418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Jeffjohnson
    Ja és még 1 jó tanács az ide írogató emberek véleményét érdemes fenntartásokkal fogadni nagy részük anélkül mondja a véleményét ,hogy bárminek is utánanézett volna. Ha kikapnak azért pedig mindig a játék a felelős. Szép kis legendát gyártanak ,hogy miért erősebbek az orosz tankok mindegyiknél...ami persze nem igaz de nekik így könnyebb elviselni a vereséget.
  • LSSAHPAUL
    Tegnap nagyon megszívtam. Szokásos körútat kezdtem az összes ágyúimmal, 3-4 tierben elsőre sikerült a duplázást elérjem(addig játszok minden nap mig a 3-5 (usa,cccp,ger) tieres ágyúmnak nem lesz 1 győztes csatája), de az amcsi M41-essel csak a 9. csata!!! ez sajna 15x9 perc szal több mint 2 órámat elbaszott. Ezt nem lehet a szerencsétlenségre fogni hogy szar csapattársak voltak, és magamra se foghatom mert a többi ágyúval meg elsőre sikerül, minden nap kapok gratulációkat :) szal az M41-el valami baj van, gyakorlatban gyengébb mint a többi tier5.
  • Jeffjohnson
    Kicsit pontosítanék:

1. A spotting rendszer nem bugos ez "working as intended" de már olvashatóak infók az új spotting rendszerről ami mindenképpen jobb lesz. A mostaninak a lényege ,hogy max. táv ahonnan ki tudod szúrni az ellent 500m persze ha valaki látja és te benne vagy a rádiója hatósugarában akkor te is fogod látni messzebbről is. Bokrok, tereptárgyak természetesen befolyásolják ezt + a tankok rejtőzködési képességei (tudom pár német jármű bugos de dolgoznak rajta) 50m-en belül pedig függetlenül attól ,hogy köztetek van 1 ház látni fogjátok egymást és ha valaki lő akkor is könnyebben észlelhetővé válik. A véletlen eltűnéseknek pedig a frissítés gyakorisága felelős de a jövőben ez is változni fog asszem 3-5x fog nőni de nem akarok hülyeséget mondani.

Távolságot asszem a célkereszt feletti részen látod sniper üzemmódban (SHIFT) érdemes figyelni ha rejtve akarsz maradni. Szerintem sem tökéletes de meg lehet szokni. Részben a játék motorja miatt is van ez így komoly változás addig nem várható amíg nem optimalizálják nagyobb távolságokra pl: multicore supporton is dolgozni kell de folyamatosan fejlődik a játék én már orosz zárt béta óta játszom vele és nagy változásokon ment át.

2. Lesznek történelmi csaták erre lesznek külön játékmódok de az alap játékban keverve lesznek a nemzetek.Meg kell ezt is szokni.Az értelmét felesleges keresni ez ilyen :)

3. Platoont az tud majd létrehozni akinek van premiuma 3 fő a max létszám.

Más: a játék legérdekesebb része a clanwar lesz
    nagyjából így néz majd ki: LINK

itt egy kis leírás róla angolul:

LINK
  • atee73
    Hat hogy legyen neki..... :D
    reg rohogtem ilyen jot koszi
  • lammaer
    Azt minek neked infared sight? Voltál már éjszaai pályán? :)

Amúgy is, csak szovjet cuccoknál van érvelés, ha csak a németeken volt infra akkor nem fog bekerülni a játékba :P
  • lammaer
    1. Ha megpusztul az aki miatt láttad, értelemszerűen pár másodperc után eltűnik a célpont. De akkor is eltűnhet ha te látod direktbe, de mondjuk a célpont megáll (ez sokkal gyakoribb), mivel az álló jármű láthatósága kisebb mint a mozgóé.
    Igy szokott pl megtörténni az, hogy látsz egy menekülő ellent, lelövöd a lánctalpát, erre huss, eltűnik.

A láthatósági rendszer jelenleg nagyon bugos, nm úgy viselkedik ahogy kéne, igy ne csodálkozz hogy néha érthetetlen dolgokkal találkozol etéren.

2. Igen, tudtommal nincs tervbevéve ilyen történelmi beállítás. Vagy ha van is, csak a nagyon nagyon távoli jövőben lesz ilyesmi.

