418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Adjunktus
    No igen.Ezt mondtam.
    Engem ne vezényelgessen senki.Nem azért mert én valami istennek tartom magam.Egyszerűen képtelen vagyok normálisan harcolni ha megkötik a kezem.Vezényeljenek a másik 14 embernek,engem meg engedjenek el,mint a Mad Max-be a debil punk csávót.:)
  • pett3rson
    köszönöm szépen.
  • Tuvok #29752
    BL9
  • pett3rson
    IS-3-ra melyik ágyú illik ami jól is használható?
  • erdos
    Ez pontosan így van. Ezért kell egy ember aki beszél ts-en és levezeti a csatát. Amit mond meg kell csinálni és jónapot, nincs vita.
  • kiskami
    A HTO is dolgozott előtte keményen, helyzethez alkalmazkodó (jó) taktika is volt. Végighallgattam TS-en a második meccset, amikor kiestek. Szoros, jó meccsek voltak, és egyáltalán nincsen rossz hangulat a klánban. A jövőre is meg vannak a tervek.
  • Jeffjohnson
    Taktika mellet az is fontos, hogy mennyire összeszokott a csapat és ha az van mondva akkor egyszerre indulnak meg. Sanyival meg Micivel a minap iszonyat jót játszottunk jó kis csapatmunka volt és annak ellenére, hogy veszítettünk élvezetes volt. Ural Steelből meg le kell vonni a tanulságokat és legközelebb erényt kovácsolni belőle.
  • lammaer
    Köszi.

Amennyire meg tudom itélni, a taktika itt is (akárcsak IRL) addig működik amíg a harcérintkezés megtörténik az ellenféllel. Onnantól kezdve képbe jön az adaptálódás képessége meg a vakszerencse is (lepattan / ammo rack stb).
  • LSSAHPAUL
    1. körben 3, 2. körben a maradék másik 3 magyar csapat is kiesett.
    Mi sokat gyaktunk, Jeff sok időt,munkát fektetett bele el a taktika elkészítésére, sajnos amilyen aprólékos olyan illogikus volt, főleg az utolsó kör már ijesztően dúrva taktikai hibákat tartalmazott.

Szvsz azt mondani valakire hogy jó tankos vagy rossz ebben a játékban szinte felesleges, bf1942-ben ott igen ott voltak ászok, de itt az hogy egy csatában melyik csapat nyer csak is a taktikán fog eldőlni, erre kell hangsúlyt fektetni.(feltéve ha kb egyenlő össztierü tankok vannak, bár vannak csodák pl nemrég szarrá verte a 10-es tankokkal is! felálló kompaninkat egy sima KV-ból álló csapat, ott voltam dúrva volt :D )
  • Jeffjohnson
    Itt viszont szükség lesz arra, hogy minél nagyobb legyen a klánod (max 100 fő lehet)mert a CW mapon annál több területet tudsz majd védeni/támadni és minél több terület a tiéd annál több arany jön naponta. Ami azért nem mind1.
  • Jeffjohnson
    Szerintem mindenki punnyadt várja a 12.ét. Végre lesz újra kihívás!

Meg az Ural steelből messzemenő következtetést levonni felesleges. A puding próbája az evés várjuk meg a CW-t aztán majd lehet mondani véleményt a magyar klánokról addig felesleges.
  • erdos
    Pedig ezekre számos példát láttam már akár én magam is. Pl Paulék is egy másik klán volt meg itt még sokan mások. Sose volt rossz kapcsolat a klánok között. Voltak közös nagy talik 60-80 emberrel. Összeolvadni meg minek? Egy egy meccsen 10 főt igénylő játékhoz bőven elég 20-25 ember, ha lesz 60 akkor a játszatás már gond. Ha meg kevés az ember akkor egyesülnek. Nem vagyunk dél korea ahol ezek nemzeti sportok és a top játékosok ebből élnek. Hálisten szerintem :-)
  • erdos
    Úgyis egy füstölgő sz.rkupacot csinálok belőlük, nem szeretem a franciákat :-)))))
  • Adjunktus
    Nem mondtam,hogy nincsenek jó,jól szervezett összetartó Magyar klánok.A miénk is az,amiről lentebb beszéltem.
    Én azt mondtam,hogy Nagy Magyar klánok nincsenek.
    Amiről ti is és én is beszélek,azok régi összeszokott 10-15-20 esetleg 30fős csoportok.Kialakult hierarchiával,szokásokkal.
