418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lexlutor
    ..ugy latszik sport lett Rentonra valo raszallas..

..amugy azert ez a td dolgog, nem annyira butasag. jelenleg a legnagyobb alfaval a td-k rendelkeznek, a creditszorzojukat rendesen beallitottak, igy aztan kreditben nagyon jol tudnak hozni. mivel az artyk kiestek, nem kell sok ido, h rajojjenek az emberek, h mire valtsanak.

en mar futottam bele olyanba a patch ota, hogy egy oldalon volt 8 td. nem biztos h jot tesz a jateknak ha tendencia lesz belole.
  • Nikosi
    Na de ahogy írod a MED = " Korlátozottan bármelyik feladat ellátásrára alkalmasak. " akkor erre a mostani állapotban tökéletesen megfelel.

Mert ugye ez azt jelenti, minden lehet, de semmiben sem igazán jó, mert mindenben kell legyen nála jobbb, ami viszont másra alkalmatlan. Tehát akkor az egész rinya a TD/MED miatt értelemtelen. Nem?
  • FosTalicskaa
    Valamivel fel kell dobni a játékot, ha már a player úgyis csak egy egyszerű vörösképernyőt fog látni a játékidő nagyrészében. :D
  • Pares
    Némelyik TD-re ráférne a nerf. Semmi extra, annyit változtatnék, hogy ne tudjanak olyan gyorsan fordulni.
  • AlucardHuN
    Jah Remek kapunk új madarakat, új brit artykat, dá jóóó

Amúgy miért fontos a wg-seknek hogy telebassza a játékot állathangokkal? Némelyik erdőben már egy teljes faunát hallani, a sasok vijjognak a levegőben és Prohorovkán a faluban olyan bégetés van mint egy TSZ-ben.
    Bezzeg azon a kínai pályán ahol minden a völgyben dől el szinte ott átlőhető a textúra
  • Nikosi
    Aláírom, hogy a fosch155 azzal az ágyúval plusz azzal a sebességgel amivel rendelkezik enyhén OP. De nem is az ágyú inkább a sebessége teszi azzá. De ezt elmondhatjuk a MED-eknél a batmobilról is.

De egy tankból általánosítani az összes TD-re, hát....
  • Pares
    Ja, éppenséggel ma frissítik 8.7-re, de ne zavarjon.
  • AlucardHuN
    Amúgy csak velem baszakszik a wot vagy valami frissítés van?
  • AlucardHuN
    Már elkéstél:The lost prophecy of the daemonic tank destroyers and the doom of SPG

Amúgy kár már Rentont csesztetni, majd belátja a dolgokat. Egyszerűen olyan gyűlelete van a TD-k felé mint nekem régebben ha Type 59-et láttam. Viszont a Foch-nál igaza van az tényleg durva.

Valószínűleg úgysem tudjátok megtéríteni.
  • Nikosi
    Alap koncepcióról volt szó amikor még nem volt, se T50-2, se Chafee se VK28 csak Heavy 10, td 9, med 9, és arty 8. Azóta ez persze módosult, de ha alap koncepcióról beszélünk akkor az alap koncepcióról beszélünk.
  • FosTalicskaa
    Te jó ég mit találtam!! Serb egy régi nyilatkozata, még a 6.5 előtti időkből:

"A medeket azért tettük be a játékba, hogy 800 km/h-val száguldozzanak 1200mm vastag cobham páncélban, másodpercenkénti 120 db lövéssel, páncélátütés számítást nem implementáltuk erre a típusra, kötelező, hogy mindegyik sebezzen, min 15k-val lövedékenként és kapjon egy 50 méter sugarú splasht is, ha a 100%-os pontosságú ágyú mégis melléhordana, mert a player véletlenül félrehúzta az egeret. Valamint csak azokat sebezze akiket a játékos a betöltő képernyőn kijelölt, (defaultból csak az enemy van bejelölve, de egy két zöld tank is berakható régi sérelmek miatt stb.)"

Hihetetlen ennek a R3nton gyereknek, vagyis ősasszonynak, végig igaza volt. A wg már megint átverte a játékosokat és jól lenerfelt egy teljes tanktípust holott ez nem így volt eredetileg. Sajnos így csak a medek átlagsebzése egy perc alatt 2600-3200 között mozog, míg egy szerencsétlen heavyé kb végetér 2200-nál. Pen ugyanakkora persze. Ó, borzalom.
  • Pares
    Nem igaz mert nekem van igazam.
  • HHpanther
    Az jutott eszembe, hogy nem kéne R3nton pár mondatát berakni a FAQ-ba? Akkor neki sem kéne minden egyes nap leírnia ugyanazt.

