418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Achmed927
    Ez a tagnapi - mai csatasorozat nagyon jóóó volt. ;) Élveztem minden eggyes meccset. Rég tetszett a játék ennyire.
    Persze mindig Én vagyok a golyófogó. :D Nem is tudom miért ...... :D
    Az a mocsaras rész középen szigettel tényleg jó hatással van az IS3-ra. Jól nézegetted nekünk a célpontokat. Akkor volt az asszem, hogy pálya eleje: középen benn voltál, nézegettél, Én meg 3-4 killt csináltam az első pár percben. :D Hála a jó spotnak. Nagyon jó kis csaták voltak.
    Viszont amit sajnáltam az volt, hogy nem volt ENSK , Himmelsdorf map. Azokat szeretem.

De sajnos ma nem lehet ilyenben részem. Jó lenne, de nem leszek itthon. Karácsonyi vásár, koncert program délutánra, estére. Remélem éjfél-1 óra körül hazaérek.
  • lammaer
    Állítólag tegnap volt olyan szentt-nek hogy egyszerre két játékosnak lőtte le a lánctalpát egy lövéssel :)

Én éppen flankoltam, nem láttam, viszont irta magyarul menet közben hogy mi volt, irtam vissza hogy persze, erre rá pár másodpercre egy angol független csávó is aki mellette harcolt beirta hogy "lucky shot szentt".
  • BoneDragon
    Hát néha elég cifra dolgokat produkál a játék. Ehhez hasonlóval én is találkoztam. 122mm-es ágyú lövedék 3x egymás után lepattant a kv-ról...Khm.... De ez a lánctalp kigyulladás "double kill!!!" effektus, kicsit fel****ott.
  • lammaer
    Tudod, ez kétirányú: akkor is szudjuk a játékot ha a lánctalplövésnek van más hatása, és akkor is ha nincs :)

Mert az is legalább ennyire frusztrál, amikor belelősz vmi nagy ágyúval az ellenfélbe, lánctalpat találod el, 0% damage, 5 másodperc alatt megjavítja és dönget tovább. (halálom amikor egy 15%-on menekülő IS4-nek 3x szedem le a lánctalpát, ahelyett hogy megdöglene)
  • Renegade
    tigris, olyan mint egy buldog, olyasmi stílusba játszok vele mint a pantherrel. Kicsit szarul is éreztem magamat, hogy percekig álltam középen, de hát volt mit csinállni :-)
  • lammaer
    Igen, volt egy csúnya meccsem ott, T29-ben, akkor már platoon nélkül, hajnali 1 után.

Ugyanazt akartam mint az IS3-ban (vérszem effektus), de valahogy azok a bokrok amik IS3-ban nagyon jó rejtőzést adtak T29-ben nem jöttek be annyira. Vagy valakik jól helyezkedtek, ezt ugye nehéz eldönteni mivel nem látszik aki spottol :)
  • lammaer
    Az igen, mi a rákkal művelted ezt? :)
  • Renegade
    nahát most látom, hogy ez az új xp rekord, pápá humi, hivatalosan is tankosnak számítok :-)
  • Renegade
    Jeges, kössz a tippet :-)
    itt egy ellen példa, hogy a középső sziget az aranybánya:

• malystryx
    "Komarin (asszem eza mocsaras pálya), a srácok bekészültek támadáshoz az ellen zászlójához, én felmentem táncolni és spottolni középre a szigetre. (vki itt monndta, érdemes bemenni, és tényleg. Mindenki megy két oldalra, oda senki, pedig remekül lehet spottolni)"

Tényleg ott voltál, na ott csúnyán elveszítettétek a küzdelmet, meg még beléd is sebeztem 2x a Pz4-el, igaz piciket... Bocsi :)
    Rád is akartam köszönni, csak későn vettelek észre. Középen voltál a szigeten. Nem tudtam eltalálni miért mész előre-hátra, de most már így összeállt.

Más. Jó dolog ez a platoon, nem tudom miért ódzkodnak tőle az emberek. Én már alig várom, hogy Dummy-ékkal mehessek ismét.

