Új korszakot nyit az LHC rekord
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha 2 autó megy szembe 30-cal egymásnak, az olyan, mintha az egyik állna, a másik meg 60-nal belemenne. Milyen energiáról beszélsz? A relatív sebesség a lényeg! Legalábbis, ha igaz a relativitáselmélet.
Érdemes elfogadni, hogy a fizika magja hétköznapi aggyal kevésbé felfogható, a hétköznapi eseményekhez nem köthetõ, egyszerûen olyan dolgok, amik nehezen elképzehetõek, mert ilyeneket a valóságban sohasem tapasztalunk. Ilyenkor jönnek ezek az ellentmondások, emlyek feloldásához mélyebb szemlélet szükséges.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Épp most akartam írni, de Epikurosz már megválaszolta. Az energia a lényeg.
A mikromegália sem jobb.
wilcox írta, és én érintve erzem magam :-)
"Valamit a nagyon okosoktól kérdezek:
Ha történetesen a 2 proton nem ütközik, akkor elhaladnak egymás mellett, a relatív sebességük pedig ugye nem kétszer majdnem fénysebesség, hanem csak majdnem fénysebesség (mert hogy nem lehet relatív sebesség sem nagyobb, mint fénysebesség, legalábbis ezt hazudják). "
Igen, úgy.
"De ha mindkettõ csak a fénysebesség felével menne, akkor sem kapnánk sokkal kisebb relatív sebességet, akkor meg minek kell közel fénysebességre gyorsítani? Vagy netán hibás a relativitáselmélet?"
Nem a seb. a lényeg, hanem az energija.
Fele seb., fele energija.
wilcox írta, és én érintve erzem magam :-)
"Valamit a nagyon okosoktól kérdezek:
Ha történetesen a 2 proton nem ütközik, akkor elhaladnak egymás mellett, a relatív sebességük pedig ugye nem kétszer majdnem fénysebesség, hanem csak majdnem fénysebesség (mert hogy nem lehet relatív sebesség sem nagyobb, mint fénysebesség, legalábbis ezt hazudják). "
Igen, úgy.
"De ha mindkettõ csak a fénysebesség felével menne, akkor sem kapnánk sokkal kisebb relatív sebességet, akkor meg minek kell közel fénysebességre gyorsítani? Vagy netán hibás a relativitáselmélet?"
Nem a seb. a lényeg, hanem az energija.
Fele seb., fele energija.
Kara kánként folytatom tanításom.
Na erre én is kíváncsi vagyok..
Az jó! Akkor még jövõben sem találtuk fel 😄
Valamit a nagyon okosoktól kérdezek:
Ha történetesen a 2 proton nem ütközik, akkor elhaladnak egymás mellett, a relatív sebességük pedig ugye nem kétszer majdnem fénysebesség, hanem csak majdnem fénysebesség (mert hogy nem lehet relatív sebesség sem nagyobb, mint fénysebesség, legalábbis ezt hazudják). De ha mindkettõ csak a fénysebesség felével menne, akkor sem kapnánk sokkal kisebb relatív sebességet, akkor meg minek kell közel fénysebességre gyorsítani? Vagy netán hibás a relativitáselmélet?
Ha történetesen a 2 proton nem ütközik, akkor elhaladnak egymás mellett, a relatív sebességük pedig ugye nem kétszer majdnem fénysebesség, hanem csak majdnem fénysebesség (mert hogy nem lehet relatív sebesség sem nagyobb, mint fénysebesség, legalábbis ezt hazudják). De ha mindkettõ csak a fénysebesség felével menne, akkor sem kapnánk sokkal kisebb relatív sebességet, akkor meg minek kell közel fénysebességre gyorsítani? Vagy netán hibás a relativitáselmélet?
lehet, hogy már vissza is jött 😄
tera elektronvolt
A TeV micsoda?
Majd este a takarítónõ letörölgeti a gombokat vízes rongyal...
Arra gondoltam, ha lenne idõutazás (visszafelé) akkor szímítógépes vírus már biztos visszajött volna 😊
Arra gondoltam, ha lenne idõutazás (visszafelé) akkor szímítógépes vírus már biztos visszajött volna 😊
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
← ElőzőOldal 3 / 3