    Ami már ezen túlmutatna az az lenne,ha egy játékon belül ezek a csoportok képesek lennének egy feltétel nélküli együttműködésre,vagy akár összeolvadásra,a Magyarság dicsőségére!:D
    Na ez a része az ami nem nagyon akar összejönni.
  • erdos
    Látod erről beszélek. Ha nem jönnek az eredmények akkor mindenki ideges de azt kevesen látják át és még kevesebben vesznek benne részt ami a sikerhez kell. Te is azt mondod hogy játszani akarsz amíg fun de előtte meg azt írtad:
    Ha jobb eredményeket akarunk, akkor módszeresen/profi módon tovább kell "melózni" a siker érdekében.
    Ne ez a kettő nem fér össze, csak erre akartam rávilágítani.
  • Jeffjohnson
    Nem tudom volt-e már de a francia tankok ha tényleg olyanok lesznek amit Overlord írt akkor félelmetesek lesznek ugyanis képesek lesznek 5 lövést leadni egymás után aztán lesz 1 nagyobb újratöltési időszak. Nekem tetszik az ötlet mert stratégiailag érdekes lesz.
  • kiskami
    Nekem soha nem volt és nem is lesz lehetőségem/energiám ennyire kockulni. Alapvetően minden játékot addig játszok, amig fun, és azt is tudom, hogy hol a helyem.
  • erdos
    Gondolom akkor tudod milyen a profi módon melózás. Sokan bele fognak vágni veled de a végén csak egy nagyon szűk réteg marad majd, ez borítékolható. A kérdés tényleg az, akarunk jobb eredményeket elérni? Kurvasokat rakkolni hogy a végén esetleg valamilyen lanon nyerjünk egy 300ft-os egeret? Mert ez tényleg ilyen. Előttem van a kép mikor a bf42 első lanversenyén voltunk. Ott volt az a csapat akik tényleg általam a legnagyobbnak tartott team volt, benne az az ember aki kiváltképp eszméltlen jól játszott és annyit láttam tőle hogy fekve egy gyakon kikísérletezett helyről a lőszeresláda mellől csak gránátokat dobált és egérkattogtatás közben elfordulva valakivel dumcsizott. Biztos élvezte a játékot... A profi szint sajnos ilyen. Nem a játék élményéről szól...
  • kiskami
    Engem meg ez a rohadt pesszimizmusba hajló hozzáállás zavar, ami itt is bűzlik. Sok játékban láttam már ezt.
    Más nemzetek játékosai között, és klánjaiban is van dráma rendesen, szerintem ez egyáltalán nem magyar specialitás. Összefogásból se szereplünk gyengén, hiszen vannak élő, aktív klánjaink, nem is kevés, nem is kicsik.
    Ha jobb eredményeket akarunk, akkor módszeresen/profi módon tovább kell "melózni" a siker érdekében.
  • erdos
    Azért ebben szerintem nincs teljesen igazad. Elég sokáig klánoztam, sőt sokáig vezettem is klánt, rengeteget harcoltunk együtt, szép emlékeim vannak róla. Az hogy miért nem nyer a csapat? Egyszerű, mert normális, hétköznapi emberekből áll. Nagyon sok taktikát írtam más játékokhoz és van benne tapasztalatom hogy működik ez. Ahhoz hogy már ilyen szinten is eredményt tudj elérni nagyon de nagyon sokat kell vele foglalkozni. Nem játszani, foglalkozni. Napokig körbejárni minden egyes térképet, megnézni minden zegét-zugát, mit mivel hogyan tudsz belőni, megtanulni együtt mozogni, ilyenek. Ez minimum napi két óra a gyakorló térképen mindenkinek, játék nélkül, csak rizsa. Unalmas és nem éri meg a bele fektetett energiát. Egy vs egy én most is azt mondom hogy kiemelkedő játékososok vannak itt de a klánháborúsdi az teljesen más. A mi kis csapatunkat is elvittem ebbe az irányba, le kell szarni az eredményt, a lényeg hogy egy jót röhögjünk rajta és jól érezzük magunkat egymás társaságában. Senkinek sincs már erre ideje és úgy látom itt szintén ez a helyzet. A csapat nagy részének családja van és ez így van jól. Mi a mai napig összejárunk és barátok maradtunk a régi teammel :-)
    Bocsi, hosszú lett....