Pl:
    -"Az artyt azért tették a játékba, hogy a nehéz, lassú, jól páncélozott tankokat (főleg a heavyket és TD-t) tűz alá vegye és biztosítsa azt, hogy ezek nem játszanak domináns szerepet a többi tanktípushoz képest."

-"azok az emberek játszanak TD-vel, akik ügyetlenebbek."

-"TDnerf fog jönni"

• killbull
    Kurva jó a műsor!!!! Nyomjátok!!!! xDDD

• patchaou
    Úgysem lehet igazatok, még mindig nem látjátok. Neki van igaza és kész.
  • stoppos
    "a MED papír kis hp, de gyors és fordulékony fő szerepköre a a spotolás"

Igen, ez a light, most meséljünk a medekről. Korlátozottan bármelyik feladat ellátásrára alkalmasak.
  • Unreal1942
    Nincs szerver akkor megy a szócsata és rinyálás felesleges dolgokon :)
    Egyébként a MED tankok kb olyanok, hogy mindenre jók, de semmiben nem a legjobbak. Így bármilyen szituációba is kerülnek. Nagy mértékben függ a játékostól, hogy sikerül e megoldani vagy sem. A TD meg igen is OP ami a tűzerőt illeti.
  • Nikosi
    "Nem vagy tisztában med szerepével..."

Van E50-M-em és ha akarok tudok vele spotolni sebesség ott is van. De tény nem ez a tank erre a legalkalmasabb, de sokkal inkább mint egy Mause, vagy egy E100 nem?

"Ami meg tény: a játék elején kitaláltak egy koncepciót"

- Most mondtad ki a tuti frankót. Ezen koncepció szerint a MED papír kis hp, de gyors és fordulékony fő szerepköre a a spotolás. De te egy terminátornak akarod használni, nem arra találták ki, hogy top damaget és top killt tolj. Arra találták ki eredetileg a fejlesztők, hogy top spot damaget tolj vele, erre most is kiválóan alkalmas a többsége.

"...hogy ezek nem játszanak domináns szerepet a többi tanktípushoz képest."

- Nem mond nekem, hogy most van domináns tank típus, mert tényekkel nem tudod bizonyítani. Ne egy csata alapján alkoss véleményt hanem mondjuk 1000 vagy 10000, és ne egy ember szemszögéből.

"Szerintem ezt a WG nem fogja, hagyni, mert ők nem ezt a játékot találták ki."

- Nem értem, hogy lehet ennyire nehezen értő ember. Figyel a WG leszarja milyen tank milyen, a WG egy üzleti vállalkozás. A döntéseiketa profit nővelés határozza meg. Ha az hozza a profitott, hogy egy TD mindenkit egy lővésből öljön azt teszik. Ha az hozza a több profitott, hogy a MED-ek lézer gépuskával leygenek felszerelve akkor azt teszik. Ha az atombombát lővő arty-k hozzák a több É-t akkor azt teszik. Nem szeretettszolgálat és leszarják a dolgokat, a játkosok is csak azért érdeklik őket, mert belőlük élnek.

Tehát akkro lesz nerf/Buff ha az anyiagilag is indokolt, amíg a bevéltelek nőnek addig mindnen marad. Az artykat is azért gyengíteték, mert bevétel csökkentő tényezőké váltak.

Tehát lehet itt beszélni arról mi OP mi nem. Lehet lémítálni meg ötletelni, meg nyavalyogni, de értelemtelen.

Amúgy meg, hogy lehülyézed a TD-vel játszókat és szerinted csak a MED-es emberek az emberek, a többiek mint babuinok meg hodorok, az nem semmi nácizmus és egoizmus is. Sajnállak nem ilyen embernek ismertelek meg
  • lammaer
    "Az artyt azért tették a játékba, hogy a nehéz, lassú, jól páncélozott tankokat (főleg a heavyket és TD-t) tűz alá vegye és biztosítsa azt, hogy ezek nem játszanak domináns szerepet a többi tanktípushoz képest."

