418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Tegnap este volt hasonló "élményem": ellenfél T110E5-e (én szintén abban ültem) folyamatosan HE-vel lőtt. Severogorsk volt a pálya, először azt hittem, csak azért csinálja, mert a sziklák között nem lát a kupolámra, de utána, mikor nyílt terepen akadtunk össze megint, folytatta. Az nem zavart persze, hogy 150-160 sebzésekez okoz, az annál jobban, hogy kétszer elvitte a lövészt, egyszer a parancsnokot és az ágyút is.
Meccs után megnéztem, 9 lövésből okozott 1389 sebzést, mielőtt kinyiffant. 781 wn8. -
foxbat88fx #325151 érdekes, én legutolsó helyre sorolnám azt a problémát, hogy nem tudok átütni valamit...
első a sok gold ammos f***kalap, második a sok low statos noob, harmadik az előre eldöntött csaták :) -
seepheeerd #325150 Sorban adogatom el a tankokat, mivel nincs olyan nap hogy nem jutnék el arra a pontra, amikor falhoz akarom vágni az egeret...
Ez a "játék" azoknak szól akik birkatürelemmel képesek végighallgatni számtalan csata során a "we can't penetrate", "didn't even scratch him" és hasonló üzeneteket.
Persze mindez a "fejlődés" során, amikor esélytelenül vánszorogsz az alulpáncélozott, gyengel löveggel felszerelt self propelled coffinban - ahogy az El Alamein múzeumában az egyik kis olasz tankot jellemezik :)
Tier X az okés.
Clan War az okés.
De csapatjátékot játszani egy csapattalan tömeggel... hát az minden csak nem játék.
P.S: de az ember csak próbálkozik, tiszta flappy bird érzés, ugye? :D -
foxbat88fx #325149 egy gáz van ezekkel a tankos missziókkal.... hogy csak alap exp számít :( -
yossarianHUN #325148 Aki abbahagyja a játékot, mert élvezhetetlen szintre csökkent a teljesítmény, az biztos nem fizet egy fillért se. Az üzleti élet nem csak az új kuncsaftok megszerzéséről szól, hanem a régiek megtartásáról is. -
Lehet hülye a kérdés de ilyen helyzetben mit tudna csinálni egy e100 azon kívül hogy keresztet vet magára? Szerencsétlent már sajnálom ilyenkor. -
T71-el VK B-t táncoltam körbe, cirka 1500 hp-t szedtem le róla .. kicsit lejjebb van replay. -
Többet fizetnél a játékért ha lenne többmagos támogatás? Na látod, szerintük se:D -
Az iskolakezdés örömére:)
-
Most már sokkal cikibb, hogy nem tudja, bár ez már inkább égő.. -
TiborTamas #325142 Nekem most lépett be EU1-re és minden küldetést helyesen ír. A Top of the Tree-t meg előre lehetett már tudni FTR-ről úgy, mint a többi küldetést. -
A WG-énél azért jó lazaság van. Hétvégén levolt szarva hogy kiírják hivatalosan hogy mi lesz a top of the tree. (még most sincs kiírva, küldik között még a német arty van, lehet menni még egy kört :D).
Az új küldik sincsenek aktiválva, szal nem szabad még játszani (eu2 megy csak, gondolom az eu1-et most csinálgatják).
Remélem a kapkodásba becsúszik ma valami vasza kis hiba :D így lenne életszerű. -
yossarianHUN #325140 1. Maradjunk abban, hogy a WG esetében. Az egy játék újraírása elég jól bevált pl. a WoW-nál, ahol már lassan egy kezemen nem tudom megszámolni hányadik, minimális változtatásokat tartalmazó kiegészítőt, DLC-t adják ki, és a mai napig a történelem legsikeresebb MMO-ja.
2. Az újabbakkal igen, a 9.1, 9.2, 9.3-mal. De nem a 9.0-val. Legalábbis még senkit nem láttam, aki azt mondta volna, hogy a 9.0 dobott az FPS-én, se itt, se hivatalos fórumon, az ellenkezőjét állítót viszont meg se tudnám számolni hányat.
