418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Tessellia #164957
Egyébként amíg tart a tank of the month, addig megtarthattad volna szerintem. -
Ja igazából csak minden pályán tudnod kell hogy hova kell állni, hogy beláss területeket de téged ne spottoljon ki az első heavy tank. Ki kell tudnod fejben számolni az ellenség mozgási sebességét, illetve hogy mit fog tenni feltehetőleg, mikor áll meg mikor indul el, hogy hol kezd el szűkíteni a célkereszted. Értelmes ellenfél esetében lövésenként mozognod kell és újra értelmes belátható pontot kell keresned. A megfelelő célpontokat kell lőnöd, na jó ez nem tudás ez értelem lenne, hogy a gwpantherrel nem a shermant lövöd ki hanem a nagyfiúkat és stb...
Teljes mértékben igazad van, semmi nem kell hozzá. Most nem az artykat védem, én is utálom őket, de mivel már én is elértem a Hummel-t már kb tisztában vagyok vele, hogy mennyire szopás artynak lenni. CW-n bele se merek gondolni. -
Ry0K3N #164955 Szó sincs itt semmiféle arty fóbiáról az arty egyszerűen csak egy féreg jármű amihez semmiféle tudás nem kell. Ennyi.
Ezt jól reprezentálja a használóbázis nagy hányada is akik nagy fröcsögve elkezdik noobozni a csapattársaikat mert mi az hogy beszabadul egy ellenséges jármű a hokizóterületükre hogy észrevegye őket. Mikor is csak annyit kellett volna csinálnia hogy odakukkant a minimapra s látva a közeledő ellenséges tankot egy W betűt nyomva elteper onnan. De a 99%-nak ez is meghaladja az agyi kapacitását inkább fröcsög és anyázik. -
Maus al is elég annyi, hogy mozogsz folyamatosan, és kicsit kanyarogsz ezzel már a találatok fele kivan védve, ha 10 el mész akkor is. Ha vagy olyan idióta hogy 3 artynál tök egyenesen mész egyenletes tempóval akkor nem értem, mit keresel egy Mausban mert sík hülye vagy hozzá :D -
Bocsi ezt a mondatot : "...az ugyan olyan, mintha az ellenfelemet kicsinálja az arty biztos távolságról.
S még egyszer bocsi, hogy megfordult a fejembe ennek a két esetnek a különbsége. -
Ahham, szóval ha 1v1-ben ODAMEGYEK és ellövöm az ammorackjét akkor az ugyan olyan, mintha az ellenfelemet kicsinálja az arty. Igen az teljesen ugyan az. Egyáltalán, hogy a faszba gondolhattam ilyet? Elvégre ugyan annyi creditet is kapok és Top Gunt is lehet így szerezni. -
Oddball29 #164951 A beharangozott 4-5 fokos döntött páncél-kompenzációval a Type eleje ellen többnyire, IS-3 és a KT frontpáncélja ellen teljesen hatástalan lesz, már enyhén beforgatott T-44-el is küszködni fog. Flankernek meg nem elég mozgékony.
A Patton-ért sztem nem is érdemes menni. 63k xp egy olyan ágyúért ami az E-50/T-54 homlokpáncélját nem is majd viszi át. -
Miért, ha netán ammo rackkel robbantod, az mennyiben más? Annyiban, hogy akkor te voltál a szerencsés, és nem más végezte el helyetted a piszkos melót. Delírium, boldogság.
De attól a másiknak ugyanúgy oda a nyert helyzete.
Az ilyenekbe felesleges is belegondolni, mert akkor nem történik semmi sem. Amikor rányomsz a csata gombra, ez mind benne van a pakliban. -
Ja, és persze nem messiásként gondolok magamra, tisztában vagyok azzal, hogy ez egy szélmalomharc.
De a vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, és senkit sem érdekel a másé. Szagolgassátok. :) -
foxbat88fx #164948 miaf*? elavul? mit csinálnak vele??????????????? -
Az rendben van, hogy megmenti a seggemet az arty... De gondoljuk csak át! Valakinek épp akkor kurta el a nyerő helyzetét. Csak ő éppen a piros csapatban játszik... Jah, hogy akkor már nem is számít... Furcsa logika ez... -
Észrevettétek, hogy rajtatok kívül senki sem mondja sosem, hogy bújkálj egész map alatt? Emlegetitek a birkákat, de közben úgy írtok magatokról, mintha egyek lennétek közülük.
