418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Maala
    Lol, azert annak en kivarom a veget, nem facsartak ki belolunk még eleget, és új tankokról sincs hír, ami tudna jönni a kövi BPkbe.
  • joe662
    Azt tudom.
    De 4 szezon lesz a BP böl.
    Szezononként 3 szakasszal.
    Vagy azokra már nem ad semit, ha az elsőben kifulloztad a 3 szakaszt?
  • Maala
    9 milla, a simákat nem fejleszted. ;)
  • joe662
    Legalább lesz értelme majd az FL-nek. 36m csak a cuccok fejlesztése.
  • Maala
    Mindegyik ötvenesben van 1 db bounty es 3 db sima felszereles.
  • joe662
    Ha már BP.
    Az improved passal, összesen mennyi fejlesztett felszerelést lehet kivenni?
    4x3at?
  • Maala
    Hát 3 opció van nálam, vagy a régi venti/vstab-optics-rammer + drága fogyócikk a max látótávhoz, vagy venti-turbó-rammer + drága fogyócikk a nagyobb gyorsasághoz és elfogadható látótávhoz, vagy a csóró farmer venti-optics-rammer + auto tűzoltó. Az első opciót már kb. sehol se használom, elsősorban azért, mert szeretem a rammert, és nem akarom kihasználatlanul hagyni az első slot extráját, így azt kellene lerakni a jobb lövés (vertstab) miatt, az utolsót a T8 prém tankoknál karácsonyi és FL időszakon kívül, a 2.-at meg a minden T10 tankon meg FL és karácsonyi bónusz alatt T8 prémeken.

GL-t 2,5 mp feletti tankokra rakok max (nem sok van), meg táras tankokra, bár most már van IRM is, Bisonte pl. igényelné a Vertstab-GL-IRM-et és még így fosak a hidden szétesős statjai... Aztán ott van még a Vertstab, amit kb. tanks.gg-n megnézve a 0.18 és afeletti célzókörszétesésű (de szépen megmondtam) tankokra rakok.

Egyedül a lightokon használok békeidőben is extra fogyócikket, a commander's vision system-venti-coatedoptics meg a designated targetes direktíva (a skill is musthave) mellett (még így is van 185, ahogy néztem valamelyik nap). Jó móka a lightozás manapság, főleg, mióta van ELC Evenem, visszaadta az életet az EBR sulytotta világba. :-) De a CVS egy op shit, így 14 mp spotolási idővel... Szegény párák azt hiszik, már eltűntek, de nem. :-D

Bár adna egyszer Prochorovkat, Malinovkát. :-D

"Sokat számít, h az Strvnek nem akkora a szórása a körön belül."
    A szórása ugyanaz a körön belül, ugyanaz a random szar (belső sugárharmadnyi terület ~70%, középső r/3 ~25%, külső r/3 ~5%), csak nincs, aki megszámolja neked. Viszont mivel a célzókör átmérője kisebb, emiatt a "gyakoribb" belsőbb területekbe eső találatok száma is kisebb területen oszlik el.

(Anno ez a kép sokkal szebb volt, egy KV-5-el szemléltetve a hivatalos oldalon. :D)

Másképpen ami a képen az ISU-nak "zöld terület" (a lövésekb 70%-a esik oda), az az STRV-nek a zöld terület és a sárga terület egy része lesz, szóval az Strv-nek a 70+X%-a esik oda a lövéseknek.

De ettől még a szórásképük ugyanaz lenne, ha rajzolnád magadnak végtelen csatán át... Amíg nem jön WG, és meghekkeli neked, hogy mindent mellélőj. /s /alufóliasapkásharcosok /conteó.

Egy szónak is 100 a vége, Vertstabot és/vagy IRM-et kell kivenni a bounty equipmentekből a BP-ből, mert azokból nincs bondos cucc. :-D (Szerk: De, Vertstabból van, szóval marad az IRM.)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2021.03.30. 16:34:58
  • popey8
    A V4 egy nagyon jó TD, meg merem kockáztatni, h a legjobb T10-es TD a játékban. Minden működik vele, amit akarsz :D Neked pont jó lenne, ha a JT-vel is rambóztál. Ezzel legalább lehet is, tud rendesen teljesíteni.
  • popey8
    Szerintem a turbó nem ér semmit vagy legalább is annyit nem, h elfoglaljon egy slotot, vannak hasznosabb felszerelések is. Én nem is használom egy tankon sem. Viszont az optikával egyetértek, jó választás lehet, tök logikus a dolog, ahogy így levezetted. Ezért mondtam, h játékstílus kérdése. Mondjuk nálam annyi a gond, h nem használok pótkaját, a 2 skillből csak 1 van, de így nem lesz akkora a látótáv növekedés. Mivel én bokorkemp után rohamra használom, ezért nekem fontosabb, h gyorsabban szűküljön a célkereszt megállás után és oda menjen a lövésem ahova célzok. A spotot meg általában úgy is más adja. Ha lenne még1 slot, akkor én is az optikát választanám, könnyebb lenne roham elején magamnak spotolni.