3. És akkor mi alapján vonunk le következtetéseket? Hasraütéssel? Amíg neked és nekem nincs hozzáférésünk a WG hajszál pontos, és abszolút hiteles (tehát nem az, amit időnként közzétesznek) játékosszám-görbéihez, addig szerintem maradnak a fórumok, mint a játékoselégedettség, és ebből egyenes ágon következő játékosszám legreálisabb tükrözői. Egyébként meg sóhaj. Elmondtam párszor, nem az érdekli a csendes többséget, hogy hány magot használ a játék, hanem hogy akadozik, vagy nem akadozik az a vacak, amit a monitoron bámul.
Processzormagon, de egyébként ez most beugratós kérdés? Nem vagyok informatikus, de ennyit még én is tudok. Azt, hogy a játék nem egy magra terheli az összes prociigényes számítást, hanem elosztja a terhelést 2 (vagy több) mag között. Mert a jelenlegi állás szerint azok, akiknek kevesebb magos, de magonként magasabb órajelen dolgozó proci van a gépében (mint pl. én) előnyös helyzetben vannak azokkal szemben, akiknek teszem azt 6 magos, de magonként csak 1,8 GHz-en dolgozó masina dorombol a gépházában. És ez ez utóbbiaknak nem tetszik, amit meg is tudok érteni. Én is morcos lennék, ha súlyos pénzekért vennék egy sokmagos procit, hogy aztán holmi WoT-ok akadozzanak rajta, mert a fejlesztő úgy gondolta, hogy nem többmagos támogatással járó engine alá fejleszti a játékát. -
FosTalicskaa #325139 1. Ebben igazad van és egyet is értek veled, de erről szerintem nincs sok értelme vitatkozni mert a WG esetében olyasmi történt amit leírtam. Egy játékkiadó (mint a WG is) hosszú távú döntéseit pedig nem egy adott játék újraírásai, hanem új címek megjelentetése, folytatások legyártása, franchise-ok felvásárlása stb. jelentik. Ha nagyon kell a népeknek a multi core support akkor azt egy WoT 2.0-ban egészen biztos vagyok, hogy meg is fogják kapni.
2. Nekem meg az ujabb peccsekkel, 20-30%-al nőtt az fps-m. A tiéden romlott, sok másik emberén köztük az enyémen, meg javult. Akkor most mi van?
3. És mindenki tudja, hogy a hivatalos fórumokon a játékosok milyen elsöprő százaléka képviselteti magát. Szerintem nem érheti el még a 0.5%-ot sem ezeknek a hangembereknek az aránya. A csendes többség meg csak belép megy pár kört, veszi a premiumot és fel sem tűnik neki, hogy a háttérben meg hány magot használ a játék.
Egy kérdés viszont felmerült bennem elolvasva azokat amiket írtál ide:
Tudod hogy mit jelent egy programnak több processzoron futni?
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2014.09.01. 01:36:13 -
yossarianHUN #325138 "Az új feature-k bevételt jelentenek, a meglevő dolgok újraírása meg bevételkiesést." - Ezt hadd cáfoljam meg. Hosszú távú befektetésről még nem hallottál? Mikor új garnitúra gumit veszel a kocsidra, az neked "bevételkiesés", mivel kiadsz érte alsó hangon 40 ruppót, de hosszú távon visszahozza az árát, mivel üzemanyagot takarít meg neked, a kopott szar gumikkal szemben. Na ez a hosszú távú befektetés, amit szerintem minden, üzleti életben mozgó embernek/cégnek ismernie kell, pláne egy akkorának, mint a WG.
" Na az ilyen embereknek szerinted feltűnne az hogy az egyik nap 60fps-el megy a játék a következő peccs után meg 70el?" - Nem, az viszont igen, hogy 50-nel, vagy 25-tel. 9.0-ban nekem is vagy 20-at esett az FPS, az azelőtt átlag 40-50 lement 25-30-ra, és igen, nagyon zavaró volt. Márpedig ahhoz nem kell agysebésznek lenni, hogy az akadozást felismerje az ember.