Ha lajhárként tudom, hogy jön az a nyomorult scout az első fél percben, akkor nem megyek ki az arty elé, inkább várok fedezékben, megpróbálva lelőni a spottert, nem? Annyi idő alatt nem mozdul az arty sem a kezdőről, tehát azt is tudod, nagyjából hol van. Aztán, ha meghal a spotter, és már nem fog semmi sem bespotolni engem az artyknak, mehetek tovább dolgomra, annak a legkisebb veszélye nélkül, hogy belémlőnek pár ezret. Ennyit a ximix kollega által felvetett nem ideális eset témáról.
atee73: Értelmezz, mielőtt fröcsögsz. Ha ez sem megy, akkor így jártál. :)
popey8: Ez benne van a pakliban. De most a lassú tankok kezdéséről volt szó, amit ximix említett. ~30 km/h és afeletti végsebességű tankkal engem még sosem lőttek meg artyval, mielőtt elértem volna egy gócpontot, még akkor sem, ha spotterbe futottam (ált. nem is szoktam leállni miatta). Téged?
Azt a nyomorult hacket használom, hogy ha olyan helyzetben vagyok (töltés közben), akkor azért figyelem a látható társakat, mikor sebződtek extrém nagyot, vagy irreálisan kicsit a körülményekhez képest (Ha nincs egy E4-es a közelben, akkor azért feltűnő az 1000 közeli dmg).
Mi van akkor, ha egész csata alatt spotolva vagyok, vagy letrackelnek, vagy kilőnek? Jövök ide, és sírok egy sort, hogy "hinnye artyk!". :)
Általában beírom, hogy n1, és megyek a következő csatába. Semmiképp sem csinálok belőle lelki problémát, és pláne nem alkotok profilt az illetőről. :)
De nekem egyelőre merő túlzásnak tűnik ez a nagy artyfóbia, ami egyeseknél már kóros tüneteket is mutat - és a legtöbbször ez azzal párosul, hogy az illető elvből nem artyzik.
Nincs semmire sem 100%-os recept, mint ahogy itt páran úgy tesznek, hogy van, és követelik is. De addig, amíg valaki nem látja a saját szemével, hogy hová hány mp alatt jut el egy arty, és hogy honnan hová nem tud belőni, vagy hogy hány mp alatt tölt be egyáltalán, addig ne is csodálkozzon, hogy mindig kilövik.
Aztán ki tudja, lehet, a következő X ezer csata során nekem is megváltozik a véleményem. -
casualscrub #164945 Az az 1 perc veszteség a másik oldalon is dettó ugyanúgy ott van. -
Oddball29 #164944 Mentsen meg egy tank helyette ugyanazon a sloton:). -
casualscrub #164943 1. Az artik pont ugyanannyiszor mentenek meg, mint ahányszor kilőnek.
2. a mozgó célra pontos lövéshez a scoutnak nagyon sokáig kell mutatnia az áldozatot. ehhez és a counterarty-hoz kell skill, szerintem meg a beforgatás rém egyszerű dolog, a gyenge pontokhoz meg ott a hitzone skin.
3. nemcsak az arty tud pozíciót váltani
4. Egy meccsem: KV2-vel sand river normál csata. Tier 8-as ellenfelek vannak, ez normális. Megyek a bal felső sarok felé, megállok egy sziklánál, nincs célpont. Egyszer csak meghalok, az ISU kilőtt és nem volt ammorack. csak a 600-900 damage 860 fölé ment.
Mi a fenét keresek egy lomha, páncélozott tier 6 tankban, amikor a tier 8 TD a tier 10-es gunjával láthatatlanul oneshotol ammorack nélkül?
Tökmindegy, hogy TD vagy arti lő meg, ha nem látod és nem tudsz visszalőni. -
Igen és hol magasabb a javítási költség? Hol buksz nagyobbat 0 sebzés, spot vagy kill miatt? Félreértés ne essék, nem félek kihozni a T10 tankjaimat a garázsból a kredit veszteség miatt, de nem a semmiért szeretném őket kihozni.