Érdekes mennyire más a tapasztalat az ISU-val. Én már előre tépem a hajam, ha az ISU-t kell ledupláznom. Tegnap 3 egymás utáni sebzés is 650 körüli volt -.- "Cserébe két-három lövéssel megvan az, ami strv-vel 4-5 lövésből csak" Igen csak sajnos a mai meccsekben több lövésre általában nem is lesz lehetősége az embernek vagy mert ennyi idő alatt elfogy a csapat vagy mert éppen nem oda jött a támadó tömeg, ahova helyezkedtél és ebből a 2-3-4 lövésből ha csak 2 nem talál/nullás crit bounce stb, akkor már meg vagy lőve. Sokat számít, h az Strvnek nem akkora a szórása a körön belül. Amúgy ISU-n nekem is ezek a cuccok vannak, csak a rammer van az első slotban, de lehet átrakom az improved aiminget, hátha javul egy kicsit.
  • Plata
    Nem tudom a V4 jó td-e,de az előtte levő kettő egy rakás szar.
    Su-101-et utáltam,az Obj263 egy vicc.
    A top ágyú meg lett rá,de képes bármiről pattanni.
    Még top tanként is simán lepattan egy kis szarról.
    A gyengébbik ágyúja meg röhej volt.
    Az alap lőszer jobb mint a gold.
    Nem tudom milyen lesz a 268,de a 263-at rühellem.
    Azt még hozzá tenném,szinte mindig olyan csatába kerülök amiben legalább 3 arty van,azoknak meg a 263 ingyen kill.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.03.30. 08:13:07
  • Maala
    Én szeretem az ISU-152K-mat, tegnap-tegnapelőtt lőttem vele egy 935-öt, ami a max dmg-től 3-al marad el, vigyorogtam is, mint a vadalma. Nálam első slotban Improved aiming van, mellé még venti és rammer.

Nem mondanám rossznak a camoját, mivel alacsony, a legtöbb bokor mögé befér, és ha úgy állsz vele, ahogy kell (hogy ne látszódjon át a bokor), akkor nem nagyon fogják kispotolni akár 100m-ről sem. De nyilván ehhez kell egy maxos camo skill is (úgy 32,53% camoja van szemben az STRV-hez képest). Mivel spotolni úgysem fog tudni magának (az STRV-vel szemben), így mozogni sem kell vele folyamatosan be a bokorba (hogy átlátszó legyen), majd vissza mögé, és úgy lőni, szóval nem kell folyamatosan újracélozgatni sem.

Abban viszont igazad van, hogy jól meg kell az ISU-val választani, hogy hová akarsz menni a csata elején, mert átmozogni nehéz vele a pálya másik végébe.

Ettől még majdnem minimum 100 dmg-el kevesebb vele az átlagdmg-em (1750) a prém ISU-val, mint a legtöbb T8-as prém TD-vel (1850-2200 között, Strv kereken 2k). Cserébe két-három lövéssel megvan az, ami strv-vel 4-5 lövésből csak, és olcsóbb a lőszere az Strv-nél. (Persze ha az a gond, hogy nem találsz/sebzel a nagyobb dispersion miatt, akkor ez megint torzít).

