418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Plata
    Most Pz4-et húzom,de kevés xp jön,ha vennék még egy Pz4-est és ha az egyik kidől lelépnék csatából átülnék másikba.Csakhogy a két tank által gyűjtött xp össze adódna-e vagy sem?Még sose próbáltam ki.
  • Plata
    Prokhorovka pályán M6-al előre mentem jobboldalt ahol az út két oldalán bokrok vannak,és csak a lánctalpakra lőttem,mögöttem jöttek pár td meg med tank szépen kicsinálta őket.Lehet nem prokhorovka volt,az a pálya ahol az egyik oldalon végig sínek vannak és vonat tankokat szállított,csak kisiklott.Keverem a pályákat.
  • a.carkey
    Az igazán jó csapat akkor működik, ha a csapattagok a győzelem érdekében úgy is segítik egymást, hogy ha letrackelik a társat és elkezdik szétszedni, akkor bemegyünk elé, és felfogjuk a lövedékeket, míg le nem tud lépni. Az esetek 80%-ban ilyenkor a support társak hátulról szétszedik a letrackelőket és mindenki túléli a csatát.

(Aki PotBSozott, az tudja miről beszélek.)
  • Plata
    Én a nagy erdős pályán beálltam egy bokorba,erre egy balfasz marder 2 elkezd pofázni hogy támadjak,seggbe lőtt,megfordítottam M6 tornyát hogy rálássak,erre megint kaptam egyet,marha mérges lettem és szét durrantottam a pofáját.Én beszoktam állni Pz4-el nagyobbak elé,a jó előbb egy VK3002 meg Tigris lőtték egymást,kilőtte tigris lánctalpát,és ház sarka mögül lőtte,beálltam Tigris elé és testemmel védtem,be is kaptam két lövést,de nem bántam mert után Tigris szétlőtte.Jó párszor védtem már meg így artyt,beálltam elé hogy én kapjam a lövést,legtöbbször meg is köszönik.
  • Mester61
    Teljesen egyetértek veled, soha nem lőttem ki szándékosan csapattársat, véletlen tűz előfordult kb 8000 csatából 5ször, de tegnap annyira ideges lettem, egy pzII-es beált mögém mikor csiki csukiztam és nem tudtam vissza bújni fedezékbe, ez már sok volt, beleeresztettem egyet, és visszavonultam, erre addig lőtt míg ki nem szedett
    szóval ennyi, megpróbálom moderálni magam, ha eddig kibirtam, hogy nem bántok csapattársat a későbbiekben csak röhögök a bunkóságukon.
  • maniac78
    És nem csal a játék, 10 méterről nem tudtam sebezni a Tigrist, de ő egy lövésből ellőtte az ágyúm, másodikra a lánctalpam utána meg rommá lőtt.
  • a.carkey
    Ezt én is utálom.

Mondjuk hétvégén (talán szombaton?) a havas pályán pont a lövés pillanatában jött be egy általam lőtt Panther elé egy saját T44, bele a lövedékembe, pont amikor rálóttem a Pantherre, amit már lesérültettem szinte nullára. Nem tudom, hogy miként, de kilőttem a Panthert, de valahogy attól a lövéstől kiégettem a saját T44et is. Elnézést kértem, mert nem direkt volt, minden esetre azóta se értem. (Érik az az elméletem, hogy célzókör, ahová néz, azt sebzi, de ha egymást éri a két halmaz (jármű teste), akkor az összekötőpontnál sebzi mindkettőt. Más nem történhetett ...
  • Neutralpoint
    Ami utálatos még a szándékosan bejövök eléd hogy ne tudjál lőni szindróma.
    Bejön elém a med, pont akkor amikor lőni szeretnék, chat ablak open és írom neki hogy ugyan vontassa el a valagát előlem mert megeresztem, erre neki áll fejjebb hogy miaz hogy én azzal fenyegetőzök hogy meglövöm.
    Ezzel azt érik el, hogy lehet tényleg valagba lövöm, én ha valaki előtt vagyok igyekszem minél hamarabb belelőni az ellenbe és visszamászni a fedezékbe, nem még leülök kempingezni a másik elé.
  • exoterm
    Azt írták abban a topikban, h a tank adatlapján feltüntetett adatok akkor lépnek érvénybe, ha minden xar kiegészítőt felpakolsz. Tehát, ha a rammert felrakord, akkor nem 110%-os lesz a ROF stb... :) Nem tom //tesztelni kellene.
  • TDantes
    Szinte semmit nem játszottam az ötszörös szorzó alatt. De így is meg van az Egérke.