Maala: 1 perc veszteség azt is jelentheti, h nem érsz a frontra időben és nem tudod elfoglalni a kritikus pontokat. A többieket már kilőtték és téged meg bekerítenek és már el is vesztettétek a csatát. Jó játékos ezért, nem kempel a kezdőkörben percekig top tankként az arty és scoutok elől bújkálva. -
Oddball29 #164941 Ma elbúcsúztunk a tábornoktól. Sose neki voltak a legjobb statjai, de mindig megbízhatóan teljesített. Több mint egy éve velem volt. Az első tankom amiben éreztem az erőt. Sajnos az ágyúja 8.0-ra elavul és kellett a hely.
-
Thomasovics #164940 van még századoknál swamp -
Először és utoljára hozzászólok az arty vitához.
bgabor meg a többiek. Felesleges a szót pazarolni ezekre a ****** (ide mindenki gondoljon azt, amit akar) artistákra. Ezeknek úgyse lehet semmilyen módon megmagyarázni, h az arty miért szemét "kaszt". Meg lehet nézni a profilomat, igen nekem is van jó pár csatám arty-val, bár én kizárólag kredit farm és "tanulmányozás" miatt használtam őket. Szal, megtapasztaltam mindkét oldalt és igen az összes arty (főleg a magasabb szintűek) egy nagy adag köcsögség. Nekem is megmentette a seggemet párszor, de ezekről nyugodtan lemondanék, ha kivennék az összes nyomorult arty-t a játékból. Még hogy skill kell hozzá, nagy lóf@szt. Volt egy csatám, mikor 1 lövésből lőttem ki egy IS3-mat és egy KT-t is. Komolyan még én éreztem magam rosszul. Ehhez, pedig semmilyen skill nem kellett. Céloztam, lőttem, túrtam az orromat 40 mp-ig:D, céloztam és végül lőttem. Hol kell itt beforgatás technikát, gyenge pontokat stb. ismerni. A Hummel (tier 5) már többször lőtt ki 700-800-as sebzéssel egy tier 8-as tankból. Ehhez is skill kell? Balance, mi? Lószart. (bgabor után):D
Még vmi. Az arty pártiak állandóan jönnek ezekkel a sz@ros közhelyekkel, h el kell bújni előle, a tankos hibája, ha kilövik vagy folyamatosan mozogni kell stb. Ez mind baromság. Értsétek már meg, hogy:
1. nem lehet bujkálni egész csata alatt
2. az arty tud ám pozíciót váltani
3. ha feltartasz 2-3 tankot heavy-vel, ott kell manőverezni is és nagyrészt elkerülhetetlen, hogy ne menj olyan területre, ahol már tudnak lőni az arty-k, főleg mert lövésnél meg is kell állni, h eltaláljunk vmit is
4. ha egy gyors medet - aki még esetleg ráadásul cikázik is - ki tudnak lőni mozgás közben, akkor szerintetek egy dög lassú heavy-vel mi van? Majd mikor a KT vagy T32-vel harcolok 2-4 tank ellen vagy akár 1vs1-ben (csiki-csuki+kevés fedezék) biztos lehet figyelni arra, h el ne trafáljon az a nyomorult onnan a pálya másik végéből
5. igen a TD-k is nagy sebzést tudnak leosztani, de ők legalább ott vannak a front közelében és így mindjárt más. Ja és nem ütik ki a fél legénységet vagy modulokat, használhatatlanná téve a tankot. A TD-kre vissza is lehet lőni, ellenben az arty-kra majd csak akkor, ha a közelében vagy és/vagy vki spotolja őket.
Maala: mi van akkor, ha szinte egész csata alatt vagy ameddig élsz spotolva vagy? Akkor mikor fogsz tudni haladni, anélkül, h az arty-k célpontjává ne válnál? Még egy kérdés: te milyen hacket használsz, h tudod, mikor lőnek az ellen arty-jai? Nekem is kell:) Ha a közeledbe lőnek, oké. Na de ha korábban a pálya másik oldalára céloztak vagy nincs időd fedezékbe menni, mert pl. letrackeltek?
