418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• wallen
    T1-tol T4-ig lehetne igaz, hogy nem lehet agresszivan jatszani. De ott sem az. Minden tankkal (nem arty, nem td) ugyanolyan agresszivan lehet jatszani tiertol fuggetlenul. Masreszt ezekbe a kis tankokba kb 200 meccs megy bele jobb esetben. Meg annak is megvan majdnem az 1, aki jellemzoen rossz iranyba indul el a meccs elejen es aztan is csak bolyong a playan ossze-vissza - lasd Erikjo (eloben latom meccseinek tobbseget).

Ami torzithatja a spotolast az a TD vonal es az arty vonal.
  • kaleun
    Szerintem az átlag nem mutatja igazán a játékos valódi (aktuális) tudását, a nagyon balfaszok azért messziről virítanak.

Sokáig bottal sem piszkáltam a multit és elsőnek a bf142-t kezdtem el játszani. Hamar rájöttem, hogy sosem leszek egy top killes csávó plusz egész szépen lehet "keresni" a foglalással és a titánon való védekezéssel. Az játék végen szinte mindig dobogós voltam és még egy jó harcos is lett belőlem. Specialitásom volt a titán védelme, több jó játékos ellen egyedül tartani tudtam a konzol(oka)t. Általában csak akkor tudtak legyűrni amikor kifogyott a lőszerem.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindenkinek megvan a saját stílusa, amiben lehet nagyon jó de nem biztos, hogy ez kiderül a statjából.
    Nekem pl. az a perverzióm, hogy mindig a gyengébb oldalnak segítek.
  • Eagle16
    Ja igen. Ide úgy kell berakni, hogy először feltöltöd valamilyen képfeltöltős oldalra, pl. arra ami a FAQ fölött van (ha képet akarsz feltölteni...ez van odaírva)

Aztán itt van az hogy kép beszúrása, oda berakod a feltöltött kép linkjét és kész.
  • femate
    Ah köszönöm. És hogyan is kell ide betenni? :p
  • Eagle16
    Na igen, de te rengetek tankot átugrottál...aki meg végigment Tier 1-től annak persze hogy jóval kevesebb...traktorral nem lehet agresszíven támadni :D
  • csőcse
    Pont hogy egy játék ami random módra céloz pennel sebez sorsol arra te azt mondod nem számít L0L.

A háborúban meg igen is jelen volt persze nem állítottam, hogy ez eldöntheti a háborút, de igen csak számít egy csatában.

pl: Mikor a tigriskéket előre küldték egy átkelés előtt az oldalukat mutatták az amcsi tüzéreknek akik elpusztították az egész szakaszt pedig, ha szemből jönnek semmi esélyük az amcsiknak, de nem ők a másik bekötő utat használták és ennyi vot az opé persze nem tudhatták szerencsétlenek hogy ott várnak rájuk nem volt wallheckjük.
    Meg mikor a párducokat rajta ütés érte a völgy alján oldalról, és a kis shermancsik ledarálták az opébb cuccokat ott, is az egész szakasz veszett oda ilyen bad time rossz időben rossz helyen dolog miatt.
  • wallen
    2903 meccs 7287 spot
    ebbol majd 1100 KTvel volt
  • Gunslinger
    Ez hülyeség, nálam is hasonlóan néz ki az arány és aki ismer az tudja, hogy nagyon nem vagyok kemper beállítottságú játékos, inkább nem győznek szólni a platoon társak, hogy picit lassítsak.

lejátszott csata: 4787
    spottolt ellenség: 6440

Tehát 1.34 az arány, igaz scout tankom nem igen volt, az A-20-at is egyből átugrottam free xp-ből, egy kört nem mentem vele.

Ezzel szemben a bázis capture pontom 14057 és ezzel az összesített EU szerver listán jelenleg 373. vagyok. Voltam 280. is, csak közben elléptem másfél hétre nyaralni úgy hogy nem voltam gépközelben és mire visszajöttem 200 helyezést vesztettem, másfél hónapja nem bírtam ezt még visszahozni. Az meg megint más kérdés, hogy a többi dolgot illetően a béka segge alatt vagyok, nem hogy az első 1000 közelében.
    A defense pontom csak 2626, mert heavyvel gyakorlatilag a visszaérés egyenlő a lehetetlennel.