Ez volt az elmélet (még a csata betöltő képernyőn is kiíírta ezt a WG néha tippként), a gyakorlat viszont nem ez volt....
    Az arty mindenkit hatékonyan tűz alá tudott venni, függetlenül a sebességtől és a mozgékonyságtól. Igy aztán az történ, hogy a lassú heavyk meg TDk bújkáltak asziklák mögött, és az artik először célbalövést tartottak azokon akik megpróbáltak tenni valamit (scoutok meg a bátrabb medek).

Nem volt ez kő papír olló soha sem... leginkább úgy nézett ki, hogy mindenki papír és az arty egyedül az olló.
  • lammaer
    "abban az időkben amikor sok volt az arty akkor MED uralom volt"

Bár igy lett volna testvér, bár igy lett volna.... akkor arty uralom volt, mert a keresztbe cikázva robogó scoutot is kicsapták a nagy splasshal ugyanúgy mint az álló TDt.
  • R3nton
    Hát neked kéne öcsém! És nem a med az OP hanem a TD, és még így is, hogy kivették az artykat te még mindig szajkózod, hogy a med az op. Pontosan az ilyen beszűkült látókörű lowoknak tették be a játékba, hogy ki is tudjanak lőni egy tankot.
  • FosTalicskaa
    Most erről már nem tehetek noob vagy. OP tankokban ülsz és egyfolytában rinyálsz, hogy mennyire nehéz az életed. Menjél barbiezni, vagy ott a hello kitty játékok tömkelege... szerintem mindet élveznéd és még sikerélményed is lehetne.
  • R3nton
    Hogy tudnának te szerencsétlen, míg mondjuk egy mausnak 3000 HP-ja van, addig egy batchatnek 1800. Akkora sügér vagy :D E-100-nak is van 2700, IS-4-nek is 2500. Akkora hülyeséget mondasz!
  • R3nton
    Nagyon ferdítesz a dolgokon. Az a szituáció nem 2vs3 volt, mert voltak mögöttünk még tankok 2 vagy 3. Akik el is kezdték csesztetni a TDket szemből, mikor berohantunk.

Nem vagy tisztában med szerepével, nem tudom milyen meded van. Spotolásra max a batchat jó esetleg még t-62, ha oda érsz valahova. Próbálj meg mondjuk spotolni egy E-50-M-el, sőt egy LEO1-el, ami gyakorlatilag egy sniper tank, amit szigorúan csak hátulról szabad használni, amíg meg nem csappant, az ellen.

Szóval igazából úgy érzem lila gőzöd nincs, hogyan működik egy med, de papolsz róla. Egyébként, minden medet másképp kell használni.

Viszont spotolásra a lightvan, kevered a dolgokat, az igaz, hogy a bat tökéletesen tud spotolni, de az már majdnem light.

Ami meg tény: a játék elején kitaláltak egy koncepciót (kő papír olló elv), amiben minden tanknak megvolt a szerepe. Az artyt azért tették a játékba, hogy a nehéz, lassú, jól páncélozott tankokat (főleg a heavyket és TD-t) tűz alá vegye és biztosítsa azt, hogy ezek nem játszanak domináns szerepet a többi tanktípushoz képest.

Na már most az artyk akkora nerfet kaptak, hogy alig játszik valaki velük, de ha van is 1-2 a csatában szinte semmi döntő szerepük nincs, nincsenek hatással igazából a győzelemre. Azt a feladatot, amit rájuk szabtak a játék elején a kitalált koncepcióval, már nem tudják elvégezni.

Így felborult az egyensúly. Nem is kicsit. A heavyknek csak azért lett minimálisan jobb, mert a buzeráns TD-k még így is basztatják őket a 300 mm penes ágyúikkal.

A lighttank gyakorlatilag félkezű tank lett. Van 1-2 pálya, ahol jól lehet vele spotolni, pl EL halluf. De általában nagyon meddő a spot, csak arra jó, hogy tudja a csapat hol az ellen. Viszont nem tudnak odalőni a mi tankjaink a fedezékek miatt. Korábban az artyval sokkal hatékonyabb volt.