Egy szó, mit száz: az összes arty egy rakás sz@r, ami csak arra való, h elrontsa a többi normális járművel játszó ember játékát. Nyugodtan jöhet a sok mínusz
-
Attiska #164938 Swamp sehol sincs, kivették teljesen. -
atee73 #164937 Igen mester tudunk 20-30 mp alatt arty vedett helyre menni ez igaz..... es utana mijazanyankat csinaljunk ott ???? kedves artyk keretlen ugyvedje utana az ember menne es jatszana nem??? legalabbis en , te valszeg nem ezekszerint, nekem nem elmeny ugy a jatek hogy arty vedet helyen kucorgok 30 mp-n belul ,es ott rohadok meg, de minden bizonnyal mi vagyunk a nyomorultak ,hintsd szejjel koztunk a tudasodat hagy csipegessunk...............mi a lo*****t lehet azutan a magikus 20-30 mp utan csinalni oldalankent 4+ artynal ???? -
miért gondolják egyesek hogy vicces dolog behozni t12es csatába bt-2öt? Hatodik bukó után elszállt az agyam, kilöttem. A platoon társa a gaywtiger hisztizett, belém lött, azt is. 1 nap ban. De ezeket miért nem büntetik??? -
Swamp nincs már magas tierben.
Westfielden a scoutok/medek lent spawnolnak, míg a heavyk fenn. De ettől még egy Maus valóban nem ér be középre.
Highwayen, Steppesen el tudsz bújni a suicid scoutok rohamának a végéig a kezdőn az artyktól (+20mp veszteség, összesen 1 perc), onnantől kezdve meg senki sem néz oda jó ideig. Úgyis beéred a gyorsabb tankokat a gócpontoknál, és folytatódik a csata.
Siegfried Line jogos.
Szerintem még Sand Riveren sem lehet elbújni a scoutok rohamáig. Akkor már négy map/mód van, ahol szarban van egy lassú heavy az elején. A 29 mapból (módokkal együtt még több).
Koridor: Francia T6 arty ~15mp, +5mp zoom, ennél gyorsabb nem nagyon van t6-8 között. -
virkir #164934 Mert hüjjék voltak a ti gyors tankjaitok és nem mentek előre a scoutokat feltartani?
Meg azt is figyelted, hogy az ellen arty-k halottak voltak nemsokára? -
foxbat88fx #164933 nagyon kíváncsi vagyok holnap a PlanetWot Daily Stat-jára......
nagyon!!! IS-4 10edjére lett leduplázva..... és ez még semmi! -
Tessék ezt most nyomtam az E-75 tessenek figyelni az elején.
http://mwreplays.com/fun.php?act=download&repid=38472 -
Nem tudom honnan vetted ezt a 20-30mp-et, nekem a legnagyobb artym egy T6-os su14-es 52mp alatt tölt be. De ha nem elég a lövegkitérés és meg kell mozditani a gépet az még plusz ~15mp mire beszükül a célkör.
Az esetek kb 20-30%-ben van közvetlen találat, a többi csak a területre hato sebzés. -
Siegfried Line, Steppes, Swamp ,Westfield, Highway,.. -
Mondd, melyik mapon nem tudsz te 20-30 mp alatt olyan artyfedett helyre menni a heavyddel, ahonnan ki tudod lőni a suicide scoutokat?
