418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• atee73
    Kijavittom magam
    most hogy megjobban megnezem a kepet
    boven a hill utan lathato egy enemy(terkepen) aki boven scoutolhatott a tobbieknek,az orabol meg a tobbiek elhelyeskedesebol arra lehet kovetkeztetni hogy ideje is volt ra.
    Ettol fuggetlenul az artyk szoktak a kezdohelyre durrogtatni, es amig a fejlesztok nyitva hagyjak a lehetoseget addig nem utalhatjuk oket miatta
    A korosabb szaktarsak esetleg emlekeznek ra hogy a Bf1942-ben is divat vol ilyen helyekre puffogtatni a wespe-vel
  • mijki
    Szerintem a Tiger I a legszebb tank. Amikor most kilőttem egyet, nosztalgiáztam, eszembe jutottak a szép Tiger I-es tankot. Én nagyon szerettem, jobban mint a T-34-85-t. És a tigris szebb is :D
  • Plata
    De 2 arty volt és négy lövés jött.Az a lövés ami látszik,azt a KV lőtte.Ahogy lejárt a visszaszámlálás és elkezdődött,bejött egy sorban 4 lövés.Harmadik helyén pont csapattárs volt.
  • atee73
    Bar most hogy jobban megneztem a kepet csak 2db arty van az ellennel ,igyhat 4 loves rovid idon belul ... tenyleg fura
  • atee73
    Hi
    en mar lattam ezelott is , szerintem nem fura ,par artys rajott hogy szerezhet konnyu fraget ha megsorozza a kezdohelyet (nemelyik palyan eleg kozel van hozza)
    A feljlesztoknek illenek betenni vmi megoldast ellene ,pl. x ideig ne sebezhessenek azon a teruleten.
  • Plata

Elkezdődött a csata erre 4 lövés jött közénk,3 látszik a földön,a negyedik eltalálta az egyik csapattársat,olyan volt mintha arty sorozatlövést adott volna le ránk.Egyre furább dolgok vannak.
  • Plata
    Most voltam egy csatában,ahol kezdés után kb 5 másodpercig a térképen láttuk az összes ellenséges tankot.Gondolom ők is láttak minket.Ez valami új bug?Nincs semmi hackem.
  • peter9228
    Fedezék mellett nem, de amikor te mentél vele, még alacsonyabb volt, és ha beálltál a maus mellé, nem tudott sebezni. T30-at meg a mező közepén simán körbetáncoltam vele...
  • lammaer
    A történelmiséggel az a baj, hogy ha valóban nagyon történelemhűk akarunk lenni, akkor mondjuk jusson minden tigrisre 8 T-34 :)
    Vagy a Tigris rohadjon le minden 200 méter után, esetleg havas pályákon be se induljon :)

Én pl szivesen benne lennék olyan játékmódban, ahol egy csatában mondjuk 8 életem lenne ha T34-el jövök míg a tigrisesnek meg lenne 1 v 2 :) Jó móka lenne :)

Amúgy meg nem azért erősebbek az orosz tankok a játékban, mert a valós életben 1-2-3 évvel később jöttek ki... hanem azért, mert ebben a játékban erősebbre csinálják őket. Ha pl KT-val szemben nem az IS3 lenne hanem az IS, tuti addig babrálnának a beállításokkal kirgíz barátaink amíg az IS valahogy erősebb lenne (több lepattanó, kevesebb modul sebzés, olcsóbb fenntartás, jobb lopakodás stb stb).
  • Amergin
    A német tankok (ellentétben a történelemmel) a játékban igencsak szarok a konkurenciához képest.
    Arról is csak a németek tehetnek, hogy a Királytigrissel szemben olyan tankok állnak, amik 45-ben még papíron (se nagyon) léteztek: ki mondta nekik, hogy veszítsék el a háborút?
  • lammaer
    Szeptember előtt a T44 azért volt rettegett, mert a teleport bug miatt igen nehezen lehetett ellőni egy ilyen fürge járművet.
    Nem az 5%os "nerf"-be halt bele, hanem abba hogy megjavítoták a teleportot.