  • Szacsa007
    Sajnos ez igaz. A magyar ilyen. Persze van kivétel. Én csak külföldön szoktam szeretni igazán a magyart, mert ott ragaszkodnak egymáshoz. Legalábbis, ha nyaralnak. Ha baj van segítenek, ha hallják, hogy magyarul beszélsz megszólítanak, akár meghívnak egy italra. Persze aztán vissza, s már kész is a barátság két hétre, vagy ameddig a nyaralás tart. De itthon már senkinek sincs ideje (kedve?) felhívni a másikat, de talán jobb is ez így.
    Ennek a játéknak a hátulütője, hogy emberek ellen játszunk, de egyben ez az előnye is. Mert gép ellen én rontok, de ember ellen a többi. Szerintem nagyjából mindenki így van ezzel. Csak nyelni kell egyet, átgondolni, s aztán írni. Persze bosszantó, ha az ember kezét-lábát töri a győzelemért, a többi meg csak vár. De lehet nekik van igazuk, mert én már csak nézem, amikor ők még mindig játszanak. Az általam legyengített ellenség ellen könnyű dolguk van sokszor. Ha győznek megbocsátok, ha nem ideges leszek. Csak kicsit válogassuk meg a szavainkat. Ebben is egyetértünk, hisz ezen a fórumon elmondhatjuk bánatunkat, örömünket, de akár a gondunkat is. Sokan adnak tanácsot, ami gondolom a lényege lenne ennek. A kezdő játékosokkal meg nem érdemes gúnyolódni, hisz mindenki volt valamikor kezdő. Így utólag visszagondolva én is sokat nevetek magamon, hogy milyen béna voltam. Persze sokszor most is, csak nem nagyon reklámozom.
    Én speciel egyedül jobban szeretek játszani, mint platoonban, vagy campaniban. Ott valahogy ideges leszek, kicsit ledermedek, s nem megy valahogy jól a játék. Egyedül tök mindegy mi van, jobban is pörög, s nem kell magyarázni, hogy miért rontottam el, s több a siker is. De mégis meg kell tanulni majd, mert jön ugye a klán háború, ahol kell az együttműködés, s igazság szerint maga a háború nem egyénieskedés, hanem keményen az összefogás, a taktika és az ész harca, s csak ehhez jön a technikai rész.
    S ha egyszer megtanulunk mégis valami taktikát,s azt alkalmazzuk talán szép és emlékezetes győzelmeket arathatunk. Ehhez persze valóban kell a tolerancia, de leginkább mindenkinek erőt kell venni magán, hogy valóban kulturáltan adja elő a gondjait, mert tényleg nem kiváncsi senki a trágár dumára. Legalábbis én így gondolom. Ha azt akarom hallani elugrok a kocsmába, s megkapom. Ez mégiscsak egy játék, s ez ennek a fóruma. S bár sokan azt hiszik, hogy ha szóvá tesszük a modort, hogy a mondanivalójával van gond, ez nem igaz. Csak mondja el kulturáltan, s aztán vitatkozhat mindenki. Nem a felnőttek miatt mondom ezt, de tudom, hogy sok gyerek olvassa, akiknek nem jó példa ez. Persze tudom hogy beszélnek az iskolában, de ez már legyen a tanárok dolga.
    Remélem a nulla után is sokan fognak itt beszélgetni, s megosztani a gondolatokat. Csak annyit kérek mindenkitől, hogy tegye ezt modorosan, s
    talán jobban oda fognak figyelni arra amit mond. S őszintén szólva én már nagyon várom a nullát. Valahogy érdekesebbnek tűnik már a gondolat is, hogy mindenki nulláról vagy majdnem nulláról kezd. S ha már tiszta lappal indul a party, akkor jó lenne valóban egy kis összetartást is gyakorolni, hogy ha valaki köszön a meccsen, akkor visszaköszönni pld, mert sokszor ez sincs, vagy csak egyszerűen beszólnak. De sajnos mindenki tudja, hogy magyarok vagyunk, s nem magunkat, hanem az egész magyarságot járatjuk le. Persze szerencsére nem ez a jellemző, de párszor találkoztam már ilyennel. No ez sem lett rövid, bár lehet kicsit belebonyolódtam.:)
    Szóval sok sikert mindenkinek, s jó fórumozást!
  • Adjunktus
    A Magyarok valahogy képtelenek az összefogásra.
