418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• noname23
    mit kellene csinálnia az ilyen "vérpistikék"-nek,

Nálatok nincsen Tier8 vagy talán ennyire unfair az mm?hinném
    Maradj szépen a saját Tier8-atok közelében és támogassad.
  • Oddball29
    Kenhetik 0.7-től a hajukra a HE-t.
  • DummyBoy
    OFF: Bár nem igazán érdekel ez a minusz dolog, egy idő után megfigyeltem, hogy arty téma, type téma, OP orosz téma és hasonlók esetén minden egyes hozzászólásnál elindulok minuszba ... Érdekes, hogy ha érdemi vita van akkor ez nem mozog ... Ki érti ezt ...

ON: Bétában ugyanez volt a T44-el, majd a T54-el, majd mindig valamivel, amivel nem tudtak mit kedzeni a kis tankok autoaim-el ... A gond csak az, hogy a sok hiszti nyomására ezek után mindig nerfelték is őket ... Mert hiába van a 40k játékos között pár olyan, aki megtanulja hogy mit kezdjen velük, a nagy többség az addig hisztizik inkább, amíg le nem nerfelik a mumust ... aztán keresik a következő mumust ... Ennyi ...

@#80394: Egy apró hiba ... nem JT akart lenni - az T9 - hanem Ferdi ... Csak már előrelátom mi lesz ha megjön a prémium JT :)
  • Kronos79
    Úgy érted szemből melyik sérült T8 medet?
  • pointer4
    Melyik másik Tier8-ast ölöd meg 3 lövésből ?
  • Kronos79
    Én meg mínuszolással kezdek. :) Ez a taktika (kerüld el a sok tierrel magasabbat) általam is ismert, de ugye megérted, hogy ők (sem) árulják el a csata kezdetén, hogy merre mennek. Tehát simán beléjük futhatsz és akkor reszeltek.
    A T8 és T10 között szerintem nincs akkora ugrás, mint esetünkben. Arra sem emlékszem, hogy túlzottan sírdogáltam volna T3-ban a T5-beli hc-kra. Most sem teszem, pedig van egy Marderom. Simán neki esek a KV-nak és a T1-nek is.
    Ugye azt azért érzed, hogy az általad felsorolt nehéz tankok, TD-k a Typehoz képest lassúak. A vele egy szinten lévő medek közül pedig csak a T-43-at láttam időnként az elsők között átérni. A többi része Szakesznél jól le van írva.
  • MitsuMishi
    Belegondoltam hogy a franciáknak lesz autoloader. Milyen "szép" is lenne egy autoloaderes arty. A végső OP
  • Plata

Nem kaptam én egy kicsit kevés xp-t?Pénz meg kurva kevés.Szinte egyedül védtem a bal oldalt és az artyt.Ha nem foglalják el a bázist vagy meghalok vagy ölök még egyet,mert t29 és egy patton volt még előttem.Az arty nagyon jó volt.Az ellenséges artyk gyorsan meghaltak.
  • Szakesz
    OFF: Én minden egyes hozzászólásommal bevállalok egy mínuszt. :)

ON: Talán ha nem lenne a hátam mögött több ezer csata, és felelőtlenül, eszetlenül, autoaimmal nekirontanék egy Type-59-nek, akkor talán én is OP-nak tartanám. Tulajdonképpen gyorsan mozog, és az ágyúja pont akkorát sebez és olyan gyorsan lő, ami nem kifejezetten a tier T-34-nek kedvez. Egy királytigrisnek kb. 20 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy kilőjön egy tier 5 tankot, míg egy Type-59 ezt 12mp alatt megteheti.

Valamilyen szinten érthető a panasz a Type-ra, bár azt nem tudom elhinni, hogy nekik a Pershing, Panther II, vagy a T-44 nem okoz legalább akkora fejfájást, mint a már több napja folyamatosan szapult Type-59.

• davidbog
    Közben megtaláltam az M60 tornyáról a képet, de nem linkelem be, mert nem lehet összehasonlítani az M103-asével. Szinte minden forrásban effektív védelmet adnak meg az M60 tornyánál. Így nem tudom pontosan, hogy hol mennyi a fizikai vastagsága bár van rá tippem. Illetve az M103 toronyoldala domború az M60-asé homorú kiképzésű. Úgyhogy inkább nem terhelem képekkel a fórumot.

A könyvben amit említettem, csak a nehéz hk-k vannak benne. Van egy másik könyv is, aminek a címe: Patton - A Firepower A History Of The American Main Battle Tank Vol.1. Ez a közepes hk-kat és az MBT-ket illetve ezek önjáró löveg verzióit tárgyalja az M60-asig. Ezt én is csak hétvégén szereztem be Oddball29 jóvoltából.