3. Nem elvileg, gyakorlatilag. EZ a platoonozás lényege :) Arra figyelj, hogy a platoontársak lehetőleg egy szinten (tier) legyenek veled, ugyanis a platoonban lévő legmagasabb szintű tank határozza meg hogy milyen csatába dobja a platoont a rendszer. Ergó ha egy Maus meg egy PZ IV összeáll egy platoonba, szegény PZIV mindig a legerősebb csatákba kerül a MAUS miatt, ahol kb annyit ér mint lepkefing a tornádóban.
  • SirArcheer
    Sziasztok!
    Tegnap kezdtem el játszani.
    (Ugyanezen a néven regeltem.)
    1. Nálam sokszor eltűnik az ellenfél, mire vége becélzom akkor hirtelen eltűnik. Se bokor se épület a közelben. Ez összefügghet azzal ha egy társam elől volt de kilőtték akkor hirtelen minden ellenfél eltűnik aki az ő "rádiósugarában" volt?
    2.A végleges verzióban is keverve lesznek a nemzetek? Vagyis nem lesz GERvsSZU és GERvsUSA csata?
    3. Ha platoon-ba vagyok akkor elvileg egy csapatba rak a többiekkel?
  • f24sg
    mondjuk itt, az oldal közepén!
    ilyet mérnem tesznek bele a "devek?" kötsögök.
  • f24sg
    Azért valahol LoL ez a reticle, nagyon korhű.
    Gondolom a következő lépés már az infared sight lesz, azzal az indokkal, hogy valami késői Panther változaton is volt...

Illetve, vannak adatok, mit lehetett látni ezekben régen valójában?
  • malystryx
    Engem is érdekelne ez a mod, mind a tankok a képernyő szélén, mind a belső nézet. Nagyon jók :)
  • Wlanseraf
    Aham olyan mintha levegőt venne a lövész egy puskával:D
  • noname23
    ez miféle mod?
  • ximix #23222
    Van még amit most vettem észre pl PzIV L/70
    Állsz, sniper mod, találati kör a legkisebb
    egy picit előrébb mész látod hogy inog a kép(~2 métert)
    megállsz a találati kör megállapodik, de a célkereszt nem szép lassan emelkedik
  • lammaer
    Én csak egy tankkal lövök igy: T54, teljes sebességgel döngetés, megspékelve autoaimmal. Világ végéről is eltalálok vele és kettéfűrészelek egy KT-t vagy egy VK45-öt. Mintha loltraktor skillek kellenének hozzá :)
    Hihetetlen milyen pontos....

Na, mondjuk a T44 is ilyen volt.
  • stork13
    Töredelmesen bevallom a KV-val és KV-3-al a fent lévő 107-essel igen. De ez inkább a megszokás miatt. :D
  • davidbog
    Ahogy nézegetem néha a csapattársakat nem olyan ritka 200 méteres lőtáv környékén.
    Gyakoribb az olyan eset, hogy csak megáll, de nem várja meg amíg teljesen beszűkül a célzókör. Tudom, mert nekem is van olyan harckocsim és nem 2-3 másodperc amíg a legpontosabb lesz a gép. Persze utána csodálkozik, meg irogatja, hogy így bugos, meg úgy csaló a játék, ha nem találja el a célpontját. Ezek általában olyan játékosok voltak akik az 5x-ös időszak alatt szereztek nagy gépeket és előtte kisebb, gyorsabb gépekkel játszottak.
  • lammaer
    Nyilván teljesen beszűkültre vonatkozik... de szokott valaki - a medeseken kivül - mozgás közben snipeolni? :)
  • davidbog
    Bizony. De szerintem ez a teljesen beszűkült célzókörre vonatkozik. Úgyhogy a német nehéz gépek azért valamivel pontosabbak mint a másik két nemzet gépei. De majd ha reális lesz a Tigrisek sebessége, akkor ennek a kicsi célzókörnek és ezáltal a nagyobb pontosságnak is búcsút inthetünk.

Szerintem elég rosszul van megcsinálva így a pontosság. Az, hogy mi mennyire pontos leginkább az optikától függ. Csakhogy az összes nemzetnél alapjában véve ugyanaz a célkereszt és tök ugyanúgy kell "célozni". Tehát maradt az ágyúkkal való variálás. Ami viszont jelenleg csak minimális különbségeket tesz lehetővé.
  • Wlanseraf
    :) engem már nem mozgat a Német oldal:) lemondtam róla, max fun..
  • ximix #23215
    A L/70 stukker napsütéses jó időben

180 méteren
    .

.
    .
    235 méteren
    .

.
    .
    586 méter
    .

.
    .
    Ez pár meccsel ezelőtti kép menet közben akasztottam meg mázli volt, de 400-500 méteren ezzel az ágyúval elég gyakori a menet közbeni találat mármint az ők mennek én állok :)
    .
  • davidbog
    Csak, hogy mégjobban elvegyem a német fanatikusok kedvét: ez se. :) Nem attól függ, hogy milyen az ágyú. Mivel ez a pontosság dolog is elég kautikusan működik. Van hogy a 0,37 pontosságú ágyúkkal sorozatosan találok 500 méter környékén a 0,30 pontosságúval pedig sorozatosan nem.