Szeményes véleményem erről az egészről: azok az emberek játszanak TD-vel, akik ügyetlenebbek. Nem tudnak gyorsan reagálni szituációkra, mint ahogy azt egy med tankban vagy egy lightban kell tenni. Az ágyúra hagyatkoznak, mert szinte célzás nélkül beütnek bármit a hatalmas pen miatt. Nagyot is sebeznek, mert a béna játékosoknak nem mindig van esélyük sokat lőni, de néhány lövéssel még így is komoly sebzést oszthatnak le. (gondold el míg egy TD lő 3-t, addig ezt a sebzést egy mednek 8-10 sikeres leadott lövéssel kell elérnie, jóval kisebb átütéssel) Egy szó, mint száz a TD a leg noobfrienlybb tank a játékban és az igazán béna, tehetségtelen, gondolkodni nem tudó játékosoknak tették főként be, hogy el tudjanak valami kis szerény eredményt érni. Artyval még nehezebb is volt a játék jóval, mert egy mozgó célpontot kihívás volt eltalálni. TD-vel ez is pofon egyszerű.

Szerintem ezt a WG nem fogja, hagyni, mert ők nem ezt a játékot találták ki. Nem a heavy vs td játékot, hanem egy olyat, amiben 5 féle tanktípus van. Ezért vagy TDnerf fog jönni, vagy arty buff, de egyébként szvsz mindkettő egyszerre, de kissebb mértékben, mint az arty nerf.

• FosTalicskaa
    Hagyjad az ilyen hülyére nem hatnak az észérvek. Kár minden karakterért. Az persze nem zavarja, hogy a medeknek ugyanakkora penjük van mint a heavyknek csak nagyobb RoF-al, ergo frontális harcban is szét tudnak rámolni egy nehéz tankot, vagy esetleg td-t is, pusztán a dps különbség miatt is. Gyorsak, jól rejtőznek. Egy td szempontjából ez például annyit tesz, hogy felspotolja 100 méteren, hogy valaki nyílt mezőn száguld felé. Ha éppen arra nézett akkor rá is tud egyet lőni, aztán a med már mögötte is van. Ez a láthatósági rendszer nem kevés igazságtalan szituációt produkál emiatt.
  • Count Adyn
    Tegnapi szakaszozas utolsó meccse jó izgire sikerült, volt itt minden, sok TD, Live Oaks unortodox route, és hármunk mellé még kettő emberke akikre lehetett számitani, randomban nagy kincs ez:)

REPLAY
  • Nikosi
    "Jólvan persze. Főleg, hogy múltkor 1vs1ben szétrámolt az IS-7 121ben ülve, mert még a seggéről is képes voltam pattani (goldot nem akartam használni). Egyébként ügyesen forgatta a tankot."

- Nagyon helyes ennek ilyenek is kell lennie egy MED tank dolga nem az, hogy szétkapjon bárkit is 1v1-ben hanem, hogy spotoljon és támogasson, kivégezze a sérült ellenfeleket például.

"Az a baj, hogy itt az emberek fejében az 1vs1 él, pedig ez a játék nem erről szól. Igen 1vs1ben a medek nagyon jók sőt falkában is nagyon jók. De van olyan szituáció ami megoldhatatlan."

- Mint minden tankban vannak olyan szituációk amik megoldhatatlanok. Mint írtad ez nem 1v1, tehát ne is akarja mindent egymagad megoldani. Egy jó MED falka meg szinte megállíthatatlan szerintem.

"Ott volt például ez a sok TD-s csata...",

- A leírásodból kiderült 2 MED-el akartatok 3 DB azonos tierű TD-t elintézni. Számbeli fölényről halottál -e már?

"Egy t10es tank 2 lövést bírt, ennyi..."

- tegyük hozzá MED tank aminek eleve a sebesség kell az előnye legyen meg a nagy látótáv, nem a kilőhetetlenség, meg a mindent pattintó páncélzat.

"Tehát ez egy igazán okos felvetés, hogy bekapok egy lövést és rámegyek egy TDre utána megpurcan, így is történt, de a második TD amire rámentem volna, annak a lövését már nem bírtam ki. És lett ott volna még egy harmadik is. Közben persze a város elesett."

- Nem egyedül kell megoldani mindent. Még szép, hogy egy MED tank nem tud egymaga 3 TD-t elintézni, szar is lenne ha el tudna.

"Amíg volt arty nem mertek kijönni fedezékből. Mentem meddel nem mert kijönni fedezékből és rámlőni, mert tudta, hogy az artynak spotolok, és a tűzérség engem támogat főként."