    A történelmünk folyamán talán ha 2x sikerült.A Rákóczy szabadságharc meg a 48-49 szabadságharc idején.Az is csoda volt.Már a 7 Magyar törzs se vonult együtt csatába soha.Aztán jött az első"polgárháború"István és Koppány ugye.A Törökök is itt terpeszkedtek,de nekünk akkor is fontosabb volt egymást baszogatni,stb,stb.Ez így is maradt sajnos.
    Régóta játszom már online játékokkal,de még soha nem találkoztam úgymond"NagyMagyar klánnal.Ideig-óráig léteznek erős Magyar klánok,aztán kezdődik a fúrkálódás,oltogatás,sértegetés.A nagyon"lazák vagyunk és csak hülyéskedni jöttünk"közösségek sem feltétlenül sikeresek.Nekem például 2 perc alatt agytumorom lesz,a ts-en egyszerre óbégató beleböfögő,röhögő emberektől.Feloszlanak 2-3 külön klánra és onnantól egymást ölik.
    Szégyen.
    Minden klánban akad egy"jobbantudja"vagy egy"kinekugatsz"ember akinek pár követője is akad.A nagyképű,leoltogatós,kezdő játékosokon"viccelődősekről nem is beszélve.Az ilyenek nagyon le tudnak húzni egy közösséget.
    Nekem már hosszú évek óta van egy kis társaságom,akikkel együtt játszom.Rengetegen jöttek mentek,de ez a mag megmaradt.Nem vagyunk egyformák.De ha elfogadod a másikat,akkor ő is elfogad téged.Nem olyan nagy dolog,csak néha le kell nyelni 1-2 nem tetsző dolgot is a békesség érdekében.Ha pedig szólni kívánsz miatta,akkor kultúráltan kell tenni.
    Nekem sem sikerül mindig.De ilyenkor jön az a bizonyos lenyelés a társaktól.:D
    A legtisztább persze az ha személyesen ismerik egymást az emberek,a másik erősségeivel,gyengéivel habitusával együtt.De ez persze lehetetlen.Mint ahogy az is,hogy mindig,mindenben,mindenkinek megfelelő döntéseket hozzunk.Ez lehetetlen.De törekedni kell rá.:D
    Vannak speciális esetek is.Mint pl én.:D
    Én spec.elég nehezen tűröm az irányítást.Föleg ha az véleményem szerint butaság.Persze ez nem jelenti azt,hogy feltétlenül nekem van igazam mindig!(csak az esetek 99%-ban.:D)Vicc volt.
    Azon kívül csapatjáték ide vagy oda én irányítás alatt képtelen vagyok jól harcolni.Olyan mintha be lennék zárva.Nekem szükségem van szabad cselekvéskészségre.Ezeket sem árt felismerni.
    No basszus de hosszú lett.Mennem kell járőrbe.Majd egyszer folytatom.:D
  • Szacsa007
    Valóban így van. Csak akkor ne azt írjuk, hogy ez a tank tök rossz, hanem, hogy nekem nem fekszik. Mennyivel más nem? Nekem pld. a T-54 sem fekszik igazán, akkor az egy rossz tank? Nem, csak én vagyok béna. Igaz nem az a bajom, hogy nem tudok vele játszani, hanem túl sokat akarok tőle, s hamar meghalok. Jobb a nagyobb, de lassúbb nekem, mondjuk a MAUS.
  • Szacsa007
    Az ISU után már nagyon király az orosz ág,de addig szenvedés. Utólag azt mondom, hogy megéri szenvedni. Az ISU még a nagyok között is megállja a helyét. Igaz páncélvédettsége nincs, de ha kis szerencse is van a top gun minden nap összejön. Bár bevallom a Su-152-nél feladtam, s ha nem lett volna az 5x, akkor soha nem tudom meg, hogy milyen jók ezek a TD-k. Így utólag persze már nem bánom.
  • noname23
    már csak a halálsugárra és klingon álcázásra fáj a fogam
    hogy meg legyen a teljes csillaghajó flottám
  • spiczi91
    Én a Su-100at és a Su-85öt nagyon megkedveltem a 122es/107es lövegekkel, a kategóriájukban azok is halálsugárágyúk.
  • lammaer
    Tagadhatatlan, tök más stilus. A Su152-ig elég nyögvenyelősek a TDk, utána kárpótol a halálsugár ágyú mindenért. Én se vagyok igazán TDs (bár ki van gyúrva az az ág is), de az ISU meg a zojject félelmetesen fun.