Ritka ám az, hogy a gyorsabb medek, lightok nem spotolják az ellenséget és sok marad egy végig nyomuló heavynek, mert ugye egy ellenséget egy csatában csak egyszer lehet felderíteni. Van IS-4-el scout medálom, de azért valljuk be, hogy bármennyire is megy valaki legelöl heavyvel ez még sok spotolást nem biztos hogy jelent.
  • Eagle16
    Printscreen játék közben. A játék mappájába menti el. (főkönyvtár)
  • Szakesz
    Hadd vessünk egy pillantást a te statisztikádra is. Kifejezetten kíváncsi vagyok rá ezek után. :)
  • femate
    Hogyab lehet képet csnálni játékba és hogyan lehet ide feltenni?
  • Eagle16
    *átmérőjű :) Akkorát azért még nem lőnek...
  • wallen
    Szerintem keves. Meccsenkenti 2 felett kezdodik az agressziv neheztankkal.

Figyelembe veve, hogy 200at mentel Maussal, aminel ha hagynak 1 spotot a tobbiek, akkor nagyon kedvesen mogotted megy mindenki
    De mentel vagy 200 leoval is, ami kompenzalna az atlagot.

• Eagle16
    T-54-essel nekem kevesebb az átlag xp-m mint T-44-essel, és nem azért mert szar a tank vagy én felejtettem el játszani...az 54-essel rengetek 10m-es sugarú robbanást kell kerülgetnem, 500-750-et sebző gránátok között lavírozni...T-44-el nyugisabb volt, egyik oldalon egy Hummel, másikon egy Su-8...sokszor voltam top tank is, egyszerűen könnyebb volt ott tier 8-ban.

A win rate-emen sem nagyon tudok javítani vele...egyszerűen ahova berak, ott már nem sok kihatásom van a csata kimenetelére, mert előttem van 4 Tier 10-es tank, utána meg egy vagyok a sok Tier 9-es med.-ből.

De azért elégedett vagyok azzal az átlag ~ 840 xp-mel, nem sok embernél láttam ennél sokkal jobbat...szóval azzal nyugtatom magam hogy a győzelem nem rajtam múlik, de én mindent megteszek érte! :)
  • Eagle16
    Jé, én pont ugyanannyi csatánál járok mint te, de 30-al kevesebb a spot-om :) Szerintem nem kevés, én is megyek előre mindig, néha túlságosan is.
    Mondjuk inkább T-54-essel játszok felderítőset, de néha meg is szívom...ha túl sokszor dugom ki az orrom akkor az spg vérszemet kap és mindenáron ki akar szedni :D
  • Gunslinger
    Háááát, nem tom, nekem T-54-el sosem volt 50% felett a win ratiom sőt, 50% közelében sem volt, már a kezdetektől 3 meccsből 2 bukó, pedig ezzel a tankkal élvezem a legjobban a harcot, a kill/csata arányom sosem volt 1 alatt, igaz a túlélésem csak 20%-os, de maxi agresszív vele a stílusom, aztán ott van a tier 9 Panther II, amit eléggé utáltam, voltak vele szép pillanataim de sosem éreztem igazán a tankot, na de azzal meg a 50% alatt nem volt a win ratiom, csak amióta E-50-é változott, amit viszont megint imádok, de eléggé az 50% környékén lavírozok vele, most megnéztem és pont annyi nyertes csatám van vele mint vesztes. :-D Ki érti ezt? :-)
    A szovjet heavyket kivéve gyakorlatilag csak azokkal a tankjaimmal jó a win/defeat ratiom, amiket utálok és amiket imádok azokkal sok a bukó.
  • Renegade
    amit viszont nem értek:

lejátszott csaták: 3953
    spotted: 5567
    arányszám: 1,4

a 40% az kevés?
  • Renegade
    nos ez egy játék nem az élet, pláne statoknál, meg nagy számoknál

de ha már élet: a németek nem azért veszítettek, mert pechük volt, a szovjetek meg nem azért nyertek, mert szerencséjük volt

olvass el pár cikket a póker és a szerencse kapcsolatáról (ott szokták korrekten leírni) és megérted
  • csőcse
    Oh master nem mondja.
    Nem is erre gondoltam de ahogy látom direkt félre értesz.
  • csőcse
    A szerencse még a WH-ban is fontos tényező volt csak ezzel nem lehet számolni se tanítani
    Még az öreg tankozók is megemlítik doksi filmeken azért ők csak tudják már mit beszélnek.
  • Szakesz
    Nem, de ha látom, hogy eljutottam a pálya feléig és nincs ott ellenfél, akkor visszafordulok, mert biztosan a másik oldalon jönnek.