Ebben is vannak érdekes prototípusok:
    T42, T69 - ezek M47 előzmények.
    T48 - M48 proto.
    T54, T54E1, T54E2 - M48A1 alvázra normál és oszcilláló tornyok egy 105 mm T140 típusú löveg különböző verzióival.
    T77 - T54 alváz + oszcilláló torony + 120 mm T179 löveg
    T95 - új harckocsi (nekem ez az egyik kedvencem), 7 féle változata lett volna a T95 alvázra (ehhez van jó képem).

Figyelembe véve ezeket és a heavy tankoknál szereplő T57, T58, és különböző TS és TL koncepciókat kijelenthető, hogy a WG-sek nem erőltették meg magukat. Sőt elég trehány munkát végeztek.
  • Ry0K3N
    Tudod a type és az általad fersorolt nehézgépek között van némi icipici mobilitásbeli különbség. Tudod az egyik képes arra hogy a csapat negyedét bedarálja minden gond nélkül mielőtt egyáltalán a saját tier 8-bel csapattársak reagálni tudnának rá.
  • DummyBoy
    Na ezt a pár minuszt még bevállalom.

Értem én, hogy eljő a Ragnarök, és Fenrir a farkas ellopja a napot, mert akkora blaszfémia történik hogy egy T5-T6-os tanknak néminemű nehézséget okoz egy T8-as tank porba tiprása, de engedtessék megjegyezni, hogy majd ha T8-as tankban ülve visszajöttök sírni, hogy ráfingott a szupertankra egy egér a bokorból, és vége lett a történetnek, akkor majd jusson eszetekbe ez a rengeteg sirám.

Addig meg meg kell tanulni mire való a HE lőszer, vagy elbújni a T8-as tankok elől.

Megjegyzem Pershingel és P2-vel valószínűleg azelőtt kilőnék ezeket a tankokat mielőtt azok meglátnának, T44 meg hamarabb odaér mint hogy nagyon leamortizálható lenne ...

Arról nem is beszélve, hogy egy T34 vagy PZ4 vagy Wolverine szerepe nem az hogy a T8-asokat csokroba öldösse ... Hanem hogy a saját tierjével elhadakozzon.

Mit nem adnék érte, hogy eljöjjön az az idő, hogy lehet Tier X Only (X nem római tizes) csatákat csinálni ... pl: csak T5-ös tankok egymás ellen ... Mekkora hiszti lenne már hogy ez milyen OP az milyen OP csak azért mert jobban nyomja valaki, vagy nem tudja használni a tankját?

T34, PZ4 és Wolverine???? És kemény a Type? Gyakorlatilag csak szemből nem tudják átlőni (weakspotot persze ott is ...) És a TigerP? A T29 (hulldown offkorz)? Az IS3? A KT? A JT? A T28? Ezeket gondolom reggelire megeszi minden T5-ös ... csak az a nyomorék Type ... A qrva OP csíter szar, amit a májti T5 nem tud széttépni ... Nerfeljék! Most! Sőőőt, Töröljék! Sőőőt, azokat is bannoljáki akik egyáltalán LÁTTAK Typeot ...

Az ugye tiszta, hogy az MM nem véletlenül csinál ilyen csatákat? (arról most nem szól a dal, hogy úgy szar ahogy van ...) Mindig is lesz ilyen ...

Ráadásul ugye ha T5 a top tank akkor a T3-as tankosok sírnak hogy OP ... Amíg T10-es tankkal nem szaladgál az ember, addig mindig lesz erősebb ... Utána max ügyesebb. (vagy arty ...)

Ejj ... Jöhetne már 22-e :(
  • Kronos79
    Teljesen igazad van. A különbség csak annyi, hogy a nehéz tankokat el lehet kerülni. Nem az a probléma, hogy kilő az erősebb, ez sima ügy, a probléma, hogy nem bírom lelassítani, feltartóztatni, megállítani. A nehéz tankokat legalább pár másodpercre meg lehet állítani és annál kicsit tovább le lehet lassítani.
  • szecsko77
    Igazad van, már nincs pzIV-esem, de volt(tudod az kell az E100-hoz:) )
    A kérdésem az, hogy ha a type59 ekkora problémát okoz, akkor mit csinálsz , ha a MM mondjuk IS, IS3, TIger, TigerII stb.. tankot sodor az utadba?
    Azokon is felháborodsz, vagy inkább kilépsz?
    Tudom, szar érzés, mikor egy erősebb tank szarrá lő, de ez van. Ezt mindenki átéli. Nem vagyok profi, sem ász,de hidd el, egy E100-ban ronccsá lövődni 2 arty találattól sem jobb érzés- sőt.