Más.

Kéne írni egy illendőség-listát a WoT-hoz nem? Bele tenni ilyeneket, hogy ne lőjj bele a csapattársba, vagy hogyan illendő foglalni, meg ilyenek.

Vagy például, ne állj be egy másik tank mögé, hogy az ne tudjon tolatni.

Ez például gyakori faszság, tolatnék hátra a fedezékbe, de valami alacsony tierű tank közvetlenül a seggemben áll, és nem mozdul meg.
    Minek áll ott? Azt hiszi én vagyok a fedezék? Az ő golyófogója?

Hát szóval egy csomó ilyen van, ezeket lehetne.
  • a.carkey
    Keveset voltam akkor. Pantherről P2 és a US HV ág a Leetől a T-29ig. Ill. egy rakat lóvé. Na az megérte. Még mindig van belőle, de igazából semmire sem jó a pénz.
  • a.carkey
    Lehet, hogy az a fajta volt a Mausos is? :)
  • Wlanseraf
    Természetesen mozgás közben:D
  • Wlanseraf
    :) én sem toltam full időben, gondold el aki rakockult 3 napra:)
  • Wlanseraf
    Számomra elég egyértelmü ez a belenyulás a játékba.... most bementem a Tigerrel 1.5 perc után 7:1 vezetett az enemy.. nekem meg egy kurva nagy mágnes bekerült a tornyomba!! mert 8 arty lövésből 8 találta telibe a tornyom..... kicsit sok máknak...
  • f24sg
    jó, én AKKOR az okos időzítés miatt napi 2-3h-t toltam...
  • f24sg
    ja bocs, és oké, az alap T-34-ből lett ~full T-34-85, a maradék 50k xp-ből, ami magasabb szinten megint nem váltja meg világot
  • Wlanseraf
    Én nem nyomtam teljes időben de 1 milla xp és 15 milla credit jött össze:P
  • f24sg
    azért az 5x-ös szorzó csoda is szó szerint 3 napig tartott, én pl. erre tudtam használni:

- JagdPz4(fullos, csak Jp kellett volna) ---> Jagdpanther(alap)
    - SU-100(gyopár alap) ---> SU-152(alap)
    - T32(kvázi full) ---> T34(alap) na eeez sokáig tartott volna (~100k? xp)

Mindezeket összevetve, tier3-ról nem nagyon juthatott senki tier10-ig, ahhoz szarás/evés nélkül is nagyon jónak kellett lenni)
  • TDantes
    Rohadt bunkóság szándékosan belelőni egy csapattársba( bár néha nekem is viszket az ujjam, de akkor se teszem ,pedig szívesen beledurrantanék mondjuk a Himmelsdorfi hegymászókba) persze más az ha véletlenül lövünk csapattársba.

De, az is igaz, hogy ha van lehetőség zászlófoglalásra, egyből beírom: Cap?

Ha azt mondja a csapat, hogy igen, akkor foglalok. Ha azt ,hogy nem, inkább keressük meg és nyírjuk ki mindet, akkor segítek keresni.

Persze kivétel ha csak úgy nyerhetünk ,hogy foglaljuk a zászlót. Akkor kérdés nélkül irány oda.

Azért ez is hozzátartozik a dologhoz, hogy a foglalást is ésszel kéne csinálni.

De szándékosan belelőni? Azt nem.
  • Wlanseraf
    1 lövés semmi, második FF lövésnél automata kick, és minusz 10k XP....
  • a.carkey
    5xös szorzó. Kis buzi elkezdte nyilván öt hónappal azelőtt, és el is jutott a kis agyával a PZIIIAig ill. a T-28, T-26 tankokig. Majd jött az ötszörös szorzó, és erre leült a gép elé hétfőn, és felállt csütörtökön. Meglett neki a Maus, az IS7 és a T-54, és most komoly fasznak érzi magát, mert über tankjai vannak. Kb.
  • a.carkey
    Már értem miből ered a vita ...

