418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• spiczi91
    1 hétig elég rossz lesz, hogy mindenki IS7/Maus/T30 kombóval fog szaladgálni. Viszont én meg venni fogok egy sulibuszt/pinokkiót meg egy hummelt, az is tuti. :D:D:D
  • weissewolfe
    Hát akkor az nem is olyan rossz bolt! :)
  • spiczi91
    stimm ,mindent vesztesz és egyben mindent visszakapsz
  • weissewolfe
    Amatör vagyok,bocs!Valaki felhomályosítana?
    A soft wipe azt jelenti,hogy elvesznek paripát,fegyvert,viszont megkapom egyben a játék során eddig összegyűjtött összes sztotyinkát+xp-t?
  • Renegade
    nekem még patch előtt volt DB-m, imádtam (persze nem a stockot). 10,5-es ágyúval, a sebességét kihasználva rárepültem bármire. Felteszem, ha a patch után játszottam volna vele, már nem tetszene ennyire, de így elmondhatom, hogy azzal a tankkal volt a legjobb a játékélmény. :-)
  • spiczi91
    De hiába nem tud rámlőni, ha én meg csak bánszdáff/riksa...
  • DummyBoy
    T34-en tényleg az ... Viszont a T34 képes volt arra, hogy úgy keringőzzön a tigris körül, hogy az ne tudjon rálőni ...

Ez T34-84-el és T43-al nem megy ... lomhábbak ... Bár tegnap megtekertem egy KT nyakát, aki el is követte azt a hibát, hogy velem foglalkozott, nem pedig a mögöttem előbukkanó JT-vel ...

Ez viszont csak a magányos harcosokkal használható taktika ... És többen is kellenek hozzá ... Ha több heavy van egy rakáson, akkor letrackolnak és vége a bálnak :(
  • SZU
    Tegnap volt egy faja csata. Én T34, egy coopertárs idegen srác M4 Sherman. Az ellenfélnek volt 2 KV, 1 T1, 2 T14, vagy mi. A maradék kisebb tier kis célpont.

Ketten a sráccal 4-7 arányban az ő javára lemészároltuk az ellenfél csapatát! =) Különösebb nagy segítség nélkül, ugyanis csak ketten mentünk és a mi artynk sem nagyon szólt bele az ámokfutásba. Mire végeztünk maradt 1 KV nekünk, 1 KV nekik. Mi ketten meg 2-3% életel cappoltunk!

Gyakorlatilag az ellenfeleket vagy 1 össztűzzel kiiktattuk (a könnyű célpontokat), vagy egyesével jöttek a heavyk és ketten köröztünk mint a dögkeselyűk! =)

az a baj, hogy ritkán ad be ilyen leosztást. Általában a T34-el max scoutnak vagyok jó a nagyok között.
  • spiczi91
    Emberfüggő, van akinek a T34en az 57 millis Zis az űbertáp, én meg egy rohadt páncélt nem tudtam vele átlőni.
  • DummyBoy
    Nemnem ... a 107-es az űber a KV-n!
  • DummyBoy
    Nagyobb médiumok ott jönnek jól, ha magányosan botorkáló heavybe akadnak, vagy pl nagyobb TD-ket kisérnek ...

Pár napja meglett a T43 ... Hááát ... vegyes érzelmek ... Mintha mozgékonyabb lenne mint a 34-85, de nem jelentősen ... Ha a 85-ös ágyút teszem fel akkor minimausok közé kerülök, ha a 100-ast, akkor meg a 85-ös kellene ...

Akkor örülök, ha összekerülök pár assault TD-vel (JT, Ferdi), mert akkor megyek velük, és rárongyolok a kiválaszott célra, addig ők kilövik ...

A javítási költség viszont egy vicc ... Tudom, hogy ezen a szinten már nem pénzkeresésre vannak a tankok, de 10k alatt általában nem úszom meg, és tuti, hogy azzal indul a csata hogy valami olyat lőnek ki, ami jól jönne a csata alatt (gunner - loader - track stb ...)