"Igen? Ki érezte meg?" - Nem tudom te hogy vagy vele, én rendszeresen olvasom a hivatalos, angol nyelvű EU és NA fórumot is. Bizony hatalmas nyígás és lincshangulat volt a 9.0 megjelenése után. Még gazdagapukás paradicsompistáék is ott ütötték az asztalt, és másolgatták be a 24 giga ramos, i7 procis konfigjaikat, mondván ennyit és ennyit romlott a játék teljesítménye. És igen, erre lehet mondani, hogy mindig megy valamiért a hiszti a fórumokon, csak épp nem mindegy, hogy 50 ember 50 különböző okból nyafog, vagy egy, ugyanazon probléma miatt.
-
FosTalicskaa #325137 Egyetértesz velem vagy sem attól még ezek a dolgok így működnek. Az új feature-k bevételt jelentenek, a meglevő dolgok újraírása meg bevételkiesést. Egyébként az optimalizálást meg ne keverd össze egy teljes alrendszer újraírással mert a 2 dolog nem ugyanaz. Az optimalizálás kb folyamatos dolog, azt nem tudod megkerülni és nem is külön stáb szokta végezni, hanem azok akik az adott funkciót tették a játékba, elvégre ök ismerik legjobban a saját kódjukat.
Az észrevételt meg arra írtam, hogy a WoT játékosok 90%-nak az sem tűnik fel, hogy melyik a tankjának az eleje, vagy éppen, hogy a piros az ellenség és a zöldekre nem kellene rálövöldözni, vagy ha vár pár másodpercet akkor pontosabban tud lőni. Na az ilyen embereknek szerinted feltűnne az hogy az egyik nap 60fps-el megy a játék a következő peccs után meg 70el?
"igenis érezhető mennyiségű játékos hagyta ott a játékot"
Igen? Ki érezte meg? Számokban nincs változás, HD modellek kb a nagy méretük miatt senkinél sincsenek bekapcsolva, már ha egyáltalán be lehet már őket kapcsolni. Azt meg erősen kétlem, hogy az emberek az alacsony fps miatt hagynák abba ezt a szart. Sokkal inkább az unbalanced játékmenet és egy kezdő játékos számára józan ésszel felfoghatatlan spotting system miatt. Szerintem erről statisztikát sem vezet senki, hogy ki miért szállt ki... -
Egy kis pull 2 hét....
Megvásárolva:
'FV4202' sikeresen megvásárolva. Elköltve: kredit: 6 100 000. -
yossarianHUN #325135 Értem amit mondasz, de nem értek vele teljesen egyet. Amiket felhoztál, azok mind apróbb fejlesztések, amik az épp aktuális parasztvakítás szerepében lettek kiadva. Azért kellett volna az engineváltást korábban meglépniük, amit már mondtam: egyik fele, hogy magukat rengeteg plusz munkától, és plusz kiadástól kímélhették volna meg. Csak nem gondolkodtak előre. Hidd el, a folyamatos optimalizálás hosszú távon több erőforrást/időt emészt fel, mint amennyit egy engine csere. Arról nem is beszélve, hogy így fenn kell tartani egy külön stábot a cégen belül, ami a folyamatos optimalizálást végzi. Ilyen persze minden játéknál van, csak nem mindegy, hogy 20, vagy 5 emberből áll, és hogy fél évente valami egy-két nap alatt elvégezhető melójuk van, vagy folyamatosan, intenzíven kell dolgozniuk.