Nos, az energiád inkább az utolsó tank megtalálásába kéne fektetni, nem másokhoz visszarohanni, hogy kinyírd őt, mert cappel!
  • Lord Baal
    Pontosan az ilyen bunkóktól kapok agyvérzést. Ha lehetőségem van rá én cap- polok. A múltkor egy Maus- os idióta fenyegetett, hogy hagyjam abba, mert ha mindenkit megölünk több XP jár(ő közvetlenül a körön kívül állt, kb. 30 m- re tőlem, az egyetlen megmaradt ellenséget a mi bázisunk környékén hajkurászta 3 tankunk), különben belém lő. Nem hagytam abba, (gondoltam, ha a mienk elég ügyesek, úgyis levadásszák a megmaradt ellent, mielőtt betelik a csík), erre tényleg belém lőtt, nem ölt meg, de a Panther 2 javítási költségei nem elhanyagolhatóak. Csak azon csodálkozom, hogy ennyi ésszel hogyan lehet Maus- a? (nem egy csatát játszhatott már)
  • a.carkey
    Szadizmus ez így is! :D
  • a.carkey
    Ja, én bevezetném, hogy ha egy tank marad bármelyik csapatból, és valaki friendly firet ad le bármelyik csapattársra, ha meghal, ha nem hal meg, akkor nem adnám oda egyik medalt sem, pont azért, hogy ne engedjem meg, hogy pár idióta elrontsa a másik játékát. (Ilyenkor kiírnám, hogy baráti tűz esetén nincs medál!, és talán leszoknának a dologról.)

Tegnap olyat láttam Karelián, mint még soha:
    jpantheres majom bejelentette, hogy ő most tékázni fog. Valaki megkérdezte, hogy miért, azt már lőtte is ki. Kettőig jutott, mielőtt őt kilőtték. Annyira lol volt az ellen, hogy még így is majdnem nyertünk. Csak draw lett, mert egyszerre foglalt a két csapat, de nem rajtuk múlott.
  • Tono34
    "egy hét kötelező Fásy mulató ill. Házibuli Attiláva hallgatással!"

Azért ez már szadizmus lenne, mégis egy játékról beszélünk. :)
  • a.carkey
    Ha valaki cappelni kezd, és azalatt egyetlen tank marad az ellenből, akkor annak kinyírására kb. 100 sec van (100%). Ha ezalatt sem találod meg, nyírod ki, nem az a béna, aki cappel, hanem - különösen ha többen vagytok - aki kinyírja a fragért a cappest, ahelyett, hogy keresné az utolsó tankot.

(A megalol az a dologban, hogy kevesebbet kapsz emiatt - minél többen maradtok életben, annál több credit és xp -, és plusz mert -1 csapattárs, ráadásul az illetőnek is egyel kevesebb killje lesz, vagy akár -1-e, tehát qurvára nem éri meg, ráadásul ő se kap se többet, se kevesebbet. Részemről minden direkt killt permabannal jutalmaznék, vagy egy hét kötelező Fásy mulató ill. Házibuli Attiláva hallgatással!)
  • a.carkey
    4 min. tier 4.
  • a.carkey
    Na ezzel baromira nem értek egyet (ahogy a cappelőbe belelövünkkel meg pláne nem, de az akkora bunkóság, hogy nem is feszegetem ...).

A raider pont az a medál, ami qurva ritka. Ált. akkor kapja valaki a csapatból, ha:
    -TD és jól tud rejtőzködni, ezt kihasználja, de egyben csapatjátékos is, vagyis bár kilőhetné a felé tartót, inkább nem lövi ki, mert éppen cappol
    -elég tökös, hogy kibírja, hogy nem lő, mert cél a csapatérdek, vagyis, hogy nyerjetek, nem az egyéni, hogy kill legyen a neve mellett
    -van esze, jól használja és érti a fedezékeket, hogy ne fedezzék fel (light tank ellen szart se ér a fedezék ...)
    -annyira szar a csapat, hogy valaki már utolsó esélyként erre a sunnyugásra kényszerül, hogy nyerjenek, mert a többiek mind idióták.

De mindehhez kell egy lassú, sérült, vagy ugyanúgy béna ellen is, mint a saját csapatod.

Szóval pont nem a "többiek kivéreznek én csendben követem őket majd cappelek" player, mert az ált. azért kempel az elején is, mert killre vágyik, hogy valaki elé menjen.