  • noname23
    itt angolul minden infó le van körmölve
    http://wiki.worldoftanks.com/Main_Page
  • noname23
    pl:nekem is ajánlotta egy ismerősöm hogy az isu meg zoobjekt mennyire jó
    el is kezdtem mert nekem is tetszett a dolog de a td világa eléggé távol áll tőlem főleg hogy idáig csak med meg heavy-m volt
    még csak su100-nál tartok de annyira szokatlan hogy ez nem egy tipikus attack tank hogy már sokszor unom magam a bokorban vagy a sor végén
  • lammaer
    És ha már ott vagy, a láthatósági rendszert meg a Match makinget is :)
  • lammaer
    Inkább az Egy kis alapozót :)
  • Attiska
    Köszi, végigolvastam a faq-t, de a fejlesztésekről nincs benne szó.
  • Szakesz
    Milyen igaz, s ez így van jól. :)
  • AirborneRanger
    Nálam kicsapja a biztosítékot h midnen bekapott lövés visz magával egy modult vagy egy emberkét. Panthert imádtam, meg a 2est is nagyon szeretem, de ezt egyszerűen gyűlölöm. Két shermannel is szeretek menni ilyen levezetőköröket, de már a t20 is elég rossz előszél volt, de most ez a t23 szenvedés, de a pershinget ki akarom még próbálni wipe előtt...
  • Redmaster
    Nehéz úgy használni a fedezéket ha 5 irányból lő a láthatalan ellenség elhalluf-on úgy hogy a a mi oldalunk dombjának az aljánál lévő kő mögött bújok meg csak azért hogy valaki lent scoutoljon mert természetesen mindenki fent campel. Én meg ha egy kicsit arrébb mozdulok hogy az ellenség scoutját kilőjem aki lődöz erre első lövésre kilövik a láncot utánna a maradék 6-7 lövés a következő 2 másodpercben megeszi a HP-m.

Vagy prokhorovkán állok az út mellett a bozótosban egyik nagy bokorból a másikba megyek lassan. És a szellem harckocsi félpályáról belémlő, a tank kigyullad, az első frag pedig én vagyok.

Esetleg Himmesdorfon a vár alatti kisutcán T32nek még a fal mögül is alig jön ki tehát feltételezem annyit látott belőlem mint én belőle belémlő... Tank in fire

Igaz Sand riveren én voltam a bünöző mert nagy mellényel elindultam körbe amikor már csak 3-an maradtak mi meg voltunk még vagy 6-an hogy majd jól körbemegyek a felső úton. 30 km/h a végsebessége a tigrisnek és egy domb volt szembe velem max 300 méterre. Én robogok egyszercsak eltalálnak a domb tetejéről egy bokorból. Természetesen nem látszik hogy ki vagy mi én is csak a nyílból következettem hogy onnan jött. Második lövésnek már láttam a csíkját. Fedezék egy darab nincs a környéken. Na mondom már mindjárt odaérek. 3. lövés fuel hit... Tank in fire, lőszer kigyulad, Gergő szomorú...

Ezek jutnak máról eszembe.
  • exoterm
    Amíg nem volt amcsi hevi, addig tényleg elment, de a t29 ellen... halottnak a csók :)
  • Imation
    Szerintem ilyenekben nem lehet tanácsot vagy ötleteket adni, mindenkinek teljesen más a játék stílusa. Kipróbáltam már pár tankot amit itt dicsértek vagy szidtak és sokszor tök ellenkezőjét éreztem én is. Mindenkinek maga kell kipróbálni és eldönteni neki mi a legjobb.
  • Szakesz
    Szerintem a T23 egy remek tank. Legalábbis én tudok vele azonosulni.

Nekem anno a nagy Sherman volt a nyugtató pár "jól" sikerült JT kör után. Aztán rászoktam és jelenleg is ezzel a vonallal vagyok a legjobb. Ha jól emlékszem olyan 60%+ a nyertes csatáim száma T23-mal és az exp&credit is szépen folyik befele.
    Itt megjegyezném, hogy a T20 is 60%+ a nyertes csaták számát tekintve, szóval ezek ketten ilyen statisztika javítók is. :)
  • Szacsa007
    Nem tudom, nem vagyok tőlük lenyűgözve. A baj az, hogy nem tudtuk kipróbálni. Nem veszek zsákbamacskát, marad az ami tank, meg az orosz.:)
  • davidbog
    *csinálni. Egy l-el. Undorító ez a laptop billentyűzet.