Annyit mondjátok ezt a Hetzer-He-nagyobb ágyú témát, kénytelen leszek kipróbálni. De ha megyek pár kört Pz4-el, meglehet a Stug.
  • BoneDragon
    Ja és ezt úgy, hogy első lövésre
  • BoneDragon
    Na az milyen lövés, hogy tigris belelő a lánctalpamba és amellett, hogy leszakad kigyullad a motor is...Ezt a sz*rt...omfg
  • Renegade
    Na, mai első csata Tigrissel (volt busz): látom, hogy minimauseban magyar srác, írtam neki, hogy öljük meg mind, és megindultunk (jött velünk még egy tigris), mi spottoltunk neki (mert ugye a PzIII sírdogált hátul a sarokban). Mire átértünk az ellenhez neki már 8 killje volt, persze a nyílt mezőn elkapott a busz (Prokharkovka, a zászlójuknál), de addigra már nem volt esélyük.
    Továbbra is fenttartom (TD-sekre nem vonatkozik): ha az embernek van artyja és sokat nyomul meddel, akkor nem alakul ki az artypara és mer aktívan játszani nagy vassal is.
  • Renegade
    "Egyetlen icipici negativ élmény, hogy az embereket lasszóval kell fogni a platoonozáshoz": mert a végén még kiderülne, hogy kemper hvysek :-)

mondjuk én sem vagyok egy hasznos platoon tag, de én másik véglet miatt: nem bírok a seggemen ülni, megyek mint a mérgezett patkány, mondjuk most tigrissel ez inkább mint a mérgezett csiga. :-)
  • lammaer
    Egyetértek, lehet görény dolog, de én konkrétan kiélvezem amig tart egy bug ami valamelyik tankkal kiaknázható.

Ezért van T29-em, és ezért ülök bele még mindig a Stugba, holott már rég megvan a JPZIV :)

Ahelyett hogy anyázunk a bugok miatt, aknázzuk ki őket és miattunk anyázzanak mások :)
  • Ulvar
    Én Anno azt vártam mikor jön már a Stug...és az be is jött.

10.5 - lehet aprítani...cöhh...jah. Közvetlen közelről mert hogy olyan geci pontatlan minden ilyen nagy ágyú. pl: KV 122es meg 152es vagy hanyas hajó ágyú. Olyat üt hogy beszarsz, feltéve ha eltalál. Utána fél percig védtelen ha 1v1be vagyunk. Ugyan ez van a Hetzerrel.
  • LeonSilver
    Persze, hogy bugból ered de jelenleg jelen van a szArveren ha tetszik ha nem. Egyébként sem istenítem a Hetzit. Én szeretem és nekem tetszik, én szeretek vele játszani ez egyéni szoc probléma mint ahogyan az is ha Te meg nem kedveled.

A balfasz, amatőr n00b heavykről, TDkről is lehetne szerintem sztorizgatni ;)
  • Ulvar
    Majd később rá lesznek kényszerülve.
  • [NST]Cifu
    +20%. :)

Ezért "keményebbfejű" egy Tier VII.-es T29, mint egy Tier VIII.-as KT. :)
  • lammaer
    Alapvetően igy tolom én is, van pár ember a friends listában, és először őket keresem priviben ha látom hogy aktivak. (már csk azért is, mert lassan már jobban ismerjük egymás szokásait mint az asszonyaink :) )

De mindennap be szoktam dobni a hun csatin is ha van 1 hely és éppen nincs szabad aktiv ismerős - és olyankor alig alig van vki.
  • lammaer
    "Ez olyan, mintha a hibás amerikai páncélértékek"

Tényleg, jól tudom ez "mindössze" +20% a kiirt értékekhez képest? Vagy csak +20?
  • Ulvar
    Nem úgy, van 2 haverom mindennap 3an toljuk és kész :D De mindig feltűnik egy két régi ismerős is és ha valamelyikünk hiányzik beteszik a helyére :).

Mi 3an összeszokott triumvirátus vagyunk, később jól fog jönni.
  • lammaer
    Biztos téged szeretnek :)
  • lammaer
    Szerintem volt ott 4-5 körünk, egyetlen egyszer jött szembe velem egy IS4+VK45 páros. Na ők kinyirtak, de jellemző hogy az a kör is 900 XPvel zárult számomra, mivel vmi mágikus okból 20-30%okat ütöttem beléjük szemből.

Aztán amikor a véremtől megittasodva továbbrobogtak hogy áttörjenek, két oldalról olyan sorozatot kaptak, hogy 5 másodperc alatt füstölt el mindkettő :)

Ettől eltekintve középen an jópár bokor ahol az IS3 remekül elbújhat, volt egy olyan körünk is, ahol két SU14 próbált meg kiszedni miközben spottolgattam ezt azt, táncikálva előre hátra, elbújva megjelenve, aztán 3 killel és 20%-on fejeztük be asszem :)

Jó, lehet bénák is voltak, de durrogtattak rendesen, még blinden is próbáltak elkapni, csak be volt nyoma a sofőröm és néha nem logikusan vezette a tankot (pl előre ment miután dingelte vki, nem hátra ahogy a két SU tippelte :) )

