418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• LeonSilver
  • Cukii
    kép
  • Cukii
    Én is csináltam múltkor egy ilyen "képregényt"

• [Rush]
    én 150 aranyat kaptam ma
  • LeonSilver
    Nem?De!
  • a.carkey
    Mit is mondhatnék erre?

"Fekete Pákót azért verték meg Pozsonyban, mert magyar." (Beliczai Balázs)
  • RatBaG #14293
  • LeonSilver
    Kapsz egy loltraktort maus toronnyal ;)
  • crossy104
    Ja, és az ami tankok gyenge toronypáncélzatát megduplázzák.
  • crossy104
    Közkivánatra az összes arty-hoz ingyen lesz a lőszer január 2-ig.
  • crossy104
    Köszi az infót.Kiváncsi lennék, hogy mit takar az, hogy más kellemes meglepetések is lehetnek.
  • LeonSilver
    Ez qrvanagy! Nekem a fiam linkelte és őrjöngve röhögtem rajra. Csak ebből hülyére kereshetné magát a Laár András.
  • Grr1234
  • HuffnagelSteve
    Egy kis feszüccségodás, hátha van még valaki (egy újszülöttnek ..) aki nem látta ;)

• HuffnagelSteve
    Jól bevodkáztak a fiúk.. Mindenesetre ez így nagyon fasza.
  • exoterm
    Kajak ennyit tud az ojjekt 704? 4-et lő 3.82 helyett meg +340 HP? Nem kő...
  • LeonSilver
    beszabehu
  • Eagle16
    "Christmas and New Year holidays are nearing. World of Tanks Developers Team decided to make a gift to the players. And we are glad to announce the launch of the Special Holiday Campaign - from December 20, 2010 till January 2, 2011 all the players will be given 500 gold daily (and it doesn’t matter if you played a battle or not). In addition to the increased daily gold giveaway, some other pleasant surprises are also possible.

Enjoy World of Tanks during your Holidays!"
  • Eagle16
    Ez a legjobb:

kép
  • a.carkey
    Zis4el tudtam igazán tesztelni az autoaimet, és valóban: atom random az egész.
  • Eagle16
    Ezzzazzz, akkor végre megint lehet Maus-om :D
  • lammaer
    Igazad lehet...
  • lammaer
    "Szvsz pedig ez még a megvalósíthatóbb és működőképesebb dolog. A lényeg, hogy auto-aim-nál ne a harckocsi közepére, hanem mondjuk a testre vagy a lánctalpra célozzon. "

Az teszi ezt körülményessé, hogy az ágyúknak van kellemes kis szórása, tehát ugye nem oda lő ahova a kurzor mutat (nem úgy mint CSben, ahol ugye a desert meg az AK első lövése tuti oda ment ahova a célereszt mutatott - legalábbis 1.5-ben nekem igy jött le :) ).

Úgy ahogy megoldható hogy a kurzort rámozgassa a célpontra (berakunk minden tanknak jó kis pink textúrát, hogy könnyű legyen megtalálni), de az már macerásabb hogy figyelje van e vörös sziluett (hiszen a fedezék mögött kilógó tornyú célpontot ignorálni kell), majd a sziluett alsó éle fölé célozzon vhová.
    De ez távolságtól függően katasztrófálisan szar eredményeket hozhat, pl amikor a tank kb teljesen belefér a körbe, akkor érdemes középre célozni.
    Plusz meg kell várni hogy rászűküljön a célkör, ami ha mozog szopacs lesz mert elég gázos leprogramozni hogy a bot előretartson annyival, hogy amikor a célpont odaér beszűküljön a célkör annyira hogy esélyes legyen eltalálni.

És itt még a célzásról beszélünk csak. Hol van ehhez képest a mozgás, ami aztán tényleg macerás, mert az indulópozició kb random, saját csapattárs helyzete is olyan random tényező ami beleszól a mozgásba...

Mondjuk egy light scout bot autoaimos lövöldével még elképzelhető lenne, ha lehetne tudni honnan indul a tank :) Anak csak elég fix útvonalon rohangálni.