Teljesen megférnek egymás mellett a garázsban, ha farmolni akarsz órákon át, akkor nyilván az STRV jobb, de ha csak kikapcsolódásra kell, az ISU jobb szerintem, nagyobb vele a fun-faktor. Ma pl. sidescrapelő O.705A-t lőttem vele át, mert kicsit túlforgatta. Jó érzés volt.
  • Maala
    V4 nálam rammer-turbo-coateddel fut, 2,24 aim time mellé felesleges GL __közelharcra__, ellenben a 457m (extra rations-el, sit awarenessel és 79% reconnal) látótáv jót tesz a meccs végi XP-nek. Rankedben sincs ez másként, a viewrange egy olyan resource, ami által több XP-t, és emiatt több sráfot kapsz, még ha nem is sebzel direktben. Max, ha nagyon derogál, akkor turbó helyett ventit ajánlom, első slotba (jelenleg nyilván a Rammer van ott). Ammo kiosztás meg nálam 10-10-10. :-) Anno első szezonban toltam csak V4-el, utána inkább csak GW-vel, mert az fun volt, rankeden azért ha végjátékig túléled az ebr-hordákat, segítenek, ellenben randomjóskás csatákkal. :-) Elég hamar meg fogod V4-et unni, mert prio target, és egyszerre azért 4-5-6 tankkal találod szembe magad, akár legelsőként is a csapatból. Ha meg hátul akarsz kempelni vele, arra vannak jobb tankok, pl. a Leo1.

Artyknál Rammer-GL-IRM, Batnél mivel Rammer nem megy rá, ezért tök mindegy mit raksz rá, akár üresen is hagyhatod, mert segíteni úgysem segít semmiben, CGC-nél meg IRM helyett nálam venti van, igaz ott meg minden Bounty equipment. :-)

CGC és T92 túl lassan tölt ranked tempójához, Obj. meg túl kicsi gun arc-cal rendelkezik hozzá. Ami még meglepő tud lenni, az a bat arty, ha szerencséd van az időzítéssel, és amikor odavágnak az artyk-leszedik a stunt a medkittel, te jössz ki győztesen a stunolgatásból... Mert ekkor akár irdatlan mennyiségű stunt is össze lehet szedni (Malinovkán láttam egyszer 8k assistot Bat artynál, top XP volt). De a gun arc nem neki kedvez.

Szóval ezek miatt nálam a GW a sweet spot, töltésidőben és gun arcban.
  • popey8
    Akkor lehet ez a baj... vagy nem :D Prém tankkal nem nagyon lövök goldot, ahogy mással sem és még T10-ben is csak fontosabb pillanatokban pl. ha a győzelem vagy egy párbaj megnyerése múlhat a lövésemen*. De prémmel 2x is meggondolom, mert én farmolásra használom őket, legalább is egyelőre. Még a jó öreg boroskólával is csak néha töltöm a gold lőszert :D Amúgy meg van, h az ISU pattog AP-val, de amivel igazán baj van - a 0 dmges criticalokkal - azt az APCR sem "javítja meg".

*jó most abba nem menjünk bele, h minden lövésen a győzelem múlhat meg a saját pozícióm javítása stb., a lényeg, h nem vagyok a gold spam híve :D
    Utoljára szerkesztette: popey8, 2021.03.29. 17:31:10
  • joe662
    Nekem nincsen nagy tapasztalatom azzal a 152K val, de az a pár csata jó volt, amit mentem vele. Az az apcr brutális nagyon, nekem nem patogott:-D
    Egyedül talán a mozgékonysága ami elkeserítő.
  • popey8
    "akkor már szoktam nézegetni, hogy melyik periféria legyen a hibás:-DD" xDDDDDD

Vmi kód keretében megkaptam 10 körre és bár biztos beetetés volt, de nekem nagyon bejött. Ennél az ótvar ISU-nál biztos sokkal jobb ;) Igen, nekem is volt olyan kör, ahol az ostrom módban "csoda" pontos ágyú össze-vissza hordott, de ilyen a tech treeben lévő svéd tdkkel is van, de ez egy-egy kör és még mindig sokkal jobb, mint az ISU fos a millió 0 criticaljával 286 pennel meg 750 alfával. Szét kéne szakítson minden tankot ilyen értékekkel, erre folyamat 0 critek mikor eltalálom. Ez agyhalál.
  • joe662
    Azért az S1-töl se várj csodákat.
    Fl ben van pár spéci poziciom, védekezésnél, ahonnan lehet resetelni. De amikor a h@z mögött nyomorgo tank halomba, nem tud sebzö lövést leadni, akkor már szoktam nézegetni, hogy melyik periféria legyen a hibás:-DD

• bekescsaba
    Valóban. Előbb írtam, aztán néztem meg a felszereléseket.

Amúgy elértem Rank 6-ra. (hátha valakit érdekel).

