogy a másik szárnyon elhullottak a sajátok és mire odacsoszogok addigra az ellen tankjai a harc folytán kopottak! Persze így lehet azt mondani hogy kempelt és a végén gyüjti a skalpot!Tudomásul kell venni hogy az ellen van mikor csak az egyik szárnyon nyomul.Ha látnánk hogy hol akk nem lenne olyan hogy a pálya harmadánál várakozik pár saját ahelyett hogy segítene:)Ez az idegek harca ugyebár.Mert ha nem várok ki hanem visszafordulo segíteni a másik szárnynak akk jó esélyem van arra hogy mégi betámadnak az addigi nyugodt oldalon! -
Adjunktus #22807 Azt hiszem,hogy itt talán én lőttem ki a legtöbb gránátot BL/10-ből.
Régebben jobb volt,ez tény.Nem kellett vele soha furfangoskodni.Rádobtad az auto aim-ot és max az újratöltést vártad,ha az ellen volt olyan pofátlan és nem pukkant el egy lövéstől!:D
Hát most már nem olyan...
Most sem rossz azért,de komolyabb gép ellen már manuális trükközéseket kell foganatosítani.(felháborító!)
Én egyébként azt az érdekes dolgot vettem észre,hogy egyik csatában tökéletesen működik(mindent visz,mint a piros hetes),a másik csatában meg semmi nem akar vele összejönni.(lepattan,szellemlövés,mellémegy stb)
Nem tudom ez mitől van,mert én ugyan úgy használom.
más..
Az Object-et kilőni nem heroikus tett.Csak a lövegpajzsa vastag.Ha picit jobbra vagy balra mozdítod a célkeresztedet,akkor simán átlőhető.
Azt meg gondolom mondanom sem kell,hogy oldalról meg hátulról köpőcsővel meg nyílméreg békával is agyon lehet ütni. -
Armisael #22806 Köszönöm davidbognak, hogy vette az időt és fáradságot, hogy ezt tisztázza.
Akkor azt kijelenthetjük, hogy kb 44' Júniusáig (azonos meredekség esetén) egy 100mm-es német páncél az ellenállóbb volt mint egy 100mm-s orosz. -
Hallgasd a WoT rádiót :)
http://directfire.ru/radio.m3u -
pett3rson #22804 nem tudom ki hogy van vele, de ezt a zenét szívesen elhallgatnám csaták közben :)
-
davidbog #22803 Hát igen, mi is úgy tanultuk a keményfém golyókat. Mondjuk mutatni még sehol nem tudtak. Én kételkedek abban, hogy a '30-'40-es években volt ilyen mérőgolyó. Még csak akkoriban kezdtek elterjedni a keményfém forgácsoló szerszámok.
Különben is minek keményfém golyó amikor ott a Vickers- meg a Rockwell-féle keménységmérési eljárás? Mindegyik régi már a 30-as években is ismerték őket. Nem értem miért erőltették a Brinellt.
Úgy tudom a KT páncélzatában kevesebb volt a mangán. De vanádium több volt benn, az meg többek között ridegít is.
A kubinkai teszt kiértékelésében két olyan pont ami a páncélzattal foglalkozik:
"Armor quality was lower than on Tiger I and Panther, after 3-4 direct hits there was significant damage and fragmentation but no penetration; welding was of poor quality" illetve:
"The armor-piercing shells of anti-tank guns BS-3 (100mm) and A-19 (122mm) can penetrate the front armor plate of the turret from 1000 to 1500m."
A második nem valami pontos megfogalmazás. A 100 mm BS-3 ágyú legjobb lőszerrel 185 mm/1000 méter és 161 mm/1500 méter átütéssel rendelkezett. Míg a 122 mm-es ágyú esetén ezek az értékek 162 mm/1000 méter és 144 mm/1500 méter. Tehát talán az 1000 méteres adat a 122 mm-esre, míg az 1500 méteres adat a 100 mm-esre vonatkozhat. Ha jó az eszmefuttatásom, akkor egyiknek se szabadott volna átütnie. Persze az orosz ágyúk átütése nyilván az orosz páncélzatra vonatkozik. De a '43-as német még páncél jobb volt mint az orosz. A korai Párducok páncélzatát a gyakorlatban kisebb távolságról vitte át a 122 mm-es mint azt kalkulálták az orosz páncélzat alapján (megpróbálom megkeresni mennyivel is, talán sikerül). Ez alapján a későbbi német páncél (például a KT-é és a kései Párducoké) gyengébb minőségű lehetett mint a '43-as, amit a Tigereknél és korai Párducoknál alkalmaztak.
Az idézetek az achtungpanzer.com-ról származik, de valahol fellelhető a battlefield.ru-n is. -
Jah igen, szóval nem az hogy nem repedezett, csak nem annyira...nem olvastam el eléggé :) -
nem, rosszul érted.
az a bajom, hogy a fejlesztők össze-vissza nerfelgetnek a tudtunk nélkül. és ez a végeredmény, hogy te szerinted én a legtáposabb atomágyúval is itt nyavalygok, én meg próbálom beleverni a fejedbe, hogy ez már rég nem az a BL-10, amitől pár hónappal ezelőtt annyira fosott mindenki... -
Írtam hogy 20-25 fok, annyival még simán nem lövik át. KT-val még ennyit se szabad, mert az nagyon gyenge. Persze attól is függ mivel vagy szemben, ha ISU-val akkor nem szabad ennyit se kockáztatni, elég 15 fok is kb. -
Én úgy tanultam, hogy 450 HB keménységig használnak acélgolyót, afölött wolfram-karbid golyóval mérnek.