Másrészt, lehet hogy armorban nem sokkal vastagabb a T44, de döntöttségben mindenképpen jobbnak tűnik. Mondjuk cserébe az ammo rackja az legendásan érzékeny...

Én erősen kétlem hogy a T23 olyan agilis mint a T44, de ezt majd kipróbálom vkivel tréningben. Lehet csak az emlékeim nagyon szépek a T44-ről...
  • davidbog
    Az utolsó mondatod szerint tulajdonképpen a lövedék csőtorkolati energiáját kéne számolnia a WoT-nak. A lövedék tömege főként a kalibertől függ. Ez esetben sokkal rosszabbul járnának a németek.
    Pár adat melyik magas szintű ágyúnál mekkora a csőtorkolati energia:
    100 mm D-10T: 6,25 MJ
    122 mm D-25-T: 7,81 MJ
    8,8 cm L/71: 5,1 MJ
    90 mm T15E2: 5,19 MJ
    122 mm BL-9: 12,62 MJ
    120 mm T53: 14,8 MJ
    12,8 cm L/55: 10,10 MJ
    130 mm S-70: 14,44 MJ
    152 mm BL-8(10): 18,88 MJ

A 12,8 cm L/55 ágyúnál 845 m/s-al számoltam. De ha esetleg a 920 m/s lenne a valós adat, akkor is csak ~12 MJ. Ha véletlen 1000 m/s lenne (amit igen kétlek), akkor 14,15 MJ-ra nőne a csőtorkolati energia.
    A 152 mm BL-10-hez nem találtam adatot, de a 152 mm BL-8-hoz igen, az valamivel hosszab csövű ágyú volt: BL-8 L/50, a BL-10 L/48,5.

Ha így valósulna meg a sebzés, akkor pár ágyú sebzése jól aránylik a mostani rendszer szerint is. (Ha a német 8,8 cm L/71 220-as sebzését vesszük alapul.) De a tier 9-es, tier 10-es ágyúknak jóval nagyobb sebzést kéne adni. Kivéve a 152 mm-est és a német 12,8 cm-est, ezek jók lennének a mostani értékkel. Tehát a németek nem járnának jól ezzel se.
    Az is lehetne egy sebzési érték, ha ezeket a MJ-os értékeket szoroznánk 50-el. Illetve a lövedék becsapódásakor számolná az energiát és azt szorozná 50-el, mindegy.
    Ha marad a HP alapú sebzés, akkor semmi nem változtatna azon, hogy a nagyobb kaliberű ágyúk többet sebezzenek.
  • Eagle16
    Persze, ebben a játékban is rettegett lenne ha a 88-as ágyúnak nem csak 220-as sebzése lenne, meg 200-as pen.-je :) Illetve megkapná egy orosz TD láthatósági értékeit. Meg nem találkozna össze olyan tankokkal amik 3x olyan vastag páncélt is átlőnek mint a JP frontja.

Értelmesebb lenne ha a sebzésbe beleszámítana a torkolati sebesség is, nem csak a kaliber.
  • Eagle16
    A T30-ast nagyon nem lehet körbetáncolni, túl gyors a tornya. Ráadásul mi van akkor ha szorosan egy fedezék mellett áll (pl. egy hegy mellett)? Ha meg célozni is tud, akkor már úgy érkezem meg hozzá hogy a fél HP-m oda van.
    A Maus meg csak egyszerűen túl nagy falat, még így bugos páncélzattal is, és még ezt sem tudom körbetáncolni ha az egyik oldala védve van. Én sebzek neki 10%-ot HA átütöm, ő meg vissza 30%-ot, bár fele olyan lassan, de mégis a T-54-es fog hamarabb elfogyni.