Ja, és mivel az esetek 90%-ban TDvel lehet elérni (ez a medál a rejtőzködésről szól, a maradék light scout), ők ált. a kemp játékstílust követik, tehát egy rossz szavad sem lehet. Maussal pl. sose fogod elérni, mert lassú és szar, és még egy sérült motoros Hetzer is visszaér egy HE lövésre, ha esetleg ez előfordulna. :)
  • Wlanseraf
    ahamm 120/60/60! erről oldalról tényleg le kell pattanjon a cuccos pfffff... nevetséges néha ez az egész..
  • Plata
    Az alap Pz4 páncélja ennyi,ha tovább fejleszti az már 100 felett van.120/xx/xx.Csak az első jut eszembe fejből,épp arra hajtok most.
  • Wlanseraf
    Ja és 150 méterről!!!
  • Wlanseraf
    Egyre jobban látom hogy ez egy random generált szar....

Hogy is pattanok le oldalról egy PzIV-ről??? IS-el? legnagyobb gunnal??

80/30/20
    50/30/30 a páncélja.... az én átütésem meg 131-219-ig??????? most akkor hogy pattanok le 2x egymás után a puszta közepén álló oldalról rám néző szarcsimbok PzIV-ről????????????????
  • malystryx
    Nekem nemrég lett meg az SU-152. Alap ágyúval használom, 100%-os legénységgel. HE lövedéket használok, és az én meglátásom szerint eléggé pontos, csak bele kell kalkulálnom azt, hogy a lövés pillanatától kezdve eltelik egy "kis" idő amíg becsapódik a lövedék.
    Nagyjából 3-400m-re szoktam vele lőni, nem sok megy mellé, talán 1-2. De nem is lövök vele sokat. :) 2-3 esetleg 4 killem szinte minden meccsen van.
    Egy VK4502-t 72%-ról lecsíptem 21%-ra. Természetesen nem szemből. Nem vett komolyan, ezért megbüntettem. Aztán kilőtt, mert rammer és venti hiányában elég lassú az újratöltés, lánctalp még nincs, szóval menekülés kizárva.. De az ISU-ra fáj a fogam nagyon.
    Dummyboy kipróbálásra odaadta az accountját, és kipróbálhattam azt a BL10-es ágyúval. Nekem annyira bejött, hogy azonnal elkezdtem grindelni az orosz TD ágat. Eddig jutottam egyelőre. De ha a szóbeszéd igaz, és tényleg májusban lesz HW, akkor talán van esélyem megszerezni.
  • Renegade
    Kolobanov's Medal is kemény, vagy nem erre gondoltál?
  • Gunslinger
    A Kolobanov medál sztem sokkal nagyobb értékű, mint a Wittmann medál, és talán még az Orlik is.
  • davidbog
    Hát érdekes, ez a ventillátor, most meg kiderül hogy 100% fölött lehet, hogy nem is működik? Azért ha más nem a lelki hatása meg van és úgy érzem, hogy tényleg van haszna. :)

Renegade: kösz azt hittem ez a főnök miatti bónusz már nincs. Nem nézegettem más embert csak a loadert, annál meg nem derült ki egyértelműen mi is adja azt a 11%-ot.

Lammaer: Valahogy nekem mindig rácáfol a játék arra, hogy az ilyen apró 5-10%-ok nem számítanak. Mindig abban a csatában lenne szükség például a rammer nyújtotta előnyre, amikor meggyőzőm magam, hogy nem kell nekem, mert ilyen gépre túl drága, nem is akkora előny stb. :)
  • RatBaG #25156
    nem tudom, hogy tényleg bugos-e, viszont határozottan emlékszem, hogy ősszel még szemmel láthatóan összébb húzta a BL-10 célkeresztjét.
  • davidbog
    Egyetértek veled. Csak azért mert capol és ez miatt hamarabb befejeződik a csata nem kell bántani. Egyeseknek tényleg fontosak az achivmentek. (Szerintem nem a Wittman-medál a legértékesebb az epic kitüntetések közül. Ott csak minimum 7 ellenséget kell kilőni ha tankkal vagy TD-vel vagyok, nem?)

Épp szombaton volt egy eset, hogy egy játékos megkért ne lőjjem ki az utolsó ellenséget, mert szeretne top gun lenni az SU-152-esével. Beálltam mellé, célba vettem az M6-ost és nem lőttem ki. Csak akkor lőttem volna az M6-osra, ha a csapattársamat kilőnék, mert az az utolsó lövése is mellé ment. De erre nem került sor, top gun lett.
    Sokkal jobb érzés az, ha értelmes emberekkel lehet játszani, akik kommunikálnak és megköszönik az együtt működést. Nem nagyon értem miért jó az ha valaki dühöngő berzerkerként viselkedik, hogy kilőhessen egy tankot.