Nem olyan bonyolult ez. :)
  • Renegade
    nos aki látott már játszani, az nem hinném, hogy passzívnak tart :-)

def/cap: bár német csigákkal játszom, még is meg van bennem a képesség, hogy áttörés után visszaforduljak, ha baj van és hát szép-nem szép, de hvykkel vadászni szoktam, nem cappelni :-)
  • foxbat88fx
    Ez mit jelent skacok? :) Fő képzettség nem elérhető
  • csőcse
    Nem csak a kempre igaz, ha támadsz is megtörténik elkerülöd az ideális helyen lévő ellent aztán ott terem mikor nem számítasz rá és ellő valamidet te meg pont ott állsz a két fedezék között és még az arty is megtalál.
    Lehet hackel tolod aztán persze, hogy nem okoz problémát amúgy meg azon kívül te nem fogod megmondani előre ki mit fog csinálni.
  • Neutralpoint
    Su-85-re 107-es előtt melyiket ajánljátok 85mm-es csiklandozót vagy 122-es derp-et HE-vel?
  • Renegade
    +1 -1, mennyi is ez pontosan? :-)
  • wallen
    Miert is agressziv a stilusod?

A spotted enemy epp hogy tobb, mint a meccseid szama.. azaz nem nagyon vagy elol. Illetve a defense pontod tobb mint a capture... azaz jellemzoen hatul vagy. Ez inkabb passziv. Mondjuk, ha jol csinalod ezzel is pozitivan befolyasolod a csata sikeresseget.

Igy konnyen lehet jo tulelesi arany elerni
  • Redmaster
    Hát én azért csak azt mondom hogy kell a szerencse is. Itt van bizonyítéknak két tegnapi meccs:

• Czdano
  • PLaci #56923
    Le kell tisztítani, olajat cserélni, feltölteni üzemanyaggal, és mehet is a frontra!

A láp oxigénmentes közege kiválóan konzerválta!
  • TVelvet
    Fogd vissza magad, különben ban lesz a topicból.
  • Renegade
    a szerencse szerepe mindenkinél közelít egy adott %-hoz (hogy mennyi, az passz) viszont minnél többet játszol annál kevésbé fontos, kellően nagy minta esetében a szerencse értéke: 0

ez average joera értendő, aki túlnyomó részt randomot játszik és nem használ prémes skulót.

nálam most 714 (végig prém)kb 10-et csökkent attól, hogy elkezdtem húzni a td ágat nulláról (nem releváns).

ha nálad ez a szám 500 prém nélkül, akkor prémmel 750 lenne, ami azt jelenti, hogy kb 600. lennél a millióból, döntsd el, hogy ez jó vagy sem. :-)
  • Szakesz
    "..., ha nem oda jön és nem úgy az ellen"

Épp ez az. Egy pró játékos ezt kiharcolja magának, a camper pedig betudja pechnek. :)

• csőcse
    Százalék nem mutat semmit max mennyire szerencsés az adott játékos, és hogy a kezdetnél bedolgozott xp-t, és nem stock járgánnyal indult ennyi értelme van.

Az átlag szexpí az mutatja az egyéni teljesítményt.
    Nekem 500+körül van prém nélkül akkor most én is ilyen pró vok nem hinném a legfontosabb tényező ebben a játékban a szerencse hiába vagy prokontra, ha nem oda jön és nem úgy az ellen és még a segítőid is gázak 3an se tehettek semmit jah meg ahova pakol és ahányszor a gép az se elhanyagolandó.
  • Renegade
    effektív páncélvastagságot tudod növelni vele

ha jól emlékszem cosinussal számol a program és nézi a páncél döntöttségét + a becsapódás szögét (ez utóbbit növeled a forgatással)
  • Renegade
    azt is ki lehet számolni :-)

a belinkelt 3001P esetében:
    62 csata
    túlélt 35%

22 csatát éltem túl tehát 40* haltam meg, ehhez társul 88 kilőtt tank

persze, ez hvy esetében elfogadhatatlan szerintem.

nálam mininél:

360 csata
    túlélt: 198

162 halálra jut 491 kilőtt tank, ugya ez azért egy picit más szám, de nálam csak 4% a különbség a győzelem/túlélt között (59%/55%), pedig agresszív a stílusom :-)

• Dean108
    Valaki régebben írta ebben a topic-ban hogy német tankkal sose állj teljesen szembe.
    Megfogadtam a tanácsát és azóta mintha tényleg többet pattognának rólam.
    30-40 fok beforgatás a löveghez képest és tényleg.
  • Dean108
    Biztos hogy ennek az oka pusztán a mozgás?
    Nem inkább az hogy épp olyan szögben álltál a lövés pillanatában?
  • patchaou
    Szólhatott volna valaki már korábban, hogy ha mozgatom PzIV-em akkor csak úgy pattog róla a sok bogyó. :)
  • Rue East
    az nem k/d arány, hanem meccsenkénti átlagos kilövés