A Rank duplázókat hogyan lehet megszerezni? Nekem inaktív ez a küldetés.
    Utoljára szerkesztette: bekescsaba, 2021.03.29. 16:05:08
  • popey8
    Kurva érdekes... ISU-152K, BL10 gun, 286 pen, 750 alfa és nincs másik olyan tank, amivel több 0-ás criticalt lőnék, mint ezzel a szarkupaccal. Amint újra lesz lehetőség prém tank cserére, ez lesz az első, amit kicserélek az Strv S1-re vagy a kis AMX TD-re, de inkább a svédre. Ezek legalább mozgékonyak és jó az álcájuk, minimális páncéljuk is van. Ennek se álcája, se armorja, pozícióváltást el lehet felejteni és ahogy mondtam a gun egy rakás szar. Igaz a szórás az elég rossz 0,38-al, de ennek a reteknek a körön belül is össze-vissza megy a lövedéke, főleg ha nincs is beszűkülve teljesen.
  • popey8
    Szerintem:

object 268 v4: venti, vagy ha az első slotba rakod akkor fejlesztett célzási mechanizmus (IRM) vagy célzásgyorsító, nekem utóbbi van és a töltésgyorsító van az első slotban, mivel ez adja a legtöbb plusz bónuszt, az IRM ugye 2,5-t ad, ha nem első slotba rakod akkor csak 10% a hatékonysága, ugyanannyi mint a célzásgyorsítónak. Egyébként meg játékstílus dönt, gondold át hogy fogod használni leginkább és annak megfelelően rakd rá ezt vagy azt.

Nekem artykon a töltésgyorsító mellett GC-n venti és célzásgyorsító van, a többin célzásgyorsító és álcaháló. Kivéve a Bat arty, azon IRM első slotban, célzásgyorsító és álcaháló. És amúgy artyra nem lehet rakni célzó kör csökkentése 5%-al cuccot just sayin :D
  • lammaer
    Nem hiszem hogy erre (meg a hasonló kérdésekre) van objektiv válasz. Kinek éppen mi jön be, minden hasznos, az RNG-t meg a cspattársakat úgyse kompenzálja se az 5%-al gyorsabb szűkülés se az 5%al kisebb célzókör :D
  • bekescsaba
    HAli!

Miután jól kikeseregtem magam, tanács kéne.

Rászánom magam a TD-re és az artyra, hátha azaokkal jobban megy a ranked.

Az object 268 v 4 lenne a kiszemelt, amolyan roham TD-ként használnám, közel, és közép távra. Emiatt lemondok az álcahálóról, és a periskópról. MI kerüljön a töltésgyorsító mellé?

Ugyanez a kérdés az artyknál is. Az új felszerelések közül - a töltésgyorsító mellett - mi segíti a legjobban a velük való játékot? A célzó kör csökkentése 5 %-al, esetleg a gyorsabb szűkülés? Melyik a jobb?
  • bekescsaba
    26
  • bekescsaba
    Első helyen égezni lehetetlen, elviszik a kerekesek. HA kerekessel játzsanék, akkor 4-5 perc a bekerülés.
  • bekescsaba
    23 mecs alatt nem tudtam 4-ből feljutni az 5-be.
  • bekescsaba
    Elméletileg csupa zöld-kék-lila...s ilyen 15-16 000 HP-t vernek ránk illetve vica-versa..

Ugye-ugye...ha lennének ligák a win 8 alapján, sokan lesárgulnának. tier 5-ben felhúzott kékek-lilák.
  • bekescsaba
    Mocskos toxikus ez a ranked...ennyi vereségem még sosem volt.

Nem is tudom értelmezni a meccseket.

A kerekesek szétbasszák a játékot....
  • Lunki88
    Azért jó látni hogy (egyelőre még) lehet ilyesmiket művelni az E100-al.
  • suba53
    Basszus!
    A bérelt tankok mutatása ki volt kapcsolva.
    Megjöttek a jószágok.
  • suba53
    Sziasztok!
    Wotinfon adtak egy kódot: CLAGUERRE
    Állítólag francia tankokat ad 10 csatára.
    Elfogadta a kódot, de nem adta a tankokat. Ilyenkor mi van?
  • lammaer
    Pedig kijön a matek... 27 * 0.31 = 8.37... neked ráadásul 10 találatod volt... szóval nem értem mi a bajod :P
  • Angelus1991ster
    Mindegy...
    A bond shop-ból van olyan tank amit ajánlanátok?
  • Angelus1991ster
    Elírtam volna? BP-vel nincs gond. Gecire korrekt a grind része, korrekt jutalom tankokkal.