Alig várom hogy jöjjön az este :)
  • Ulvar
    Hát nekem ilyen problémám nincs :).
  • [NST]Cifu
    A bokorfosó szindróma egy bugból ered. :)
    Ez olyan, mintha a hibás amerikai páncélértékek miatt az amerikai harckocsikat istenítenéd. Most így van, de már nem sokáig lesz így. :)

Az, hogy a nagyokba beledurranthatsz lehet sikerélmény, de sok körülménynek kell megvalósulnia hozzá (támadó felfogású csapat - ha a saját Hvy-k a bázis bokraiban kártyáznak, akkor nem sok esélyed lesz "harapdálni"), és nem biztos, hogy ezzel te valóban hozzájárulsz a csapat sikeréhez (városi pályán nem egyszer haltam meg azért, mert a lelkes Hetzer/StuG/JgPzIV/Szu-85B/Szu-85/Szu-100 úgy vélte, hogy majd mögöttem/mellettem bele-beledurrant az ellenfélbe, csak azt felejtette el, hogy közben az én mozgásteremet korlátozza. "Imádnivaló", amikor azért nem tudok ráfordulni egy új célpontra, mert szorosan mellém fejlődött fel egy kisebb harcjármű. A csúcs pedig a havas pályán volt eddig - északi híd, én vagyok a top Tier, csak kisebb arty-k vannak (Szu-5, Sturmpanzer II.), mondom egy huszáros rohammal átrobogok. Az északi híd mellett indult két Hetzer, amíg én oda nem értem, addig a házak közé húzódtak, mikor ráértem a hídra, szorosan rámtapadtak, hogy majd mögülem osszák az áldást. Valószínűleg a scout meglátott, az arty-k pedig lőtték a hidat. A mögöttem lévő két Hetzer egyből megpurcant, nekem maradt vagy 800 hp-m. Majd feltűnt előttem az ellenfél JSz-3-asa. Mondtam hátráljunk hát inkább. Csak a hidat a két Hetzer hullája blokkolta le. Szóval én nem tudok visszavonulni, és a mi oldalunkról se tud más átjönni (egy PzIV meg valamilyen T-34 állt tétován a híd saját oldalán). Emlékezetes csata volt :D
  • lammaer
    Egyetlen icipici negativ élmény, hogy az embereket lasszóval kell fogni a platoonozáshoz, nagyon passziv a hun csatin lévők többsége.
    Valahogy az emberek félnek ismeretlenekkel játszani, vagy nemtom mi van. Vagy csak nincsenek sokan Tier7-8-al...
    Vagy a többség a grindet tolja, ugye a platoon picit lelassítja a meccseket, mert ha nem hal meg mindenki akkor ugye várni kell a túlélőre (bár ahogy mi játszunk, mivel többnyire egymás mellett vagyunk, eggyütt halunk vagy együtt élünk :) )

Aztán ha végre sikerül öszerakni a 3-as platoont, akkor vki tuti hogy két kör után megy aludni (aki ismer, tudja mennyire fenn tudok lenni ettől a plafonon :) )
  • Adjunktus
    (vki itt monndta, érdemes bemenni, és tényleg. Mindenki megy két oldalra, oda senki, pedig remekül lehet spottolni)

Hát persze!mwahhaa
  • lammaer
    Közben a sok sírás mellett, egy kis pozitiv élmény: tegnap HellGirl és Szentt társaságában iszonyatos win sorozatunk volt olyan fél tíztől hajnali 1-ig. Szerintem összesen lehetett max 2 loss, meg volt egy draw is.

Jellemző, hogy Hell kijelentette hogy éjfélkor megy aludni, de nem birt leállni - még be se raktam a lőszert a tankba, már mindketten benyomták a readyt hogy induljunk már :)

Egy JagdTiger + IS3 + T29 platoonal toltuk, igy a csaták többségében meghatározó erőt képviseltünk.

A koncepció többnyire az volt, hogy Hell és Szentt ment együtt, én az IS3al a környéken ólálkodtam és ahol a pálya megengedte, ott flankoltam azokat, akik leálltak Hell JTjével meg Szenttel pofozkodni szemből.
    Ha meg nem, akkor Hell seggét bámultam amig töltött a BL9-es :)

pl:
    Monastery, nyugati oldal szurdok, Hell és szent ment az úton, én kerültem fentről a dombon.
    Komarin (asszem eza mocsaras pálya), a srácok bekészültek támadáshoz az ellen zászlójához, én felmentem táncolni és spottolni középre a szigetre. (vki itt monndta, érdemes bemenni, és tényleg. Mindenki megy két oldalra, oda senki, pedig remekül lehet spottolni)
    Hills, srácok falu, én fel a dombra (újabban már a dombra se nagyon jön senki)