(az hogy ennyit irkálok róla még véletlenül se jelenti azt hogy megpróbáltam megcsinálni... )
  • [NST]Cifu
    A WoT-ban az sem biztos, amit a készítők állítanak. :)

De tény, hogy az orosz fórum alapján a láthatóság kifejezetten szerver oldali dolog, a kliens elküldi azt, hogy játékos mit csinál (előre-hátra, fordul, stb.), és a szerver mondja meg, hogy akkor mi lesz ebből, illetve mit látsz. Amikor lagolsz például ezért "ugrálsz" illetve hagysz magad mögött "szakadozott" lánctalpnyomokat, vagy ezért volt a "warpolás" anno (a távolságtól függő időintervallumban ellenőrizte csak a két hk. közötti távolságot, de nem adta meg pl. a sebességet, így a kliens nem tud még csak hozzávetőleges mozgást sem "imitálni").

Szóval legalábbis e téren, úgy tűnik igazat írtak. :)
  • lammaer
    Hogy ezek mennyire képben vannak... :D
  • lammaer
    "Nem, a szerver dönti el, hogy ki kit láthat"

Ebben mennyire vagy biztos? :)

Mondom, volt rá példa MMO-an (NavyField), hogy a szerver döntötte el kit látsz, viszont olyan infók alapján (visibility range) amit a kliens küldött fel a szervernek. És a kliens oldalon meg lehetett piszkálni azt, hogy mondja azt hogy 1000m a visibility, nem 500.
    Ok, szarul volt megirva, tény, de biztos vagyok benne hogy a WoT sem a legtökéletesebb kód a világegyetemen.
  • DummyBoy
    Overlord, on 20 December 2010 - 11:44 AM, said:

Daily gold income is increased to 500 for all beta testers, starting from December 20.

The respective announcement will appear on the webiste shortly.
  • LeonSilver
    Ez qrvanagy! Vajon meddig marad fent ?
  • f24sg
    Képregény versenyt nézitek néha?, ez üt:
  • [NST]Cifu
    "Headshot jellegű script is értelemszerűen hülyeség, arra ott van az autoaim plusz turretet lőni a legjobb :) Mondjuk a szabad textura editálás egy elég gyenge pont, ugyanis az megkönnyiti a botterek munkáját."

Szvsz pedig ez még a megvalósíthatóbb és működőképesebb dolog. A lényeg, hogy auto-aim-nál ne a harckocsi közepére, hanem mondjuk a testre vagy a lánctalpra célozzon.

"ackeknél egyedül a visibilityivel kapcsolatosakat tartom reálisnak (pl maphack hogy lássuk hol az ellen), persze kérdés hogy csinálták meg az implementációt (átküld e a szerver minden infót és a kliens dönti el mi látszik vagy sem)."

Nem, a szerver dönti el, hogy ki kit láthat, és csak azok információit küldi el, amelyet szerinte láthatsz. Ez nem csak a harckocsikkal van így, hanem a pl. a fák kidőlésével, vagy egy épület lerombolásával (mert valaki keresztül hajt rajta). Utóbbi terén persze az egyetlen kivétel az arty-k UAV nézete, ott az utóbbit akkor is látja, ha a környéken nincs egyetlen baráti egység sem.
  • I.C.ram
    Ha lehet, en is a motor kornyeket lovom, de nagyon ritka a one shot.
  • HuffnagelSteve
    Ami biztos:
    - camperovka volt a map :)
    - három robbanás volt a mi térfelünkön
    - ahogy megindultam (még ment a számlálás amikor 3*R-t nyomtam), nem telt el 2-3 másodperc és robbant a busz, ez tuti.
    - a játékos izé szerint IS-3 lőtte ki
    - WTF meg fakk volt de shotot szerintem mindenki elfelejtett csinálni
  • DummyBoy
    Meló ezerrel ... :)
  • malystryx
    Te most dolgozol, vagy otthon vagy?
  • lammaer

@Cifu - nem is hülye ötlet, legközelebb ha artyval indulok, lefotózom a saját csapatot hogy van lerakva a starthelyen. Ahogy ezek az oroszok dolgoznak, tuti fixálva vannak a startpozicók, szóval adott ponton mindig lesz vki :)

@Huffnagel - az a camperovkás eset nekem azért érdekes, mert a visszaszámlálás után ugye még be is kell tölteniük mielőtt lőhetnének. Szóval ha tényleg 00 után lőtt egyből, akkor nemcsak az a poén hogy eltalálták, hanem az hogy egyáltalán lőni tudtak. Simán reportálni kéne a gyereket - IS3-nak is kell idő amig betölt.