Próbáld meg a hozzád való ellenfeleket lövöldözni, és térj ki az erősebbek útjából!
  • Kronos79
    Ahogy leírtam a végén nekem is a MM rendszerrel van a gondom. Csak tudod "jó" olvasgatni az olyan hozzászólásokat, amikor beírja aktuális emberke, hogy ő az ő T8-as, T9-es, vagy T-10-es gépével úgy lövi ki, hogy oda se néz. Gratulálok ezúton is nekik. De valamiért nem is értik, hogy egy T5-ös mi a fenét akar egy T8-astól. Elárulom: Megsebezni és ha lehetőségem van kilőni. T10-ben is ezt kell csinálni, vagy ott nem?
  • Ry0K3N
    Nem éppen mert a type-on kívül mindegyik másik tier 8 áldozatok árán mozoghat a type meg fogja magát átmegy el halluf kellős közepén nem zavartatva magát a lepattanókkal majd beáll elém és szarrádurrant. Csináld meg ezt a mutatványt pershingel vagy pantherrel. 20% HP-d nem marad mire a másik oldalra érsz.
  • Koridor
    Felesleges álandoan a Type59-eseket szidni, gyakorlatilag az összes T7-T8-as tankot mondhatnád.
    Ez a MM hibája hogy T5-töl T10-ig összerakja a tankokat.
  • szabii98
    m1 azért köszi :D
  • Desmodromic
    Most, hogy mondod fingom sincs!
    Innen kaptam a linket, csak már nem emlékszem, hogy mi is ez.
    A végén az E-100 cseszett pofán, úgy látszik 15-ös volt HE-vel. Nem adta könnyen az irháját!
  • Plata

Micsoda MM.
  • szabii98
    miez a cucc h kiírja h mikor mennyit sérültél meg ilyenek?:o
  • Kronos79
    Remélem elér hozzád T10-es szintig a hangom. Feltételezem nincs PzIV-ed, Wolverined, T-34-ed, stb. egyszóval T5-ös harckocsid kivéve KV. Örülök, hogy a 10-es csoportból nem érzékeled a kínai rettenet erejét. Én megtapasztalom. Bármelyik T5-ös gépemet két lövésből kiszedi és nem nagyon sikerül megsebezni. Szerinted, mint igen tapasztalt ász, mit kellene csinálnia az ilyen "vérpistikék"-nek, mint például, ezek szerint én? Ha meglátom inkább lépjek ki? Szemből zéró sebzés, oldalról egy kemény százas. Mit gondolsz hányszor lehet rálőni mielőtt jön a két bumm és halál? Az jó szöveg, hogy lődd az oldalát, vagy a seggét, de esetleg kérjem meg, hogy forduljon már oldalra és várja meg a csekély 13 lövésemet? Remélem érezhető a szöveg lényege. Az elszúrt MM rendszer miatt kerül be ez a retek ezekbe a csatákba és teljesen élvezhetetlenné teszi az aktuális csatát. Nem számít, hogy egyedül van, vagy csoportban.
  • maniac78
    Én nem adtam el. De grat hozzá. Szép egy jószág.
  • R3nton
    ja lehet az e-75 teknője nagy, de viszont beforgatva pattognak róla becsülettel
  • hellokitty92
    Már le is töltöttem! Rengetegszer kerestem valami normális irodalmat amerikai proto tank témában, de nem nagyon találtam a neten. Kössz!
  • Desmodromic
    Lassan búcsúzom az IS-3-tól, még 8000 XP, sajnálni fogom!

• Pales27
    Üdv arra gondoltam, hogy lekéne tesztelni az IS-4-et mennyit változik a páncálja 7.0ban a mostanihoz képest. KV-val és tigerrel lőném meg most és patch után, az adatokat feljegyezném és kiértékelném. Szval aki fel tud ajánlani egy IS-4et és érdekli az eredmény az keressen meg! Játékban: Pales
  • noname23
    88m
  • Koridor
    Tessék, ezt látom sniper modban.
  • Mighty
    Nagyon nem zavarnak a type-ok, csak az alábbi felállások, hála a csoda MM-nek:

4-5 type egy oldalon, 4-5 t8 TD a másik oldalon. MIÉRT? Ráadásul még akkor is, ha egyik sincs platoonban. Hasonló tendencia mutatkozik a Löwék és KV-5-ök elosztásakor is...
  • Gunslinger
    Viszont az oldaluk gyakorlatilag csak lánctalpak, eszméletlen sok sebzést képesek benyelni hp veszteség nélkül, még a lánc sem esik le mindig.
  • szecsko77
    Visszaolvastam a mai nap termését, és ami type59 vonalon megy, már kicsit dühítő. Anno a bunkó prémium Lővéket szidta mindenki, meg persze az arty téma mindennapos, de a type kicsit mintha túl lenne lihegve. Jönnek a vérpistikék, és sírnak, hogy t5-6-os tankjaikkal miért nem tudnak szétkapni egy t8 medet... Az, hogy pl. E100-al hogyan tudok lepattanni egy S51 arty seggéről 30 méterről, már jogosabb kérdés lenne, de ez a játék, ez van.
    Az az indoklás pedig, hogy a type azért op, mert a type tulajok falkában támadnak...
    Hát csináljátok ti is! Miért nem támadnak a pantherek, meg t44-ek is falkában? Nekem van Type-om, de nem érzem op-nak. Ha más tankkal megyek, és szembekapok egy kínai csodát, szintén szét tudom szedni. Persze, néha engem szednek szét. Hol a probléma?
    Abba kellene már hagyni ezt a folytonos rinyálást !
    Bocs a hosszúra nyúlt hozzászólásért, de ez kikívánkozott.
  • davidbog
    Fogjuk rá. A vastagságoknál némelyik nem pontos, mert az eredeti értékek hüvelykben vannak megadva. Azokat számolták át metrikusra és néhol kerekítették, de 2-3 mm az eltérés. A szögek jók.
    Pontos adatok a 80364. hsz-ben említett könyvben (ebben mindenről írnak szövegesen is és összefoglaló táblázat is van) megtalálhatóak. Illetve nem meglepő módon használható az orosz wikipédia (páncélzat + löveg átütés adatai). És az afvdb.50megs.com oldalon is kikereshető. Ez is táblázatos, a páncélzatot és a harckocsi többi komponensének típúsát némelyik paraméterét tartalmazza.

A torony szemből erős. Sajnos nincs róla lebontásom. Viszont az egyik M60-asról van. Majd előkeresem és belinkelem (ha sikarül).

Ami gyenge a többi tier 9-hez képest az a teknő front része (lower hull) és az oldalai. A teknő elrejthető és nem is olyan hatalmas mint mondjuk az E-75-nél. Az oldala abból a szempontból lehet problámás, hogy döntöttsége ellenére a valóságban is gyengébb volt az effektív vastagsága mint a T34 76,2 mm-es oldalának. Szóval nagyobb kaliberű lövegek HE lőszerével akár át is üthető.
    De ezekkel a gyengeségekkel viszont már találkoztunk a T29, T34-nél. aki annál a két harckocsinál megszokta és figyel rá annak az M103-nál se lesz vele problémája.
  • hellokitty92
    Hát a t34-hez képest még mindig klasszisokkal jobb lesz. A lowel hull 50 fokos lesz, majdnem annyi effektív páncélzattal, mint ami most a t34 frontja, 171mm.:) És az e szériához viszonyítva, még mindig kisebb lesz.
  • HunAnFionn
    Hát nem tudom, engem a kicsik valamiért mindig elkerülnek, csak a Tier VIII-asokat kapom, kedvencem a Ferdi, akár 3 lövéssel ki tud csinálni.
    De tényleg úgy van, ez egy heavy tank, csak azokra a pontokra mehet, melyek a heavyk számára járhatóak, persze jobb lenne, ha a medek után mennék én is, de pl. míg egy dombra felkúszok legalább 4 perc, s addig a fél csapatom elvérzik.
    Nem érzem igazán át még ezt a tankot, pedig már szeptember óta megvan. :(
  • noname23

Amcsi fórumon voltak fejtegetések róla
    http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/28722-m103-heavy-tank-the-new-tier-9-tank/page__mode__showclikk
  • R3nton
    Sztem ez is totál fail lesz, alul a lower hull mekkora már:D és szinte merőleges:D Ahogy megjön megyek vele 2 kört és eladom. Bár mondjuk igazából a t34 se olyan rossz, de kizárólag a 120mm-es miatt.
  • hellokitty92
    Ezek a valós értékei az m103-nak? Mert akkor effectív 260mm lesz a frontpáncélzata, az még a kompenzáció mellett is fényévekkel jobb mint a t34-nek. A lövegpajzs is brutálnak igérkezik, de jó lenne tudni valójában hogyan oszlik el rajta a páncél.

Hull Armor
    Upper plate: 130mm 60°
    Lower plate: 110mm 50°
    Upper sides: 51mm 40°
    Lower sides: 45mm 30°
    Upper rear: 38mm 30°
    Lower rear: 25mm 60°
    Top armor: 25mm 90°

Turret Armor
    Gun shield: 250mm to 100mm 0° to 45°
    Front: 130mm 50°
    Sides: 137mm to 70mm 20° to 40°
    Rear: 51mm 40°
    Top: 38mm 85° to 90°
  • Attiska
    Nem arról volt szó, hogy ha frissen vásárolt hk-val játszom, az első tíz meccsben top tank körüli helyen leszek? Ez most nem sikerült az MM-nek, a legjobb helyezésem is nagyjából a felénél volt.
  • Nazarov77
    igen