Ezzel szemben az IS-t olcsóbb fenntartani, olcsóbb a javítás, és többet is keresek vele ...

A 3002DB is ilyen?

Mellékesen szerintem az "agyatlan" rush éppen hogy tuti bukó ... mint a teljes kemp is ... Ésszel kell csinálni, felmérni az ellenfelet és úgy dönteni ... publikon ezt nehéz ...

Múltkor belefutottam egy olyan csatába, hogy volt egy valag médiumunk, meg egy pár mozgékonyabb heavy, enemynél meg majdnem csak TD-k ...

Erre mindenki beáll kempelni ... fasza ... valszeg lerusholnak minket a TD-k ...

IS3 és 100-as ágyú: Hááát ... az elmúlt pár napban pont beszélgettünk erről - emiatt feldobtam a 85-öst az IS-re ... vicces volt vele, de jó pénzt hozott ... Ugyanezt tudhatja a 100-as az IS3-ason ...

Az meg hogy a csapattársak esélyét rontja? Amilyen csapattársakkal összehoz mostanában a játék (Tisztelet a kivételnek!!!) szerintem nem ez fogja a legjobban rontani az esélyünket ...
  • a.carkey
    Akkor szerintetek, a 107-eshez képest a 122-es jobb?
  • Tono34
    Segítségeteket szeretném kérni. Kollégámnak mutattam a játékot, meg is tetszett neki, de sajnos kulcs nélkül nem megy a regisztráció. Pár helyen néztem, de úgy tűnik mindenhol elfogyott. Létezik még vhol egy szabad béta kulcs?
  • crossy104
    A 122-es lövegre gondoltam.A 152-esre sajnáltam az xp-t.
  • Ulvar
    Hát még csak 122es van fent de olyan kill sorozatokat adok...152es nem éri meg a 122es még megérte de ha közel kerülnek véged. Úgyhogy az én defenzív kivárós stílusom amit általában gyakorlok az kamatozik e tekintetben. De van amikor meglepetés szerűen flankelek ha úgy érzem szorul a hurok, mondjuk Himmelsdorf utcáin.
  • crossy104
    Éredekes, mert mikor meglett a KV annyira szarnak tünt, hogy égnek állt a hajam.Amikor feltettem rá a nagy batár löveget akkor meg úgy adta a lóvét, hogy azon gondolkodtam többet el sem adom.
  • Ulvar
    Na a T34et leváltja a KV farmolásban. T34et nagyon legyengítették. KV meg marhára adja.
  • LeonSilver
    Egészen faszányos ez a 90mm-es puska :)
  • Ulvar
    xDDDDDDDDDDDDDDDDD

ˆ lammaer - bocs...:D.
  • RatBaG #11119
    en probaltam kilöni a su-t, ami melletted bujkalt!
    az pedig egy szomoru veletlen, hogy teged is oldalba löttelek, ezzel elillantva kb 40% hp-d...
  • exoterm
    Nana! Én végig lövöldöztem azokra a nyomi artykra, igaz kevés sikerrel. A mellettem sasoló arty azért szedegette ki szépen őket.
  • lammaer
    Ja, ezután magyarul és angolul is elküldtem a két csapatot a halál...
  • lammaer
    Mai napi egyetlen negativ arty élményem (IS3-al toltam pár órát) - hillsen felül fennakadtam egy sziklán. Az ellenfél 3 vagy 4 su5 kaliberű artija kb 30 lövést adott le rám, mind két csapat (kb 6-6 ember) csendben nézte amint célbalőnek :)
    Senki nem mozgott egy centit se, a megmaradt csapattársaim is csak nézelődtek, mintha tűzszünet lett volna. Aztán amikor kivégeztek, szépen ment tovább a játék... :)
  • Renegade
    ja, ez egy pantherrel volt, ami arra való hogy kocogjon, valószínüleg sem én, sem a két t-44-es sem jött még arra rá, hogy mediummal nem szabad mozogni, csak a hvyk mögött, bújkálni, mert lelőnek a bokrok. Artytól nem félek, úgysem talál el.