@Botok - hát, bottolni hála az égnek nem olyan egyszerű mint sok más MMO-t, mivel nincsenek benne olyan kényelmi funkciók mint a TAB-bal rászelektáláss az ellenfélre, bal klikkre mozgás, koordináták kiiratása, ráadásul az egész PVP szóval elég látványosan le lehet bukni vele.

(bottolni ugye olyan MMOban jó, ahol az NPCket irtja a BOT, mivel az NPCk nem reklamálnak ha látják a playert fennakadni a falon vagy nagy hülyeséget csinálni. Kapásból lát 14 saját ember, és még ott az ellenség is.)

Headshot jellegű script is értelemszerűen hülyeség, arra ott van az autoaim plusz turretet lőni a legjobb :) Mondjuk a szabad textura editálás egy elég gyenge pont, ugyanis az megkönnyiti a botterek munkáját.

Szóval a botok elterjedésétől nagyon nem tartok. Hackeknél egyedül a visibilityivel kapcsolatosakat tartom reálisnak (pl maphack hogy lássuk hol az ellen), persze kérdés hogy csinálták meg az implementációt (átküld e a szerver minden infót és a kliens dönti el mi látszik vagy sem).
    Navyfieldben pl meg lehetett csinálni, hogy feldobta az ember a visibility ranget kliens oldalon, és a szerver elfogadta és visszadott mindent ami látszik (csak nem volt megbizható).
  • Me0w
    En ezret kaptam.
  • DummyBoy
    Olvasgatom a Gold-os fórumot, és úgy néz ki, hogy van aki 150-et kapott, van aki meg többet ...

@Adjunktus: Beloggoltál tegnap? Mert volt aki 3 nap után ma beloggolt és 1500-at kapott ...

Én tuti 150-et kapok, mert 500-al megint meglenne a havi prémium :(
  • SZU
    Nem is vitatom a 75-ös létjogosultságát! =)
    Egyszerűen annyi a poén, hogy low tier csatában pusztít, nagyokat meg legalább meg tud sebezni.

A "nyomjelző" valóban nem túl kedvező. Meg szemmel látható a pontatlansága messziről, illetve lassabban is megy el odáig a lövedék.

I.C.ram! Nem tudom mit csinálnék másképp. Valószínűleg nem szemből lövöm meg őket, hanem oldalról, vagy hátulról. Ugyanis a HE-nek nagyon kicsi a páncél átütése, de azért van.

És a low tier tankoknak elég vékonka a páncélzata oldalról. Azt azért beszakíthatja és a sebzés jelentősen megnövekedik.
  • DummyBoy
    Nem azt mondom, hogy a 10,5-es nem jó ágyú, hanem azt, hogy az nem igaz, hogy a 7,5-ös használhatatlan ...

Stuggal mikor teszteltem a 10,5-est, bedobott Himmelsdorf-ra, low tier battle-ba ... én voltam talán a 2-ik vagy 3-ik legnagyobb ... 7 kill, ebből 5 oneshot ...

Viszont a HE bogyókkal van egy "kis" gond ... Mégpedig hogy húzzák a csíkot maguk után ... És ennek nem túl jók az élettani hatásai ... Főleg Top tier battleban ...

Valamint Top Tier csatákban nekem az nagyobb életbiztosítás, hogy messzebbről osztom az én pici áldásaimat, és ebben a 7,5-ös jobb ...

Mondjuk ez habitus kérdése, mindkét ágyú jó, speciel nekem a 7,5-es jobban fekszik :)
  • DummyBoy
    Viszont a páncélzata jobban döntött ... meg qrva jól néz ki :)

Nekem teccik :)