Malinovkán, bár nem érnek le 20-30mp alatt, de a bal oldali kezdő tényleg ilyen. Ez egy. A hány map hány módjából is? -
Sziasztok! Csak nálam lagol a játék? -
sikora #164927 t10nél jellemző lehet ez de alacsonyabb szinten elenyésző ilyen gyors halál -
TiborTamas #164926
Jön a píz!!! :D -
:) de itt nem az ideális eseteket emlegetik hanem amikor bedobja a t10-ed a puszta közepére vagy egy emelkedővel szembe nyomsz egy erős W-t és igyekszel kikerülni a bari csapattársakat akik persze előtted akarnak átkelni mindahányan vannak és már félúton tartasz a a fedezékhez amikor az ellenség light tankjai spottoltak és pár másodperc múlva már csak egy füstölgő roncs vagy egy lövés nélkül , hát ezért nem szeretik az artykat egyesek. -
Pedig azzal a jó kis Renaulttal simán átlövöd szemből a torony alatti függőleges részen. :D Persze csak a nagyobb ágyúval. De szerettem azt a tankot tegnapelőtt. -
Én ugy tudom hogy közel függölegesen csak 2 franszia arty tud löni, abbol az egyik prém arty. -
sikora #164922 a 2. vh-ban Rommel fóbia volt itt meg arty fóbia van -
casualscrub #164921 Minél magasabb ívben érkezik a lövés, annál messzebbről lőtt az arti, így később ér oda és sokkal pontatlanabb. -
"Mindezt úgy, hogy az esetek 1/3ában valamilyen csoda folytán közel függőlegesen érkezik az arty gránát, így aztán amögé búj előle, ami mögé akarsz, nem számít. Ja 11és területre hat, tehát mégcsak el se kell találnia, elég ha a közeledbe lő."
Szerintem ez a süket duma. Túlmisztifikálás. Csoda folytán érkező függőleges gránát... :D Olyan nagy splashe sincs mindegyik artynak... Belátni sem ugyanannyira látnak be az artyk a helyekre... Nézni kell mi van épp a másik oldalon.
Kicsit elvakult az utálatod az artyval. Ez is csak egy MMO, az arty pedig csak egy kaszt benne. Én legalábbis így tenkintek erre a játékra, engem ugyanis hidegen hagy a 2. világháborús téma. :) Márpedig minden MMO-ban van sárkány ellen sárkányfű, így ebben is. Azt viszont tudom, hogy aki egy MMO-ban adott dologra specializálódik, az csak nagyon nehezen tudja elsajátítani az általa ki nem próbált kasztok gyengeségeit, a saját bőrén keservesen megtapasztalva... Tulajdonképpen ti hősök vagytok, hogy aszkéta módjára cipelitek a terhet! :D
A csatáim 9%-át mentem artyval (planetwot), akkor 9%-ban az a bizonyos embertípus vagyok, 91%-ban pedig más? :D Na jó, abbahagyom, nem akarok viccet csinálni ebből a szívednek láthatóan fontos témából. Pedig ez az.
Senki sem mondta, hogy állj egy helyben a csatáidban. Tulajdonképp semmit sem mondtam, úgy játszol, ahogy akarsz.
Én ki szoktam lesni a fal mögül, hogy spotolva vagyok-e... A repülési idő azért van 1,5-2,5 sec általában (ezt se tudtam volna, ha nem artyzom), ami a kedvenc felkiáltójelem 2mp-jéhez tökéletes. Ha tudom, hogy nem vagyok spotolva, akkor haladok előre, pont. Vagy amikor láttam, hogy az arty ellőtte magát, akkor ránézek az órára, és tudom, mennyi időm van (ha épp tudom, melyik arty lőtt, mert pl már kevés van). Van, amikor megy, van amikor nem. Ha nem, kit érdekel? Új tank, csata, és slusszpassz. Ezért feljönni ide fórumra, és szidni az artisokat... Ugyanmár. :D -
Kronos79 #164919 Tudom, hogy mindent mindennel ne akarjak sebezni, de a legnagyobbat akkor röhögtem, amikor a kis T3-as francia TD-vel 5 egymás utáni lövésem volt egy KV oldalába és csak villogott, mint a mentőautó, de nem volt sebzés. -
sikora #164918 Kronos79 igazad van.
Köszönöm a Pz észrevételed én már sajna eladtam a lenti probléma nálam folyamatos volt.
Artyval kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy sok a birka játékos mindenféle járművel, szóval pontosítok, a csapatjátékos artys figyel a csapatra, de mint mondtam a játék zömmel önző birka (ezért is unom a játékot)
A multkori esetre emlékszem. Szerintem az elit alakulat nem jó egy artyra. De ettől elfordulva sajnálatosan tapasztalom, hogy ezen a fórumon semmibe veszik a kérdezőket. Be-be nézek, de agy jó crommal a ruszki fórumok sokkal használhatóbbak.