Sajnos jelenleg a taktikus bozót harc a nyerő :-(
  • Renegade
    "Az utolsó lövésnél láttam a DB-t" illetve H-t de ez mindegy
  • Renegade
    na én is sírdogálnék egy picit:

campinyovka, délen kezdtünk, gyorsan elfoglalom a kedvenc helyem a bal oldali bokorban, kilövök egy sebzett T1-et, megsebesítek egy M6ost, remek, guruljunk át a erdőbe, dombtetőn egy pap, persze eltünik, nembaj manuál célzás vakon, kilövöm, megyek tovább, közben a dombon elkezd rodeózni 2 t-44 meg egy hvy, a manuált továbbgyakorolva kilövöm az 50-el rohangáló, cikcakozó t-44et (LOL), ekkor én még csak a tónál, közben a másik bőszen keresi az erdőben az artyt, na dogfight, itt bekapom az első találatot, közben kőrözgetünk, leesik a lánctalpam ilyesmi, szerencsére a megmaradt enemy arty az csak körbe lő (gondolom anyázott a nerf miatt), közös erővel t-44 pipa. Bevártam két hvyt, meg egy másik médiumot és kúszunk felfelé az erdőbe (én ekkor még úgy 1000 HPn. szembe egy kv, nem tudjuk egymást lőni, nem baj. Majd a következő 25 mp-be, bekapok 6 lövést, fingom nincsen honnan, csorgok vissza 20HP-n, majd meghalok. Az utolsó lövésnél láttam a DB-t, + mint kiderült a kis dombra valahogy odateleportált egy stugIII (ami sehonnan nem volt látható). Érthető okokból a killek miatt én voltam a célpont, de ez az új célzó és álcarendszer egy vicc. :-(

• davidbog
    Tudom a valóságban mitől függ, de a valóságban ha átütik a páncélt akkor általában egy lövés és vége a harckocsinak egy időre. A WoT meg HP alapú rendszert használ és szerintem amúgy sincs kidolgozva a lövedék tömege, torkolati sebessége, ballisztikája.

Ránéztem a többi adatra és épp azért tűnt gyengének, bár nem sokkal. Elvileg 8,5 lövés/perc a 100-as tűzgyorsasága, de ez toronyfüggő, talán csak IS-3 és IS-4-nél produkál ennyit, KV-3 és IS esetében 8 alatti rémlik. A pontosság pedig szerintem nem olyan fontos, amióta az ameriaki 105 mm-essel (aminek 0,37 a pontossága) 560 méterről 5-ből négyszer találtam el IS-3 tankokat kevésbé veszem figyelembe (a WoT tankopédiájában se tüntetik fel az ágyúk adatai közt).
    De igazából lényegtelen, mert úgy se én határozom meg, csak egy vélemény volt.
  • [NST]Cifu
    Ezzel vitatkoznék azért Medium esetén. Láttam tegnap T-44 vs. KT csatát. A T-44-es győzött, a csata végén 4 killje volt. Szó se róla, azt elismerem, hogy arányaiban kicsit erősíteni kellene rajtuk valahogy.

Ami a könnyű harckocsikat illeti, nekik a scoutolás a feladatuk LvL5 feletti csatákban, ezt el kell fogadni.
  • [NST]Cifu
    Had szabadjon megjegyezni, hogy a sebzés nem csak az űrmérettől függ. A valóságban sem, ha a pusztító erőt nézzük, lásd még lövedék tömege, torkolati sebesség, stb.