A rangsorolt móddal van a bajom (asszem nem vagyok elég jó játékos hozzá, hogy a második divízióig eljussak csak, hogy megvegyem a Kpfz-t, mert amúgy passzolnám a módot).
  • popey8
    Mi ez a retkes g**i játék? Ilyet hogy lehet produkálni... Menjen a fenébe az egész WG bagázs. A tank K-91, 0,31-es pontossággal.

• Plata
    De nem prém.Csak reward.
  • lammaer
    A T9 prémtanknak amúgy gazdaságilag van értelme? Jobb credit ügyileg mint a t8?
  • Plata
    Így már világosabb.
    Még nem mertem kipróbálni,mert azt mondták vacak a lövege és arany nélkül nem ér semmit.
  • Maala
    Bp az Battle Pass, SH meg jól mondtad, Steel Hunter (ebben a kontextusban, mert amúgy WoTtal kapcsolatban lehetne még Stronghold is).

Én szeretem a T55a-t, egy standard T-54 kicsit rosszabb toronnyal, és ugyanazzal az ágyúval, amit én használok rajta. De ez nyilván mindenkinek egyéni ízlés kérdése, ugye amúgy sincs rossz és használhatatlan tank a játékban a T5 polák fost leszámítva.

Egyébként is nehéz összehasonlítani a kettőt, az egyik egy hulldown szörnyeteg, a másik meg egy generalist tank, ami mindenben jó kicsit, de semmiben sem kiemelkedő.
  • Plata
    Nem akarok bele szólni,de azért csak.
    Szóval a T55a akkor szar tank vagy jó?
    Nekem is megvan rég,de még egy csatát sem mentem vele.
    De most már érdekelne,akkor jó tank avagy sem?
    Ja és mi az a BP meg SH mert hirtelen gőzöm sincs miről beszéltek.
    Lehet csak azért mert szarul vagyok és nem fog az agyam.
    Jó ok,közben le esett a tantusz,az SH a steel hunter.
    De lassan fog az agyam mert tele vagyok lőve nyugtatóval.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.03.25. 14:31:51
  • Maala
    Mielőtt nagyon telesírod a párnádat a BP miatt, azért azt remélem kiszámoltad, hogy napi 1-2 óra (ám tényleg rendszeres) játékkal ~118 szint meg is van a 150-ből...

SH 4x7 nap, napi 1 szint a küldikért: 28 szint. (40 pont kumulatívan 4 killre és 8k dmg-re és egy 5.-nél jobb hely szerintem elég egyszerű, akár elég 1 csata is hozzá)
    Napi küldik: 32 pont/nap, plusz amit a csatákért kapsz, amíg megcsinálod; napi 1 szint, a szezon meg ~90 napig tart.

Jajj de szar dolog összeszedni 32 szintet 90 nap alatt... 1600 bp pont, 5-ös átlaggal számolva az kereken 320 csata, ami 3-4 csata extrának naponta. Ja, és bármilyen módban, akár rankedben is.

Én 1-2 db órás (ami 10-20 csatára elég) kreditboostert inditok naponta, és már 42. Szint megvolt tegnap.

Igaz, ez torzítva van a múlt heti 5x XPvel miatt, ami alatt egész sokat farmoltam 3x free xp boosterrel. ;)

Szóval igen, ördögi ez a WG, ingyen t9 tank (Char vagy AE vagy 777), ha naponta tolod 1-2 órát 3 hónapon át, meg még 9 token és egyéb extrák 7500 goldért. Vagy ha csak 1 új tankot akarsz, akkor a k-91 pt 2500 gold extráért.

Total scum WG. /s

Részemről jobban örülök ennek a megoldásnak, mint a tavalyinak, amikor az utolsó, 8. Alkalommal nem értem rá egy hétig, és emiatt buktam a 2. Reward tankot (Pedig azért még akkor is rendszeres napi küldizéssel a 2/3-át megcsináltad az adott stagenek).

Kpfz 50t meg sokkal jobb tank, ha hulldownban használod, egyébként meg ugyanolyan vagy kicsit rosszabb, mint a T55a.
  • Angelus1991ster
    Egy fokkal jobbnak tűnik a Kpfz 50t a T-55A-nál, de ehhez játszani kell ezzel a szarral. Ennél a battle pass-os KunzePanzer Grind/marathon jobbnak tűnik. Remélem egyszer bekerül a bond shop-ba.