És arról, hogy senki nem vette volna észre, így nem volt értelme. De még mennyire, hogy észrevették volna. Nézzük csak meg, mi történt. Úgy egy éve elkezdődött a nyavajgás, hogy ilyen csúnya, olyan csúnya ez a WoT, meg egyébként is jön majd az a Vártándör, és az milyen szép lesz, satöbbi, satöbbi. Na erre persze megijedtek WG-ék, és gőzerével nekiugrottak a HD-kliensnek, HD-tankoknak, HD-effekteknek, anyám kínjának. Ennek az lett az eredménye, hogy elkezdődött a nyavajgás, hogy Lajcsika másfél milkós Alienware erőművén 30 FPS-sel döcög a játék. Akkor meg az optimalizációnak kellett rohamtempóban nekiveselkedni, mert igenis érezhető mennyiségű játékos hagyta ott a játékot, mert egyszerűen játszhatatlanra amortizálódott az FPS-e. Ez a kapkodó optimalizálás ha megnézed 9.0 óta folyamatosan tart, minden patchben jönnek kisebb-nagyobb javítások, hogy a nem csillagászati árú gépeken is játszható legyen a gamma. Ettől a hosszadalmas, baromira idő-, munkaerő-, és pénzigényes hercehurcától megkímélhették volna magukat egy dinamikusabb, korszerűbb engine megvásárlásával.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2014.08.31. 23:32:50 -
FosTalicskaa #325134 Az a baj, hogy nem dolgoztál egy szoftverfejlesztő cégnél sem így nem látod át hogyan működik egy ilyen rendszer. A lényeg az hogy vannak programozóid, X darab. Ennek az X darabnak jó ütemezéssel mindig van mit csinálnia és akkor jó amit csinálnak, ha az pénzt is hoz. A WoT-ban az utóbbi időkben rengeteg bővítés volt (most lényegtelen, hogy azok jók voltak e vagy rosszak) új tankok, pályák, madarak és halak hangjai. Tierlimites mm, hd modellek, gold ammo szabadon vásárolhatóvá tétele, es megannyi uj feature ami induláskor nem volt. Az a másik engine (most nem jut eszembe a neve) kliens oldali integrálása ami látványossá teszi a tank görgőit mozgását is pl... Mind olyan amit a user láthat, megvehet, tetszhet neki és közvetlenül pénzt hoz a konyhára. A programozóid darabszáma és munkaideje is véges persze, szóval jól kell beosztani az erőforrásaidat. Szóval ha minden jól megy, dől a lé és nem ég a ház, minek vond el ezen erőforrások nagy részét egy olyan core feature újraírására ami nemcsak óriási feladat, de a játék minden egyes részét érinteni fogja, borzalmas mennyiségű tervezés, implementálás, tesztelés kell hozzá és miután elkészült (persze ha nincs benne hiba, mert utána kezdődik a faszkódás szakasz a bugkeresés és javítás) nem sokan fognak belőle érezni semmit.... Éés ezalatt az embereid persze nem foglalkozhattak a játék bővítésével, új funkciók bevitelével, csak stagnált a projekt állapota. Egy world of tanks multi-core supporthoz szerintem egy kisebb fajta csoda kell, hogy ezt meglépjék. Max egy WoT 2.0-ban tudom elképzelni ahol teljesen tiszta lappal indulhatnának, az 1.0-ás tapasztalatokkal a hátuk mögött... -
yossarianHUN #325133 Na jó, de két éve szerintem még merhettek hozzányúlni. Akár csak a zárt béta kezdete után nem sokkal. Nem volt még fizika, HD grafika, jóval kevesebb tank, stb. Ha akkor átmentek volna másik engine-re, magukat és a playereket is megkímélhették volna igen sok fejfájástól. -
FosTalicskaa #325132 Azt elfelejted, hogy amikor elkezdték csinálni a WoT-ot akkor még nagyon kis cég voltak és nemhogy embereük nem volt hogy rendesen be tudják kötni az engine-t, még kifizetni sem tudták. Az akkori bigworld is csak legyintett az egészre, hogy kezdjék csak el csinálni a játukat aztán majd rendezik az összeget valahogy. Aztán a forráskód meg gondolom csak gyűlt és egyre nagyobb lett, aztán most már ott tarthatnak, hogy ember nem mer hozzányúlni... :D
"A több mag támogatás hiánya már 4 éve is ugyanolyan ciki volt, mint most."
Egyébként meg miért ciki? SerB is megmondta régebben, hogy nagyon kevés embert érint a többmagos támogatás ezért nem is foglalkoznak vele. XDDD
Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2014.08.31. 22:58:53 -
yossarianHUN #325131 Én is így tudom, ha támogatná, hülyék lettek volna nem kihasználni. A több mag támogatás hiánya már 4 éve is ugyanolyan ciki volt, mint most.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2014.08.31. 22:52:44 -
Schwarczer #325130 Ha jól emlékszem az után volt, hogy megvették kilora a studiot szóval szerintem teljes hozzáférésük van :) -
FosTalicskaa #325129 Már évek óta nem nézem mi van Tier8 alatt. A Tier1-2-t a T18-ak, az összes többi Tier 3-5, meg a gold ammos hülyék gyilkolták le a troll ágyúikkal. T6 unalmas: KV-1S és hellcat hordák. T7-amugy is csak átmenet a T8hoz. Szóval igen, ilyenek könnyen elkerülik a figyelmem...