De a játékban sem, elég, ha ránézel a különféle 105mm-es ágyúk sebzésére...
  • davidbog
    Határozottan így érzem én is. :) Nem rossz a 100 mm-es, de azért IS-3-hoz kicsit gyenge. Kicsit lehetne erősíteni, nem sok az a 230-as sebzés. A német 10,5 cm-eseknek 320-as, az orosz 107 mm-esnek 300, az amerikai 105 mm-esnek 360-as sebzése van, pedig nem sokkal nagyobb kaliberűek. Legszívesebben 30-40-nel csökkenteném az ameikai 105 mm-es sebzését és ugyanennyivel növellném a 100-asét.
  • nagypite
    igazából light és medium tankoknak most nem sok értelük van. Heavy, td, arty tud évényesűlni, más csak gyengíti a csapatot.
  • nagypite
    t44 nagyon gyenge most, rögtön lelövik a lánctalpat és már halott is vagy, ha a megéled a csata végét és már a fél társaság kihalt tudsz kb úgy játszani vele mint régen.
  • SZU
    Rádiós kérdéseim lennének!

Ha a scoutnak a rádiója visz mondjuk 300m-t, és 250m-re van tőle egy 200m-es rádió hatótávú baráti páncélos, akkor:

A scout tud infót adni az ellenségről a másiknak, de a másik nem fog tudni adni a scoutnak?

Ha vonalban van három páncélos 2-200mre és mindegyik rádiója 200mre visz, akkor a legelső amit lát azt a középső továbbadja a leghátsónak? =)
  • lammaer
    Ugye te is érzed hogy IS3-ason 100mm-es az csak a csapattársaid esélyeit rontja... :)
  • Szakesz
    A csata 9. percében eldördül az első lövés, a 11-12. percben támad 1-2 kisebb tank, kilőjük őket, 1-2perc elteltével tőlünk is támad 1-2, természetes kevés sikerrel.A csata 15. percében döntetlennel zárul, kilőtt tankok száma 5!
    Ó, pezseg a vérem...
  • crossy104
    Tegnap egy csata erejéig feltettem rá a 100-as ágyút, nyertem is vele pénzt, mert olcsó a lőszer.Viszont a csapattársak egyből irták, hogy " Mi ez? Új T43? Új IS? Hol lehet ilyet venni? Hihi....".Meccs után szégyenemben levettem, el is adtam.
  • erdos
    Mintha a t44 kicsit gyengébb lenne mint volt, olyan enervált lett :-)
    Fordulni jól fordul csak mintha már nem úgy gyorsulna. A fene se tudja, lehet hogy csak képzelődöm...
  • Hurkans
    Most hallottam hogy változtattak a t-44,párduc tulajdonságain.
    Akinek van fullos t-44,párduc (és t-23 is jól jönne) kirakhatná képen, mert ezek szerint a régi amit lementettem már nem jó.
    Előre is köszönöm
  • lammaer
    Ebben az esetben az artyk sebzésének területét kell növelni, mivel a poziciókérés felbontása jelenleg egy négyzetrács. Na ott eltalálni bármit mert azt mondják F4-en van a mausz...
  • W4z3
    Ez inkább ilyen pusztuljon a férgese játék... Kapsz egy ágyút oszt löj

15-15 ellen legjobb taktika egyenlőre a rush.

Akkor lesz élvezhető a játék számomra ha:
    1. Kiszedik a térképet vagy legalább ne látszódjon az ellenséges tank rajta.
    2. Nem jelez minden tankot ki piros körvonallal ha becélzod mert eléggé értelmetlen így a bokor.

1 magyarázat : ez megoldás az artyra nagyon kis mértékben. Nem látszol a térképen akkor az arty később szúr ki és lesz értelme a csapattól artyt kérni x/y helyre rádión. Ráadásul eléggé irreális hogy egyből minden ellen egy rohadt nagy pont a térképen

2 magyarázat : Rohadtul nincs értelme bokorba bujni mivel 1-et lösz= látszol 1 scout 2km es körzetbe jön látszol.