Emellett végigpofáztam a team chatet, utalva arra hogy mi mit fogunk csinálni és a többieknek mit javaslok. Meglepően sokszor reagáltak az emberek pozitivan a kérésekre - aztán hogy emiatt volt a sok win, vagy csak egyszerűen túl jók voltunk :) nem tudom...
  • LeonSilver
    Vedd figyelembe a bokorfosó szindrómát :D Láthatatlan tud maradni a Hetzi és egy kevés ésszel bizony nagy pusztítást tud okozni. Valamint ahogy a kolléga úr is említi, az is lehet sikerélmény (persze nem a fraghuszároknak), hogy egy nagyobb tankot félig leamortizálsz és a csapattagokra már csak a kegyelemdöfés feladata vár.
    Szó mi szó nekem az egyik kedvencem a Hetzi.
  • [NST]Cifu
    Nem a StuG-ról, hanem a Hetzerről volt szó. A StuG szerintem is igen eltalált kis méregzsák, talán a legjobb tudás/tier jármű a német TD vonalon.

Viszont a másik dolog, amiről szó volt, az a sikerélmény. Szvsz az nem sikerélmény, hogy Hetzerrel belelősz egyet egy Ferdibe, az meg rádfordul, és egy lövésből kicsinál (tegnap Hills pályán én csináltam - a Ferdi szemszögéből)...
  • Adjunktus
    off.
    ezt ismeri valaki?
    http://www.worldofbattles.com/
  • lammaer
    Az a különbség a Hetzer meg a StugIII közt, hogy a stuggal a sikerélmény bármilyen ellenfelekkel szemben megvan. Legalábbis akkor, amikor osztja az XP-t meg a pénzt.

Mert ugyan lehet, hogy nem ölöd meg az IS3-at amit lősz, de a 105-ös HE-vel gyakorlatilag minden szögből lehet sebezni vele. És mivel enyhén magasabb Tier mint a Stug, jön a jutalom :)

Hetzerre ugyanez az ágyú felmegy, viszont a Hetzerből nagyon nagyon hiányzik a Stug mobilitása. A Hetz ezért fájdalmas, az ágyú HE-vel jó rajta nagyon.
  • [NST]Cifu
    Pardon, de ez nem igaz. A magasabb Tier-ű ellenfelektől 1-2 lövés. Azonos (+/-1) Tier esetén nem jellemző ez. Itt meg az jön be, hogy a TD-ket magasabb Battle LvL-be is be tudja dobni, mint az azonos Tier-ű Med/Hvy harckocsikat. Ennek köszönhető, hogy én is találkozok még Hetzerekkel, mert ilyen elszúrtan van kitalálva a match-making. Hogy mit keres egy Tier IV.-es TD egy Tier VIII. topped csatába, arról fogalmam sincs. Egyszerűen nem való oda.

Most persze a szélsőségeket nem veszem (Szu-152/ISzU-152, KV esetén a 152mm-es löveg, stb.). A BL-10-nek, mint említettem a Ferdi is két lövés. :)
  • [NST]Cifu
    Szigorúan saját vélemény, de a "sikerélmény" első sorban úgy valósulhat meg, ha a saját Tier-nek megfelelő ellenfelek ellen dob be. Ha visszaemlékszel, nagyon sokan amiatt méltatlankodtak itt is, mert a sajátjuknál sokkal erősebb harckocsik ellen lettek bedobva.

Valahol az is sikerélmény persze, hogy olykor bele tudsz durrantani egy nagyobb vasba, de nekem a Hetzer-es idők valahogy nem mint "sikerélmény" maradtak meg az emlékezetemben. Inkább mint a frusztrációé, mert lassú, lassan fordul, a tűzereje és páncélzata is kevés, és pluszba sokszor egyetlen lövéstől elfüstöltem.
  • Eagle16
    És az utolsó kettő a nyolcból, M12 és M40/43 amerikai SPG-k.

• a.carkey
    JPZIVig minden TD egy-két lövés a legtöbb tanknak. A JPZIV már néha három. :D
  • LeonSilver
    Na igen. De azért a Hetzivel már elég sok sikerélményben lehet része (MarderII-vel is) és hát azért ez egy igen fontos szempont a játékoknál. ;)
  • [NST]Cifu
    Viszont a félelmed is be fog igazolódni. A Hetzer már találkozhat Tier VIII.-as ellenfelekkel, tehát KingTiger, JSz-3, Ferdinand, ISzU-152, T-44, Panther... Ellenük bizony nem csupa móka és kacagás a játék (egy lövés leszel több nagyágyúnak is).
  • LeonSilver
    A Hetzire a 105-ös ágyút kell majd tenni (HE-vel) és aratni fog a halál ;) Az agyadat el fogod dobni!