Schwarczer: Anno pont az volt a wg mondás, hogy rákenték az engine-re hogy nem tudja és a játékból is emiatt hiányzik, csak hogy hagyják már őket békén. Egyébként, hogy mennyire jó és mennyire működik a bigworld többmagos processzor támogatása azt nem tudom. Egyetlen más játékot sem ismerek ami ezzel készült volna. A legtöbb ilyen ázsiai mmorpg, szóval csak egy szűk helyi közösség játszhat velük, ami kínai viszonylatban olyan 40-50 millió játékost jelenthet... :P -
Schwarczer #325128 álítolag az csak reklámszöveg, hogy a bigworld tudja. -
FosTalicskaa #325127 Már nem azért de amennyire én tudom a bigworld engine támogatja a multi core-t csak éppen a WoT nem. Lehet maga a játék nem lett úgy felépítve, hogy könnyen szét lehessen bontani több szálra. -
Angelus1991ster #325126 De abban van valami, hogy A-ból B-be jutás közben egy tál levest is meg lehet enni. Hasonló csiga tank a T95. -
Schwarczer #325125 kedvenc első vh-s cucc: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sturmpanzerwagen_Oberschlesien
-
Angelus1991ster #325124 Egyszerű. Bevezetik a külön első világháborús tiert. Ott a Karl mód. A7V-vel ki ne akarna gyilkolni.
Azért ott is lehetne 2-3 tier szint.
Bürsztin harckocsi, Lipták-féle tankok.
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2014.08.31. 22:25:37 -
yossarianHUN #325123 Azért ez így igencsak baráti, mivel a BigWorld már a kezdeteknél is egy kalap rotty engine volt. Olyan játékmotor, ami nem támogat több magot, már 2009-ben is igencsak szégyellnivaló volt. Az más kérdés, hogy akkor még nem panaszkodott senki, mert nem volt még sok csilivili csacsiság, ami még paksi erőmű szintű gépek alatt is lehúzza az FPS-t 40-re. Még szép, hogy jobb a WT motorja, mert ők nem szarra kezdték el az egészet ráépíteni. A WG-s fiúk meg gondban vannak, mert most már igencsak késő van kidobni az ablakon az egész engine-t, és újra nulláról felépíteni az egészet. Hát így jártak, szépen majd rájönnek, hogy lassan a sokszorosát kénytelenek optimalizálásra költeni annak, amennyibe egy új engine licencének megvásárlása fájt volna egy-két éve. -
nem soha nem durva ,nem az én könyvem ;)
igen még mindig ,ja és nyertem egy T34 -et
Utoljára szerkesztette: N3su, 2014.08.31. 22:20:53 -
AlucardHuN #325121 Mellesleg még mindig only dajcs technikai parkod van? -
A Renault FT mar a jatekban van. Biztos talalnak meg hasonlo T1 pofekelogepet vagy esetleg hirtelen elobukkan valami hajtek orosz tervrajz 1914-bol.
Utoljára szerkesztette: Solten, 2014.08.31. 22:14:54 -
AlucardHuN #325119 Persze több is van, ott a pipere cuccok közt.;)
(bocs ha ez durva volt) -
Japán -
Talan titkon valami diplomatikus valaszban remenykedtek... :) -
megint csak azt tudom mondani hogy évek vannak a 2 játék enginje közt (igen, fejleszthetett volna jobban is a wg, de eddig a tankok behozatala volt a célpont, most jön a fejlesztés, ennyi )
de nem vágom hogy értette ezt amúgy :D -
yossarianHUN #325115 És a jelenleg tanulás alatt állók közül a magyar mellett melyik a másik? -
Pares #325114 Gondolom a harmadik, ami akadozva megy, az a magyar. -
ez mind szép és jó de ennyi szó ismerettel miért kell caps lockal írni ?