Helyzetfüggő hogy mire érdemes rámenni vele meg mire nem, ezt akkor lehet eldönteni ha kiértékeli az ember az adott szituációt. De arra rájöttem pár csata alatt is, hogy ez a T-54 inkább Tier 10-es, és hiába a Párduc II jó ágyúja, ha nem pattan le róla semmi.
  • kerla
    és akkor egy Tigrisről vagy KT-ről ne is szóljunk....mikor olyan járművek ellen száll csatába, amik nem is léteztek, amikor ő ár alázta a szövetséges tankokat...
  • Adjunktus
    "egy nyamvadt Jagdpanthert "

Elég szomorú,egy olyan játék,amiben ilyen jelzővel illetnek,egy egyébként rettegett járművet!
  • peter9228
    Komolyan a T30-at és a Maust kerülted? Ugye patch előtt próbáltad, maust lehetett alázni rendesen:)T30-at is körbetáncolod vele. Ha nincs szerencséd, 1 lövést bekapsz a körbetáncolás előtt, de akkor is marad elég életed:)
  • lipovics
    Pre-order hogy lesz? Cd galaxisban lehet venni vagy interneten kell? Paypal?
  • Eagle16
    Most ugyan nem tudom megnézni, de nagyon úgy rémlik hogy traverse speedben, top speedben és turret traverse speed-ben is a T-44-es az ász.

A páncélzat annyira tényleg nem lényeges, de azért néha azon a pár milliméteren múlik minden.

Modulsérülés: Párduc volt ellenem, egyetlen lövést sem tudtam rá leadni közvetlen közelről. Első lövéssel előtte a lánctalpat, másodikkal az ammo racket harmadikkal meg az ágyút...ezután nem sokkal el is adtam, aztán még az 5x-ös szorzónál szenvedtem vele, de fullosan sem volt meggyőző.

Tény, hogy inkább T-44-es stílusban kell vele játszani, így nem számít annyit az átütés.

Szeptember előtt milyen volt a T-44-es mozgékonysága? Csak azért kérdezem, mert 5% lóerő nerf az kb. semmi, és nemrég az egyik patchel vissza is kapta ezt. Én meg nem találtam a patch listákban olyat hogy csökkentették volna az egyéb, mozgékonyságát érintő értékeit.

Használhatónak használható, de mikor mentem vele akkor totál haszontalannak éreztem magam benne, ráadásul ezt berakhatja IS-3 meg KT ellen simán. Kb. a nagyobbik Sherman-ben éreztem még magamat így, főleg az alap ágyúval, amivel nem bírtam átlőni egy nyamvadt Jagdpanthert 5m-ről.

A Pershing-et ugyan nem próbáltam ki, de nem is nagyon érzem szükségesnek, a T-54-es számomra tökéletes volt, tényleg csak arra kellett figyelnem hogy ne szaladjak be több ellenfél közé is, illetve a T30-ast meg a Maust kerültem, bármi másnak nekirontottam.
  • Sith
    Köszönöm szépen
  • Adjunktus
    A legénység 100%-ig fejlődik.Utánna 3 skill közül választhat.Álcázás,javítás,tűzoltás.Mindhárom kifejleszthető egymás után.Tehát ha kifejlesztetted mondjuk a javitást 100%-ra,akkor utánna választhatsz a 2 másik skill közül.Ha az is meg van akkor jöhet a 3-ik.
    Elméletben,ha mind a 3-om megvan,akkor jön majd valami major skill.Ez jelenleg nem elérhető,csak tervezet.
  • danika1995
    T-34-85-re melyik ágyút rakjam a 100mm vagy a 85 mm?
  • Imation
    Ebben reménykedtem én is hogy gyorsabban húzódik össze. Mondjuk az a három csata amiben voltam elég zűrös volt meg a család is cirkuszol. Majd mindjárt rendet csapok köztük és újra megpróbálom.
  • Szakesz
    Ez érdekes. Nekem nagy mértékben csökkent a szórása az ágyúnak menet közben, miután rátettem.
    Mellesleg hasznos, mert ha a tornyod ráfordítod az ellenfélre, akkor szinte azonnal tüzelhetsz, mert jóval kevesebb időt kell várnod, hogy összehúzódjon a célkör.
  • Szakesz
    Ezek után remélem többé eszedbe se jut, hogy foglalj. Rettegj a hatalmas artyk haragjától!
  • lipovics
    Don't cap történet:

3 vs 6-ban vagyunk, de az ellenfélnél nagy tankok vannak talpon, valahol a pálya közepén. A kezdőnkön van egy artynk, ketten foglalunk. Arty írja, hogy don't cap. Mi foglalunk tovább, arty írogat tovább. Végül megunja és letk-za a társamat. Ugat tovább nekem, de szerencsére megjelent egy piros pötty mellette és kilőtte. Én meg békésen elfoglaltam a zászlót... Mik vannak basszus.
  • malystryx
    Köszi a leírást róla, mindenképp ebben az irányban mennék tovább, miután meglesz az ISU :)
  • Imation
    Kíváncsiságból tettem rá egy stabilizátort de igazából semmi változást nem érzékelek. :-o Lehet már eddig is annyira jó voltam hogy azt már nem lehet fokozni? :)
  • Sith
    Erre senki?
  • AirborneRanger
    Modul sérülés ritka?!?! Állandóan ellövik valamimet, vagy meghal ... És nem egyszer égtem már ki 100%ról... Ágyúja meg szerintem pontatlan, nagyon sokszor megy mellé a párduc 88asához képest...
  • atee73
    naugye....
    mondom en jo kis tank az.
  • Szakesz
    Pedig nagyon sokat segít. Minden tankomon van, amire fel lehet tenni. :)
  • Imation
    A stabilizátor már nekem is birizgálta az agyamat, de 500K -t ki nem adok rá mikor csak át akarom rágni magam rajta.
  • Cukii
    Köhhm, a T23 mozgékonyabb mint a T44 vagy a Párduc(mindenben tekintetben). A páncélzata tényleg hoki, de tier8 környékén már mindenki nagypuskával rohangál, amivel a T44 és a Párducot is mindenhol átlövik...ezzel szemben több a HP-ja mint a T44-nek. Gyors a tornya, viszonylag ritka a modulsérülés, nem érzékeny a gyulladásra (mint a párduc) és nem érzékeny az ammorack robbanásra (mint a T44).

Ágyú valóban sarkallatos pontja, de még használható. Pontosabb mint a 100milis D10, tűzgyorsasága kielégítő, és a három tier8-as tank ágyúja közül ez sebez a legnagyobbat. (Tudom, hogy a 122-es a T44-en nagyobbat sebez, de az nem medium tankra való) Egyedüli probléma a 160milis átütés, a legtöbb tank oldalát/hátulját átüti...szóval...

Én nagyon szeretem, a szeptember előtti T44-es mozgékonyságát tükrözi. Amiket leírtam persze elit T23-ra vonatkoznak 100% legény + 100% körüli 1. skill. Ehhez hozzá jön a Stabilizátor; Rammer; Toolbox.
    Hopp, egyből kaptunk egy használható mediumot.

• I.C.ram
    Érdekes volt múltkor. KV1S-sel voltam, és egy Maus-nak zsinorban 3x pattant le rólam a lövedéke. :) Én meg folyamatosan harapdáltam HE-vel :)
  • Eagle16
    Ha jól emlékszem akkor a T23-as a legerősebb pontján is 89mm vastag...egy Pz IV-essel is szétlőhető még messziről is, konkrétan az a tank a leggyengébb Tier 8-as közepes. (ágyú, páncélzat, a mozgékonyság a Párduc és a T-44-es között van)

T-54-essel nem találkoztál még? Mert ha már T20/23-asról is pattogsz BL-9-el akkor azzal a tankkal komoly gondjaid lesznek / lehetnek :D

• cice1221
    megjelenik egy tank ahol kilehet választani dolgokat,és abban a pillanatban ujrainditja a számitógépemet.300w a táp,lehet hogy gyengusz?
  • atee73
    Hat a t-44ben igazad van, de vk-tol nem tartok annyira mert gyulekonyabbak, nem tudom miert... de ugylatszik a t2* szeriaval pechem van. azok tobbszor szoktak legyilkolni ,nem 100%rol az teny, de ha sebzetten akadok veluk ossze .
    Biztos van valami a formajukban esettleg kiskoromban ilyen formalyu tankal kergettek?? tuti bennem van a hiba
  • Szakesz
    Ha megveszed rá a 10,5cm ágyút és prémium lőszerrel használod, akkor halomra ölheted a KT-ket és társait. Nagyot fognak nézni...:)
  • cikasz
    A he az melyik? repesz-romboló? (magyaritva van bocsi)
    Vagy a három közül melyik? a középső az aranyért vásárolható.