Nekem van egy könyvem a Tigrisekről (Michael Green: Tiger Tanks), és abban írták hogy a KT frontja már nem repedezett, mert nem volt annyira rideg az acél amiből készítették.
"Because the frontal armor on the Tiger II was designed to be softer than Tiger I armor, it was not as brittle as the Tiger I's frontal armor and was not so prone to crack" -
lammaer #22798 Biztos egészséges a Vk45öt elforgatva mutatni? Az oldala rendkivül sebezhető, jó nagy is, könnyű eltalálni. -
Be van állítva a célkereszt arra a fajtára, ami mutatja a színeket? (zöld, narancssárga, piros)
Mert ha nincs állítsd be, nagy segítség. Az Object 704-esen középen van a lövegpajzs, oda nem szabad lőni, mert még a T30-as ágyújával sem sikerült még átlőnöm, a többi, döntött részt viszont már az L/71 is átlövi.
Valamint VK45-tel ne teljesen szembe állj be mindennek, egy 20-25 fokban forgasd el az orrát, és akkor máris nehezebb dolga van a BL-10-nek. (persze ha már így csinálod, akkor nem szóltam)
Annál nagyobb szögeben forgathatod a tankot, minél erősebb az oldalpáncélzata a tanknak. Szóval KT-vel csak óvatosan, Maus bírja :) -
exoterm #22796 Nagyon szerencsétlen szögben (vagy esetleg a lövegpajzsot) kell eltalálnod ahhoz, h lepattanjon a 128-as lövedék az object 704 120mm-es, döntött lemezéről. Annyira gyenge a páncélzata, h nem értem miért tier 9-es szekér az object 704. Annyival nem jobb az isu152-nél, sőt... Ha te ideális szögben állsz ki elém a vk4-el, akkor a hajamra kenhetem a bl10-et, mert képtelenség átlőni a front részét. user error-e? -
davidbog #22795 OFF:
Egy Armisael nevű fórumozó kérdezte pár napja, hogy az oroszok milyen keménységű páncélzaton teszteltek. Sajnos ezt nem sikerült kiderítenem.
De a harckocsik homlokpáncélzata többnyire 250-300 HB keménységű volt. A páncélzat minőségét és ellenállóságát nem javallott csak a keménységgel meghatározni. Csak akkor lehet kijelenteni hogy a 290 HB keménységű ellenállóbb mint a 260 HB, ha az összes többi jellemzője megegyezik a két acélnak, illetve nics nagy eltérés közte. Nagyon fontos még a szakitószilárdsága, illetve talán fontosabb a folyáshatára. Fontos lehet még a fajlagos nyúlása is (ez is a folyáshatárig nézve), az ütőmunka stb. Az említett 250-300 HB keménység valójában nem sok, már a 30-as években se számított soknak. Nem tudom biztosan, de talán a harckocsi páncélzatnál a lemez teljes keresztmetszetben azonos keménységű lehetett (a csatahajóké biztosan változó volt).
A németeknél az E-22 acélról van információm egy másik fórumról: a páncéllemez 4-6 mm közötti vastagságnál 555 HB keménységre cementálva, 16-30 mm vastag lemezeknél 309-353 HB, 35-50 mm-es lemezeknél 278-324 HB és 55-80 mm vastag lemezeknél 235-276 HB. Minél vastagabb volt a lemez annál alacsonyabb volt a Brinell-keménység érték, de ez se feltétlenül jellemző.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy 450 HB feletti értékek tulajdonképpen lényegtelenek. Mivel a mérést acélgolyóval végzik és kemény anyag esetén deformálódik az acélgolyó és torz lesz a lenyomata. (A különböző keménységeket lenyomat alapján számítják.) Például a csatahajók páncélzatánál hiába látsz 700 HB körüli értékeket, nem érdemes ez alapján hasonlítgatni, a mérésnél valószínűleg máshogy deformálódott az acélgolyó. Eagle írta, hogy minél keményebb az anyag anál ridegebb is. Ez nem feltétlenül igaz, de a rideg acél általában nem jó. Páncélzatnak pedig főleg nem, mert az dinamikus igénybevételnek van kitéve. A rideg acélok ezt nagyon nem bírják és repednek. Lásd a Királytigris páncélzata, az ISU-152-es gránátja nem ütötte át de elég nagy hosszon megrepesztette a páncélzatot. Az ötvözők hiánya miatt valószínűleg a Királytigris és a Jagdtiger sorozatoknak volt a legrosszabb minőségű a páncélzata a német gépek közül. Az E-sorozatnak pedig minden bizonnyal még rosszabb lett volna.
Szakkönyvekben biztosan vannak olyan táblázatok, összefoglalók amelyek foglalkoznak a különböző nemzetek páncélminőségével. Ezeket az eredményeket minden bizonnyal fel is felhasználják a páncélátütés kalkulációknál. Tehát csak egy két érték alapján felesleges spekulálni.