- Igen abban az időkben amikor sok volt az arty akkor MED uralom volt, tudod szar dolog, hogy egy OP jármű hirtelen nem akkor OP és nem tudsz egymagad eldönteni csatákat, és ki vagy téve a csapatod teljesítményének. De ilyen az élet. Szerintem sokkal jobb, hogy nem kell kuksolni egy kő mögött és várni az égi áldást vagy a rohangáló MED falkákat.

"Engem is idegesített, mikor kiTDzett egy arty vagy 1 lövésezett. De sztem a Med és főleg a Lightok jó kis szimbiózisban éltek az artykkal. "

- Ez így igaz, de spotolni még most is lehet. A MED pedig igazából a felderítő szerepét játssza ebben a játékban. Ergo nem berohanni meghalni és egymagad leölni 10 tankot. Spotolni és a sebesülteket kivégezni erre való a MED. Erre most is tökéletesen alkalmasnak érzem.
  • Attiska
    Historical Realism Gun Sound Mod 1.8
  • TiborTamas
    Köszönöm!
  • virkir
    Amit letoltottel bemasolod az update konvtarba es a launcher-el inditod a jatekot ha mar megy a szerver.
    Szoszol kicst majd el kell kezdenie a frissitest kihagyva a letoltest.
  • Amarth99
    Ha más nem is fog nerfet kapni, de a foch 155 szerintem igen.
    A T57 átlőhető könnyen, a 268 is sebezhető szemből, de a fochnak nagyon durva a páncélja (a gyenge pontok is pattogósak) ilyen mozgékonyság, és sebzéspotenciál mellé.
    Xvm miatt látom, hogy az agyhalottaknak is bőven van sebzésük vele, és sokkal erősebbek, mint a többi 10es td. Ráadásul mostanság az mm szereti az egyik oldalra tenni a fochokat mind :D, szóval marha vicces, amikor a topokat egy tárból kiszedi a 3 támadó foch és utána nincs semmi sansz megfogni őket. Pláne ahogy a játékosok többsége játszik.

Minap is 2 top td meg e100 (meg pár kisebb) jött fjordon a sarkon, én meg is4ben voltam. Mondtam a többieknek álljanak meg mögöttem én sidescrapben megfogom őket és trackelem nekik a sarkon...
    Mi lett belőle utolsóként haltam az oldalon, miközben a hülye csapattársaim csak kimásztak elém meghalni... Hülye t57 is vazze. Letrackelem neki a jpze100at hogy kitárazhasson az oldalába, és mit csinál a barom még kijjebb megy...
    De miattam legalább nem jöttek ott át mire a másik oldalon befoglalta a bázist valaki az ellenfél hülyesége miatt:D!
  • nobodyattis
    Ja JPE 100 volt a képről ne derül ki
  • nobodyattis
    Lassú lomha nagy szar de bírja 14455 bekapott DMG

• popey8
    GRAT!

Ez a Matilda am mekkora OP:)

Utolsó tájpos körünkben, nézd meg mit bírt ki a kicsikém:)

• bornofakone
    Azért röhögnék 1 jót, ha nem kapnának nerfet :)
  • Solten
    Na ismet egy jol sikerult pedotankozas

Victory!
    Map: Lakeville
    Date: 24 July 2013 00:13:42
    Vehicle: Matilda
    Exp: 3,080 (x2) + Credits: 27,966
    Achievements: : Kolobanov's Medal, Steel Wall, Top Gun, Cool-Headed, Mastery Badge: "Ace Tanker"

replay
  • AlucardHuN
    Emberek, egyszer valaki videóban azt mondta hogy a Churchill a t5 új királya, illetve hogy veri a T1 HT-t... néha poénból megyegetek haverom tankjával, (De inkább ellenfélként látom őket). Ez a tank annyiban heavy hogy nehéz és lassú
  • Imrusssss
    [IMG]http://[/IMG]
  • Rens
    Köszi szépen srácok =)
  • atee73
    masodsorban meg nem hulyek a WG-nel hogy kimondjak nerf...mikor valszeg omlik a penz az arty butitas ota , mivel nagyon sokan kezdtek a td-ket huzni ,xp-t valtogatni emiatt .
    Mar regota jatszotok a jatekkal es nem ismeros a logikajuk ? Nem lessz nerf...re-ballance-nak es finomitasnak fogjak majd hivni , mint eddig mindig.