Az eddigi legnagyobb távolságra leadott lövésem az orosz 130 mm S-70-es ágyúval történt: 612 méter. Körülbelül 6-7 lövést adtam le 600-620 méteres távolságokra, abból 4-5 biztosan talált és át is ütötte a célpont páncélját. Egy VK4502 és egy IS-4 volt az áldozat, mindkettő az oldalát mutatta.
    A dolog érdekessége az volt, hogy épp aznap volt a téma a hun channelen, hogy Eagle 635 méterres távolságra adott le célzott lövésekeet. A legtöbben nem hittünk neki és én is magyaráztam neki, hogy az lehetetlen, mert max 550-570 méterig lehet ellátni. Most már simán elhiszem neki. :)
  • lammaer
    Sztem annyira nem jelentős ebben a tekintetben a német ágyúk pontossági fölénye.

Vegyük pl KT legpontosabb (88-as, 0.3m 100on) vs IS3 legpontosabb (BL9 0.35)... 100 m-en mindössze 5 centi, ez 600on is csak 30 :)

De ha vesszük a legerősebb ágyúkat, még szarabb a kép, mivel a német kwk46 pontossága 0.33, azaz 100 méterenként konkrétan 2 centivel szór kevésbé mint az IS3.
  • I.C.ram
    Ez biztos? Mert velem rengetegszer volt, hogy minimap-en láttam, de fizikailag nem, pedig ott kellett volna lennie előttem, és láttam is, hogy a csapattársam lövi a "semmit".
  • noname23
    70%ról olyan könnyedén szét lehet szedni egy IS7eskét su51-el mint a lepkefing de az IS4eske se túl jól bírja mert minimum 30%os minden találatom de a T30 akárhol kapkodja legtöbbször csak átlag 15-20% de még a VK45 is jobban bírja mint ezek a sztálin tankok.
  • Wlanseraf
    ahamm, ennyi jó a német ágyukban:) lehet a ködben fölbukkanó valamire lőni:D
  • lammaer
    Ja, de azt láthatod ami messzebb van, ha egy haver felderiti, 500on túl is, nem csak a minimapon.

ximix: az általános láthatóság a véletlenszerűségre épül :D
  • Wlanseraf
    Max 500 méter.. tehát ha a 460-as látótávra rárakod a +20%-ot akkor is 500m
  • ximix #23207
    Ez a látás rendszer, hogy mükszik pontosan (500m a látótávom)?
    Én hátul a többiek mennek előre,meglátnak egy enemit és az felkerül a mini mapra piros pöttyként,
    de előre kell csoszognom egy kicsit hogy én is lássam valamikor meg 635m lövöm az artyt
    A rádió hatótávja határozza meg a piros pöttyök egymás közötti láthatóságát a mini mapon ( ha előre szalad és kicsi a rádiója akkor csak ö látja mi hátul semmit)
    ,de azt hogy valóságban látom e azt nem tudom miként működik.
    A bokros téma meg szituáció függő ha bokor mögött állsz és van előtted még egy két bokor
    - társad látja enemit, te is látod lövöd
    - már csak te vagy, elöl nincs senki ekkor viszont úgy vettem észre az előtted lévő bokrok már inkább rontanak a helyzeten, mert ami mögött állsz( a bokor közepétől 15 méterre)az átlátszó lesz elvileg nem befolyásolja a látó távod, de a másik két bokor előtted már igen és ekkor szoktak beesni 50 méteren az enemik :)

• Wlanseraf
    Elhelyezem a múltkor kapott Banzai medál mellé:D
  • Wlanseraf
    És prémium:DDDDD
  • Wlanseraf
  • noname23
    Artynál lehet vhogy +extra ammo-t vinni?
  • Imation
    KáVé-zással több pénzt lehet keresni mintha dolgozom a PzIV el? Nyomom az orosz szerveren is és ott bizony nincsen aranyeső! :(
  • Achmed927
    Éljen Wlanseraf , Éljen a Párt ! :D
  • ximix #23200
    ez lemaradt pont kezdődött a meccs :)

Kedves Tanktársak
    Szeretném átnyújtani Wlanseraf tanktársnak
    a SZTAHANOVISTA Tankista bronz fokozatát
    a KáVé-zásban elért kimagasló teljesítményéért
    ,mellyel példát állít a felnövekvő ifjú tanktársak előtt
    és ezzel hűen szolgálja tanktársi eszméket.

• ximix #23199
    Pedig még medált is kaptál
    .
  • yossarianHUN
    Hát igen a ruszkik a megjelenés előttre tartogatták hogy mindenki vegye a prémiumot mikor kijön a játék de azzal felsültek persze nem tudták időben kihozni szóval most kénytelenek egy másodikat is beiktatni sebaj szar nekik jó nekünk.
  • noname23
    egy ismerőstől hallottam nem hivatalosan hogy megint lesz 5x szorzó
  • Wlanseraf
    Minden héten csütörtökön, nekem Lajoska ezt mondta a lépcsőházban ma délután:P
  • exoterm
    és mikor lesz a soft wipe???